27/3/13

Η Ρωσία θα επιδιώξει την επιστροφή της περιουσίας του Μπερεζόφσκι

Η εισαγγελία της Μόσχας ανακοίνωσε ότι θα επιδιώξει την επιστροφή στη Ρωσία της περιουσίας του Μπερεζόφσκι, την οποία είχε αποκτήσει παρανόμως και στη συνέχεια νομιμοποίησε στο εξωτερικό, καθώς ο ποινικός κώδικας της χώρας προβλέπει κατάσχεση περιουσίας  στις περιπτώσεις καταδίκης για οργάνωση και συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα. Ο Μπερεζόφσκι είχε καταδικαστεί ερήμην σε έξι χρόνια φυλάκιση για απάτη, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και υποκίνηση σε στάση κατά των αρχών της χώρας.
Ωστόσο, ο άγγλος δικηγόρος,Τζέιμς Μπάντκοκ, προειδοποιεί ότι η Ρωσία θα  πρέπει να περιμένει για πολύ στην ουρά και πως ακόμη και όταν φτάσει η σειρά της θα προκύψουν πολλά ζητήματα λόγω διαφοράς συστημάτων δικαίου μεταξύ των δύο χωρών.
 «Κατ’αρχάς πρόκειται για μια περίπλοκη διαδικασία διευκρίνησης της περιουσίας, που είχε ο μακαρίτης, εντοπισμού της αλλά και εντοπισμού των κληρονόμων του. Εκτός αυτού είναι πολύ πιθανό, να έχει μεταβιβάσει την περιουσία στους διαχειριστές ή ονομαστικούς ιδιοκτήτες ή άλλα τρίτα πρόσωπα» σημείωνει ο κ. Μπαντκοκ.
Σύμφωνα με το αγγλικό δίκαιο, ο διαχειριστής μπορεί να ακυρώσει συναλλαγές, εάν κατά τη γνώμη του, ο σκοπός των συναλλαγών αυτών ήταν να αποκρύψουν  χρήματα από τους δανειστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.