27/4/13

Η απαγωγή των μητροπολιτών του Χαλεπίου και η ελληνική εξωτερική πολιτική!!!

Από τότε που ξεκίνησε η κρίση, εκείνοι που μιλούσαν στην Ελλάδα για την ανάγκη ενεργού πολιτικής παρουσίας της χώρας μας στα δρώμενα γύρω από το ζήτημα της αποσταθεροποίησης της Συρίας, ήταν ως συνήθως εκείνοι που χαρακτηρίζονται ως "γραφικοί" από τους θεσμικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες που χαράσσουν και υλοποιούν την ελληνική εξωτερική πολιτική.
Στην κυριολεξία, ακόμα και ένα μικρό παιδί μπορούσε να διακρίνει τους κινδύνους που ελλοχεύουν για τους Χριστιανούς της Συρίας, από τη δράση πληρωμένων δολοφόνων, είτε αυτές χαρακτηρίζονται ως φανατικοί ισλαμιστές, είτε αντιφρονούντες κλπ.
Η ελληνική κυβέρνηση, αντί να είναι πανταχού παρούσα και να τονίζει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο τους κινδύνους που ενέχουν αυτές οι εγκληματικές και καταστροφικές πολιτικές που εξοπλίζουν και ενθαρρύνουν τους λεγόμενους εξεγερμένους να συνεχίζουν τη δολοφονική τους δράση επί Χριστιανών και Αλαουιτών, δήλωνε την υποστήριξη και την αλληλεγγύη της στην ...Τουρκία, που αποτελεί τον κύριο υποστηρικτή αυτών των εγκληματικών συμμοριών.
Μάλιστα, κλείνοντας άρθρο μας που είχε δημοσιευθεί στην εφημερίδα "δημοκρατία", στις 2-11-2012, με τίτλο "Η αδίστακτη Τουρκία και η ανεξήγητη στήριξή μας" γράφαμε τα εξής:

...Όσοι παρακολουθούν τις εξελίξεις, γνωρίζουν τον βρώμικο ρόλο της Τουρκίας στις δολοφονίες χιλιάδων ανθρώπων.
Τα γράφουμε αυτά γιατί είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς τη σκοπιμότητα της δήλωσης και εκδήλωσης αλληλεγγύης από τον Έλληνα υπουργό εξωτερικών Κ. Αβραμόπουλο, για το θέμα της Συρίας προς την Τουρκία και προς τον κ. Νταβούτογλου, οποίος έχει βουτηγμένα τα χέρια του στο αίμα αθώων ανθρώπων, μεταξύ των οποίων και ελληνορθόδοξοι χριστιανοί της Συρίας, τη στιγμή μάλιστα που ο υφυπουργός εξωτερικών της Συρίας, Φαϋσάλ Μικντάτ, καλεί τη διεθνή κοινότητα να κατατάξει την Άγκυρα τις χώρες που στηρίζουν την τρομοκρατία, αναφερόμενος στις ομάδες της Αλ Κάιντα που δρουν και δολοφονούν αδιακρίτως στη Συρία.
Ο καπετάνιος να δει τη ρότα, γιατί μάλλον στραβά αρμενίζουμε...

Ο καπετάνιος, που αναφέρουμε στο άρθρο μας, είναι ο πρωθυπουργός και δυστυχώς δεν άλλαξε εγκαίρως τη ρότα, ή εκείνους που τη χαράσσουν.
Τώρα ήλθε η ώρα της κρίσης για όλους, για να αποδειχτεί για άλλη μια φορά ότι η πολιτική των δημοσίων σχέσεων και των χαμόγελων στο υπουργείο εξωτερικών, έχει δολοφονικά αποτελέσματα.
Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του, ιδιαίτερα μάλιστα εκείνοι που έχουν ευθύνες ηθικού αυτουργού στο έγκλημα που γίνεται εναντίον των χριστιανών της Συρίας και των απαχθέντων μητροπολιτών.

Ακολουθεί άρθρο του ΒΗΜΑΤΟΣ

Χωρίς αποτέλεσμα οι ολονύκτιες έρευνες για τους δύο απαχθέντες μητροπολίτες στη Συρία
Στη Βηρυτό βρίσκεται ο Πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης 
Δήλωση Νταβούτογλου για τις έρευνες
Αντωνιάδου Μαρία 

Κανένα αποτέλεσμα δεν έφεραν οι ολονύχτιες προσπάθειες από Τετάρτη προς Πέμπτη για την ανεύρεση των απαχθένων Μητροπολιτών Χαλεπίου κ. Παύλο και του Συροϊακωβίτη κ. Γιοχάνα Ιμπραχίμ. Μετά τις εξελίξεις αυτές ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ. Ιωάννηςταξίδεψε και ήδη βρίσκεται ο ίδιος στη Βηρυτό σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν τα ίχνη των απαχθέντων.

Στις έρευνες συμμετέχει και η Τουρκία και σε επικοινωνία του υπουργού Εξωτερικών κ.Αχμέτ Νταβούτογλου με συροορθόδοξους, στην Τουρκία, δήλωσε: «Παρακολουθούμε το θέμα πολύ στενά και αντλούμε πληροφορίες από όλες τις πλευρές».

Στο μεταξύ, παγκόσμια παρέμβαση επιχείρησε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος με αφορμή την προσπάθεια απελευθέρωσης των δύο απαχθέντων ιεραρχών. Απέστειλε επιστολές προς τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, τον ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν, τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν και τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

Οι επιστολές που εστάλησαν και φέρουν χθεσινή ημερομηνία δημοσιεύονται στα ρωσικά στο επίσημο σάιτ του Πατριαρχείου. Με αυτές ο κ. Κύριλλος ζητάει την ανάληψη πρωτοβουλιών για την απελευθέρωση των δύο μητροπολιτών. Σημειώνει ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας γνωρίζει τι σημαίνουν ανθρώπινος πόνος και δεινά και υποστηρίζει σθεναρά το ιερό δώρο της ζωής. Αφού αναλύει τον τρόπο με τον οποίο έγινε η απαγωγή, παρουσιάζει το προφίλ των δύο «επιφανών ιεραρχών», όπως τους χαρακτηρίζει, και δηλώνει ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας αντιστέκεται σε κάθε πράξη η οποία θέλει να τρομοκρατεί τον ειρηνικό λαό και τις θρησκευτικές κοινότητες.

Αγωνιώδεις είναι πάντως οι προσπάθειες να αποκατασταθεί η επικοινωνία με τους δύο ιεράρχες που απήχθησαν αργά το βράδυ της Δευτέρας σε περιοχή κοντά στα συροτουρκικά σύνορα - όπως ανέφερε και το δραματικό sms που έστειλε από το κινητό του τηλέφωνο ο κ. Παύλος.

Αν και ανακοινώθηκε από χριστιανική οργάνωση (l' Œuvre d' Orient) την Τρίτη ότι απελευθερώθηκαν, εν τούτοις δεν είχαν έρθει σε επαφή με τους οικείους τους - αδελφός του κ. Παύλου είναι ο νεοεκλεγείς Πατριάρχης Αντιοχείας κ. Ιωάννης. Σε αυτή την κατεύθυνση κινήθηκε και η επίσημη ανακοίνωση του Πατριαρχείου Αντιοχείας, διαψεύδοντας την είδηση περί απελευθέρωσης, όπως και η αντίστοιχη ανακοίνωση που εξέδωσε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, χαρακτηρίζοντας «ανακριβείς» τις εν λόγω πληροφορίες.

Σύμφωνα με στελέχη του ελληνορθοδόξου Πατριαρχείου Αντιοχείας, οι απαγωγείς δεν έχουν καμία σχέση με τη Συρία όπου επί αιώνες συμβιώνουν αρμονικά Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι. Όπως αναφέρει ανακοίνωση που εξεδόθη από την πλευρά των Συροϊακωβιτών, πρόκειται για Τσετσένους οι οποίοι επί μήνες βρίσκονται στην περιοχή και δρουν ανεξέλεγκτα.

Ο γνωστός ακτιβιστής ιεράρχης κ. Γιοχάνα Ιμπραήμ, σύμφωνα με ανακοίνωση της Επισκοπής που ποιμαίνει, «πραγματοποιούσε ανθρωπιστική αποστολή για την απελευθέρωση δύο ιερέων που απήχθησαν πριν από δύο μήνες. Ταυτοχρόνως συνόδευε στο Χαλέπι τον Ελληνορθόδοξο Μητροπολίτη κ. Παύλο ο οποίος βρισκόταν στη μεθόριο. Στον δρόμο της επιστροφής στο χωρίο Κάφαρ Ντάελ μια ομάδα σταμάτησε το αυτοκίνητό τους και αφού κάλεσαν τους μητροπολίτες για να τους δώσουν πληροφορίες για το πού βρίσκονται οι απαχθέντες κληρικοί στη συνέχεια τους παγίδευσαν και εκ τοτε αγνοείται η τύχη τους. Τα άτομα μιλούσαν αραβικά και έδειχναν ξένοι».

Η παρουσία ομάδων από την Τσετσενία αλλά και την Λιβύη έχουν καταγγελθεί πολλές φορές ότι βρίσκονται πίσω από τις απαγωγές και τις εκτελέσεις ιερέων και επίλεκτων στελεχών των χριστιανικών κοινοτήτων της Συρίας. Και είναι χαρακτηριστικό ότι από την ώρα που ξέσπασε ο πόλεμος απήχθησαν συνολικά πέντε κληρικοί, οι τρεις εκ των οποίων είχαν τραγικό τέλος ενώ μέχρι σήμερα αγνοούνται και δεν έχουν καμία επικοινωνία με το Πατριαρχείο και τους συγγενείς τους οι άλλοι δύο κληρικοί που προσκλήθηκαν να παραλάβουν οι δύο μητροπολίτες.

Για τους απαγωγείς στελέχη του Πατριάρχη Αντιοχείας εκτιμούσαν χαρακτηριστικά ότι«πρόκειται για μια πάγια τακτική τους την οποία έχουν ακολουθήσει και στις περιπτώσεις των απαγωγών που πραγματοποίησαν σε βάρος κληρικών. Ο χρόνος που περνάει δεν μας βοηθά».

Ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ. Ιωάννης βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τους Ορθοδόξους Προκαθημένους και όπως φαίνεται η κινητοποίηση είναι πολύ μεγάλη και αναμένεται να υπάρχουν εξελίξεις.
ΒΗΜΑ

10 σχόλια:

  1. Δηλαδή κ. Καλεντερίδη φαντάζεσθε πως η χώρα μας, "μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ" οπως επαναλαμβάνομε χρόνια τώρα και μας τρρέχουν τα σάλια θα ...διαφοροποιηθεί απο την "Δύση" στο θέμα της Συρίας ! Οσο διαφοροποιήθηκε ο Σημίτης απο το ΝΑΤΟ επι Γιουγκοσλαυίας, οπως στηρίξαμε την "απελευθέρωση" της Λιβύης και την εγκατάσταση μετά φανών και λαμπάδων της Αλ Κάιντα στην Τρίπολη ... Εξάλλου οι "μαχητές της ελευθερίας" που σφάζουν Χριστιανούς στην Συρία στηρίζονται ασμένως απο το Κατάρ και αλλα ανάλογα ψευδοκράτη - Ισλαμικές μαφίες, των οποίων εκλιπαρούμε τις "επενδύσεις" και τους ξεπουλάμε νησιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η απαγωγή του Μητροπολίτη είναι ένα γεγονός οπου ξυπνάει την Δύση για το τι γίνεται στην Συρία σε βάρος των χριστιανών, αν και πολλοί θα ήθελαν να το αποκρύψουν ή να ρίξουν το φταίξιμο στο καθεσώς Άσαντ…………………
    Οσο για το ΥΠΕΞ, αυτό υπολειτουργεί απο την εποχή των Ιμών, την εποχή που τέθηκε εκτός πολιτικής σκηνής ο Ανδρέας Παπανδρέου.
    Ο πολιτικός κόσμος και οι Πρωθυπουργοί* έχουν μέν τεράστια ευθύνη για το οτι η γραμμή παραμένει ίδια, ΑΛΛΑ:
    Κάτι μου βρωμάει εκεί μέσα, και πιστεύω οτι έχει στηθεί “παρακράτος”, και μέρα με την μέρα πιστεύω ολο και περισσότερο οτι πολλά στελέχη του / διευθυντές του είναι στρατολογιμένοι τουλάχιστον απο την CIA.
    “Επιθυμώ” την παρακολούθηση των τηλεφώνων τους, και το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών τους, για να δούμε ποιός δουλεύει για ποιόν………
    Για την πατρίδα τους την Ελλάδα πάντως, δουλεύουν part time……
    ————————————–
    *Οι οποίοι ΟΛΟΙ τους (Σημίτης / Καραμανλής / ΓΑΠ / Σαμαράς +οι πρωτοκλασάτοι τους) στο εξωτερικό τους κάνουν “ΜΠΟΥ” και κατουριούνται επάνω τους, ΙΔΙΩΣ οι τούρκοι,
    και στο εσωτερικό το παίζουν βαρύμαγκες, βγάζοντας μια γλώσσα ΝΑ στην αντιπολίτευση, περνώντας τις διατάξεις στην ζούλα και νύχτα, παρακάμτωντας την Βουλή (πράξεις νομοθετικού περιεχομένου) και αμα λάχει οποιος είναι κακό παιδί και απείθαρχος στέλνουν τα ΜΑΤ και τον ρημάζουν στο ξύλο και τα χημικά…….
    Ή την……ΔΕΗ να του κόψει το ρεύμα.
    ————————————–
    ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΗ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΛΥΘΗΣΜΟΥ ΤΗΣ,
    ΑΛΛΑ ΤΟ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΗ Ή ΜΕΓΑΛΗ ΕΞΑΤΡΑΤΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΕΞ ΤΗΣ.
    Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΗ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΛΥΘΗΣΜΟΥ ΤΗΣ,
    ΑΛΛΑ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΦΟΒΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΕΙΘΗΝΕΙΟΥ ΥΠΕΞ ΤΗΣ._

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αφού ανήκομεν εις την Δύσιν, θα κάνουμε ό,τι μας πουν, δηλ. θα κάτσουμε στα αυγά μας να βλέπουμε να σφάζουν τους τελευταίους ορθοδόξους της Μέσης Ανατολής και μετά θα αναρωτιώμαστε τί έφταιξε...
    Εδώ γιατί δεν παρεμβαίνει ο παρεμβατικός στις άλλες δυστοκίες της κυβέρνησης Αντωνάκης;

    Ξέρω ξέρω κινείται διακριτικά και παρασκηνιακά και με λεπτότητα... δεν έχουμε και λεφτά....

    ΝΤΡΟΠΗ και ΞΕΥΤΙΛΑ!
    (αλλά μας έχουν συνηθίσει οι πρωθυπουργοί μας σε αυτά)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Kαλό θα ήταν να γνωρίζουμε το πως το δημοκρατικό καθεστως της Συρίας συμπεριφέρθηκε στους Κούρδους το πόσο δημοκρατική ήταν η γενοκτονική του πολιτική

    Και κάτι ακόμα άλλο η Αντιπολίτευση της Συρίας και ο Ελεύθερος στρατος με τον οποίο οι Κούρδοι έχουν συμμαχήσει και άλλο τα ακραία Ισλαμιστικά στοιχεία της Ισλαμικής Τζιχάντ.Η Εξίσωση αυτή φαντάζει ως πολύ έξυπνη τρίπλα για ανυποψίαστους.Η δε Τουρκία θα είναι με τους ηττημένους της Συριακής Κρίσης

    Για την θερμή αγκαλιά της Ρωσικής εκκλησίας την ευχαριστούμε για τα όσα διαχρονικά έκαμε για τον Ελληνισμό ευχόμαστε να της ανταποδώσει την έγνοια της ο θεός ίσως και το θοκρατικό καθεστώς του Ιράν το οποίο στηρίζει ένθερμα η Ρωσία και το οποίο και αυτό είναι βαθιά δημοκρατικό

    Αλά Κάρτ λοιπόν μόνο τηλεφωνία



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γρέγο Ακρίτα
    στο άρθρο δεν αναφέρεται πουθενά η Ρωσία ή κάτι για το καθεστώς Άσαντ ή τους Κούρδους.
    Στη Συρία γίνεται ένα έγκλημα εναντίον των Χριστιανών, ένα έγκλημα στο οποίο είναι φυσικός αυτουργός το τουρκικό κράτος, στο οποίο η εεληνική εξωτερική πολιτική δήλωσε ότι συμπαραστέκεται, επειδή δέχτηκε 100 χιλιάδες πρόσφυγες, το κύμα φυγής των οποίων προκάλεσαν οι ενέργειες ΚΑΙ της Άγκυρας.
    Το είχα καταγγείλει από το Νοέμβριο, επώνυμα από τις στήλες της δημοκρατίας.
    Τώρα, ψάχνουν ολοι δικαιολογίες, για την απαγωγή των μητροπολιτών.
    Τι αλα καρτ λες στο σχόλιό σου.
    Δεν καταλαβαίνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αλα Κάρτ αναφέρομαι στην στάση της Ρωσίας.Προσωπικό υπαινιγμό δεν άφησα πρός εσάς-το γεγονος ότι ασκώ κριτική με ευπρέπεια δεν με φέρνει απέναντι σας αντίθετα ίσως με καθιστά πολύ φιλικότερο-.
    Επίσης δε το γεγονός ότι δεν αναφέρεται στο άρθρο σας δεν συνεπάγεται ότι δεν υφίσταται.

    Ποτέ δεν έψαξα δικαιολογίες για τίποτα βλέπω πολύ καθαρά και ως γνωρίζετε καλύτερα απο τον καθένα σε χωρες τέτοιας σημασίας γωστρατηγικής κια γεωπολιτικής τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται

    Επεσήμανα λοιπόν ένα πολύπλοκο πλέγμα το οποίο και δικαιολογεί την Ελληνική στάση, δεν σημαίνει ότι όσα αναφέρω ότι είναι σωστή αλλα ούτε και λάθος

    Πρίν απο λίγη ώρα παύθηκαν δύο Κουρδικής Καταγωγής Υπουργοί στο ιράκ στο οποίο έχει ξεσπάσει θρησκευτικός εμφύλιος σουνιτών-σιιτών παράλληλα με την εθοτική σύγκρουση.Στο Κιρκούκ οι Τουρκομάνοι-Πλήρως ελεγχόμενοι απο την Τουρκία- πήραν το μέρος των Κούρδων οποίοι και μέσω αυτης της συμφωνίας σταθεροποίησαν τις "προβληματικές" περιοχές. Την ίδια ώρα στο Ιράκ οι χριστιανικοί πληθυσμοί βρίσκουν ασφαλές καταφύγιο στο Νότιο Κουρδιστάν

    Φυσικός αυτουργός λοιπόν δεν είναι μόνο το τουρκικό κράτος αλλά ο ισλαμικός φανατισμός.Καί τούτο γιατί νε μέν Τουρκία και Κατάρ συνδράμουν την Ισλαμική Τζιχάντ αλλά και κανείς δεν τίθεται απέναντι τους για αυτο το ζήτημα, αντίθετα εθνότητες όπως οι Κούρδοι που υπεφεραν τα πάνδεινα συνεργάζονται με Τουρκία και την Συριακή αντιπολίτευση η οποία και επιτακτικά καλείται να απομονώσει την Τζιχάντ απο την Δύση

    Σχετικά με την Ρωσία τα είπα καθαρά εξέθρεψε εναν απο τα πλέον αιματοβαμμένα καθεστώτα όπως και της Λιβύης.Μην παραπονείται τώρα η Ρωσική Εκκλησία για τα τεκταινόμενα

    Η αποψη μου για το ισλάμ Καθαρή, το ήπιο δημοκρατικό ισλάμ αποτελεί τον προθάλαμο για τους Τζιχαντιστές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γρέγο Ακρίτα
    δεν με ενοχλεί η κριτική, αρκεί να βγαίνει νόημα.
    Η Ελλάδα είχε υποχρέωση, έπρεπε να έχει επεξεργασμένη και ενεργό πολιτική στη Συρία, στο ζήτημα του Πατριαρχείου Αντιοχείας και των 2 εκατομμυρίων χριστιανών.
    Η πολιτική αυτή θα έπρεπε να ήταν απολύτως διαχωρισμένη από την πολιτική οποιαδήποτε άλλης χώρας ή φορέα.
    Έτσι έκανε το ελλαδικό κράτος και τη δεαετία του 1910-1920 και υπέστησαν γενοκτονία οι χριστιανοί της Ανατολής, έτσι έκανε τις υπόλοιπες δεκαετίες και έγινε η εθνοκάθαρση των Ελλήνων της Πόλης, της ίμβρου και της Τενέδου καθώς και των κατεχομένων της Κύπρου, έτσι κάνει και τώρα.
    Τι μπλέκεις Ρώσους και Κούρδους σ' αυτήν την υπόθεση.
    Η Έλλαδα έπρεπε να κάνει αυτό που επιβάλλουν τα συμφέροντά της και η Ιστορία.
    Άλλο οι αναλύσεις και άλλο η πολιτική πρόταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @skal
    "Έτσι έκανε το ελλαδικό κράτος και τη δεαετία του 1910-1920 και υπέστησαν γενοκτονία οι χριστιανοί της Ανατολής, έτσι έκανε τις υπόλοιπες δεκαετίες και έγινε η εθνοκάθαρση των Ελλήνων της Πόλης, της ίμβρου και της Τενέδου καθώς και των κατεχομένων της Κύπρου, έτσι κάνει και τώρα."
    Πως εξηγείς αυτή την διαχρονικότητα / την πάγια απάθεια Σάββα??
    Μήπως οι πολιτικοί μας διαχρονικά πάσχουν απο το σύνδομο του ουραγού??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Επώνυμε
    είναι χειρότερα, ως έθνος έχουμε πρόβλημα, δεν είναι το πρόβλημα μόνο οι πολιτικοί μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ...Στο μεταξύ, παγκόσμια παρέμβαση επιχείρησε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος με αφορμή την προσπάθεια απελευθέρωσης των δύο απαχθέντων ιεραρχών. Απέστειλε επιστολές προς τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, τον ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν, τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν και τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν....
    θά πρέπει λοιπόν να ξαναδιαβάσετε το σύνολο της ανάρτησης σας

    Είναι ξεκάθαρο πως απόρροια της Κρίσης στην Συρία είναι το προβλημα με τους Χριστιανούς , συνεπώς άπαντες εμπλέκονται και οι ευθύνες είναι πρός όλες τις κατευθύνσεις και βαριές μάλιστα.Η Ελλάδα δεν την προκάλεσε την Συριακή Κρίση και στο όνομα καμιάς λογικής δεν δύναται να συμπαραταχθεί με ένα καθεστώς αιματοβαμμένο , στυγνό, δικτακτορικό και γενοκτόνο.

    Κατά συνέπεια ορθώς πράττει απέναντι στο καθεστώς Ασαντ και καλά θα κάνει να δώσει την δέουσα προσοχή για την προστασία των Χριστιανων, έστω και μόνη.Γιατί είναι μόνη όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές νίπτουν τα χείρας τους καθώς απέναντι στα γεωστρατηγικά συμφέροντα τους θυσιάζουν κάθε τι ανθρώπινο, αυτό αξίζουν και το απέδειξαν στο ρου της ιστορίας.

    Η Ελλάδα για να έχει Πολιτική πρέπει να έχει Εθνική Στρατηγική και για την απουσία της δεν βαρύνεται μόνο το ΥΠΕΞ.Γνωρίζετε δε καλύτερα απο τον καθέναν τι προκαλεί η πολυδιάσπαση της Κοινωνίας μας στα εθνικά ζητήματα και κατά συνέπεια τι προκαλούν όσοι την απεργάζονται.

    Πάντα στην κριτική μου έβγαινε νόημα, γνωρίζω πολύ καλά την Ελληνική γλώσσα παρά τα ορθογραφικά μου λάθη, ως επίσης και η σκέψη μου ήταν πάντα συγκροτημένη, ισως απο άλλη οπτική γωνία αλλα αυτο δεν σημαίνει τίποτα

    Σας ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.