27/3/13

Στο Ισραήλ πηγαίνει άμεσα ο Κύπριος πρόεδρος…

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας, Βιομηχανίας, Εμπορίου, Τουρισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γιώργος Λακκοτρύπης, ο πρόεδρος της νήσου έχει ξεκινήσει την προετοιμασία για την πραγματοποίηση επίσημης επίσκεψης στο Ισραήλ. Η επίσκεψη αυτή στη δεδομένη συγκυρία και με τις κινήσεις εξομάλυνσης των σχέσεων Ισραήλ-Τουρκίας, σε συνδυασμό με τις απειλές της Άγκυρας, λαμβάνει ξεχωριστή σημασία.


Η διμερής ενεργειακή συνεργασία θα βρεθεί στο επίκεντρο των συνομιλιών όπως είναι αναμενόμενο, με την Κυπριακή Δημοκρατία να δηλώνει έτοιμη να αντιμετωπίσει αρνητικές εξελίξεις λόγω των εξελίξεων στις σχέσεις του Ισραήλ με την Τουρκίας, ένα θέμα το οποίο αποτέλεσε αντικείμενο συσκέψεων με το υπουργείο Εξωτερικών τις προηγούμενες ημέρες.
Ο υπουργός επίσης ανακοίνωσε και την απόφαση μείωσης της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος της τάξης του 5,75% από την 1η Απριλίου, ενώ διατάχτηκε η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου να μελετήσει τρόπους περαιτέρω μείωσης των λειτουργικών της εξόδων, ώστε πολύ σύντομα να ανακοινωθούν και νέες μειώσεις (στόχος είναι επιπλέον μείωση 3%).
Ταυτόχρονα, συζητήθηκε η ταχύτερη ενσωμάτωση των φωτοβολταϊκών στον ενεργειακό κύκλο, με τη ΡΑΕΚ (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας Κύπρου) να έχει ετοιμάσει ένα σχέδιο που θα παρουσιάσει σε περίπου δύο εβδομάδες.

 DEFENCEPOINT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.