7/3/13

Τα τελευταία λόγια του κομαντάντε Τσάβες

Τα τελευταία λόγια του κομαντάντε ΤσάβεςΑπό καρδιακή προσβολή «έφυγε» σε ηλικία 58 ετών ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, ο οποίος έδινε πολύμηνη μάχη με το καρκίνο, όπως αναφέρει το πρακτορείο Associated Press. 
Τα τελευταία λόγια του Τσάβες, όπως τα μεταφέρει ο επικεφαλής της προεδρικής φρουράς της Βενεζουέλας, προκαλούν συγκίνηση: «'Θέλω να ζήσω. Σας παρακαλώ μην με αφήσετε να πεθάνω», ήταν το μόνο που κατάφερε να πει, όπως αναφέρει ο επικεφαλής της προεδρικής φρουράς και μεταξύ άλλων ανέφερε ότι ο Τσάβες υπέφερε.

Την Παρασκευή θα τελεστεί η κηδεία του, ενώ στο παρεκκλήσι στη στη Στρατιωτική Ακαδημία στο Καράκας εκτίθεται το φέρετρο με τη σορό του εκλιπόντος προέδρου της Βενεζουέλας
Προηγήθηκε ένα «ταξίδι» τουλάχιστον επτά ωρών μέσα από τους δρόμους του Καράκας με τους συγγενείς του Τσάβες, τα μέλη της κυβέρνησης και χιλιάδες υποστηρικτές του να βαδίζουν με το φέρετρο του θανόντος προέδρου της Βενεζουέλας, εν μέσω ενός πρωτόγνωρου συγκινησιακού ξεσπάσματος για τη λατινοαμερικανική χώρα. Τραγική φιγούρα η μητέρα του 58χρονου ηγέτη Elena Frias de Chavez η οποία έγειρε στο φέρετρο του γιου της, την ώρα που ο ιερέας διάβαζε μία προσευχή πριν ξεκινήσει η πομπή.
Το φέρετρο ήταν καλυμμένο στα μπλε, κόκκινα και κίτρινα χρώματα της εθνικής σημαίας της χώρας. Τα μεγάφωνα έπαιζαν τραγούδια τα οποία είχε ερμηνεύσει κατά καιρούς ο θανών πρόεδρος.
Υπό το χειροκρότημα του πλήθους και συνθήματα όπως «Ζήτω ο Τσάβες», οι στρατιώτες τοποθέτησαν το φέρετρο το οποίο μετέφεραν εργάτες στους ώμους έως την είσοδο του παρεκκλησίου.

Σοφοκλέους in

1 σχόλιο:

  1. Φοβερές η τελευταίες στιγμές κάθε ανθρώπου, όταν αντιλαμβάνεται το τέλος, γιατί υπάρχουν και οι "τυχεροί" που δεν καταλαβαίνουν τι τους βάρεσε. Λίγο πολύ, όσοι έχουν χάσει αγαπημένα πρόσωπα, τα έχουν ζήσει αυτά.
    Ας πω τα τετριμμένα "ελαφρύ το χώμα..." κλπ (τι άλλο να πει ή να κάνει κανείς;) Ανεξάρτητα πολιτικής, μου ήταν πολύ συμπαθής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.