27/3/13

«Δεδομένη» η κλήση του ΓΑΠ στην προανακριτική για τη λίστα Λαγκάρντ

Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται πλέον η κλήση του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου στην προανακριτική επιτροπή που εξετάζει τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ, Παπακωνσταντίνου για την αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ, σύμφωνα με τα όσα είπε ο πρόεδρος της προανακριτικής επιτροπής Χρ. Μαρκογιαννάκης.


Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις που έκανε στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι ο κ. Μαρκογιαννάκης, είπε ότι μετά και τη δημοσιοποίηση της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του Ι. Διώτη με τον Γ. Παπακωνσταντίνου (στην οποία αναφέρεται ότι ο κ. Παπανδρέου, είχε ενημερωθεί), η κλήση του Γιώργου Παπανδρέου, είναι σίγουρη.
Ο κ. Μαρκογιαννάκης σημείωσε ακόμα ότι πολλές φορές η προανακριτική καλείται να εξετάσει θέματα, που δεν ανήκουν στην αρμοδιότητά της.
«Δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από έναν πλατιασμό περίεργο και από έναν λαϊκισμό. Στόχος της επιτροπής είναι να διαπιστώσει ποιος έκανε την παρέμβαση στη λίστα, ωστόσο οδηγείτε και σε άλλα θέματα, που είναι εκτός της δικαιοδοσίας της» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι όταν προσπαθεί να βάλει τάξη παίρνει το ρόλο του κακού. «Είμαστε περισσότερο δικονομικό και λιγότερο πολιτικό όργανο», κατέληξε ο κ. Μαρκογιαννάκης.

Τα emails Παπακωνσταντίνου – Διώτη
Ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννης Διώτης, κατά την κατάθεσή του στην προανακριτική επιτροπή, κατέθεσε την ηλεκτρονική αλληλογραφία που είχε ο ίδιος στις 7 Ιουλίου 2011, με τον τότε υπουργό Περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνου. Τα emails, οποία εστάλησαν μία μέρα πριν την αντιγραφή του επίμαχου usb με την λίστα Λαγκάρντ από τον κ. Διώτη και  ένα μήνα αφού έφυγε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου από το Υπουργείο Οικονομικών.
Από αυτά προκύπτει ότι ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ι. Διώτης εμφανίζεται να συνεργάζεται για την επεξεργασία της λίστας Λαγκάρντ με τον τέως επικεφαλής της ΕΥΠ Κωνσταντίνο Μπίκα, ο οποίος, σημειώνεται, είχε αρνηθεί ότι γνώριζε για την υπόθεση. Σύμφωνα με την ηλεκτρονική αλληλογραφία, ο κ. Μπίκας φαίνεται να έχει ενεργό ρόλο στην διερεύνηση της υπόθεσης. Από την αλληλογραφία προκύπτει επίσης ότι ο κ. Μπίκας ενημέρωσε και τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.
Από τα e-mails, τα οποία διαρρέουν στη δημοσιότητα, φέρεται να προκύπτει ότι:
• Ο κ. Διώτης εμφανίζεται να συνεργάζεται για την επεξεργασία της λίστας Λαγκάρντ με τον τότε επικεφαλής της ΕΥΠ Κωνσταντίνο Μπίκα.
• Ο κ. Μπίκας φαίνεται, με βάσει την ηλεκτρονική αλληλογραφία να έχει ενεργό ρόλο στην διερεύνηση της υπόθεσης αλλά και να έχει ενημερώσει και τον τότε πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.
Αναλυτικότερα:
Το πρώτο email στάλθηκε στις 10:06 π.μ. και φέρεται να είναι από τον κ. Διώτη προς τον κ. Παπακωνσταντίνου:
«Σας ευχαριστώ για την πρόσκληση. Λυπάμαι γιατί λόγοι ανεξάρτητοι από τη θέληση μου - που ανέκυψαν την τελευταία στιγμή - δεν μου επέτρεψαν να προσέλθω. Είμαι βέβαιος ότι περάσατε ένα υπέροχο βράδι.
Γ.Π.Δ».
- Γιώργος Παπακωνσταντίνου προς Ιωάννη Διώτη ώρα 10:20 π.μ.
«Να είσαι καλά Γιάννη. Θα σε πάρω να τα πούμε»
- Γιώργος Παπακωνσταντίνου προς Ι. Διώτη ώρα 1:26 μ.μ.
«Πράγματι περάσαμε καλά Γιάννη. Κρίμα που δεν μπόρεσες. Πήρες το στικάκι που σου έστειλα;»
- Ιωάννης Διώτης προς Γ. Παπακωνσταντίνου: ώρα 1:56 μ.μ.
«Ναι το έλαβα αλλά δεν έχω προλάβει να κάνω αναγνώριση περιεχομένου. Δεν είμαι δα και ο καλύτερος σ΄ αυτά! Ήδη έχουμε συζητήσεις (με τον Κώστα) για να προχωρήσουμε στη διερεύνηση και περαιτέρω επεξεργασία. Έχει γίνει καμία επεξεργασία;»
- Γιώργος Παπακωνσταντίνου προς Ι. Διώτη ώρα 3:07 μ.μ.
«Ποιόν Κώστα; Ναι είχα δώσει στον Γιάννη Καπ (εννοεί προφανώς Γ Καπελερη) να ψάξει καμιά 30αριά. Επίσης σου θυμίζω το άλλο θέμα που έχει πάει στην εισαγγελία».
- Ιωάννης Διώτης προς Γ Παπακωνσταντίνου ώρα 3:12 μ.μ.
«Τον Μπίκα μου είπε ότι μιλήσατε και μίλησε και με τον Πρωθ. Αύριο θα δω τον Κώστα».
- Ιωάννης Διώτης προς Γ Παπακωνσταντίνου ώρα 3:13 μ.μ.
«Το άλλο το παρακολουθώ».
- Γιώργος Παπακωνσταντίνου προς Ι. Διώτη ώρα 3:17 μ.μ.
«Ναι μιλήσαμε. Του είπα ότι έχεις τα στοιχεία. Το άλλο αργεί και αυτό με κάνει αναρωτιέμαι…».
Εν τω μεταξύ, παράταση μέχρι τις 15 Απριλίου των εργασιών της Προανακριτικής Επιτροπής, θα ζητήσουν να εγκρίνει η Ολομέλεια της Βουλής, τα μέλη της. 

Οικολόγοι Πράσινοι: Πέρα από τις ευθύνες, εξαπάτησαν τη Δικαιοσύνη
Σχετικά με τα νέα στοιχεία για τη λίστα Λαγκάρντ, η εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Βάσω Νάκου, δήλωσε:
«Τα νέα στοιχεία που ήρθαν στο φως για τη λίστα Λαγκάρντ δείχνουν ότι οι- με οποιονδήποτε τρόπο- εμπλεκόμενοι στο "θάψιμό" της, γνώριζαν καλά και συνεννοούνταν σε εξωθεσμικό επίπεδο για τη διαχείρισή της. Γνώστες και άρα όχι άμοιροι ευθυνών, όπως από την προσωπική αλληλογραφία τους παρατέθηκε, ήταν και ο τότε πρωθυπουργός και ο Γ. Παπακωνσταντίνου, αλλά και οι τότε επικεφαλής της ΕΥΠ και του ΣΔΟΕ.
Πέρα, λοιπόν, από τις ευθύνες που αναλογούν στον καθένα, η θέση τους επιβαρύνεται με την προσπάθειά τους να εξαπατήσουν τη Δικαιοσύνη. Και πιθανόν η έρευνα από την αρμόδια Αρχή στους λογαριασμούς αλληλογραφίας των εμπλεκομένων να ρίξει φως και σε συναφείς υποθέσεις


eklogika

2 σχόλια:

  1. Μάλιστα.
    Τώρα θα κοιμάμαι ήσυχος ότι επιτέλους η Ελληνική Δικαιοσύνη θα κάνει σωστά τη δουλειά της και θα καταλογίσει στον ΓΑΠ τις ευθύνες που έχει για την κατάντια της χώρας (sic).
    Δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι θα τον καλέσει για να τον αθωώσει πανηγυρικά.
    Κι όχι μόνο αυτόν αλλά και όλους τους άλλους.
    Καληνύχτα Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βαρέθηκα να ακούω τέτοιες "προσκλήσεις".
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.