2/3/13

'Μαζί τα Φάγαμε' Debate: Χάρης Οικονομόπουλος

 

Ο Χάρης Οικονομόπουλος είναι Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο και στο Συμβούλειο της Επικρατείας, και Πρόεδρος του Ελληνοβρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Δείτε την εισήγηση – κόλαφο μπροστά σε Βερέμηδες, Βαρουφάκηδες κλπ. 
Δείτε πως ισοπεδώνει την καθεστωτικη προπαγάνδα μέσα σε 8 λεπτά. Με ονοματεπώνυμα.




5 σχόλια:

  1. Εγώ πάντως θα διαφωνήσω, εν μέρει, με τον κ. Οικονομόπουλο. Η βαριά έκφραση που ξεστόμισε ο Πάγκαλος, απλά και μόνο για να καλύψει την δική του ενοχή δεν είναι τελείως λανθασμένη. Και λέω και δική του ενοχή γιατί υπέπεσε και ο ίδιος στο ίδιο λάθος που έπεσε και ο Τσίπρας χαρακτηρίζοντας τον εαυτό του επικίνδυνο στο πρόσφατο ταξίδι του στις ΗΠΑ (…I’m not as dangerous as you think I am…) . Παραδέχτηκε εμμέσως πλην σαφώς ότι και αυτός έφαγε και μάλιστα με μεγάλη κουτάλα αν κρίνουμε από το αποτέλεσμα.

    Διαφωνώ , όπως έχω γράψει και άλλες φορές, γιατί αυτά τα άτομα τύπου Πάγκαλος, Τσοχατζόπουλος και σια δεν ήρθαν από το διάστημα ούτε και μας τους επέβαλε κανείς. ΕΜΕΙΣ του βάλαμε εκεί. Όχι βέβαια το 100% του Ελληνικού λαού αλλά σίγουρα ένα 37% τουλάχιστον κάθε φορά. Μην ξεχνάμε τις λαοθάλασσες σε κάθε προεκλογική συγκέντρωση. Ούτε και τους φανατισμένους οπαδούς με τα σημαιάκια να ξημεροβραδιάζονται σε πάρκα και πλατείες μοιράζοντας φυλλάδια. Άρα δεν μπορούμε σήμερα να αποποιηθούμε τις ευθύνες που βαραίνουν και τις δικές μας πλάτες για το κατάντημα αυτού του τόπου.

    Εγώ πάντως αντί για την έκφραση «μαζί τα φάγαμε» θα χρησιμοποιούσα την έκφραση «τους επιτρέψαμε να τα φάνε». Εμείς ο λαός, επιτρέψαμε στους πολιτικάντηδες αυτής της χώρας να τα φάνε. Και οι δύο, λαός και πολιτικοί, έχουμε το μερίδιο της ευθύνης που μας αναλογεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ένα μεγάλο μπράβο από μέρους μου για τον Κύριο αυτόν με κάπα κεφάλαιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ Gianna
    "O Βαρουφάκης τι σας ενοχλεί;"

    Δεν μας ενοχλεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνώ και γω, αν και θα ήθελα να μου εξηγήσουν ποιος φέρει την ευθύνη για:

    Τις συνεχείς αυξήσεις των συντάξεων για 20 χρόνια, χωρίς συνυπολογισμό της αποδοτικότητας της ελληνικής οικονομίας ή την σύνθεση της πληθυσμιακής της πυραμίδας,

    τους συνεχείς διορισμούς στο ευρύτερο δημόσιο, χωρίς να υπολογιστούν τα ετήσια έσοδα του κράτους όπως και η μισθοδοτική ικανότητα του.

    τις αδικαιολόγητες, ετήσιες επαυξήσεις των προϋπολογισμών των ΑΕΙ και της παιδείας γενικότερα, χωρίς την αναμενόμενη επιστημονική, οικονομική ή άλλη απόδοση,

    τις αστήρικτες υπερτιμολογήσεις έργων και τις επαυξήσεις των προϋπολογισμών των ΟΤΑ,

    τις μίζες στις υγειονομικές δαπάνες των νοσοκομείων όλης της χώρας,

    τις υπεξαιρέσεις των ευρωπαϊκών επιδοτήσεων στον ΟΤΑ, την γεωργία, τον τουρισμό, κλπ.,

    τις παράνομες συντάξεις του ΙΚΑ,

    τις κατά κόρον αναπηρικές συντάξεις σε αναρίθμητους «τυφλούς» και κάθε λογής «ανάπηρους».

    Αν πραγματικά λοιπόν πιστεύετε, ότι για όλα τα παραπάνω υπεύθυνοι είναι οι 300 της Βουλής και οι περί αυτών 10.000 «ευκατάστατοι», τότε… Δυστυχώς δεν ξέρω πώς να ολοκληρώσω την πρόταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.