6/3/13

Τρομολαγνικά... χαμπέρια!

Σε ένα ύποπτο και υστερικό γαϊτανάκι τρομολαγνείας, που φαίνεται ότι υποκινείται από παραπληροφοριακό υλικό με καταγωγή έγκατα πανίσχυρων κέντρων των μυστικών υπηρεσιών της Ανατολής, σύσσωμος ο τουρκικός Τύπος φιλοξενεί συστάσεις αλλά ακόμα και δήθεν παράδοση «ντοκουμέντων» στα χέρια του Ελληνα πρωθυπουργού, που αφορούν δράση πυρήνων τρομοκρατίας με «οχυρό» το κέντρο φιλοξενίας αλλοδαπών στο Λαύριο.
Στις ψευδολογίες των τουρκικών ΜΜΕ απάντησε άμεσα το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών. Είναι όμως ξεκάθαρο ότι η Τουρκία επιχειρεί με ενορχηστρωμένες και δοκιμασμένες ψυχροπολεμικές μεθόδους της δεκαετίας του ’80 να διασπείρει ενοχές στην Ευρώπη εις βάρος της χώρας ώστε να απαλύνει τις διεκδικήσεις της στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.
H «Hurriyet» με εξώφυλλο «Κλείστε το Λαύριο και δώστε τους τρομοκράτες» υποστηρίζει ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός έδωσε τα ονόματα των τρομοκρατών στον κ. Σαμαρά.
-Η «Haberturk» έχει τίτλο «Ο Ερντογάν έδωσε στον Σαμαρά τα ονόματα και τις φωτογραφίες των τρομοκρατών στο Λαύριο».
-Η «Sabah» υποστηρίζει ότι δόθηκαν στον κ. Σαμαρά και εικόνες που έδειχναν ότι ο τρομοκράτης που είχε επιτεθεί την 1η Φεβρουαρίου στην αμερικανική πρεσβεία είχε εκπαιδευτεί στο Λαύριο.
O εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας απάντησε: «Ψευδή και ανυπόστατα όσα αναφέρονται στα δημοσιεύματα αυτά. Φαίνεται ότι κάποιους ενόχλησε ότι οι δύο πρωθυπουργοί είχαν μια ξεκάθαρη θέση για την τρομοκρατία».
Πάντως πηγές των ελληνικών διωκτικών Αρχών στην Αθήνα που ασχολούνται με ζητήματα εσωτερικής αλλά και διεθνούς τρομοκρατίας ανέφεραν στη «δημοκρατία» ότι «στρατόπεδα στην Ελλάδα δεν υπάρχουν. Σε αντιπαραβολή όσων ψευδών γράφονται, αναρωτιόμαστε: Είναι δυνατόν να αντιμετωπίζεται με αποτελεσματικό τρόπο η εσωτερική τρομοκρατία και να μη δίνεται σημασία στη διεθνή; Το κέντρο προσφύγων στο Λαύριο φιλοξενεί εδώ και χρόνια Κούρδους από τη Συρία και την Τουρκία αλλά και Αφγανούς που είχαν αιτηθεί πολιτικό άσυλο. Το Λαύριο, σύμφωνα με συνεχή υπομνήματα που έχουν σταλεί επανειλημμένα στην Τουρκία, είναι υπό την αιγίδα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Και αυτό οι τουρκικές Αρχές το ξέρουν καλά».
Στέφανος Χίος

Τα... λαβράκια στη συνάντηση Σαμαρά - Ερντογάν 
Για το κυρίως... πιάτο της ελληνικής «απόβασης» στην Κωνσταντινούπολη και το τι συζητήθηκε για τα Ελληνοτουρκικά γράψαμε χθες. Υπήρχε όμως και η άλλη διάσταση της συνάντησης που αφορούσε... λαβράκια, τσιπούρες και κομπολόγια.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το γεύμα που παρέθεσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ερντογάν στον Ελληνα ομόλογό του Αντώνη Σαμαρά και στους υπουργούς περιλάμβανε… πρώτο πιάτο μπουκιές και εν συνεχεία λαβράκι ιχθυοτροφείου.
Στην ελληνική αποστολή προσφέρθηκε με το γεύμα λευκό κρασί, ενώ στους Τούρκους τσάι και πορτοκαλάδες. Ως επιδόρπιο, έφαγαν μπακλαβάδες σιροπιαστούς, με πλούσια γέμιση από φιστίκι. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας χάρισε στον Δημήτρη Αβραμόπουλο το αγαπημένο του κομπολόι με τις 33 χάντρες, το οποίο ο υπουργός Εξωτερικών μόλις εισήλθε στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης στην πτήση για επιστροφή στην Αθήνα επιδείκνυε με καμάρι.
Κάπου στον... Βόσπορο επίσης άλλαξε και το πρωτόκολλο στην κοινή συνεδρίαση του Ελληνοτουρκικού Συμβουλίου. Από ελληνικής πλευράς είχε συμφωνηθεί να μιλήσουν οι κ. Αβραμόπουλος, Χατζηδάκης και Λυκουρέντζος, αλλά ο κ. Ερντογάν, προς έκπληξη πολλών, έδωσε τον λόγο και στην Ολγα Κεφαλογιάννη. Η υπουργός Τουρισμού, φυσικά, δεν έχασε την ευκαιρία και μίλησε για την αναγκαιότητα συνεργασίας Ελλάδας - Τουρκίας στον τουριστικό τομέα, με άξονα τον πολιτισμό, την ανάπτυξη κοινών τουριστικών πακέτων και την ενίσχυση του μέτρου έκδοσης ειδικής visa για τους Τούρκους τουρίστες. Τα θέματα αυτά είχε επεξεργαστεί και κατά τη διάρκεια της πρώτης επίσκεψής της στην Κωνσταντινούπολη, τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Τέλος, την εμφάνισή του έκανε και ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος σε γραπτή δήλωσή του επιχειρεί να βγει από πάνω υποστηρίζοντας ότι πορεύτηκε στην πολιτική του διαδρομή ως υπερασπιστής του Διεθνούς Δικαίου.
Νίκος Ελευθερόγλου

3 σχόλια:

  1. το σημαντικοτερο κερδος του Αβραμοπουλου στην πολιτικη του καριερα:1 κομπολοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. M.Στυλιανού παρστήρησε:

    Οι εκ τών υστέρων διαψεύσεις του Δελαβέκουρα δεν έχουν περισσότερη βαρύτητα από έπεα πτερόεντα.
    Η συκοφαντική περί τρομοκρατίας και Λαυρίου επιχείρηση είχε αρχίσει προ της επίσκεψης.
    Κορυφώθηκε με την στημένη ερώτηση της Τουρκάλας στη συνέντευξη.
    Και εκεί ήταν η πρόκληση
    και η ευκαιρία μιας αποστομωτικής
    απάντησης ΕΕΛΛΗΝΑ πρωθυπουργού, με
    παραμομπή και στην τουρκική ομολογία για την πυρπόληση των ελληνικών δασών.
    Αλλά αντ' αυτής υπήρξαν κουβέντες για κοινή θέληση καταπολέμησης της τρομοκρατίας....
    Που οι Τούρκοι ερμηνεύουν φυσικά ως ομολογία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτός ο αριθμός 33 που παραπέμπει;
    Στα χρόνια του Χριστού ή στους βαθμούς της Μασονίας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.