7/3/13

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ Ν. Δ. ΣΤΗΝ Β΄ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΑΒΒΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΣΤΟ- taxalia .gr


ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΑΙ  ΠΟΛΙΤΕΣ  ΜΑΖΙ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ
 Κ. Αναστασιάδη  με ποιον τρόπο πιστεύετε ότι πρέπει να  καταπολεμηθεί το παραεμπόριο; Την ίδια στιγμή που επαγγελματίες και παραγωγοί στις λαϊκές αγορές προσπαθούν να βγάλουν ένα μεροκάματο κάποιοι παρανομούν εις βάρος τους.
Όλοι γνωρίζουμε τις αντίξοες συνθήκες κάτω από  τις οποίες  εργάζονται οι επαγγελματίες και οι παραγωγοί  στις λαϊκές αγορές , ακολουθώντας τη νόμιμη οδό, με ταμειακές μηχανές,  και πληρώνοντας ημερήσιο δικαίωμα για τον χώρο που χρησιμοποιούν.  Για το παραεμπόριο στο οποίο πολύ σωστά  αναφέρεστε, μία είναι η λύση. Έλεγχοι. Να ενεργοποιηθεί ο κρατικός μηχανισμός ακόμη περισσότερο, να γίνονται εντατικότεροι  έλεγχοι από όλες τις αρμόδιες διευθύνσεις των Υπουργείων. Μόνο έτσι θα απομακρυνθούν όσοι παρανομούν. Είναι άδικο απέναντι στους έντιμους οικογενειάρχες που ματώνουν να βγάλουν ένα μεροκάματο. Είναι αθέμιτος ανταγωνισμός και πρέπει να παταχθεί το συντομότερο δυνατόν.
 Όμως και εσείς πρέπει να σταθείτε δίπλα στους ελεγκτικούς μηχανισμούς και να τους βοηθήσετε.

Κ. Αναστασιάδη αυτό που προβληματίζει περισσότερο  από όλα την Κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο  είναι η φοροδιαφυγή.       Πήρε τεράστιες διαστάσεις, αλλά  ακόμη δεν ψηφίστηκε το νομοσχέδιο  που θα δώσει οριστική λύση. Τι πιστεύετε ότι πρέπει να γίνει;

Κοιτάξτε δεν υπάρχει καμία αμφιβολία , όσο τέλειο και αν είναι το νομοθέτημα, να έχει τα αποτελέσματα που πρέπει , αν δεν υπάρχει ο κατάλληλος δημόσιος μηχανισμός, αλλά και η συνυπευθυνότητα του πολίτη. Στην Κυβέρνηση Σαμαρά η φοροδιαφυγή είναι πρωταρχικής σημασίας πρόβλημα, διότι είναι η μεγαλύτερη πηγή απώλειας εσόδων.  Έχετε δίκιο  όμως , δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο, πρέπει να βιαστούμε  για την αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα, για την ενεργοποίηση του κρατικού μηχανισμού, ώστε να παταχθεί η φοροδιαφυγή.
Πρέπει όμως να ενεργοποιηθεί και  ο συνετός και συνεπής πολίτης.
Να σταματήσουμε να ανεχόμαστε τον φοροκλέπτη, που με τις ενέργειές του μεταφέρει φορολογικά βάρη στις πλάτες του νομοταγή πολίτη.
 Να μην ανεχθούμε άλλο τους επιτήδειους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.