29/4/13

ΔΕΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΕ Ο ΙΔΙΟΣ, ΝΕΚΡΟΣ ΕΝΑΣ ΦΡΟΥΡΟΣ ΤΟΥ. «Δολοφονική απόπειρα» κατά του Σύρου πρωθυπουργού

«Δολοφονική απόπειρα» κατά του Σύρου πρωθυπουργού 
Εκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου κοντά σε σχολείο στη Δαμασκό σημειώθηκε σήμερα το πρωί και όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο αλ Μανάρ της Χεζμπολάχ, και επικαλείται το Reuters, στόχος της επίθεσης ήταν η αυτοκινητοπομπή του Σύρου πρωθυπουργού Ουαέλ αλ Χάλκιμ ο οποίος δεν έπαθε το παραμικρό.
«Δολοφονική απόπειρα» κατά του Σύρου πρωθυπουργού
«Η τρομοκρατική έκρηξη στη συνοικία Μαζέ ήταν μια απόπειρα εναντίον της αυτοκινητοπομπής του πρωθυπουργού. Ο Δρ. Ουαέλ αλ-Χάλκι είναι καλά, δεν έπαθε τίποτε», ανακοίνωσε η συριακή τηλεόραση.

Η ίδια πηγή είχε μεταδώσει νωρίτερα πως υπάρχουν νεκροί από την «τρομοκρατική έκρηξη» που σημειώθηκε στην συνοικία αυτή, στην οποία βρίσκονται πολλά κυβερνητικά και στρατιωτικά κτίρια, αλλά και οι κατοικίες ανώτατων σύρων αξιωματούχων.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι σκοτώθηκε ο ένας από τους φρουρούς του σύρου πρωθυπουργού.
Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί εάν η έκρηξη οφειλόταν σε βόμβα ή πρόκειται για επίθεση αυτοκτονίας.

Σύρος αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, δήλωσε ότι η έκρηξη προκλήθηκε από μηχανισμό που ήταν τοποθετημένος κάτω από παρκαρισμένο αυτοκίνητο.
Η συριακή κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι η έκρηξη σημειώθηκε σε πολυσύχναστη περιοχή. Βίντεο από τον τόπο του συμβάντος δείχνει φλεγόμενα συντρίμμια και πυροσβέσετες που προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά.
Η περιοχή Μαζέχ, όπου σημειώθηκε η έκρηξη, ελέγχεται από τις δυνάμεις του Άσαντ και φιλοξενεί στρατιωτικό αεροδρόμιο, ζωτικής σημασίας για την άμυνα του καθεστώτος.
ΕΘΝΟΣ

Βομβιστική επίθεση εναντίον του Σύρου πρωθυπουργού


Πηγή:www.reporter.gr


Ο σύρος πρωθυπουργός επέζησε βομβιστικής επίθεσης σε συνοικία στο κέντρο της Δαμασκού.
Ο σύρος πρωθυπουργός Ουαέλ αλ-Χάλκι επέζησε βομβιστικής επίθεσης που είχε ως στόχο την αυτοκινητοπομπή του στο κέντρο της Δαμασκού, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της χώρας και το δίκτυο al-Manar της Χεζμπολάχ. "Η τρομοκρατική έκρηξη στη συνοικία Μαζέ ήταν μια απόπειρα εναντίον της αυτοκινητοπομπής του πρωθυπουργού. Ο Δρ. Ουαέλ αλ-Χάλκι είναι καλά, δεν έπαθε τίποτε", ανακοίνωσε η συριακή τηλεόραση.
 
Η ίδια πηγή είχε μεταδώσει νωρίτερα πως υπάρχουν νεκροί από την "τρομοκρατική έκρηξη" που σημειώθηκε στην συνοικία αυτή, στην οποία βρίσκονται πολλά κυβερνητικά και στρατιωτικά κτίρια, αλλά και οι κατοικίες ανώτατων σύρων αξιωματούχων.
 
Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωματων, ένα μέλος της συνοδείας του πρωθυπουργού έχασε τη ζωή του.


Μάχες κοντά σε μονάδα προγράμματος χημικών όπλων στην Συρία

 
Εν τω μεταξύ, μαίνονται οι μάχες ανάμεσα στους κυβερνητικούς και τους αντάρτες στην Συρία. Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλούν μάλιστα οι συγκρούσεις στην Δαμασκό, το βράδυ της Κυριακής, κοντά σε συγκρότημα το οποίο συνδέεται με το πρόγραμμα χημικών όπλων της Συρίας.
 
Οι συγκρούσεις σημειώθηκαν κοντά στο κέντρο επιστημονικών ερευνών και μελετών στους πρόποδες του βουνού Κασιούν, στην περιοχή Μπαρζέχ, βόρεια της Δαμασκού, σύμφωνα με πηγές της αντιπολίτευσης.
 
Οι δυνάμεις του Άσαντ διεξάγουν εδώ και τρεις ημέρες επιθέσεις για να ενισχύσουν τις θέσεις τους, οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης έχουν στοχοποιήσει τα αεροδρόμια της χώρας. Από την άλλη, σε μια προσπάθεια να αποδυναμώσουν την αεροπορική ισχύ της Συριακής κυβέρνησης, οι αντάρτες επιτέθηκαν σε πολλά αεροδρόμια την Κυριακή. Μάλιστα, υποστηρίζουν ότι κατέστρεψαν αρκετά αεροπλάνα και ελικόπτερα κατά την διάρκεια των επιθέσεών τους.
 
Κι ενώ ο πόλεμος μαίνεται στο εσωτερικό της Συρίας, σε διπλωματικό επίπεδο η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι οι δυνάμεις του Άσαντ, έχουν χρησιμοποιήσει, «κατά πάσα πιθανότητα», χημικά όπλα στην πολύμηνη σύγκρουση. Μετά από αυτήν την παραδοχή η Γερουσία πιέζει την κυβέρνηση Ομπάμα, να κάνει περισσότερα για να ενισχύσει τους αντάρτες. Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές, την Κυριακή, ζήτησαν από την αμερικανική πολιτική ηγεσία να πλήξει με πυραυλικές επιθέσεις τις συριακές αεροπορικές βάσεις.
 
Από την πλευρά της, η Συριακή κυβέρνηση απορρίπτει αυτές τις καταγγελίες. Ο Υπουργός Πληροφοριών της Συριακής κυβέρνησης Όμραν Αλ- Ζούμπι, μιλώντας στην ρωσική τηλεόραση, δήλωσε ότι αυτές οι κατηγορίες είναι κατασκευασμένες, προκειμένου να ασκηθεί πολιτική και οικονομική πίεση στην Συρία. Υποστήριξε ακόμα ότι Αμερικανοί και Βρετανοί θέλουν να χειραγωγήσουν στο ζήτημα, όπως έκαναν στην υπόθεση του Ιράκ. What will the U.S. do with Syria?

Reporters.gr 


Γιώργος Σμυρνής



Πηγή:www.reporter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.