28/3/13

O όμιλος Μαρινόπουλος εξαγόρασε μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ στην Αλβανία

- Ο ενοποιημένος ετήσιος τζίρος της εταιρείας Μαρινόπουλος στην Αλβανία υπολογίζεται να αγγίξει τα 40 εκατ. ευρώ το 2013, ενώ η εταιρεία στην τοπική αγορά απασχολεί 500 άτομα προσωπικό.
Την αλυσίδα σούπερ μάρκετ Euromax με 23 καταστήματα, 17 από τα οποία λειτουργούν στα Τίρανα, εξαγόρασε, στην Αλβανία, ο όμιλος Μαρινόπουλος από την εταιρεία Balfin, ισχυροποιώντας τη θέση του στα Βαλκάνια.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για συμφωνία η οποία αναβαθμίζει πλήρως την παρουσία της Μαρινόπουλος Α.Ε. στην Αλβανία και εντάσσεται στη γενικότερη πολιτική επέκτασής της στο σύνολο της Βαλκανικής αγοράς.
Σημειώνεται ότι η συμφωνία υπόκειται στην έγκριση των τοπικών αρχών Ανταγωνισμού.
Πλέον, το δίκτυο της Μαρινόπουλος Α.Ε. ελέγχει στα Βαλκάνια περί τα 860 καταστήματα, εκ των οποίων τα 800 λειτουργούν στην Ελλάδα, τα 16 στην Κύπρο, τα 24 στην Αλβανία (λειτουργούσε ήδη ένα πριν την εξαγορά της Euromax), τα 17 στη Βουλγαρία, ενώ παρουσία με ένα κατάστημα διαθέτει και στα Σκόπια.
Σημειώνεται πως το δίκτυο της Μαρινόπουλος, στην Αλβανία, που συνολικά έχει έκταση 19.521 τ.μ., περιλαμβάνει 17 καταστήματα στα Τίρανα, 2 στο Δυρράχιο, 2 στο Φίερι, 1 κατάστημα στην Αυλώνα, 1 στο Ελμπασάνι, και 1 υπερμάρκετ που ήδη λειτουργούσε στο εμπορικό κέντρο TEG, στα Τίρανα.
Ο ενοποιημένος ετήσιος τζίρος της εταιρείας Μαρινόπουλος στην Αλβανία υπολογίζεται να αγγίξει τα 40 εκατ. ευρώ το 2013, ενώ η εταιρεία στην τοπική αγορά απασχολεί 500 άτομα προσωπικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.