3/4/13

Τουρκία: Συγκρότηση επιτροπής «σοφών» για το κουρδικό

Στόχος η ενημέρωση του πληθυσμού για την ειρηνευτική διαδικασία
 
Τη δημιουργία επιτροπής «σοφών», στην οποία θα ανατεθεί να προωθήσει την ειρηνευτική διαδικασία με τους κούρδους αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν ανακοίνωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Τουρκίας, Μπουλέντ Αρίντς.


«Σχηματίσθηκε μια αντιπροσωπεία σοφών, η οποία αποτελείται, καθ' όσα γνωρίζω, από 62 πρόσωπα», δήλωσε ο κ. Αρίντς προς τους δημοσιογράφους στο περιθώριο ενός συνεδρίου στην Άγκυρα.
Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης έκανε επίσης λόγο, σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικά δίκτυα, για συμμετέχοντες «γνωστούς και σεβαστούς» στην Τουρκία, ανοικτούς στο διάλογο, είτε πρόκειται για καλλιτέχνες με πολιτική ταυτότητα, επιχειρηματίες, επικεφαλής ή ειδικούς μη κυβερνητικών οργανώσεων ή «κέντρων σκέψης».

Ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος κατήρτισε τον κατάλογο των «σοφών», θα συναντηθεί με την επιτροπή αύριο το πρωί στην Κωνσταντινούπολη για να συζητήσουν την αποστολή της.
Στη συνέχεια, για ένα μήνα η επιτροπή αναμένεται να αναλάβει την ενημέρωση του πληθυσμού σε όλες τις περιφέρειες της Τουρκίας, με στόχο να γίνει γνωστή η διαδικασία επίλυσης του κουρδικού ζητήματος και να υπάρξει πλατιά ενημέρωση και διαφώτιση, σύμφωνα με τον κ. Αριντς.
Η κατανομή των μελών της επιτροπής έχει γίνει σε ομάδες εργασίας, οι οποίες δημιουργήθηκαν για καθεμιά από τις επτά περιφέρειες της Τουρκίας.
 
Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο - ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΉ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.