24/3/13

Οριακά μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ σε δύο δημοσκοπήσεις


Οριακό προβάδισμα έναντι της Νέας Δημοκρατίας με τιμές μικρότερες της ποσοστιαίας μονάδας δίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ τα ευρήματα δύο δημοσκοπήσσεων που δημοσιεύονται στον κυριακάτικο Τύπο.

Οριακά μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ σε δύο δημοσκοπήσεις
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας Kappa Research, που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Βήμα της Κυριακής» στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή της αδιευκρίνιστης ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 26,6%, η ΝΔ 25,7%. Ακολουθούν η ΧΑ με 13%, το ΠΑΣΟΚ με 8,8%, οι ΑΝΕΛ με 5,7%, το ΚΚΕ με 6,4%, η ΔΗΜΑΡ με 4,8%, ενώ άλλο κόμμα επιλέγουν σε ποσοστό 7%.
Ο Αντώνης Σαμαράς θεωρείται από ποσοστό 44,1% ως καταλληλότερος για τη θέση του πρωθυπουργού, έναντι 31,8% του Αλέξη Τσίπρα. Ποσοστό 23,1% απορρίπτουν και τους δύο πολιτικούς αρχηγούς.
Σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στην Κύπρο, 52,3% κρίνουν αρνητικά τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι σε αυτές ενώ 52,2% είναι αρνητικοί απέναντι στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ.
Σε ποσοστό 68,6%, πάντως, πιστεύουν πως μετά τις εξελίξεις στη Λευκωσία, η Ελλάδα θα πρέπει να τηρήσει την ίδια σκληρή διαπραγματευτική στάση.
Επιπλέον, 70,8% τάσσονται υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ, με 58,6% να εκτιμούν πως θα πρέπει να δοθεί περισσότερος χρόνος στη σημερινή κυβέρνηση.
Σε ποσοστό 42,3% τάσσονται υπέρ μιας συμμαχικής κυβέρνησης με κορμό τη ΝΔ, 34,8% θα ήθελαν μια συμμαχική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.
Οριακό προβάδισμα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, καταγράφει και το μηνιαίο βαρόμετρο της Metron Analysis, που δημοσιεύει η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία.
Ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου χωρίς κάλπη συγκεντρώνει 17,3% έναντι 17% της ΝΔ και ακολουθούν η ΧΑ με 7,9%, το ΠΑΣΟΚ με 6%, οι ΑΝΕΛ με 5,7%, η ΔΗΜΑΡ με 4,2%, το ΚΚΕ με 3,7% και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 1,4%. Στην εκτίμηση ψήφου με αναγωγή στα έγκυρα ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται στο 25,8%, η ΝΔ στο 25,2%, η ΧΑ στο 11,7%, το ΠΑΣΟΚ στο 9%, οι ΑΝΕΛ στο 8,5%, η ΔΗΜΑΡ στο 6,3% και το ΚΚΕ στο 5,5%.
Ο Αντώνης Σαμαράς θεωρείται ως καταλληλότερος για τη θέση του πρωθυπουργού από το 29% των ερωτηθέντων έναντι του Αλέξη Τσίπρα, που συγκεντρώνει 13% των προτιμήσεων.
Χαρακτηριστικό είναι, πάντως, το γεγονός ότι 80% των ερωτηθέντων εκτιμούν πως η κατάσταση στην ευρωζώνη είναι χειρότερη από ό,τι ήταν έναν χρόνο πριν, ενώ 40,4% τάσσονται υπέρ της διάλυσης της ΕΕ και 45% κατά του ευρώ.
Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.