7/3/13

Διαψεύδει η Λευκωσία ότι η Αίγυπτος έχει θέσει ζήτημα ακύρωσης της ΑΟΖ

Η Λευκωσία διαψεύδει επισήμως ότι από την Αίγυπτο έχει εγερθεί ζήτημα ακύρωσης της ΑΟΖ που έχει οριστεί ανάμεσα στις δύο χώρες.

Μιλώντας με δημοσιογράφους, μετά τη λήξη της πρώτης συνεδρίας του νέου Υπουργικού Συμβουλίου της Κυπριακής Δημοκρατίας ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η Αίγυπτος είναι μια φίλη χώρα και το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί από μια είδηση του αιγυπτιακού πρακτορείου ειδήσεων αναφέρεται σε μια εσωτερική συζήτηση πολιτικών στην Άνω Βουλή. Είναι γνωστή η θέση του συγκεκριμένου βουλευτή, δεν θέλω να παρέμβω στις εσωτερικές πολιτικές τους συζητήσεις”.
Ο ίδιος επέμεινε ότι δεν έχει θέσει τέτοιο θέμα το Κάιρο, επικαλούμενος μάλιστα τόσο την πρόσφατη επίσκεψη του Αιγύπτιου υπουργού Εξωτερικών στη Λευκωσία όσο και δική του, χτεσινή επικοινωνία, με την πρέσβειρα της χώρας στην Κύπρο.
Νωρίτερα, το πρακτορείο ειδήσεων ΜΕΝ είχε μεταδώσει ότι η Νομοθετική Επιτροπή του Συμβουλίου της Σούρα ( αιγυπτιακή Ανω Βουλή), ενέκρινε νομοσχέδιο που κατέθεσε ο βουλευτής Καλέντ Αμντέλ Καντέρ ο οποίος υποστήριξε ότι ενδεχόμενη νέα οριοθέτηση των συνόρων στην ΑΟΖ μπορεί να αποφέρει δισεκατομμύρια δολάρια στην Αίγυπτο.
Διαβάστε εδώ σχετικά

1 σχόλιο:

  1. Είναι ωραίο οι άνθρωποι να κάνουν σχέδια για το μέλλον.Να σχεδιάζουν,να δημιουργούν,να απολαμβάνουν.Να,αμέσως δύο παραδείγματα μου έρχονται στο μυαλό,οι Αιγύπτιοι και η πιθανή νέα οριοθέτηση της ΑΟΖ που μπορεί να τους αποφέρει δισεκατομμύρια και οι Αιθίοπες,που έχουν στο μυαλό τους την κατασκευή φράγματος στα νερά του Γαλάζιου Νείλου.Το νεράκι τους λείπει,από τα υψίπεδα πηγάζει!!!
    Αλλά θα μου πεις οι Αιγύπτιοι έχουν ισχυρές φιλίες στην περιοχή (π.χ.Τουρκία)και ενδεχομένως να τα καταφέρουν.Οι καημένοι οι Αιθίοπες σε ποιόν μπορούν να απευθυνθούν,ποιός μπορεί να τους βοηθήσει;
    Έχω την αίσθηση ότι οι Αιθίοπες μπορούν να πραγματοποιησούν το ονειρό τους. Οι Αιγύπτιοι, ΟΧΙ.
    Φυσικά αστειεύομαι...

    Αλέξανδρος, Θεσ/νίκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.