7/3/13

Fitch: «Φρένο» στην αναβάθμιση της Τουρκίας το διαρθρωτικό έλλειμμα

«Διαρκή» μείωση του διαρθρωτικού της ελλείμματος, χαμηλότερο πληθωρισμό και προσέλκυση περισσότερων άμεσων ξένων επενδύσεων χρειάζεται η Τουρκία για να εξασφαλίσει την περαιτέρω αναβάθμιση της πιστοληπτικής της αξιολόγησης, σύμφωνα με αξιωματούχο της Fitch.
Μιλώντας σε ενημέρωση του οίκου αξιολόγησης για την Τουρκία στο Λονδίνο, ο Πολ Ρόουκινς, στέλεχος διεύθυνσης του οίκου που ειδικεύεται στην αξιολόγηση κρατών, είπε ότι μια σοβαρή αδυναμία της Τουρκίας είναι οι μικρές αποταμιεύσεις, ενώ χαρακτήρισε τρωτό της στοιχείο το γεγονός ότι εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από εισροές κεφαλαίων από το εξωτερικό.
«Δεν βλέπουμε το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών να βελτιώνεται και πολύ από εδώ και πέρα, όχι τουλάχιστον τα επόμενα δύο χρόνια, θα είναι μια μακροχρόνια διαδικασία», ανέφερε  ο Ρόουκινς. «Ο τρόπος που εξελίσσεται το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών και η τάση σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότησή του θα είναι σημαντικά στοιχεία για αυτή την αξιολόγηση», συνέχισε ο ίδιος, αναφερόμενος στο τουρκικό κρατικό αξιόχρεο.
Η Fitch αναβάθμισε την αξιολόγηση της Τουρκίας στην επενδυτική κατηγορία τον Νοέμβριο.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.