26/3/13

Από το ναδίρ στο ζενίθ

Οι δύο παρόμοιες περιπτώσεις της Ελλάδας και της Κύπρου και γιατί η Τουρκία έχει τώρα το «πάνω χέρι»
Στην εφημερίδα Μιλλιέτ δημοσιεύθηκε άρθρο της κ. Μπουρτζού Ονάλ με τίτλο «Διεύρυνση ή αλληλεγγύη», που δείχνει χάρτη της Τουρκίας, ο οποίος περιλαμβάνει όλη την Κύπρο, όλα τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τη Δυτική Θράκη, την Ανατολική Μακεδονία,  την Θεσσαλονίκη, το 1/3 της Βουλγαρίας, και τμήματα της Συρίας, της Γεωργίας, του Αζερμπαϊτζάν και του Ιράκ.
Οι περιπτώσεις της Ελλάδας και της Κύπρου είναι οι πιο κατάλληλες για διδακτορικές διατριβές. Έχουν τόσο υλικό για επεξεργασία, που σαφώς και οι σχολές πολιτικών επιστημών μπορούν να αντλήσουν άπειρα διδάγματα για αποφυγή αλλεπάλληλων και ανεμπόδιστων από τους δυο λαούς καταστροφικών ενεργειών.

Θα βρεθούν φυσικά να πουν κάποιοι ότι δεν φταίνε καθόλου Ελλαδίτες και Κύπριοι πολίτες, παρά μόνον οι πολιτικοί τους. Αντιπαρέρχομαι ότι τους πολιτικούς οι λαοί τους ψηφίζουν, και μένω στο ότι από το 1990 είναι γνωστό πως η Κύπρος και η Ελλάδα στηρίζονται σε σαθρές βάσεις. Κάναμε πως δεν καταλαβαίναμε, μας έριχναν αυτοί που έτρωγαν την μπριζόλα το κόκαλο για να το γλύψουμε, και τώρα παριστάνουμε τους ανίδεους.
Ποιοι; Εμείς, που έχουμε γνώμη -όχι μόνον άποψη- επί παντός επιστητού, και κρίνουμε τα πάντα στα καφενεία, σύμφωνα βέβαια με όσα διαβάσαμε στις κρεμασμένες στα περίπτερα εφημερίδες ή όσα ακούσαμε από τον κομματικό ινστρούχτορα.
Μερίδιο στην ευθύνη έχουμε όλοι, όχι φυσικά στο ίδιο ποσοστό με τους ταγούς μας. Θα πουν πάλι κάποιοι το σύνηθες «μα, εγώ δεν έφαγα». Αλλά, «μάσα» δεν είναι μόνον η αρπαγή δημοσίου χρήματος. Είναι και η αναξιοκρατική τοποθέτηση σε δημόσια θέση, είναι και η χρήση προκλητικών προνομίων που αποσπάστηκαν με εκβιαστικές κινητοποιήσεις, είναι και η μη δήλωση όλων των εσόδων, είναι και η αποφυγή επιτέλεσης του καθήκοντος όπως ορίζουν οι κανόνες, είναι και χίλια δυο άλλα που μας έφεραν εδώ.
Αν δεν αλλάξουμε μυαλά, Ελλαδίτες και Κύπριοι, το μέλλον δεν είναι ευοίωνο. Η ανάληψη ευθύνης είναι παλικαρίσια ενέργεια και υποδηλώνει ταυτόχρονα πρόθεση αλλαγής συμπεριφοράς. Την κλαψούρα «δεν φταίω, άλλοι φταίνε», δεν χρειάζεται να την χαρακτηρίσω.
Μέσα σε λίγα χρόνια, η «Ελλάδα του Σημίτη, που θα γινόταν ατμομηχανή για να οδηγήσει τα Βαλκάνια», έγινε περίγελος και του Μπερίσα (έρχεται και η ώρα της αλβανικής οικονομικής κρίσης, απλώς την καλύπτουν οι υπερθνικιστικές εξάρσεις των πολιτικών τους). Και η Κύπρος που θα κολυμπούσε στα πλούτη, προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια της.
Φαίνεται πως, κοντά στα άλλα, υπήρξε και συνεννόηση των Η.Π.Α. και Ισραήλ για ενδεχόμενη επίθεση στον Ιράν, οπότε η φιλοδυτική στάση της Τουρκίας είναι απαραίτητη, με τους Πάτριοτ εγκαταστημένους στα σύνορά της. Κι εμπρός στην ασφάλεια του Ισραήλ όλα τα άλλα παραμερίζονται. Ο περίφημος αγωγός που θα έφερνε το αέριο από την Κύπρο στην Ελλάδα, και από εδώ στην Ευρώπη, μάλλον μένει στο όνειρο. Το δε τραγικό είναι, πως την λύση να μεταφερθεί το αέριο από την Κύπρο στην Τουρκία, την είχε προτείνει και υπουργός της κυβέρνησης Χριστόφια. Τόση συνέπεια στη διεθνιστική «προοδευτική» ιδεολογία.
Και παρ’ όλο που οι Η.Π.Α. είχαν φανεί στην αρχή ότι βρίσκονται στο πλευρό της Κύπρου, άλλαξαν στάση, αφού ο πρώην υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ μας προετοίμασε για δραματικές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.
Η Κύπρος δεν πληρώνει μόνον τις μαύρες καταθέσεις Ρώσων ολιγαρχών, αλλά και το «όχι» στο Σχέδιο Ανάν. Καθυστέρησε για εννιά χρόνια τα σχέδια του Συστήματος για πλήρη έλεγχο του νησιού. Οι πολιτικοί της Κύπρου, όπως και οι Ελλαδίτες, απέφυγαν να προβούν σε ενέργειες πολιτικής ενδυνάμωσης του νησιού στη διεθνή σκηνή, και βρέθηκαν χωρίς συμμάχους. Ούτε η εναντίον της Ελλάδας συμπεριφορά τους προβλημάτισε. Κοίμιζαν τον λαό με τα αμύθητα πλούτη που θα έρθουν, όταν θα αρχίσει να ρέει το φυσικό αέριο. Και ούτε είχαν προσέξει, πως σε όποια χώρα πάτησαν το πόδι τους οι πετρελαϊκές εταιρίες, την ρήμαξαν.
Η Τουρκία έχει τώρα το «πάνω χέρι». Ξαναξύπνησε ο νεοθωμανισμός που είχε σκιαστεί από αλλεπάλληλες αποτυχίες. Στην εφημερίδα Μιλλιέτ δημοσιεύθηκε άρθρο της κ. Μπουρτζού Ονάλ με τίτλο «Διεύρυνση ή αλληλεγγύη», που δείχνει χάρτη της Τουρκίας, ο οποίος περιλαμβάνει όλη την Κύπρο και τμήματα της Συρίας και του Ιράκ.
Και όχι μόνον αυτό. Αλλά ο «άνετος χάρτης» (όπως τον αποκαλεί),  περιλαμβάνει επίσης το1/3 της Βουλγαρίας, την Αν. Μακεδονία και Θράκη, τα μισά νησιά του Αιγαίου, την Χαλκιδική και την Θεσσαλονίκη! Και όπως πληροφορούμαστε από τα tourkikanea, η Μιλλιέτ εκδίδεται από τον κ. Ερντογάν Ντεμιρορέν, που είναι ιδιαίτερα φίλα κείμενος στον Τούρκο πρωθυπουργό. Δεν είναι δηλαδή μια τυχαία περιθωριακή εφημερίδα.
Η στήλη επαναλαμβάνει την πρότασή της. Μόνον με πρωτοβουλία του Προέδρου για προσωρινή αναστολή του άρθρου 48, και κήρυξη της χώρας σε κατάσταση ανάγκης, όπως προβλέπει το Σύνταγμα, μπορούμε να έχουμε ελπίδες.


Ο Μακεδών


2 σχόλια:

  1. Αγαπητέ (Μακεδών)το σύστημα το οποίο προετοίμαζε αυτές τις καταστάσεις είχε φροντίσει να διαβρώσει την κορυφή της πυραμίδας και η κορυφή είχε την εντολή να διαβρώσει την μεσαία βαθμίδα της πυραμίδας στην οποία ανήκει ο συνδικαλισμός και οι ουρές που βοηθούσαν την κορυφή της πυραμίδας για την εκτέλεση των ανουσιοργημάτων,άρα τι απομένει ο λαός τον οποίο τον κατηύθυναν μέσω των μέσων τους όπως αυτοί ήθελαν.
    Όταν λοιπόν ο λαός στις εκλογές έχει να ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ ή την ΝΔ σε τι να φταίει που τον οδήγησαν σε αυτά τα χάλια;
    Στην Κύπρο είχαν να ψηφίσουν μεταξύ Χριστόφια και Αναστασιάδη ποιά η διαφορά;
    Ο συχωρεμένος ο Παπαδόπουλος έδωσε την διαφορά που είχε ξεφύγει απο το σύστημα και τους έπιασε στον ύπνο με το δημοψήφισμα.
    Να αποδίδουμε τις ευθύνες στα μέρη που τους αναλογούν και ο Πάγκαλος όταν έλεγε μαζί τα φάγαμε ήξερε πολύ καλά τι έλεγε και εννοούσε ότι για να επιτευχθεί το επιθυμητό θα έπρεπε να καταστραφεί η παραγωγή να αυξηθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίοι έπαιρναν και παίρνουν μεγαλύτερες συντάξεις παρόλο που πληρώνουν εργοδοτικές εισφορές παλλαπλάσιες μικρότερες απο αυτές που πληρώνουν οι Ιδιωτικοί υπάλληλοι,κτλ κτλ,κτλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλοι όσοι εξαπολύουν κεραυνούς κατά του τάχα διεφθαρμένου λαού μας είναι εκείνοι ακριβώς που μέχρι χθες λοιδωρούσαν από καθέδρας όποιον φώναζε και αντιδρούσε σε αυτά ως, αντεθνικό, γραφικό, άμυαλο, κλπκλπ. Ντροπή πια! Τα κομματόσκυλα και οι Νεο-Γκαίμπελς των ΜΜΕ κάνουν κωλοτούμπες από ώρα σε ώρα βρίζοντας πάντα, με ωμά ψέμματα με εκφοβισμούς και λοιδωρίες και όταν διαψευστούν σου πετάνε στα μούτρα :
    -Εσύ επέλεξες!
    Όχι αγαπητοί μου δεν φταίει ο κάθε φοβισμένος δυστυχής που δεν είχε ούτε μόρφωση ούτε ενημέρωση (ούτε χρήματα ή ελεύθερο χρόνο για να διαβάζει) που έφτυσε αίμα να μεγαλώσει τα παιδιά του με χίλιες αγωνίες μέσα σε όλη αυτήν την σαπίλα.
    Ποιός δημιούργησε τον Άκη;Τον Παπαγεωργόπουλο; Ποιός δίδαξε την εξίσωση νόμιμο=ηθικό; Ποιόν ρώτησαν για να μπούμε στην ΕΕ ή στην ΟΝΕ; Ποιός ρωτήθηκε για το εκλογικό σύστημα που αλλάζει κάθε φορά; Ποιός έδωσε θαλασσοδάνεια στα προπύργια της προπαγάνδας των ΜΜΕ; και άλλα και άλλα...
    Ποιός μας ρώτησε για οτιδήποτε;
    Ακόμη και τώρα:
    Τί έλεγε στα Ζάππεια ο Αντωνάκης; Τί έκανε μόλις σκούπισε τις ψήφους;
    Υπάρχει ανάκληση ψήφου; Όταν υπάρξει τότε να ζητηθούν ευθύνες και από τον λαό.
    Τώρα λόττο παίζουμε όλοι στις εκλογές και κάνουμε τον σταυρό μας μετά...
    Ο αρθρογράφος μικρή επαφή έχει με την καθημερινότητα για να γράφει τέτοιες αστοχιές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.