24/3/13

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ Πράκτορας των ΗΠΑ παρά λίγο να πυροβολήσει τον Αχμαντινετζάντ... κατά λάθος!

Πράκτορας των ΗΠΑ παρά λίγο να πυροβολήσει τον Αχμαντινετζάντ... κατά λάθος!
Το όπλο ενός μέλους των μυστικών υπηρεσιών εκπυρσοκρότησε κατά λάθος ενώ ο Ιρανός πρόεδρος επιβιβαζόταν στο όχημα που τον μετέφερε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στις ΗΠΑ το 2006, αποκαλύπτει έγγραφο του Λευκού Οίκου.
Οπως γράφει το Ατλάντικ, ένα από τα εγκυρότερα περιοδικά στις ΗΠΑ, ένα πρωί του Σεπτεμβρίου του 2006 και ενώ ήταν σε εξέλιξη η Σύνοδος των ηγετών του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, το καθημερινό ενημερωτικό σημείωμα που έφτασε στα χέρια του Μπους στο Λευκό Οίκο προκάλεσε παγωμάρα σε όσους το είδαν.

Σε αυτό περιλαμβανόταν μία σύντομη αναφορά τριών προτάσεων η οποία ξεκινούσε ως εξής: «Ενας πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, πιθανότατα από ατύχημα, πυροβόλησε χτες με την καραμπίνα του την ώρα που ο Ιρανός Πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ επιβιβαζόταν στο όχημα της αποστολής του, στο ξενοδοχείο Ιντερκοντινένταλ». Ο πράκτορας προσπαθούσε να ελέγξει εάν το όπλο που ήταν αναρτημένο σε ένα από τα επιβλητικά Suburban της συνοδείας του ήταν ασφαλές.
Η προεδρία του Μπους προσπαθούσε ήδη να φρενάρει τις πυρηνικές βλέψεις του Ιράν και ένας πράκτορας των ΗΠΑ είχε δώσει στους Ιρανούς ένα τεράστιο επικοινωνιακό «χαρτί». Ολοι περίμεναν ότι ο Αχμαντινετζάντ θα αποκάλυπτε το συμβάν με κάποιο εντυπωσιακό τρόπο μέσα στην Συνέλευση του ΟΗΕ μπροστά σε όλους τους ηγέτες του πλανήτη. Μπορεί ακόμη και να υποστήριζε ότι οι ΗΠΑ προσπάθησαν να τον δολοφονήσουν. «Οταν το διάβασα, θυμάμαι ότι απλώς έκλεισα τα μάτια μου», θυμάται αξιωματούχος που μίλησε στο περιοδικό.
Στην πραγματικότητα, ωστόσο, οι Ιρανοί αποδείχθηκαν πολύ πιο ψύχραιμοι από ότι θέλουν οι προπαγανδιστικές ταινίες του Χόλιγουντ. Στο άκουσμα του πυροβολισμού, «όλοι πάγωσαν. Οι Ιρανοί μας κοίταζαν και εμείς κοιτάζαμε τους Ιρανούς. Ο πράκτορας προσπάθησε να απολογηθεί. Ο Αχμαντινετζάντ έστρεψε το κεφάλι του από την άλλη πλευρά, μπήκε στο αυτοκίνητο και αυτό ήταν όλο», θυμάται η πηγή του περιοδικού.
Οπως σημειώνεται, η ηρεμία και η «σιγή» των Ιρανών για το θέμα άλλαξε και τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τον Αχμαντινετζάντ, καθώς απέδειξε ότι το Ιράν εφαρμόζει μία συγκεκριμένη, προσεκτική στρατηγική χωρίς να παρασύρεται από τυχαία περιστατικά.
Εθνος

1 σχόλιο:

  1. Πιο χαζο τιτλο δεν μπορεσατε να
    βαλετε!Απλα δεν μπορειτε να διατυπωσετε κατι?/
    Και αν τον πυροβολουσαν δηλαδη σκοπιμα τι θα αλαζε μετα τον θανατο του?
    Ω του θαυματος η γλωσσα των εφημεριδων,μην απορειτε οτι ολο και λιγωτεροι αναγνωστες σας διαβαζουν.Τα ευκολα τα κανετε δυσκολα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.