4/3/13

Εβδομαδιαία Ενημέρωση Δραστηριοτήτων Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών

Εβδομαδιαία Ενημέρωση Δραστηριοτήτων
(25/2-3/3/2013)
          Δραστηριότητες:

  • Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Συνέδριο που οργανώθηκε από την Οι.Ομ.Κω. στην Ευρωβουλή την 27 Φεβρουαρίου 2013 με θέμα: «Η Αποκατάσταση και οι Επανορθώσεις προς την Ελληνική Κοινότητα της Κωνσταντινούπολης:  Θεμελιώδες Ζήτημα Δικαιωμάτων του Ανθρώπου» σε συνεργασία με την Ευρωβουλευτή κυρία Ροδή Κράτσα - Τσαγκαραπούλου.  Η τετραμελής αντιπροσωπεία της Οι.Ομ.Κω που μετέβη  στις Βρυξέλλες είχε πολλές και ουσιαστικές συναντήσεις με Ευρωβουλευτές και αρμοδίους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Δείτε το  σχετικό  Δελτίο Τύπου (28-2-2013) και το Μηνιαίο Ενημερωτικό Δελτίο Φεβρουαρίου που θα κυκλοφορήσει μέχρι την  6/3/2013. Οι ομιλίες του Συνεδρίου είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα της Οι.Ομ.Κω.  www.conpolis.eu  ήwww.conpolis.org
  • Παρέμβαση του Δ.Σ. της Οι.Ομ.Κω ενώπιον του Υπουργού  Εργασίας κ. Ι. Βρούτση  και του  Διοικητή του ΙΚΑ κ.Ρ. Σπυρόπουλου για την ανανέωση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης Κωνσταντινουπολιτών και της μη-διακοπής των συντάξεων ΟΓΑ. Ενημερώθηκαν τα μέλη Σωματεία  για να συλλέξουν πληροφορίες.
  • Συναυλία υπέρ των υποτροφιών που χορηγεί για μαθητές Πολίτικης καταγωγής σε όλη την Ελλάδα με την ευγενική προσφορά της Χορωδίας του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Σε διδασκαλία και Διεύθυνση του Δικηγόρου – Καθηγητή  Μουσικής Δημήτρη Καρούζου το Σάββατο  9 Μαρτίου 2013, ώρα 6.30 μ.μ.- στο Πνευματικό Κέντρο Κωνσταντινουπολιτών Δημητρίου Σούτσου 46,  στάση Μετρό Αμπελόκηποι. Πληροφορίες : email: nnap@otenet.gr,   Γραμματεία : 210 64.64.270, Λένα Αναπνιώτη    6972889795, Ελίζα Φερεκύδου   6972847955, Βέτα Κατάνου 6945177000.
  • Προφορικές και έγραφες παρεμβάσεις της Οι.Ομ.Κω,  σε συνεργασία με τα μέλη του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών Ελβετίας, στην 22η Συνέλευση του Συμβουλίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου του Ο.Η.Επου συνέρχεται στην Γενεύη (5-12 Μαρτίου 2013) ως Μη-Κυβερνητικού Οργανισμού μέλους της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής του Ο.Η.Ε. ( Economic and Social Committee). Οι παρεμβάσεις αφορούν τα θέματα: (α) τηνΕπιτακτική  Ανάγκη της Αποκατάστασης των Δικαιωμάτων της Ελληνορθόδοξης Κοινότητας της Κωνσταντινούπολης και (β) του Σεβασμού των Θρησκευτικών της Ελευθεριών με την επαναλειτουργία της Ι. Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, αναγνώρισης της Νομικής Προσωπικότητας του Οικουμενικού Πατριαρχείου και των Μονών που ανήκουν σε Αυτό και την ανάγκη της επιστροφής των τριών Εκκλησιών που είναι υπό παράνομη κατοχή των απογόνων του Ε.  Καραχισαρίδη στην περιοχή Γαλατά.
  • Στη συνέχεια της αποστολής επιστολής  της Οι.Ομ.Κω προς την Καγκελάριο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας κα. Α. Μέρκελ και τον Πρέσβη της Γερμανίας στην Αθήνα κ. Βόλφανγκ Ντόλντ, σχετικά με επίσκεψη της Καγκελαρίου στην Τουρκία για την συζήτηση και θεμάτων των μειονοτήτων πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον αρμόδιο Πρόξενο της Γερμανικής Πρεσβείας κ. Φ. Ράστατ.
ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • Ο Σύνδεσμος Ιωακειμιάδων οργανώνει την 4η Μαρτίου 2013, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00, στο Πνευματικό Κέντρο Κωνπολιτών, εκδήλωση για την προβολή, μέσω του ΙΔΙΣΜΕ, του ντοκυμαντέρ «Γράμματα χωρίς  παραλήπτη –Αϊβαλή 1922», με μουσική Ευανθίας Ρεμπούτσικα και αναφορά στο βιβλίο της Αγάπης Μολυβιάτη-Βενέζη «Το χρονικό των δέκα ημερών». Παρουσιάστρια θα είναι η κ. Ειρήνη Σαρίογλου.
  • Τελετή για τα 60 χρόνια από την ίδρυση του Σ.Ε. Ζωγραφειωτών την Τετάρτη, 6 Μαρτίου 2013 στο Πνευματικό Κέντρο Κωνσταντινουπολιτών (Δ.Σούτσου 46, Αμπελόκηποι), ώρα 18.30. Θα τιμηθούν οι Πρόεδροι των Δ.Σ. του Σ.Ε.Ζ. από τους δασκάλους τους.
Προξενείο ΣΤΟΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.