27/3/13

Έτοιμη η τεχνική προμελέτη του αγωγού TAP

Ολοκληρώθηκαν οι βασικές τεχνικές παράμετροι του αγωγού φυσικού αερίου Trans Adriatic Pipeline (ΤΑΡ), όπως είναι η βέλτιστη διαδρομή στο επίγειο και υποθαλάσσιο τμήμα, οι προδιαγραφές των υλικών που θα χρησιμοποιηθούν και ο σχεδιασμός των βαλβίδων, των διαβάσεων και των σταθμών συμπίεσης.
Στην ολοκληρωμένη τεχνική προμελέτη του έργου περιλαμβάνεται επίσης και η υλικοτεχνική προσπάθεια που απαιτείται για την κατασκευή του αγωγού μήκους 800 χλμ. που θα διασχίζει την Ελλάδα, την Αλβανία και την Αδριατική θάλασσα και θα καταλήγει στη νότια Ιταλία.

Ένας από τους βασικούς στόχους της τεχνικής προμελέτης εφαρμογής είναι να διασφαλίσει την κατασκευασιμότητα του αγωγού και να παρέχει  λύσεις για την προστασία προστατευόμενων περιβαλλοντικά περιοχών, καθώς επίσης και να προσδιορίσει και να προτείνει μέτρα για την αποφυγή πιθανών κινδύνων για την ασφάλεια του αγωγού.
Η τεχνική προμελέτη αποτελεί μέρος του πακέτου στήριξης της απόφασης, η οποία θα υποβληθεί από τον TAP στην κοινοπραξία Shah Deniz στις 31 Μαρτίου 2013.
Η κοινοπραξία σχεδιάζει να λάβει απόφαση σχετικά με τον προτιμώμενο τρόπο μεταφοράς του φυσικού αερίου προς την Ευρώπη μέχρι τον Ιούνιο του 2013.
Η κατασκευή του αγωγού TAP έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στα τέλη του 2014 και θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2018, για τις πρώτες ποσότητες αερίου από το κοίτασμα Shah Deniz II στο Αζερμπαϊτζάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.