5/3/13

Αμερικανός πρόεδρος επισκέπτεται για πρώτη φορά παλαιστινιακά εδάφη

Ο Μπ. Ομπάμα θα πάει στη Ραμάλα στη διάρκεια της επίσκεψης του στην Ιερουσαλήμ στις 20-22 Μαρτίου
Ευσταθιάδης Στάθης  
Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα συναντηθεί και θα έχει συνομιλίες με τον  πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς στη Ραμάλα, στη διάρκεια της επίσκεψης του στην  Ιερουσαλήμ στις 20-22 Μαρτίου. 
Είναι η πρώτη φορά που Αμερικάνος πρόεδρος επισκέπτεται τα παλαιστινιακά εδάφη, γεγονός το οποίο αναστάτωσε την πολιτική ηγεσία του Ισραήλ και το ισραηλινό λόμπι στην Αμερική. Ο Μπαράκ Ομπάμα θα έχει προηγουμένως συνομιλίες με τον "Μπίμπι" Νετανιάχου και άλλους ισραηλινούς πολιτικούς.

"Ο πρόεδρος Αμπάς θα παρουσιάσει στη νέα αμερικανική κυβέρνηση την παλαιστινιακή άποψη πριν από την συνάντηση του με τον πρόεδρο Ομπάμα", ανακοίνωσε παλαιστινιακή πηγη.

Η αμερικάνικη πλευρά επιφύλαξε μια ακόμη έκπληξη. Κάλεσε τον πρόεδρο Αμπάς στο Ριάντ όπου σήμερα είχε συνομιλίες και γεύμα εργασίας με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Τζον Κερι. Πηγές στο Ραντ λέγουν ότι ο Παλαιστίνιος πρόεδρος, στις συνομιλίες του με τον Αμερικάνο υπουργό, "επισήμανε τις ισραηλινές παραβιάσεις στην Ιερουσαλήμ, στον εποικισμό και στο θέμα των Παλαιστινίων κρατουμένων που κάνουν απεργία πείνας".

Άλλες πήγες διοχετεύουν την πληροφορία ότι ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, κατά την επίσκεψη του στην Ιερουσαλήμ, θα παρουσιάσει "σχέδιο μεθόδευσης για την  επανάληψη των συνομιλιών Παλαιστινίων και Ισραήλ" και θα τονίσει ότι "οι ΗΠΑ θα εργαστούν αποτελεσματικά για ένα αμοιβαία αποδεκτό αποτέλεσμα".

Σχετικό υπαινιγμό έκανε σήμερα ο υπουργός κ. Κερι στο Ριαντ όπου είχε σειρά συνομιλιών με τους Σαουδάραβες και την πολιτική ηγεσία των Αραβικών Εμιράτων.
ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.