8/4/13

Ποιον θέλει να καλύψει ο ΟΗΕ για τα χημικά που χρησιμοποιούνται στη Συρία; Μήπως την Τουρκία και τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ;

Η Μόσχα κατηγορεί τον ΟΗΕ για ασυνέπεια στην έρευνα για τα χημικά όπλα στη Συρία
Η Μόσχα πιστεύει ότι τα Ηνωμένα Έθνη, υπό την πίεση «ορισμένων κρατών», υπονομεύουν έρευνα σχετικά με την εικαζόμενη χρήση χημικών όπλων στη Συρία, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.
"Δεν μπορούμε παρά να συμπεράνουμε ότι υπό την πίεση ορισμένων κρατών η Γραμματεία του ΟΗΕ έχει υιοθετήσει μια αντιπαραγωγική και ασυνεπή στάση και ουσιαστικά υπονομεύει την έρευνα συγκεκριμένης υπόθεσης για πιθανή χρήση χημικών όπλων στη Συρία στις 19 Μαρτίου, η οποία θα μπορούσε να επαληθευτεί σε αυτό το στάδιο " αναφέρεται στη συγκεκριμένη δήλωση.
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών επέκρινε την κίνηση του ΟΗΕ ως "απαράδεκτη και ανεπίτρεπτη» και κάλεσε τον οργανισμό να ενεργήσει με βάση την αρχή της «αμεροληψίας".
Οι αρχές της Συρίας κατηγόρησαν τους μαχητές της αντιπολίτευσης για χρήση χημικών όπλων σε μια επίθεση βόρεια της πόλης του Χαλεπίου στις 19 Μαρτίου, κατά την οποία, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, σκοτώθηκαντουλάχιστον 25 πολίτες, ενώ πάνω από 100 τραυματίστηκαν σοβαρά.
Οι αντάρτες έχουν αρνηθεί τον ισχυρισμό και αντ 'αυτού κατηγόρησαν το συριακό στρατό, ότι έριξε πύραυλο Scud με κεφαλή χημικών
Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν δήλωσε στις 21 Μαρτίου ότι τα Ηνωμένα Έθνη θα διεξάγουν ανεξάρτητη έρευνα για την υποτιθέμενη επίθεση χημικών όπλων στη Συρία, το συντομότερο δυνατόν.
Ωστόσο, στη συνέχεια ο Μπαν Κι-μουν "υπό την πίεση των δυτικών μελών του Συμβουλίου" προχώρησε “αδικαιολόγητα” στη διεύρυνση της εντολής της αποστολής, θέτοντας ως στόχο της τη διερεύνηση κι άλλων εικαζόμενων περιπτώσεων χρήσης χημικών όπλων στη Συρία, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Αλεξάντερ Λουκασέβιτς.
Ο Λουκασέβιτς χαρακτήρισε την προσέγγιση του Μπαν Κι-μουν για το θέμα «αντιπαραγωγική», σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει καμία πληροφορία για οποιαδήποτε άλλα περιστατικά χρήσης χημικών όπλων στη Συρία.
Η Ρωσία Τώρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.