25/3/13

Η ανάλυση ενός σημαντικού Τούρκου εθνικιστή διανοούμενου για την εκεχειρία του ΡΚΚ

Αφιερώνεται στους Έλληνες, για να έχουν ένα επί πλέον εργαλείο, όταν σκέπτονται και αναλύουν γεωπολιτικά γεγονότα που συμβαίνουν στην περιοχή μας, και για να βγάλουν πιο ασφαλή συμπεράσματα για τη θέση που πρέπει να λάβει ο Ελληνισμός απέναντι σ' αυτά!
Η "Προκαταρκτική Διαταγή" του Άπο και το σκέλος της Συρίας
Του Σαντί Σομουντζούογλου*
Οι διαπραγματεύσεις που συνεχίζονταν τα τελευταία επτά χρόνια, περατώθηκαν στις 8 Ιανουαρίου 2013, με τη "Συμφωνία του Ιμραλί". Γι' αυτό  ο διοικητής της ΜΙΤ, που έκανε τον διαπραγματευτή μεταξύ του πρωθυπουργού και του καταδικασμένου σε θανατική καταδίκη τρόφιμου του Ιμραλί Οτζαλάν, επισκέφθηκε τον φυλακισμένο έξι φορές. Είναι πλέον φανερό ότι η "συμφωνία" αυτή συνομολογήθηκε αφού το ΡΚΚ επέβαλε στην κυβέρνηση να αποδεχτεί τους όρους του, με αντάλλαγμα την παύση της τρομοκρατίας. Αυτό θα πρέπει να το γνωρίζουν όλοι πολύ καλά.
Όσον αφορά το ποιοι είναι οι όροι του PKK, αυτό είναι ολοφάνερο. Ας δούμε ποια είναι η "Προκαταρκτική Διαταγή" του αρχηγού των τρομοκρατών, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Σαμπάχ, στις 24 Ιουλίου 2009:
-Στο νέο σύνταγμα θα αναφέρεται ότι όσοι κατοικούν στην Τουρκία θα έχουν υπηκοότητα Τουρκίας, ενώ θα αφαιρεθεί το άρθρο που λέει "όσοι κατοικούν στην Τουρκία είναι όλοι Τούρκοι". (Το κράτος θα είναι πλέον άχρωμο, χωρίς ταυτότητα και ανυπεράσπιστο, έτοιμο για διαμοιρασμό. Υπάρχει στη Συμφωνία)
-Τα Κουρδικά θα αναγνωριστούν ως γλώσσα της εκπαίδευσης. Θα υπάρξει συνταγματική κατοχύρωση. (Υπάρχει στη Συμφωνία)
-Θα συνεχιστεί η εκεχειρία. Θα ανακηρυχθεί γενική αμνηστία άνευ όρων. (Υπάρχει στη Συμφωνία)
-Η Επιτροπή Σοφών να αναλάβει πρωτοβουλίες κατά τη μεταβατική περίοδο. (Υπάρχει στη Συμφωνία)
-Όλοι, ακόμα και τα αμνηστευθέντα στελέχη του ΡΚΚ, θα αποκτήσουν δικαίωμα ανάμειξης στην πολιτική . (Υπάρχει στη Συμφωνία)
-Να αρθεί η απομόνωση του ΟΑμπντουλλάχ Οτζαλάν. (Υπάρχει στη Συμφωνία αλλά και στις δηλώσεις του αρχιτρομοκράτη)
-Να ενισχυθούν οι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης. Να γίνει αποδεκτή η δημοκρατική αυτονομία. (Υπάρχει στη Συμφωνία)
-Να συγκροτηθεί Επιτροπή Διερεύνησης που θα ερευνήσει τα ενεξιχνίαστα εγκλήματα και τα γεγονότα της εποχής εκείνης. (Είναι και σήμερα στην επικαιρότητα και στο προσκήνιο)
-Να αρθεί ο θεσμός των πολιτοφυλάκων. (Θα σταματήσει από μόνος του)
-Να γίνει αναθεώρηση της ιδιοκτησίας της γης.

Τώρα ας δούμε τι υπάρχει στη "Συμφωνία" από τα διαλαμβανόμενα στην "Προκαταρκτική Διαταγή":
-Να βγει η "τουρκική ταυτότητα" από το σύνταγμα και να μην αναγράφεται ούτε η "κουρδική ταυτότητα". Έτσι οι δυο ταυτότητες θα εξισωθούν και θα είναι ισότιμες.
-Ναι μεν δεν θα αναφέρεται η λέξη "Αυτόνομο Κουρδιστάν" στο Σύνταγμα, όμως οι σχετικές αρμοδιότητες θα δοθούν στην "τοπική διοίκηση".
-Ναι μεν δεν θα αναγράφεται στο σύνταγμα το δικαίωμα εκπαίδευσης στη μητρική γλώσσα, όμως το δικαίωμα αυτό θα αναγνωριστεί-εκχωρηθεί στις τοπικές διοικήσεις.
-Δεν θα κηρυχθεί γενική "Αμνηστία", όμως θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση που θα επιτρέψει τα καταδικασμένα στελέχη του ΡΚΚ να αποκτήσουν την ελευθερία τους και θα εξασφαλιστεί η δυνατότητα να  ασχοληθούν και να συμμετέχουν στην πολιτική.

Με βάση την ανάλυση αυτή, όλοι οι όροι που έθεσε το ΡΚΚ, με τους οποίους του παραχωρείται ένα είδος συνεταιρισμού στο κράτος, την πατρίδα και το έθνος, έγιναν αποδεκτοί από την κυβέρνηση, με έναν τρόπο που δεν είναι δυνατόν να αποδεχτεί το Τουρκικό Έθνος. Γι' αυτό οι ΗΠΑ και η Ε.Ε. υποδέχτηκαν και στηρίζουν με ενθουσιασμό τη συμφωνία.
***
Τώρα ας αναρωτηθούμε αν αυτή η συμφωνία μπορεί να εφαρμοστεί. Αν αφυπνιστεί το Τουρκικό Έθνος, δεν πρόκειται να εφαρμοστεί ποτέ! Ας δεχτούμε, όμως, ότι θα εφαρμοστεί. Τι θα ακολουθήσει στη συνέχεια. Ας κάνουμε μια εκτίμηση-αξιολόγηση.
Ας υποθέσουμε ότι οι τρομοκράτες αποσύρονται με τον οπλισμό τους στο Ιράκ. Τότε η τρομοκρατία θα σταματήσει και θα παύσει η αιματοχυσία. Ως αντάλλαγμα, με ανάλογες νομοθετικές ρυθμίσεις, το κράτος μας θα ανήκει σε δυο εταίρους, θα υπάρχουν δυο επίσημες γλώσσες και θα μετατραπεί σε ένα καθεστώς με τοπικές αυτονομίες.
Τότε το ΡΚΚ, όταν θα έχει διασφαλίσει ότι έχουν εφαρμοστεί όλα αυτά, θα μετακινήσει όλη την ένοπλη δύναμή του στη Συρία και έτσι θα αρχίσει η οικοδόμηση του τρίτου σκέλους του "Κουρδιστάν" που θα φθάνει μέχρι τη Μεσόγειο.
Ας υποθέσουμε ότι θα ολοκληρωθεί και αυτή η φάση.
Τότε θα έχουμε στο προσκήνιο μια "Τουρκία που θα ανήκει σε δυο εταίρους", και τα "ομόσπονδα (κουρδικά) κράτη του Ιράκ και της Συρίας". Με την ένωση αυτών των τριών κομματιών, θα ιδρυθεί ένα "συνομοσπονδιακό" κράτος. Νάτο λοιπόν μπροστά σας το "Μεγάλο Κουρδιστάν", το οποίο φυσικά θα είναι φίλα διακείμενο στο Ισραήλ.
Ο πρωθυπουργός και ο Νταβούτογλου είπαν ότι "μεγαλώνουμε την Τουρκία" και ο αρχιτρομοκράτης στο μήνυμά του στο Νεβρόζ είπε ότι “Σήμερα καλωσορίζουμε μια νέα Τουρκία, μια νέα Μέση Ανατολή, ένα νέο μέλλον... Σήμερα ενώνονται οι Κούρδοι, οι Τουρκομάνοι, οι Ασσύριοι και Άραβες του Ιράκ και της Συρίας, που διασπάστηκαν κατά παράβαση του Εθνικού Όρκου”. Αυτά τα δυο δεν έχουν το ίδιο νόημα;
Ας υποθέσουμε ότι είναι έτσι λοιπόν. Πιστεύει κανείς ότι ο ιθύνων νους αυτού του σχεδίου είναι ο Ερντογάν, ο Νταβούτογλου, ο αρχιτρομοκράτης ή ο Μπαρζανί;
Σε καμία περίπτωση.
Όσοι ενδιαφέρονται με την πορεία αυτού του πράγματος, γνωρίζουν ότι ο Ερντογάν έχει πει μέχρι σήμερα τουλάχιστον 30 φορές ότι "μας έχει δοθεί η συμπροεδρία".
Σε τι;
Μα στο "Σχέδιο της Ευρύτερης Μέσης Ανατολής", του οποίου ιθύνων νους είναι οι "Σταυροφόροι" ιμπεριαλιστές!
Εν περιλήψει, μιλάμε για μια παγίδα των ΗΠΑ, της παλιάς κλασσικής συνταγής "κάνε όνειρα να μεγαλώσεις, για να σε μικρύνω".

Σχετικά άρθρα:
α. H πρόταση ειρήνης του Άπο, η σοφία του κουρδικού λαού και η παρουσία ενός Πόντιου καλλιτέχνη στο Νεβρόζ στο Ντιγιαρμπακίρ!
β. Η πρόταση του Οτζαλάν είναι ειρήνη χωρίς όρους;
γ. Πώς είδαν οι Τούρκοι εθνικιστές την έκκληση ειρήνης του Άπο και το Νεβρόζ του Ντιγιαρμπακίρ
δ. Προς τουρκοκουρδική συμμαχία;

*Ο Sadi Somuncuoğlu (1940) είναι πολιτικός, δημοσιογράφος και πρώην υπουργός. Συμμετείχε από νεαρή ηλικία στις Τουρκικές Εστίες, όπου συναντήθηκε με τους εθνικιστές διανοούμενους της εποχής. Διετέλεσε πρόεδρος των Τουρκικών Εστιών (1994-1995), ενώ από το 1967 συμμετείχε στην ιδεολογική καθοδήγηση της Νεολαίας του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ), που δεν είναι άλλοι από τους Γκρίζους Λύκους, στο διοικητικό συμβούλιο των οποίων συμμετείχε το 1970.

Εξελέγη βουλευτής Νίγδης το 1977, με το ΜΗΡ και το 1996 βουλευτής Άκσαράι, με το Κόμμα της Μητέρας Πατρίδας (ΑΝΑΡ). Διετέλεσε υπουργός Επικρατείας του ΜΗΡ στην 57η κυβέρνηση συνασπισμού.
Έθεσε υποψηφιότητα για Πρόεδρος της Δημοκρατίας, προκαλώντας την μήνη του κόμματός του, το οποίο τον καθαίρεσε από τη θέση του υπουργού. 
Έχει γράψει επτά βιβλία.
Είναι τακτικός αρθρογράφος της εφημερίδας Γενί Τζαγ και πρόεδρος του Κέντρου Εθνικιστικής Διανόησης (Milli Düşünce Merkezi
 http://www.millidusunce.org




14 σχόλια:

  1. Ωραία όλα αυτά, αλλα μην ξεχνάμε πως τα γραφει ένας εθνικιστής, που βλέπει τα πράγματα πολύ απαισιόδοξα! Ο Ερντογάν έχει πει πως θα ανοίξει τη σχολη της Χάλκης, αλλα δεν νομίζω να ανοίξει ποτε και έχουν περάσει σχεδον 10 χρονια από τότε που τα έλεγε, σκεφτείτε ποσο θα πάρει μέχρι να γίνουν αυτά που γραφει το κείμενο, αν ποτε γίνουν μερικά! Και μάλιστα από τη στιγμή που το ΡΚΚ θα έχει αποχωρήσει από την Τουρκια, από τη στιγμή που το Ιράκ είναι αντίθετο στους Κούρδους του Ιράκ, τι εμποδίζει τους Τούρκους να τα βρούν με το Ιράκ και να ξεκινήσουν εκκαθαρίσεις των Κούρδων Ενοπλων, τι εμποδίζει αν πέσει ο Assad να στείλουν τους φανατικούς Ισλαμιστές να ξεκαθαρίσουν τους κούρδους της Συρίας. Είναι προφανές, πως τώρα αρχίζουν τα πολύ δύσκολα, επίσης δεν πιστεύω πως υπάρχει περίπτωση να δοθεί γενική αμνηστία στο ΡΚΚ και στον Οτζαλάν, το βλέπω πολύ δύσκολο, αλλα ακόμα κι έτσι δε σημαίνει πως θα αποκτήσουν πολιτική δύναμη, ίσως να σημάνει και το αντίστροφο, τι πολιτική δύναμη μπορείς να αποκτήσεις όταν ο αντίπαλος ελέγχει τα πάντα στη χωρα και όταν κάτι τέτοιο θα σημαίνει την αποδυνάμωση άλλων εκλεχθέντων Κούρδων με το ΡΚΚ? Πως θα μπλέξει σε μικροκομματικά παιχνίδια κάποιος που είναι πολεμιστής?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αλέξανδρε
    κάθισα και μετέφρασα σήμερα, ιερή μέρα, το άρθρο, για να αποτελέσει τροφή γόνιμου προβληματισμού.
    Στο λέω σαν φιλική παραίνεση:
    Να προσπαθείς να "διαβάσεις" τις εξελίξεις με ανοιχτό μυαλό και χωρίς εθνικό καπέλο.
    Όταν αναλύουμε, πρέπει να είμαστε ψυχροί σαν μέταλλο.
    Έτσι, δεν πέφτουμε στην παγίδα του "εξ ιδίων κρίνει τα αλλότρια".
    Όταν προτείνουμε πολιτικές, τότε φοράμε το εθνικό μας καπέλο.
    Είναι δύσκολο, όμως δεν γίνεται αλλιώς.
    Αλλιώς γίνεται λάθος ανάγνωση και βγαίνουν λάθος συμπεράσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εννοείται και συζήτηση κάνουμε, απλώς νομίζω πως τα συγκεκριμένα γεγονότα έχουν πολλές διαφορετικές αναγνώσεις, άλλωστε δεν θα είναι η πρώτη φορα που οι Κούρδοι θα έχουν πέσει θύματα, αυτό έπαθαν και από τον Κεμάλ.

    Όπως και να έχει, Χρονια Πολλά με Υγεία, Ζητω η Επανάσταση του 21!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αλέξανδρε
    φιλική παραίνεση έκανα.
    Φυσικά δεν πρέπει να καταπίνουμε αμάσητα όσα λέει ο οποιοσδήποτε και φυσικά όσα λέει ένας Τούρκος εθνικιστής.
    Και φυσικά δεν πρέπει να συμφωνούμε όλοι σε όλα.
    Αν γίνει αυτό θα αρχίσω να ανησυχώ και δεν αστειεύομαι!!!
    Χρόνια Πόλλά, Ζήτω η Ελληνική Επανάσταση του 1821

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Aγαπητέ Σάββα, Χρόνια πολλά από Ρέθυμνο.

    Πράγματι πολύ ενδιαφέρον το άρθρο-ανάλυση αλλά στο σημείο «...Τότε το ΡΚΚ, όταν θα έχει διασφαλίσει ότι έχουν εφαρμοστεί όλα αυτά, θα μετακινήσει όλη την ένοπλη δύναμή του στη Συρία και έτσι θα αρχίσει η οικοδόμηση του τρίτου σκέλους του "Κουρδιστάν" που θα φθάνει μέχρι τη Μεσόγειο. Ας υποθέσουμε ότι θα ολοκληρωθεί και αυτή η φάση. Τότε θα έχουμε στο προσκήνιο μια "Τουρκία που θα ανήκει σε δυο εταίρους", και τα "ομόσπονδα (κουρδικά) κράτη του Ιράκ και της Συρίας". Με την ένωση αυτών των τριών κομματιών, θα ιδρυθεί ένα "συνομοσπονδιακό" κράτος. Νάτο λοιπόν μπροστά σας το "Μεγάλο Κουρδιστάν", το οποίο φυσικά θα είναι φίλα διακείμενο στο Ισραήλ.»

    διαπιστώνω ότι υπάρχει μια έντονα αυθαίρετη καλπάζουσα αρρωστημένη σεναριολογία στην σκέψη του γράφοντος η οποία βέβαια δικαιολογείται από την υπηκοότητά του. Τέτοια αντίληψη όμως δεν λειτουργεί θετικά στην επίλυση των όποιων προβλημάτων μεταξύ λαών και βέβαια δεν εδραιώνονται αισθήματα αμοιβαίας εμπιστοσύνης.

    Μετά τιμής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. χρονια πολλα. ζητω η επανασταση αλλα...γενιτσαροι μας κυβερνουν σημερα, και στην τηλεοραση βλεπω παντου τουρκικες σειρες, αν ειναι δυνατον. θελουμε καινουργια φιλικη εταιρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σάββα, θεωρείς τις κεμαλικές δυνάμεις πλέον δυνατές να αντιδράσουν στις πολιτικές του Έρντο,πέρα απο κάποια άρθρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τολ Μας
    έβαλα στο τέλος της ανάρτησης ένα μικρό βιογραφικό του συγγραφέα.
    Ο Σομουντζούογλου ειναι σημάινον στέλεχος του εθνικιστικού χώρου, ο οποίος στην Τουρκία ταυτίζεται με το κράτος.
    Τι σημάινει αυτό;
    Ότι έχει πληροφόρηση από τις κρατικές υπηρεσίες και δομές.
    Επί πλέον, έχει διατελέσει υπουργός.
    Με βάση αυτά να αναλύσουμε το κείμενό του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χρόνια πολλά!Ζήτω το έθνος!Ομολογώ πως είναι άκρως ενδιαφέρουσα η ανάλυση του Τούρκου εθνικιστή, αν και διατηρώ ορισμένες επιφυλάξεις λόγω της υποκειμενικότητας που ίσως διακρίνει τον Τούρκο αρθρογράφο.Η διαδικασία επίλυσης εσωτερικών πολέμων αποτελεί μια χρονοβόρα διαδικασία όπως έχει αποδείξει η ογκωδέστατη ακαδημαϊκή βιβλιογραφία πάνω στο θέμα.Οι εξελίξεις προδιαγράφονται άκρως ενδιαφέρουσες.Πρέπει ως Έλληνες όμως να φροντίσουμε για την ανόρθωση του δικού μας φρονήματος και της δικής μας ισχύος ανεξαρτήτως της έκβασης των διαπραγματεύσεων.Η εθνεγερσία του 21 μας άφησε μια σημαντική παρακαταθήκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπητέ Σάββα

    Σαφέστατα εννοείται ότι πριν αφήσω σχόλιο διάβασα πλήρως «όλα τα σημεία του κειμένου», εννοείται και το βιογραφικό του γράφοντος και φυσικά αντιλαμβάνομαι πλήρως τις ανησυχίες του.

    Εμμένω στην άποψη μου ότι ο τρόπος σκέψεως τέτοιων ατόμων δεν βοηθά στην εδραίωση αισθημάτων αμοιβαίας εμπιστοσύνης μεταξύ εμπλεκομένων λαών/εθνοτήτων. Πρακτικά πιστεύω ότι με τον συγκεκριμένο τρόπο σκέψης βάζει τρικλοποδιά στις όποιες διαδικασίες πρόκειται να γίνουν ....από τα αποδυτήρια ακόμα και θεωρώ ότι πολύ δύσκολα θα αναπτυχθεί εμπιστοσύνη/αξιοπιστία μεταξύ των εμπλεκομένων.

    Σε ότι αφορά την επισήμανση για το βιογραφικό του και το ποιος είναι(στοιχεία με βάση τα οποία πρέπει να αναλύουμε το κείμενο του) σωστά είναι αυτά και αντιλαμβάνομαι την εγκυρότητα της πληροφόρησής του από το βαθύ κράτος

    Έχω να πω όμως ότι και ο Πάγκαλος έχει βαρύ βιογραφικό αλλά έλεγε ότι πετρέλαιο πίσω από την Κρήτη δεν υπάρχει και ότι όποιος το πίστευε σχεδόν ήταν φαντασιόπληκτος .

    Μετά τιμής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Και για να κάνω και τον δικηγόρο του διαβόλου, ο Οτζαλάν αναφέρει τον ΕBρo, σε ένα κείμενο όπου μιλάει για ενωμένη Τουρκια, μήπως αυτό είναι επεκτατικό μήνυμα όπως το εξέλαβε η Milliyet?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Bas Kap
    το κεμαλικό στρατόπεδο είναι αδύναμο και χωρίς λαϊκή υποστήριξη.
    Η μόνη του ελπίδα είναι η Ουάσιγκτον και το Ισραήλ.
    Αν κάποια στιγμή τους φανούν χρήσιμοι, βλέπουμε.
    Αλέξανδρε
    η τουρκική κοινή γνώμη είναι δηλητηριασμένη με το θανατηφόρο ιό του ρατσιστικού εθνικισμού.
    Ο Άπο έστειλε μηνύματα σε αυτά τα τμήματα της τουρκικής κοινωνίας, για να διευκολύνει την κυβέρνηση να περάσει σχετικά ανώδυνα και με τις λιγότερες αντιδράσεις την πολιτική της εξομάλυνσης των τουρκοκουρδικών σχέσεων. Είπαμε, υπομονή, είναι μακρύς ο δρόμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Θα μου επιτρέψετε να κάνω μια υπέρβαση και να επικεντρωθώ σε μερικές προεκτάσεις των γεγονότων που ΔΕ φαίνεται να απασχολούν τον Τούρκο "διανοούμενο" εθνικιστή:

    http://giannislerias.blogspot.gr/2013/03/blog-post_25.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Χαίρομαι γιατί κάποτε ειπώθηκε πως τσιμπάω στην προπαγάνδα της Αγκυρας

    Εν προκειμένω το άρθρο είναι λειψό και έχει γραφεί για συγκεκριμένους λόγους επαναλαμβάνω μια σημαντική λεπτομέρεια η αντιπυραυλική ασπίδα και τα πυραυλικά συστήματα Πάτριοτ βρίσκονται στην Νοτιοανατολική Τουρκία και στοχεύουν το Ιράν.Το Ιράν όμως επουδενί δεν είναι Τουρκία

    Επίσης δε αναφέρεται σε ποιούς λόγους επέβαλλαν την διαπραγμάτευση και την συμφωνία και ποιοί είναι οι εγγυητές.Σε αυτό παρατηρείται μεγάλη εκκωφαντική σιωπή

    Η Τουρκοκουρδική σύμπραξη λαμβάνει χώρα και εκτός Τουρκίας μέσα απο ένα πολύπλοκο πλέγμα που εμπεριέχει εκατέρωθεν δεσμεύσεις οι οποίες και επηρεάζουν το Κουρδικό ζήτημα της Τουρκίας.

    Τέλος κάτι για το Ισλάμ χαίρομαι ιδιαίτερα που ο Κούρδος Εθνικός Ηγέτης ταυτίστηκε με τις θέσεις του Τουρκικού Πολιτικού Ισλάμ ου οποίου κύριος εκφραστής είναι το Ισλαμικό Τάγμα Γκουλέν.Οπως χαίρομαι κα ιγια τις αντιδράσεις των Κούρδων απέναντι στην αθωωτική απόφαση για το ROBOSKI όπως έλεγε και κάποιος πάλιος αγωνιστής "πάμε για μέτωπο" μην τα ανασκαλίζεις

    Είπαμε οι Κούρδοι ασκούν την διπλωματία τους -αν και διασπασμένοι - εμείς απλά κατακερματίζουμε συνειδητά τα όποια ψιχία ενότητας υπήρχαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.