5/3/13

Αν ήμουν ο Αντώνης Σαμαράς!

Του Κώστα Πικραμένου*
Άκουσα προσεκτικά τις δηλώσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Κωνσταντινούπολη. Λυπάμαι πολύ αλλά απογοητεύτηκα όχι τόσο από το περιεχόμενο τους αλλά από την έλλειψη θάρρους και αξιοπρέπειας. Ο «Ελλάς Ελλάς Αντώνης Σαμαράς» τόσο στην ομιλία του όσο και στις απαντήσεις του προς τους δημοσιογράφους εμφανίστηκε ως ηττοπαθής νεοραγιάς που θέλει να λύσει «θέματα καθημερινότητας» όπως χαρακτηριστικά είπε.
Και ερωτώ εγώ, ο απλός Έλλην πολίτης:
Θέματα καθημερινότητας δεν είναι πλέον:
  •  Οι παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου και των Χωρικών Υδάτων από τις ΤΕΔ; 
  • Οι υπερπτήσεις των Τουρκικών Μαχητικών;
  • Η τρομοκρατία και ψυχολογική βία που ασκεί το Προξενείο στην Κομοτηνή στους μουσουλμάνους της Θράκης;
  • Οι γκρίζες ζώνες και η αμφισβήτηση της Ελληνικής και Κυπριακής ΑΟΖ;
  • Η κατοχή του 40% της Κυπριακής Δημοκρατίας;
  • Οι αγνοούμενοι της Κυπριακής τραγωδίας;
  • Η δήμευση της περιουσίας των Ιδρυμάτων της Μειονότητας στην Πόλη, η Χάλκη;
Ο Αντώνης Σαμαράς είναι αυτός που κατήγγειλε την Κυβέρνηση ΓΑΠ για τη σύσταση του Συμβουλίου Στρατηγικής Συνεργασίας (Μάιος 2010) στο απόγειο της δήθεν αντι-μνημονιακής του υστερίας. Και σήμερα συνεχίζει με «Εθνική περηφάνεια» τον κατήφορο του νεο-ραγιαδισμού που εγκαινίασε η κυβέρνηση Σημίτη το 1996...

Αν ήμουν στη θέση του Σαμαρά, εκεί μπροστά στον Ερντογάν, με πλήρη επίγνωση των γεο-πολιτικών συνθηκών, θα έλεγα τα εξής:

«Φίλοι γείτονες, παρουσιάζω ενώπιον σας σε μακέτα τα όρια της Ελληνικής ΑΟΖ με βάση το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας. Επί του παρόντος χάρτη, η Ελληνική Κυβέρνηση συνεργασίας δεν διαπραγματεύεται ΟΥΤΕ τετραγωνικό χιλιοστό. Όσοι επιθυμούν να προβούν σε μονομερείς ενέργειες έρευνας υδρογονανθράκων αμφισβητώντας την Ελληνική κυριαρχία πρέπει να γνωρίζουν ότι πληγώνουν τον πατριωτισμό και την αξιοπρέπεια του Έλληνα και της Ελληνίδας. Ως εκ τούτου, τα περιθώρια επιλογών για την Ελληνική Κυβέρνηση είναι περιορισμένα και τον λόγο πλέον έχει το Πολεμικό μας Ναυτικό και η Αεροπορία.»

Ποια θα ήταν η αντίδραση των Τούρκων; Άκρα του τάφου σιωπή και έντονος προβληματισμός. Οι Τούρκοι σέβονται δύο πράγματα: Το Θράσος και την Στρατιωτική Ισχύ. Μέσα στην Πόλη, μπροστά στον Ερντογάν και τους Υπουργούς του και αφού θα είχε υπογράψει τα 25 μνημόνια συνεργασίας, ο «Ελλάς Ελλάς Σαμαράς» θα έγραφε Ιστορία και θα ξυπνούσε τα πατριωτικά αντανακλαστικά του Έλληνα αλλά κυρίως το ΗΘΙΚΟ των Ενόπλων Δυνάμεων. Δεν το έκανε επομένως ακύρωσε την όποια αξία είχε  η καθυστερημένη ρηματική διακοίνωση στον ΟΗΕ.

Καλή Επιστροφή στην Πατρίδα Αντώνη!

Τα ψέματα τελείωσαν.
Δεν χάνουμε μονάχα τη μάχη αλλά και τον πόλεμο. Μιλάμε για την ίδια την ύπαρξη της Ελλάδος (όπως την ξέραμε) στον 21ο αιώνα...Και αν η γενιά του Πολυτεχνείου (σημερινοί 60-65ρηδες) σε μερικά χρόνια θα βλέπουν «τα χόρτα ανάποδα», τα παιδιά μας θα κλαίνε με μαύρο δάκρυ που γεννήθηκαν σε αυτό το τόπο. Έτσι τα καταφέραμε δυστυχώς. Φταίει η νοοτροπία μας, η ιδιοσυγκρασία μας, ο ραγιαδισμός μας, η κουλτούρα μας, η παιδεία του λαού μας; Ναι όλα αυτά καθώς και η ξενόδουλη ηγεσία που εκ ιδρύσεως του Ελληνικού Κράτους επιβιώνει χάρη στις υπηρεσίες που παρέχει προς τις Μεγάλες Δυνάμεις...
Τα ψέματα τελείωσαν.
Η «καραμέλα» με την ΑΟΖ και τα πετρέλαια που θα μας ξεχρεώσουν και θα μετατρέψουν την Ελλάδα σε Ελντοράντο όπου ΟΛΟΙ θα «τρώμε από τα έτοιμα» λειτουργεί σαν όπιο ΟΧΙ για το Λαό αλλά για την ΕΛΙΤ. Γιατί ο Λαός δεν μπορεί να περιμένει 10-15 χρόνια για να αρχίσουν να μπαίνουν έσοδα στα δημόσια ταμεία από τις γεωτρήσεις (που θα γίνουν) και αφού πληρωθούν τα χρέη και οι τόκοι των δανείων. Ο Λαός (των αγροτών, των ανέργων του ιδιωτικού τομέα και των φτωχοποιημένων δημοσίων υπαλλήλων) ήδη ζει από τις όποιες καταθέσεις του έχουν απομείνει και από τα συσσίτια στις γειτονιές...Η ΕΛΙΤ όμως θεωρεί ότι με τα έσοδα από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο θα μοιράσει «παροχές» και «επιδόματα» για να αναβιώσει το Κράτος του ΠΑΣΟΚ/ΝΔ (1981-2009). Μέχρι όμως τότε (δηλαδή το 2025) η κοινωνική γενοκτονία θα έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε αφρικανική χώρα χωρίς νέους.

Ο κ. Τίποτα
Ο Δ. Αβραμόπουλος, γνωστός και ως «ο κ. Τίποτα» (τάδε έφη Θ. Πάγκαλος), κατέθεσε ρηματική διακοίνωση στον ΟΗΕ μετά από 7 ΟΛΟΚΛΗΡΟΥΣ ΜΗΝΕΣ κατά της απόφασης του Τουρκικού Υπουργικού Συμβουλίου (Απρίλιος 2012) να παραχωρήσει άδειες ερευνών υδρογονανθράκων εντός της Ελληνικής ΑΟΖ. Η ξεφτίλα και ο ραγιαδισμός έπιασαν τελικά πάτο.

Ο Αβραμόπουλος είναι αυτός που:
  • Έπινε σαμπάνιες στο Ζάππειο Μέγαρο (στα γενέθλια της Τουρκικής «Δημοκρατίας»),
  • Χαζογελούσε ως Νεο-ραγιάς στη συνάντηση με τον Νταβούτογλου
  • Έτρεξε στην Άγκυρα να «προετοιμάσει» το Συμβούλιο Νεο-οθωμανικής Συνεργασίας
  • Καλοσώριζε στο Φυλάκιο στις Καστανιές τον Νταβούτογλου με το περίφημο insallah
  • Χαρακτήρισε τις Ελληνο-Τουρκικές διαφορές ως «πρόβλημα ...ψυχολογίας»
  • Χαρακτήρισε το PKK τρομοκρατική οργάνωση μόλις τον πήρε τηλέφωνο ο...Αχμέτ από τις ΗΠΑ για το βιβλίο του Μουράτ Καραγιλάν!

Μπορεί ο Σαμαράς να του έκανε δώρο το ΥΠΕΞ για τη στήριξη του στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ, αλλά ΑΝ ο Σαμαράς θεωρεί (ακόμα) «εαυτόν πατριώτη» και όχι φτηνό λαϊκιστή (λόγω ΧΑ) οφείλει ΤΩΡΑ να του δείξει την έξοδο. Ο Αβραμόπουλος αποτελεί ΑΙΔΩ για το ΥΠΕΞ, όπως και ο προκάτοχος του Δρούτσας (alter ego του ΓΑΠ και νυν τρόφιμος του Ευρωκοινοβουλίου).

Αναπάντητα ερωτήματα

Αλήθεια ο Σαμαράς, μετά και τη δήλωση-απάντηση της Τουρκίας, ΘΑ πάει την άλλη εβδομάδα στην Άγκυρα; Να κάνει τι; Να υπογράψει νεο-οθωμανικά μνημόνια συνεργασίας; Να παρουσιάσει το σχέδιο ιδιωτικοποιήσεων στους Τούρκους επενδυτές του «βαθέους Κράτους»; Και θα καταθέσει και στεφάνι στο Κεμάλ Πασά;
Και θα βαρέσει προσοχή και ο Λαζαρίδης του Δ21; Και 20 μέρες μετά θα δώσει το παρόν στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου; Και θα μιλήσει για Εθνική Παλιγγενεσία; Τελικά για πόσο μ....... μας έχουν εκεί στο Μαξίμου/ΥΠΕΞ;
  
*Ο Κώστας Πικραμένος είναι συγγραφέας το βιβλίου «Χρυσή Αυγή – Το τέλος της Μεταπολίτευσης» (http://ekdotika.blogspot.com)

3 σχόλια:

  1. Now u know why XA is gaining ground. It's not because Greeks all of the sudden are becoming Nazis.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο κ.Πικραμένος τα λέει πολύ σωστά. Συγχαρητήρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι άνθρωποι,που ΠΡΩΤΑ τους ενδιαφέρει νά'ναι καλά το κόμμα τους και ο κακομοίρης ο προεδρούλης,και ΌΛΑ τα άλλα,έρχονται δεύτερα,τρίτα κλπ.

    Δεν πιάσαμε πάτο,εμείς είμαστε ο πάτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.