27/3/13

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΕΝΗ ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ Η... ωραία Ελένη αναδείχθηκε «γυναίκα της χρονιάς»

ΕΡΗ ΠΑΝΣΕΛΗΝΑ
Μία Ελληνίδα επιστήμονας αναδείχθηκε «γυναίκα της χρονιάς» στο Λονδίνο.
Η Ελένη Αντωνιάδου ειδικεύεται στις νανοεπιστήμες και την αναγεννητική ιατρική
Η Ελένη Αντωνιάδου ειδικεύεται στις νανοεπιστήμες και την αναγεννητική ιατρική
Ο λόγος για την ειδικό στις νανοεπιστήμες και την αναγεννητική ιατρική, Ελένη Αντωνιάδου, η οποία εργάζεται ως ερευνήτρια στη NASA και βραβεύτηκε σε ειδική τελετή στο Λονδίνο για το ερευνητικό της έργο στα βραβεία «2013 FDM Everywoman In Technology Awards», θεσμός ο οποίος ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια.

Η κ. Αντωνιάδου, η οποία ασχολείται με τις επιστήμες της ζωής, τις νανοεπιστήμες και την αναγεννητική ιατρική, είναι από τους επιστήμονες που πιστεύουν ότι στο κοντινό μέλλον θα μπορεί να γίνει πραγματικότητα μια εναλλακτική θεραπεία στις μεταμοσχεύσεις: η ανάπτυξη ζωτικών οργάνων από τα βλαστικά κύτταρα των ίδιων των ασθενών που χρειάζονται μοσχεύματα και τα οποία ο οργανισμός θα έχει λιγότερες πιθανότητες να απορρίψει.
Η ίδια πρωτοπορεί στην τεχνολογία της αναγεννητικής ιατρικής, κλάδος ο οποίος έχει φτάσει πλέον σε σημείο να επιτρέπει τη μελέτη της μεταμόσχευσης οργάνων χωρίς την ύπαρξη δωρητών.
Η Ελένη Αντωνιάδου είναι μάλιστα συνιδρύτρια της βραβευμένης εταιρείας «Transplants Without Donors LLC» (Μεταμοσχεύσεις Χωρίς Δωρητές) που δραστηριοποιείται στον συγκεκριμένο τομέα, ενώ το ενδιαφέρον της για την εξερεύνηση του Διαστήματος την οδήγησε στη NASA, όπου διερευνά την επίδραση της ακτινοβολίας στο νευρικό σύστημα, προκειμένου να προστατεύσει τους αστροναύτες στη διάρκεια των διαστημικών τους ταξιδιών.

ΕΡΗ ΠΑΝΣΕΛΗΝΑ
ΕΘΝΟΣ

3 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια από ψυχής, Μπράβο της!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΕΝΝΗΜΑ ΣΚΥΔΡΑΣ ΜΕΓΑΛΩΣΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΟΝΟ 25 ΧΡΟΝΩΝ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ετσι μπραβο. Τους εκπαιδευουμε (τουλαχιστον στα βασικά) και τους στελνουμε (δωρεαν γι αυτους) να τους παραξουν know-how που θα μας επιστρεψει ως πανακριβα προιοντα υψηλής προστιθεμενης αξιας. Ασφαλως η κυρια Αντωνιαδου εχει τα εχεγγυα να διαπρεψει στις ΗΠΑ για παραδειγμα, αλλά η Ελλας το μονο που θα επωφεληθει ειναι κανενα δολλαριο απο διακοπες (ενιοτε). Αρα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.