15/4/13

Τούρκος πρώην υφυπουργός εξωτερικών αποκαλύπτει το σχέδιο για το Κουρδικό! Οι αναλυτές να πιάσουν τα μολύβια και τα πληκτρολόγια!!!

Τα τεκταινόμενα στη γειτονιά μας με τη ματιά του Τούρκου πρέσβη και πρώην υφυπουργού εξωτερικών Σιουκρού Ελεκντάγ!
Oι σαράντα νομοί του ενιαίου Κουρδιστάν!

Του Σάββα Καλεντερίδη
Εκτός από τους Τούρκους αναλυτές αλλά και τους απλούς πολίτες, δεν είναι λίγοι οι ανά τον κόσμον αναλυτές που προσπαθούν να κατανοήσουν τι ακριβώς συμβαίνει στην Τουρκία και στην Άνω Μεσοποταμία.
Η έκκληση του Οτζαλάν για εκεχειρία και για αποχώρηση των ανταρτών από τα βουνά της τουρκικής επικράτειας, φαίνεται ότι αποτελεί τη θρυαλλίδα των εξελίξεων στην ως άνω περιοχή, που, απ’ ότι φαίνεται, οδηγείται σε μια βελούδινη αλλαγή ισορροπιών στην αρχή και συνόρων σε επόμενο στάδιο.
Για να κατανοήσουμε τα τεκταινόμενα, θα καταφύγουμε σε έναν από τους πιο σημαντικούς διπλωμάτες της γείτονος, τον Σιουκρού Ελεκντάγ, ο οποίος, πέραν του ότι διετέλεσε πρέσβης της Τουρκίας στην Ουάσιγκτον, βουλευτής και υφυπουργός εξωτερικών, και δοκιμασμένη αναλυτική ικανότητα έχει, αλλά και την κατάλληλη πληροφόρηση, για να αξίζει πραγματικά της προσοχής μας. Άλλωστε είναι γνωστός διεθνώς για το "Δόγμα των 2 1/2 πολέμων"*, του οποίου υπήρξε εμπνευστής, όπως επίσης για το τουρκικό λόμπι που δημιουργήθηκε από τον ίδιον, όσο ήταν ο ίδιος πρέσβης της Τουρκίας στην Ουάσιγκτον.
Μεταφράζουμε λοιπόν αυτούσια πρόσφατη ανάλυση του έμπειρου Τούρκου διπλωμάτη:
“Ο Οτζαλάν μέσα από το μήνυμα που απηύθυνε στο Νεβρόζ, έδωσε και το πλαίσιο της λεγόμενης «ειρηνικής λύσης» του Κουρδικού.
Στο επίκεντρο της έκκλησής του βρίσκεται το σχέδιο πάνω στο οποίο συμφώνησαν ο Ερντογάν με τον Οτζαλάν, για τη συνένωση της Ανατολίας και της Μεσοποταμίας υπό τη στέγη ενός Τουρκο-Κουρδικού Ομοσπονδιακού Κράτους.
Το κουρδικό σκέλος του Ομοσπονδιακού κράτος θα συμπεριλαμβάνει το Ομόσπονδο Κουρδικό Κράτος, που θα αποτελείται από τους Κούρδους που κατοικούν στα σημερινά σύνορα της Τουρκίας, του Ιράκ και της Συρίας, δηλαδή στη ΝΑ Τουρκία, στην Αυτόνομη Διοίκηση του Κουρδιστάν (Κιρκούκ-Μοσούλη) και τη ΒΑ Συρία. Η αναφορά του Οτζαλάν στον «Εθνικό Όρκο», έγινε για να φανεί αυτό το σχέδιο ελκυστικό και να επηρεαστεί η τουρκική κοινή γνώμη.
Αυτή η ενωμένη Τουρκο-Κουρδική κρατική δομή θα δημιουργηθεί υπό την ηγεσία και με τις προσπάθειες της Τουρκίας. Και είναι ξεκάθαρο ότι αυτό είναι ένας στόχος που μπορεί να υλοποιηθεί μόνον αν πληρώσει μεγάλο τίμημα η Τουρκία. Για παράδειγμα, ο πρωθυπουργός του Ιράκ, Μαλίκι, λέει ότι το Κιρκούκ και η Μοσούλη είναι αραβικά εδάφη και ότι ο Μπαρζανί μπορεί να τα πάρει μόνο με πόλεμο. Με άλλα λόγια, για να υλοποιηθεί το κοινό σχέδιο Ερντογάν-Οτζαλάν, πρέπει να ανασχεδιασθεί η Μέση Ανατολή! Αυτό σημαίνει ότι η Τουρκία ίσως κληθεί να πολεμήσει με το Ιράκ και τη Συρία!
Από την άλλη πλευρά, μια τέτοια δομή υπό την ηγεσία της Τουρκίας, επειδή σταδιακά θα προσελκύσει και τους Κούρδους του Ιράν, θα προκαλέσει την βίαιη αντίδραση της Τεχεράνης, η οποία είναι μονίμως στο στόχαστρο των ΗΠΑ και του Ισραήλ. Το αμερικανικό κογκρέσο έχει διαθέσει 97 εκ. δολάρια για την εκ των έσω κατάρρευση του Ιράν. Από την άποψή αυτή, η Τεχεράνη, αυτή τη νέα πολιτική αρχιτεκτονική που επιχειρείται να εφαρμοστεί στην περιοχή, θα την θεωρήσει ως έναν ακήρυκτο εναντίον της πόλεμο, στον οποίο συμμετέχει και η Τουρκία, που είναι στενός σύμμαχος των ΗΠΑ.
Τελικά, όλα αυτά θα έχουν ως αποτέλεσμα η Τουρκία να συρθεί αναπόφευκτα σε έναν πόλεμο και να βρεθεί αντιμέτωπη με μια συμμαχία Ιράν-Ιράκ-Συρίας. Ακόμα και αν δεχτούμε ότι η Τουρκο-Κουρδική Ομοσπονδία θα πραγματοποιηθεί, δεν έχει καμία τύχη να επιβιώσει. Κι αυτό γιατί το δεύτερο σκέλος της Ομοσπονδίας, οι Κούρδοι, θα ακολουθούν με κλειστά μάτια τις πολιτικές των ΗΠΑ και του Ισραήλ, που τους θεωρούν ευεργέτες τους!
Με άλλα λόγια, το ως άνω σχέδιο, που φέρεται να ανήκει στους Ερντογάν-Οτζαλάν, στην ουσία είναι ένα σχέδιο αμερικανικής και ισραηλινής έμπνευσης. Και αν υλοποιηθεί, τα συμφέροντα του κουρδικού και του τουρκικού ομόσπονδου κράτους, θα είναι σε συνεχή σύγκρουση και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τελικά οι Κούρδοι να αποχωρήσουν από την Ομοσπονδία, δημιουργώντας ένα ενιαίο ανεξάρτητο κράτος, που θα αποτελεί τον χωροφύλακα των συμφερόντων των ΗΠΑ και του Ισραήλ στη Μέση Ανατολή.
Στην πραγματικότητα, το σχέδιο Ανατολίας-Μεσοποταμίας είναι ένα σχέδιο για τη δημιουργία του Ανεξάρτητου Μεγάλου Κουρδιστάν με την υποστήριξη και τις προσπάθειες της ίδιας της Τουρκίας, ένα σχέδιο απόσπασης της ΝΑ Τουρκίας από την τουρκική επικράτεια.
Δυστυχώς, ο πρωθυπουργός Ερντογάν, που έχει καταληφθεί από το σύμπλεγμα της μεγαλομανίας, δεν έχει αντιληφθεί ότι το σχέδιο αυτό, που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ, θα παρασύρει τη χώρα μας σε έναν πόλεμο με τις γειτονικές χώρες και θα οδηγήσει στον διαμελισμό της Τουρκίας.
Ο δε ρόλος της κατ’ όνομα Επιτροπής Σοφών, που έχει συγκροτηθεί για να προπαγανδίσει την «ειρηνική λύση», είναι στην ουσία να παρουσιάσει αυτό το σενάριο της καταστροφής ως κάτι θετικό στην τουρκική κοινή γνώμη».
Επειδή έχουν γραφτεί και έχουν ειπωθεί πολλά για το θέμα, που επηρεάζει άμεσα τις ισορροπίες στην ευρύτερη περιοχή, άρα αφορά άμεσα τη θέση της Κύπρου και της Ελλάδας στην ως άνω περιοχή, νομίζουμε ότι η ανάλυση του Ελεκντάγ αξίζει της προσοχής μας.
Γι' αυτό, αναλυτές και λοιπά …παλληκάρια, πιάστε τα μολύβια!!!

κυριακάτικη δημοκρατία

*Σύμφωνα με το δόγμα αυτό, η Τουρκία θα έπρεπε να προσαρμόσει τη στρατηγική αλλά και τα επιχειρησιακά της σχέδια έτσι ούτως ώστε να είναι σε θέση να πολεμήσει ταυτόχρονα εναντίον 2 1/2 μετώπων. Το ένα ήταν εναντίον της Ελλάδας, το άλλο εναντίον της Συρίας και το μισό εναντίον των Κούρδων του ΡΚΚ. Το δόγμα αυτό έγινε αποδεκτό από τις τουρκικές κυβερνήσεις και από τις Τουκρικές Ένοπλες Δυνάμεις κατά τη δεκαετία του 1990!

19 σχόλια:


  1. Εγώ βλέπω Κύριε Καλεντερίδη ότι ξανά Κούρδους θα έχουμε απέναντί μας , σε "περίπτωση" Ελληνο τουρκικού πολέμου . Με τις υγείες μας .

    ΥΓ . ΕΥΠ , στρατός και αστυνομία πρέπει να το έχουν αυτό υπόψιν τους και να ετοιμάσουν σχέδια "απενεργοποίησης" πιθανών "μηχανισμών" των Κούρδων εντός Ελλάδος .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συνεχίσεις όπως βλέπω να στηρίζεις τους Κούρδους δολοφόνους των παππούδων και των γιαγιάδων μας. Ντροπή. Οι Κούρδοι έσφαξεν τους Πόντιους κι εσύ τους υποστηρίζεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Unknown2
    γίνεσαι προκλητικός και αυτό δεν διευκολύνει το διάλογο.
    Εδώ δεν υποστηρίζουμε κανέναν.
    Προσπαθούμε να ενημερώσουμε τους Έλληνες πολίτες και όταν θεωρούμε σκόπιμο και συμφέρον για τον τόπο μας, κάνουμε και τις προτάσεις μας.
    Αυτά που γράφεις είναι ανυπόστατα, αναληθή και στην ουσία, ανεξαρτήτως του τι επιδιώκεις εσύ, είναι βούτυρο στο ψωμί της Τουρκίας.
    Το ποιο έσφαξαν τους Έλληνες, τους Αρμένιους και τους Ασσύριους, είναι γνωστό.
    Είναι οι Τούρκοι και μόνο οι Τούρκοι.
    Τα άλλα είναι παραμύθια της Χαλιμάς.
    Οι τοπικού επιπέδου συμπλοκές και σφαγές, δεν μπορεί να φορτωθούν σε έναν ολόκληρο λαό και δεν μπορούν να κρίνουν ες αεί τις σχέσεις δυο λαών.
    Εκτός αυτού, οι Κούρδοι ζήτησαν συγνώμη για την εμπλοκή των προγόνων τους στις σφαγές κυρίως των Αρμενίων και των Ασσυρίων.
    Εσύ ποιανού συμφέροντα εξυπηρετείς, όταν με τις ανακρίβειες και την προπαγάνδα που σπέρνουν ανθελληνικά κέντρα, εμποδίζεις την προσέγγιση δυο λαών που έχουν κοινό συμφέρον;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ... οι Κούρδοι, θα ακολουθούν με κλειστά μάτια τις πολιτικές των ΗΠΑ και του Ισραήλ, που τους θεωρούν ευεργέτες τους!

    Οποτε απλά περιμένουμε και εμείς και οι Κούρδοι να δόύμε στο στρατηγικό βάθος των πολιτικών αυτών.

    Οσο για την ανάλυσης του έμπειρου διπλωμάτη γράφτηκε για να περάσει στην Τουρκική γνώμη την ανωτέρω άποψη πώς όλα γίνονται κατ'επιταγήν ΗΠΑ και Ισραήλ

    Σε ότι αφορά την προσέγγιση Ισραήλ-Τουρκίας τα όσα ανέφερε ο Κος Μάζης χτές στην τηλεοπτική του παρέμβαση όσο και τα όσα κατέθεσε σε άρθρο του ο Κος Ευρυβδιάδης αποτελούν ράπισμα σε όσους στοχεύουν να αναδειχθούν βασιλικότεροι του βασιλέως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το μεγαλύτερο πρόβλημα των Κούρδων πιστεύω πως είναι το γεγονός ότι βρίσκονται στον πυρήνα μιας περιοχής η οποία όπως όλα δείχνουν θα αποτελέσει θέατρο επιχειρήσεων ισχυρότατων στρατιωτικών δυνάμεων,πολλών χωρών.

    Θα χρειαστεί να πληρώσουν βαρύτατο φόρο αίματος προκειμένου να φτάσουν επιτέλους,κάποια στιγμή,να πραγματώσουν το δικό τους ποθούμενο ως λαός.

    Για αυτό,όπως έγραψα και σε προηγούμενα άρθρα του Σάββα,καμία μεγάλη δύναμη απο όσες προωθούν το μεγάλο Κουρδιστάν,δεν επιθυμούν τους εμπειροπόλεμους και γνώστες της περιοχής Κούρδους,άοπλους.

    Το πολυδιαφημισμένο δίδυμο Νταούτογλου-Ερντογάν πιστεύω ότι θα είναι η καταστροφή της Τουρκίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πρέπει να κατανοήσουμε τις διαδικασίες που επηρεάζουν τον ρου της Ιστορίας.
    Οι Κούρδοι, για λόγους που σχετίζονται και με την κατάσταση που βρισκόταν ως έθνος και φυλές των 20ό αιώνα, έμειναν στον περιθώριο.
    Τώρα, εκατό χρόνια μετά, ήλθε η ώρα τους.
    Ασφαλώς, όπως γίνεται σε όλον τον κόσμο, οι μεγάλες δυνάμεις θα επηρεάσουν την πορεία των γεγονότων.
    Από κει και πέρα, η βούληση του Κουρδικού λαού να επιβιώσει, να απελευθερωθεί και να τιμήσει τους νεκρούς του, θα καθορίσει και το σχήμα που θα προκύψει στο τέλος αυτής της διαδρομής.
    Μπορεί κάποιοι να σχεδιάζουν, και αυτό έχει τη σημασία του, σημασία όμως έχει και η βούληση του λαού.
    Θα περιμένουμε να δούμε.
    Όπως οι Κούρδοι δεν αναμειγνύονται στα εσωτερικά μας και στις πολιτικές επιλογές της πατρίδας μας, έτσι κι εμείς θα πρέπει να τους σεβαστούμε, περιοριζόμενοι σε απόψεις που πρέπει να εκφράζουμε με φιλικό και ευγενή τρόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εγώ σας ξαναείπα ότι όχι απλά πρέπει να σεβαστούμε τις αποφάσεις που θα λάβουν για το μέλλον τους,αλλά ότι είμαστε και οι πλέον ακατάλληλοι για να τους κάνουμε και υποδείξεις.

    Λύσαμε τα δικά μας προβλήματα και θα νουθετήσουμε και τους άλλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Για τους Πόντιους που έσφαξαν ζήτησαν συγνώμη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. νομίζω οτι το συγκεκριμένο άρθρο δίνει μια άριστη εικόνα της περιοχής και των συνθηκών στην Τουρκία και το τι πρόκειται να γίνει εκεί με μια ένσταση μόνο...την μη αναφορά σε πιθανή παρέμβαση των Ρώσων που σίγουρα δεν θα δουν με καλό μάτι την διαχείριση του όλου θέματος απο ΗΠΑ και Τουρκία, ειδικά για το 80% των καυσίμων που περνάνε απο τους εκεί ενεργειακούς αγωγούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Unknown2
    έχουν ζητήσει επανηλειμμένως συγνώμη. Μάλιστα ο Οτζαλάν δήλωσε επίσημα ότι όταν απελευθερωθεί το Κουρδιστάν, το πρώτο μνημείο που θα αναγείρει στο Ντιγιαρμπακίρ, θα είναι το μνημείο της ενοκτονίας των Αρμενίων, των Ελλήνων και των Ασσυρίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σε ένα παλιότερο σχόλιο μου έγραψα αυτό

    "Οι συζητήσεις που γίνονται τώρα μεταξύ Αμερικής-Ισραήλ και ΗΠΑ μάλλον δεν αφορούν την Ελλάδα, μπορεί ο Νταβούτογλου να ψάχνει να επωφεληθεί τόσο στο Κυπριακό όσο και στο ζήτημα του Αιγαίου, αλλά η συζήτηση μάλλον θα περιορίζεται στο θέμα του Ιράν και της Συρίας. Μια πιθανή εμπλοκή της Τουρκίας σε πολεμικές επιχειρήσεις με το Ιράν και τη Συρία, θα σημάνει αυτόματα την απώλεια του ηγετικού ρόλου που έχει αναλάβει η Τουρκική κυβέρνηση στον Ισλαμικό κόσμο αλλά και πιθανότατα θα συμβάλλει στη γενίκευση του πολέμου μεταξύ Σουνιτών και Σιιτών. Η Άγκυρα το ξέρει αυτό, αλλά το συγγνώμη του Νεντανιάχου μάλλον τη δυσκολεύει, φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντες. Μπορεί ο Ερντογάν να κάνει το παν για να κεφαλαιοποιήσει τη συγγνώμη, αλλά τα ανταλλάγματα που του ζητάνε οι ΗΠΑ είναι μάλλον δυσβάσταχτα."

    Νομίζω κατ'ουσίαν λέμε το ίδιο με τον αρθρογράφο, βέβαια αυτός το ανάγει στο Κουρδικό. Η άποψη μου για τον Κουρδικό παράγοντα, είναι κάπως διαφορετική. Αυτό που γράφει λοιπόν το άρθρο, είναι αυτό που φοβάται, ο αρθρογράφος πως είναι ο στόχος των Κούρδων και ορθώς τα γράφει αυτά, γνωρίζοντας παλιότερα σχέδια και χάρτες πιθανότατα. Αλλά είναι αυτός ακόμα ο στόχος των Αμερικάνων? Μήπως τους συμφέρει να έχουν μια ομοσπονδία καλύτερα, μπορώντας να τη χειριστούν καλύτερα μέσω της πολιτικής, απειλώντας για παράδειγμα με εκλογικό αποτέλεσμα, που θα μπορούσε να φέρει κάποτε σαν ηγέτη της Τουρκίας έναν Κούρδο? Άλλωστε δεν είναι και προς το συμφέρον της Αμερικής να προδώσει τους Τούρκους, γιατί μια τέτοια προδοσία, θα στείλει άλλες δυνάμεις της περιοχής, πιο σημαντικές από την Τουρκία, στην αγκαλιά της Ρωσίας και της Κίνας.
    Συμφωνώ ολοκληρωτικά με το τελευταίο σχόλιο του Κυρίου Καλεντερίδη και το μόνο που έχω να προσθέσω σαν διαπίστωση απευθυνόμενος και προς αυτόν αλλά και προς τον Χρήστο, είναι πως η ανεξαρτησία αποκτιέται με έναν τρόπο, καλώς ή κακώς και δυστυχώς αυτός είναι με αίμα, δεν υπάρχει άλλος τρόπος τελεία και παύλα. Ο στόχος των Ισλαμιστών της Τουρκίας δεν είναι μόνον η καταστροφή της Κουρδικής ταυτότητας είναι και η καταστροφή της Κεμαλικής κληρονομιάς, μόνον τότε θα μπορούμε να μιλάμε για νεο-οθωμανικό μοντέλο. Οι Κούρδοι για να γίνουν ισότιμα μέλη μιας τέτοιας ομοσπονδίας, θα πρέπει να απαρνηθούν την ταυτότητά τους, αυτό είναι δεδομένο και να ενωθούν με τους Τούρκους κάτω από τη σημαία του Ισλάμ και της Τουρκικής Δημοκρατίας, η οποία θα σημαίνει πλέον κάτι ευρύτερο, όπως είναι για παράδειγμα η Μεγάλη Βρετανία, δε θα μου έκανε εντύπωση ακόμα και κάποια αλλαγή ονόματος, όπως Οθωμανική Δημοκρατία της Τουρκίας. Μπορεί να φαίνεται παρατραβηγμένο, αλλά θα δούμε.
    Όσον αφορά την επιρροή των Ισραηλινών και των Αμερικάνων στον Κουρδικό παράγοντα, παρά το ότι είναι υπαρκτός τώρα, κανείς δεν ξέρει αν θα είναι το ίδιο υπαρκτός στο Κουρδικό κομμάτι, που δεν ενδιαφέρεται τόσο πολύ για ανεξαρτησία. Πάντως νομίζω πως η Τουρκία δε θα κάνει καμία κίνηση για τους Κούρδους του Ιράκ και της Συρίας, είναι τελείως ανόητο κάτι τέτοιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αλέξανδρε
    οι Κούρδοι δεν κατοικούν μόνον στην Τουρκία.
    Υπάρχουν και οι Κούρδοι του Νοτίου Κουρδιστάν (Β. Ιράκ).
    Επισκέφθηκα την περιοχή, όπου λειτουργεί ένα κουρδικό κράτος, ντε φάκτο ανεξάρτητο.
    Παρακολούθησα επί μέρες τα τηλεοπτικά τους προγράμαμτα, σε περισσότερους από 30 σταθμούς.
    Πουθενά δεν είδα τουρκική τηλεοπτική σειρά, βίντεο κλιπ ή οτιδήποτε άλλο τουρκικό.
    Το ίδιο και στα ραδιόφωνά τους. Πουθενά τουρκικά.
    Οι Κούρδοι ακολουθούν πολιτική υπεράσπισης της γλώσσας και της ταυτότητάς τους.
    Δεν πρόκειται πλέον να τους αφομοιώσει κανένας γειτονικός λαός.
    Αυτή η ιστορία έκλεισε μια για πάντα.
    Όσο για το Ισλάμ, να περιμένουμε να δούμε και στον τομέα αυτό τις εξελίξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Unfortunately, the allignment of the Turkish-Kurdish interests and future will have a long life. Nomatter if it's made in Turkey or US, nobody is creating an empire to control the oil and Russia to let it die. It is simply too big of an investment.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. -2009 ΣΥΝΟΔΟΣ ΝΤΑΒΟΣ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΑΠΟΚΑΘΥΛΩΝΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΕΣ ΑΠΟ ΑΣΤΥΝΟΜΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΙ ΣΥΚΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΤΑΒΟΣ

    ΑΠΟ ΤΟ 2009 ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΟΤΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΛΩΒΗΤΗ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ .

    -Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΩΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΑΠΟΤΡΕΠΕΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ[ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΡΓΚΕΝΕΚΟΝ] ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΟΝΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΩΝ[ΙΛΚΕΡ ΜΠΑΜΠΟΥΓΚ] ΦΙΛΑ ΠΡΟΣΚΕΙΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ
    -Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΟΚΑΤΕΣΤΗΣΕ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΚΑΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ ΜΕ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΟΤΣΑΛΑΝ.
    -Ο ΝΙΕΤΑΝΑΧΟΥ ΖΗΤΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΑΒΙ ΜΑΡΜΑΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΑΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ -ΙΣΡΑΗΛ.
    -ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΣΣΑΝΤ ΜΕ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΣΤΟΧΟ ΠΛΕΟΝ ΤΟΝ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΟΥΡΔΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΝΤΟΣ ΣΥΡΙΑΣ...
    http://www.youtube.com/watch?v=OrbQsHkVQ_4

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αυτό το σχέδιο είναι ιδανικό αν υλοποιηθεί για τα συμφέροντα των αμερικανών .Το θέμα είναι ότι για να γίνει αυτό πρέπει να υλοποιηθεί πριν το Ιράν κατασκευάσει πυρηνική κεφαλη ,γιατί το Ιράκ αντί να διαμελιστει θα συμμαχησει με το Ιράν καθώς τα συμφέροντα θα είναι κοινά υπό την απειλή πυρηνικού πολέμου .Και εδω η Συρια παιζει καθοριστικο ρολο και κυριως το καθεστως ,που προσπαθουν να ανατρεψουν ωστε να απομονωθει πληρως το Ιραν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Το έχουμε ξαναγράψει. Το παιχνίδι που παίζεται στην περιοχή είναι πολύ μεγάλο και οι παίκτες είναι πολύ δυνατοί.
    Η κατάληξη του παιχνιδιού αυτού θα έχει επίπτωση και στις ισορροπίες της περιοχής στην οποία εντάσσεται η Κύπρος και η Ελλάδα.
    Εμείς αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε από το ιστολόγιο αυτό, είναι να παρουσιάσουμε τις εξελίξεις με τον πιο υπεύθυνο και ακριβή τρόπο, για να ενημερωθούν οι Έλληνες πολίτες αλλά και οι αρμόδιες αρχές.
    Ο σκοπός είναι να είμαστε προετοιμασμένοι γι' αυτά που έρχονται, αν όχι για να κερδίσουμε, για να μην χάσουμε ή στη χειρότερη περίπτωση, για να περάσουμε την γεωπολιτική μπόρα που έρχεται με τις λιγότερες απώλειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κύριε Καλεντερίδη,

    Το ξέρω ότι δεν είναι μόνον οι Κούρδοι της Τουρκίας, όμως θεωρώ πως μόνον αυτοί ενδιαφέρουν την Τουρκια, όσον αφορά το θέμα της ομοσπονδίας.

    Πρώτον, από τα λίγα που γνωρίζω οι Κούρδοι του Ιράκ δεν έχουν και τις καλύτερες σχέσεις με το ΡΚΚ, δεύτερον οι Τούρκοι επιθυμούν να εκδιώξουν το ΡΚΚ από τα εδάφη της Τουρκίας και για να ξεκόψουν κάθε επιθυμία ενοποίησης των Κούρδων της Συρίας και της Τουρκίας, κάτω από μια σημαία, μιας και το ΡΚΚ είναι ισχυρό στη Syria, ιδαίτερα τουλάχιστον μετά τον πόλεμο στη Syria. Μπορεί στο Ιράκ να λειτουργούν οι Κούρδοι ως ανεξάρτητοι, αλλα δεν είναι και δεν είναι και εύκολο να γίνουν ουσιαστικά ανεξάρτητοι και παρα το ότι οι Τούρκοι θέλουν να περάσει ο αγωγός με τα πετρέλαια από την Τουρκια, δεν επιθυμούν οι Κούρδοι να αποκτήσουν ανεξάρτητο κράτος, τουλάχιστον μέχρι να διευθετήσουν οριστικά το θέμα με το ΡΚΚ και δεν πρόκειται να κάνουν κίνηση εναντίον του Ιράκ η του Iran, εμφανώς τουλάχιστον, γιατί θεωρώ, όπως γράφω στο προηγούμενο σχόλιο, πως κάτι τέτοιο θα οδηγήσει σε γενικευμένο πόλεμο Σιιτών, Σουνιτών.Το μονο "διγουρο" είναι πως οι Ισραηλινοί θα προσπαθήσουν να χρησιμοποιήσουν το ΡΚΚ στο Iran και για αυτό ο Ερντογάν θα θέλει να παρουσιάσει πως το ΡΚΚ δεν ξεκινάει καμια ενέργεια του στο Iran από την Τουρκια! Τι ανταλλάγματα βεβαια θα πάρουν οι Κούρδοι από μια τέτοια διαδικασία, δεν τα γνωρίζω, αλλα οι Τούρκοι θα κάνουν τα πάντα για να μην είναι τα ανταλλάγματα αυτά εις βάρος τους.
    Γενικότερα θα υπάρξουν αλλαγές συνόρων στη Μέση Ανατολή, αυτό είναι σίγουρο, αλλα θεωρώ πως για να καταλάβουμε το στόχο των αλλαγών αυτών θα πρέπει να μην απομονωνόμαστε στους Κούρδους, γιατί όλο αυτό δεν αφορά τους Κούρδους, απλώς αυτοί μπορεί να βγούν ωφελημένοι από τη διαδικασία αν εκμεταλλευθούν σωστά τις συγκυρίες. Ένα είναι σίγουρο, αυτά που είπε ο Οτζαλάν περί πολιτικής λύσης και ειρήνης, μάλλον είναι μακριά από την πραγματικότητα, δυστυχώς έχω μια αίσθηση πως ο πόλεμος στη Syria δεν είναι το τέλος των πολεμικών συγκρούσεων, αλλα μάλλον η αρχή.
    Έχω μια αίσθηση πως οι Αμερικανοι είναι παρα πολύ προβληματισμένοι με την άνοδο της Κίνας, της Ρωσίας και της Ινδίας και λόγω της επιρροής που έχουν στα τεραστια κοιτάσματα της Κεντρικής Ασίας, βλέπουν πως είναι πολύ δύσκολο να αποκτήσουν αυτοί παρόμοια επιρροή και προσπαθούν να δημιουργήσουν μεγάλες αναταραχές και πολέμους με εργαλείο τον "ισλαμοφασισμο". Μπορεί οι Αμερικανοι να έχουν το φυσικό αέριο, αλλα το μονο που τους παράσχει αυτό είναι ουσιαστικά τη δικη τους ενεργειακή ανεξαρτησία, είναι δύσκολο να τους δώσει επιρροή κάπου αλλου, αφού είναι μακριά συγκριτικά με όλους, όπως και να έχει πιο εύκολα θα πωλείται το φυσικό αέριο της Ρωσίας στην Ευρώπη, για αυτό κάνουν και αυτή την εμπορική ένωση, μήπως και μπορέσουν έτσι να κερδίσουν κάπως στην τιμή, αλλα από εκεί και μετά αυτό είναι στην Asia δεν έχουν ούτε ένα πάτημα, ούτε ένα όμως, ακόμα και το Pakistan απομακρύνεται και πασχίzουν να επαναφέρουν τον στρατηγό. Οι μοναδικές χώρες είναι η Νότιος Korea, η Ιαπωνία και κατά την άποψη μου η Βόρειος Korea, έχω μια αίσθηση ότι το παλληκάρι εκεί κάνει την καλύτερη δουλειά για τους Αμερικανους και όχι άθελα του. Όσον αφορά την Taiwan, είναι αναπόφευκτο να πέσει στα χερια της Κίνας, αργά η γρήγορα. Μερικοί κάνουν λάθος και λένε πως είναι παρόμοια η κατάσταση της Taiwan με την Κίνα με αυτή της Τουρκίας και της Ελλάδας, αλλα υπάρχουν δυο τρομερές διαφορες, η Τουρκια δεν συγκρίνεται ούτε στο ελάχιστο με την Κίνα και οι Taiwanezoi είναι Κινέζοι! Για αυτό προσπαθεί και Νταβούτογλου να επαναφέρει τον οθωμανισμό, μήπως και μας πείσει ότι είμαστε ξαδέρφια, που λένε οι Τούρκοι, πολύ θα θέλανε λέω εγώ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Επιπλέον όλα αυτά συμφέρουν τους Ισραηλινούς γιατί βλέπουν προς όφελος τους έναν γενικευμένο πόλεμο μεταξύ Ισλαμιστών, που εντέλει θα αποδυναμώσει όλες τις υπόλοιπες χώρες της Μέσης Ανατολής, ενώ αυτό είναι προς το συμφέρον των Αμερικανων, οι οποιοι θέλουν να ξεφορτωθούν το αντιαμερικανικό καθεστώς του Iran, το οποιο είναι και φιλορωσικό και φιλοκινεζικό και προφυλάσσει ουσιαστικά τις χώρες αυτές από τα Ισλαμικά στοιχεια που έχουν οι ίδιες και απειλεί να κερδίσει επιρροή τόσο στο Pakistan όσο και στο Ιράκ. Ξέρετε πολλοί αγνοούν τις σχέσεις των Ινδικών φυλων ουσιαστικά του Pakistan με το Iran, αλλα αυτοί οι δεσμοί είναι πολύ ιστορικοί και ισχυροί και πολύ πρόσφατοι.

    Για το λόγο αυτό εκμεταλλεύονται οι Αμερικανοι τον μεγαλοϊδεατισμό των Τούρκων, οι οποιοι είναι η μονη χωρα φίλη προς αυτούς και προσπαθούν αν κερδίσουν επιρροή μέσω των Τούρκων, στους ουιγκούρους της Κίνας και στους καυκάσιους πληθυσμούς, τους οποιους οι Τούρκοι τους θεωρούν όλους Τούρκους άλλωστε, και δεν είναι καθόλου τυχαίος ο Πρέσβης που έχει σταλεί στη Μογγολία από πλευράς Τουρκίας. Τέλος πάντων παρεκτράπηκα λίγο από το θέμα, αλλα με όλα αυτά θέλω να πω πως ο καλύτερος τρόπος για να σχεδιάσουν τη στρατηγική τους οι χώρες της περιοχής, είναι να βλέπουν τους πραγματικούς στόχους, ώστε να αποφύγουν τις κακοτοπιές, γιατί και εμείς και οι Κούρδοι είμαστε παράπλευρες απώλειες, η εργαλεία. Για μας συγκεκριμένα θα πρότεινα πως θα πρέπει πάση θυσία να μην εμπλακούμε καθόλου σε όλη αυτή την ιστορία και να ξεκαθαρίσουμε πως ο,τι γίνεται εκεί δεν αφορά εμάς, θα πρέπει όμως να ξεκαθαρίσουμε πως δεν είμαστε και παρίες, θα πρέπει να ενισχύσουμε τον ρολο μας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ και η μοναδική μας εμπλοκή θα πρέπει να αφορά τους Χριστιανικούς πληθυσμούς της Μέσης Ανατολής, τους οποιους θα πρέπει να τους βοηθήσουμε με όλα τα μέσα!
    Οι Τούρκοι έχω μια αίσθηση πως πέφτουν στον λάκκο που έσκαβαν για τους γύρω γύρω, είναι σχετικά παγιδευμένοι και τώρα θα φανεί ποσα απίδια πιάνει ο σάκος, απλώς φοβάμαι μη μας εμπλέξουν σε δυσάρεστες καταστάσεις με τους Αλβανούς, τους Σκοπιανούς και τους Αιγυπτιους για εσωτερικούς λόγους και για να κερδίσουνε στην εικόνα τους και εμάς εννοώ Ελλάδα και Κύπρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Προς
    κ. Χρήστο Χατζησαββίδη
    Από
    Ευμένη Καρδιανό

    Κύριε Χατζησαββίδη,

    Σε μια εβδομάδα από σήμερα (15.4.2013) τηλεφωνήστε στον ΙΝΦΟΓΝΩΜΟΝΑ, τη ευγενή φροντίδι του οποίου σας τα στέλνω, να μάθετε αν έφθασαν όσα αφορούν τους Κροάτες στον Β΄ Π.Π. από το βιβλίο του Gszotony "Hitlers Fremde Heere"(Τα Ξένα Στρατεύματα του Χίτλερ)


    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.