6/3/13

Ο «κρατούμενος Χ» ήταν ισραηλινός κατάσκοπος καταγγέλλει η Αυστραλία

Ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας, Μπομπ Καρ ενώ ανακοινώνει σήμερα ότι ο «κρατούμενος Χ» εργαζόταν για λογαριασμό του Ισραήλ, γεγονός που ενδέχεται να προκαλέσει διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ των δύο χωρών.
Για πρώτη φορά ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας, Μπομπ Καρ επιβεβαίωσε ότι ο επονομαζόμενος «κρατούμενος Χ» με τη διπλή υπηκοότητα του Ισραηλοαυστραλού που πέθανε τον Δεκέμβριο του 2010 στις φυλακές υψίστης ασφαλείας του Ισραήλ, εργαζόταν για λογαριασμό της Μοσάντ και χρησιμοποιούσε για αυτό το σκοπό το αυστραλιανό του διαβατήριο.
Ο Μπεν Ζίγκερ που, όπως όλα δείχνουν, χωρίς ποτέ να ανακοινωθούν επισήμως, αυτοκτόνησε στο κελί του «ήταν στην   υπηρεσία της ισραηλινής κυβέρνησης» δήλωσε σήμερα ο Μπομπ Καρ προσθέτοντας ότι «εφόσον αποδειχτεί ότι χρησιμοποιούσε το αυστραλιανό του διαβατήριο για να συγκεντρώνει πληροφορίες για λογαριασμό της Μοσάντ, τότε η Αυστραλία θα εκφράσει την έντονη δυσαρέσκειά της με διάβημα προς το Ισραήλ».
Η υπόθεση του «κρατούμενου Χ» έχει ρίξει βαριά σκιά στις πολύ καλές και στενές μέχρι πρότινος σχέσεις της Αυστραλίας με το Ισραήλ.
Το 2010 η Αυστραλία είχε απελάσει ισραηλινό διπλωμάτη μετά την δολοφονική επίθεση κατά στελέχους της Χαμάς στο Ντουμπάι από ομάδα δραστών που έφεραν τέσσερα αυστραλιανά διαβατήρια.
Ο Καρ διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει απόδειξη ότι ο Ζίγκερ συμμετείχε σε εκείνη την δολοφονία και είπε πως ζήτησε από το Ισραήλ πληροφορίες σχετικά με τις κατηγορίες που βάραιναν τον «κρατούμενο Χ» στο Ισραήλ, όμως το Τελ-Αβίβ αρνήθηκε επικαλούμενο λόγους εθνικής ασφαλείας.  
TA NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.