8/3/13

Δίκτυο αποτροπής διαστημικών απειλών αναπτύσσει η Ρωσία


Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαστήματος άρχισε να αναβαθμίζει τα συστήματα παρακολούθησης του διαστήματος, ακόμη και πριν από το χτύπημα του μετεωρίτη στην περιοχή Τσελιάμπινσκ, δήλωσε πηγή της διαστημικής βιομηχανίας στο πρακτορείο Interfax-AVN.
"Με εντολή τη διαστημικής υπηρεσίας  Roscosmos, η  εταιρεία Vympel Interstate Concern του Almaz-Antei είχε προτείνει την αναβάθμιση του συστήματος ελέγχου του διαστήματος, αλλά και την ανάπτυξη νέου με στόχο τη δημιουργία δικτύου προστασίας από τις διαστημικές απειλές. Το έργο αυτό εκπονήθηκε το 2012" δήλωσε στέλεχος της διαστημικής βιομηχανίας, προσθέτοντας ότι το γεγονός της 15ης Φεβρουαρίου στην περιοχή Τσελιάμπινσκ απέδειξε ότι το σύστημα αυτό είναι ζωτικής σημασίας, διότι "θα σαρώνει  συνεχώς τον ουρανό για πιθανές απειλές, θα καταγράφει τις παραμέτρους της τροχιάς δυνητικά επικίνδυνων αντικειμένων, και θα προβλέπει τις περιοχές που ενδέχεται να κινδυνεύσουν".
Το ίδιος στέλεχος πρότεινε τη συνεργασία όλων των φορέων με τη Ρωσική Ακαδημία Επιστημών, η οποία έχει δικά της μέσα παρακολούθησης και πρόβλεψης απειλών από το διαστημικό χώρο.
Η Ρωσία Τώρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.