25/3/13

«Δεν έβγαινε στο τηλέφωνο ο Πούτιν», παραπονιόταν ο Χριστόφιας

EU/AFP/YURI KOCHETKOV
Ο κ. Μπαρόζο βρισκόταν στα μέσα της περασμένης βδομάδας στη Μόσχα και ανέφερε ότι μίλησε με τον πρόεδρο Πούτιν για το οικονομικό πρόβλημα της Κύπρου

Ο τέως Κύπριος πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας είχε παραπονεθεί στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μανουέλ Μπαρόζο ότι σε αρκετές περιπτώσεις προσπαθούσε να επικοινωνήσει με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, αλλά ο τελευταίος «δεν έβγαινε στο τηλέφωνο».
Αυτό, σύμφωνα με εμπιστευτικό σημείωμα, που αποκάλυψε το MEGA Κύπρου, ανέφερε ο ίδιος ο κ. Μπαρόζο , ενημερώνοντας τους διπλωμάτες των χωρών- μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Μόσχα.
Ο κ. Μπαρόζο , ο οποίος βρισκόταν στα μέσα της περασμένης βδομάδας στην ρωσική πρωτεύουσα, χαρακτήρισε πολύ δύσκολη την οικονομική κατάσταση της Κύπρου και επεσήμανε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε υποδείξει από τον Νοέμβριο του 2011 στην κυβέρνηση του προέδρου Χριστόφια ότι θα ήταν καλό να ξεκινήσει ένα πρόγραμμα βοήθειας. Ωστόσο, υπέδειξε ο κ. Μπαρόζο, αυτό έγινε τον Ιούλιο του 2012.
Σύμφωνα με το σημείωμα, ο κ. Μπαρόζο ανέφερε στους πρεσβευτές ότι ήταν σαφές από την προηγούμενη κυβέρνηση ότι η Κύπρος δεν ήταν έτοιμη να δεχθεί ορισμένους όρους, που έθεσαν μέλη της Ευρωζώνης.
Τέλος, ο κ. Μπαρόζο ανέφερε ότι μίλησε με τον πρόεδρο Πούτιν για το οικονομικό πρόβλημα της Κύπρου και συμφώνησαν ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών Αντον Σιλουάνοφ να βρίσκεται σε ανοικτή επαφή με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Όλι Ρεν, αν θέλει η Ρωσία να συμμετάσχει στο σχέδιο διάσωσης της Κύπρου.
Πηγή: ΑΜΠΕ, Ναυτεμπορική

1 σχόλιο:

  1. Δηλαδη ολα αυτα τα βιβλια που πουλαγε με το κιλο ο Λιακοπουλος ψεμματα ηταν? Και τα σημεια το Τραχωνιου δεν ηταν θαυμα? Και οι προφητειες των γεροντων? Δεν θα ερθει το ξανθον γενος με "τας μηχανας" και το χιλιαρμενο να μας ξαναδωσει τη βασιλευουσα? TRAGIC !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.