30/4/13

Αναστολή πτήσεων πάνω από εμπόλεμες ζώνες για τις ρωσικές αεροπορικές εταιρείες

Την αναστολή πτήσεων, μέχρι νεωτέρας, πάνω από χώρες που βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση, ζήτησε η  Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορικών Μεταφορών  (Rosaviatsia ) από τις ρωσικές αεροπορικές εταιρείες, μετά το χθεσινό περιστατικό με ρωσικό επιβατικό αεροσκάφος που μόλις απέφυγε πυραύλους που εκτοξεύτηκαν εναντίον του, πάνω από τη Συρία.
"Λαμβάνοντας υπόψη τις συστάσεις της Διεθνούς Οργάνωσης Πολιτικής Αεροπορίας [ICAO]  η Rosaviatsia συστήνει στις ρωσικές αεροπορικές εταιρείες να αναστείλουν τις πτήσεις επιβατικών αεροσκαφών, συμπεριλαμβανομένων των πτήσεων transit, πάνω από την επικράτεια των χωρών όπου σημειώνονται πολεμικές συγκρούσεις " αναφέρεται στη δήλωση.
Το αεροσκάφος στο οποίο επέβαιναν 159 επιβάτες, με κατάλληλους ελιγμούς μπόρεσε να αποφύγει τους δύο πυραύλους εδάφους-αέρος, οι οποίοι στη συνέχεια εξερράγησαν κοντά σε αυτό.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Rosaviatsia, επρόκειτο για αεροσκάφος Α320 της εταιρείας NordWind Airlines, το οποίο πετούσε νωρίς τη Δευτέρα από την πόλη θέρετρο της Αιγύπτου Σαρμ ελ-Σέιχ, με προορισμό το Καζάν, στη Δημοκρατία της Ρωσίας του Ταταρστάν, όπου προσγειώθηκε με ασφάλεια αργότερα μέσα στην ημέρα.
H Ρωσία Τώρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.