26/3/13

Αραβικός Σύνδεσμος: «Πράσινο φως» για τον εξοπλισμό των σύρων ανταρτών

Καλεί σε αναγνώριση της αντιπολίτευσης ως μόνου νόμιμου εκπροσώπου του συριακού λαού
Ο Αραβικός Σύνδεσμος καλεί τους διεθνείς και περιφερειακούς οργανισμούς να αναγνωρίσουν τον αντιπολιτευτικό «Εθνικό Συνασπισμό των Συριακών Επαναστατικών και Αντιπολιτευτικών Δυνάμεων» σαν τον μόνο νόμιμο εκπρόσωπο του συριακού λαού.
Οι χώρες-μέλη του Αραβικού Συνδέσμου έχουν το δικαίωμα να παράσχουν στρατιωτική βοήθεια στους σύρους αντάρτες οι οποίοι μάχονται για την ανατροπή του καθεστώτος του Μπασάρ Αλ Άσαντ, σύμφωνα με το προσχέδιο της διακήρυξης στην οποία κατέληξε η σύνοδος κορυφής του οργανισμού, στην Ντόχα του Κατάρ.
Πλέον οι χώρες - μέλη του συνδέσμου θα μπορούν να παρέχουν επισήμως ανοικτή στρατιωτική βοήθεια στις ένοπλες δυνάμεις της συριακής αντιπολίτευσης, η οποία μάχεται κατά του καθεστώτος της Δαμασκού.
Ο Αραβικός Σύνδεσμος καλεί επίσης τους διεθνείς και περιφερειακούς οργανισμούς να αναγνωρίσουν τον αντιπολιτευτικό «Εθνικό Συνασπισμό των Συριακών Επαναστατικών και Αντιπολιτευτικών Δυνάμεων» σαν τον μόνο νόμιμο εκπρόσωπο του συριακού λαού, όπως αναφέρεται στο ίδιο προσχέδιο διακήρυξης το οποίο επικαλείται το Reuters.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.