26/3/13

Ειρήσθω Αποτύχαμε οικτρώς

Με τον Λάζαρο Μαύρο

Λ Α Μ Β Α Ν Ω την τιμήν ν’ αναφέρω ότι, εγκαίρως πράττουσα το καθήκον της η στήλη, από 29ης Ιουνίου 2012 διαρκώς μαχόμενη για την αποτροπή επιβολής και στην Κύπρο τής Τροϊκοκρατίας, απέτυχε οικτρώς. Από τα χαράματα τής χθες, Δευτέρας 25ης Μαρτίου 2013, η Κυπριακή Δημοκρατία, όση δεν είναι υπό την 39χρονη Τουρκοκρατία, τελεί πλέον υπό την κυριαρχία των Τροϊκανών.
Ο Ι ΤΡΟΪΚΟΦΟΡΕΣ δυνάμεις που την προσκάλεσαν από τον περυσινό Ιούνιο και οι Τροϊκοφόρες δυνάμεις που αδημονούσαν τη συνθηκολόγηση, έπεισαν τον λαό να προκρίνει αμφότερες στον 1ο γύρο των εκλογών. Και να ψηφίσει τις αδημονούσες στον 2ο. Η στήλη φοβάται. Επειδή ισχύουν όσα έγραφε και την Τρίτη, 31 Ιουλίου 2012:

«Π Ο Σ Η δυστυχία, σε πόσο μεγάλο μέρος του λαού και για πόσα άραγε χρόνια θα επέλθει από την εφαρμογή των εντολών της Τροϊκανής Κυριαρχίας; Η μελέτη και μόνο του καταλόγου των μέτρων που η Δανείου Υποτελής Κυβέρνηση και Βουλή θα επιβάλει στον λαό, ένα και μόνο καθιστά βέβαιο: Την άνευ προηγουμένου καταδίκη σε δυστυχία της πλειονότητας του λαού. Σε διαστάσεις, μάλιστα, δυστυχίας, που κανείς δεν δύναται από τώρα να προβλέψει τις πιθανές επιπτώσεις της και τα πιθανότερα, αλυσιδωτά, παράγωγά τους: Κατακόρυφη πτώση του βιοτικού επιπέδου, που για την πλειονότητα θα 'ναι πραγματική κατακρήμνιση. Αλματώδης εκτόξευση της ανεργίας. Πραγματική καταστροφή κι εξαθλίωση του εργαζόμενου λαού και των παιδιών του. Εκρηκτική εξάπλωση της φτώχιας, της ανέχειας, της εκπόρνευσης. Ραγδαιότερη διάλυση οικογενειών. Ασύλληπτων διαστάσεων αύξηση της εγκληματικότητας, κοινωνική εξάρθρωση, απόγνωση κι απελπισία, εξίσου απρόβλεπτων και κατά παρασάγγας χειρότερων κι εκρηκτικότερων, πολύμορφων συνεπειών και αντιδράσεων.
Κ Ι ΕΝΩ τα πάντα τελούν υπό εφιαλτική αβεβαιότητα, ένα είναι 100% σίγουρο: Ουδεμία ηγεσία, είτε στο κράτος είτε στα κόμματα, έχει τις ικανότητες να “διαχειριστεί” τέτοιων διαστάσεων δυστυχία και ν’ αντιμετωπίσει τις συνέπειες και τα απότοκά της. Εδώ, στα πολύ μικρότερα και στ’ απλούστερα, αποδείχθηκαν άπαντες πολύ κατώτεροι των περιστάσεων: Είναι τόσο μεγάλη η ανεπάρκειά τους, που δεν έχουν την επάρκεια να συνειδητοποιήσουν τις διαστάσεις της: Ένα τσούρμο ανίκανων, ανεπαρκών και ανάξιων, ιδιοτελέστατων, φατριαστικών, δημαγωγών πολιτικάντηδων, που εξ αιτίας τους σύρθηκε ο τόπος να εκλιπαρεί κιόλας την έλευση και την επιβολή της Τροϊκοκρατίας»… («Ειρήσθω», 31.7.12).
Α Υ Τ Ω Ν ΤΩΝ προσόντων ηγέτες, επισήμως υποτελείς πια στις εντολές της τροϊκανής Κομαντατούρ, μοιραία θα μετατρέψουν και την «ευλογία» των κοιτασμάτων φυσικού αερίου σε επιπρόσθετη κατάρα για τον κυπριακό Ελληνισμό, υπό το βλέμμα του καραδοκούντος πανευτυχούς Αττίλα.
ΕΡΩΤΗΣΗ
Δυστυχισμένε μου λαέ, καλέ και ηγαπημένε, θυμάσαι τι γράφαμε 3 Αυγ. 2012; «Ου γαρ οίδασι τι ποιούσι, ου γάρ οίδασι τι… τους ποιούσι, ούτε στ’ αλήθεια πέρασε απ’ το μυαλό τους σε πόσο οικτρή πλάνη βρίσκονται οι μισοί εκ των δημοσκοπηθέντων συμπολιτών μας που εμφανίζονται ότι εναποθέτουν τις ελπίδες τους, για την οικονομία του τόπου, στην Τρόικα»; Εκείνη τη μέρα η στήλη είχε τον κασσανδρικό τίτλο «τετέλεσται»! 


 η σημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.