2/3/13

Ο κ. Σαμαράς να σταματήσει τη Γενοκτονία που επιχειρείται με το νόμο 4093/2012 εις βάρος των Ελλήνων του Πόντου και της Βορείου Ηπείρου!!!

Η καταστροφική στρατηγική του ελλαδικού κράτους για τον Ελληνισμό
Όταν οι Τούρκοι εξολόθρευαν τον Ελληνισμό της Θράκης, του Πόντου και της Ανατολής, από το 1914 μέχρι το 1923, το ελλαδικό κράτος όχι μόνο δεν έκανε τίποτα για να αποτρέψει τη Γενοκτονία, αλλά με τις πράξεις του την επιτάχυνε. Σήμερα, με το νόμο  4093/2012, το ελλαδικό κράτος κλείνει ένα από τα τελευταία κεφάλαια της Γενοκτονίας, οδηγώντας στο θάνατο τους υπέργηρους Έλληνες του Πόντου και της Βορείου Ηπείρου!!!
του Σάββα Καλεντερίδη
Ο Εθνικοαπελευθερωτικός Αγώνας του 1821 και η ίδρυση του ελλαδικού κράτους αποτέλεσαν κορυφαία στιγμή στην ιστορία του ελληνικού έθνους. Κι αυτό γιατί, εκτός του ότι απελευθερώθηκε μέρος του υπόδουλου Ελληνισμού, με την ίδρυση του κράτους και τη λειτουργία των πανεπιστημίων και του συστήματος εθνικής παιδείας άρχισε η μεγάλη πνευματική αναγέννηση του 19ου αιώνα, με την αρχαία ελληνική γραμματεία να ανασύρεται και να μεταδίδεται από τους πνευματικούς λόγιους και δασκάλους της εποχής, συμβάλλοντας στην πνευματική ανέλιξη και τη συγκρότηση της εθνικής συνείδησης και τη μόρφωση του Νεοέλληνα.
Αν και είχε κάνει την εμφάνισή της πριν την ίδρυση της Φιλικής Εταιρείας, η Μεγάλη Ιδέα, που γαλουχούσε τους Έλληνες με την ιδέα της ιστορικής συνέχειας του Ελληνισμού και την απελευθέρωση των εδαφών που κατοικούνταν κατά πλειοψηφία από Έλληνες, παρουσιάστηκε ως όρος από τον Ιωάννη Κωλέττη, σε ομιλία του στην Εθνοσυνέλευση το 1844. Έκτοτε αποτελεί τον κύριο κορμό της εθνικής ιδεολογίας κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα και μέχρι τη Μικρασιατική Εκστρατεία.
Ενώ η Μεγάλη Ιδέα ήταν η κινητήρια δύναμη του Έθνους όλη αυτήν την περίοδο και σε συνδυασμό με τον αλυτρωτισμό διαπερνούσε απ’ άκρου εις άκρον και κινητοποιούσε το σύνολο του Ελληνισμού, από τα Βαλκάνια και τις Παραδουνάβιες χώρες μέχρι τα βάθη της Ανατολής και από τον Καύκασο και τον Εύξεινο Πόντο μέχρι την Αλεξάνδρεια και τη Μέση Ανατολή, όπως αποδείχτηκε -και μάλιστα με τον πιο τραγικό τρόπο- είχε παραμείνει μια Ιδέα, που πολλές φορές έγινε επικίνδυνο και καταστροφικό εργαλείο-παιχνίδι στα χέρια πολιτικών, και δεν είχε μετατραπεί ποτέ σε ένα Εθνικό Σχέδιο, με κύριο στόχο την προστασία του λεγομένου Μείζονος Ελληνισμού.
Γιατί αν υπήρχε ένα τέτοιο σχέδιο, ποτέ δεν θα αποτολμούσε καμία Ελληνική κυβέρνηση την Εκστρατεία στην Κριμαία και τη Μικρασιατική Εκστρατεία, αν δεν ήταν απολύτως εξασφαλισμένη η επιβίωση του Ελληνισμού στις συγκεκριμένες περιοχές, σε περίπτωση που το εγχείρημα αποτύγχανε.
Γι’ αυτό η πρώτη εκστρατεία αποτέλεσε ένα σοβαρό αμάρτημα και μια μόνιμη καχυποψία που παρέμεινε ως μνήμη βαθιά ριζωμένη στο υποσυνείδητο των κρατικών μηχανισμών της Ρωσίας, που ήταν ένας από τους λόγους που οδήγησαν στον ξεριζωμό και τον αναγκαστικό εκτοπισμό των ελληνικών πληθυσμών από τη Νότια Ρωσία και τον Καύκασο τις δεκαετίες του 1930-40, με αποτέλεσμα να χάσει το τελευταίο σοβαρό έρεισμα ο Ελληνισμός στον Εύξεινο Πόντο, να χάσουν τη ζωή τους δεκάδες χιλιάδες Έλληνες, να ταλαιπωρηθούν στις στέπες της Κεντρικής Ασίας και να καταλήξουν να έρχονται στην Ελλάδα τα τέλη του 20ού αιώνα, που τους συμπεριφέρεται σαν νόθα τέκνα ή στην καλύτερη περίπτωση σαν παραπαίδια .
Για τη δεύτερη εκστρατεία ούτε λόγος, αφού δεν τηρήθηκαν οι βασικές αρχές που πρέπει να διέπουν κάθε πολιτικό και επιχειρησιακό σχεδιασμό, με πρωταρχική αυτήν του χειρότερου σεναρίου, που στην περίπτωσή μας σήμαινε πρόβλεψη για το «ποια θα είναι η τύχη του εκεί Ελληνισμού, σε περίπτωση αποτυχίας του εγχειρήματος».
Έτσι, φθάσαμε στην Ανταλλαγή των Πληθυσμών και την ολοκλήρωση της καταστροφής του Ελληνισμού της Θράκης, του Πόντου και της Ανατολής, που ήδη είχε αρχίσει από το 1914, με την Οθωμανική Αυτοκρατορία, επωφελούμενη και από την εμπλοκή όλων των χωρών του κόσμου στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, να εκτελεί ανενόχλητη το σχέδιο της Γενοκτονίας των Χριστιανικών πληθυσμών, ανάμεσα στους οποίους και οι Έλληνες και το ελλαδικό κράτος απλά να παρατηρεί την εξολόθρευση περίπου 1,5 εκατομμυρίων Ελλήνων, χωρίς να κάνει απολύτως τίποτα.
Όλο αυτό το διάστημα, το ελλαδικό κράτος, όταν δεν την προκαλούσε με τις πράξεις του, παρέμενε απλός θεατής στη συρρίκνωση του Ελληνισμού, τακτική που ακολούθησε και τις επόμενες δεκαετίες του 20ου αιώνα, όταν είδαμε να εξαφανίζεται ο Ελληνισμός της Κωνσταντινούπολης, της Ίμβρου, της Τενέδου, του Καυκάσου, της Αιγύπτου, του Λιβάνου, της Αιθιοπίας, της Βορείου Ηπείρου, ως αποτέλεσμα βάρβαρων πολιτικών του Κεμαλισμού, του Νασερισμού και του Ενβέρ Χότζα-αλβανικού εθνικισμού!
Και όλα αυτά συμβαίνουν επειδή το ελλαδικό κράτος δεν είχε ποτέ εθνικό σχέδιο και στρατηγική για την προστασία του Μείζονος Ελληνισμού και την παραμονή του στις πατροπαράδοτες εστίες του. Γιατί αν είχε σχέδιο και στρατηγική και έδειχνε αποφασιστικότητα, κανένα κράτος, ούτε η ίδια η Ρωσία-Σοβιετική Ένωση, δεν θα πείραζε ούτε τρίχα ενός Έλληνα, αν γνώριζε ότι η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να προστατέψει πάση θυσία τους απανταχού Έλληνες.
Απόδειξη της έλλειψης αυτής της στρατηγικής, που εν τέλει αποτελεί έλλειψη σεβασμού απέναντι στα τελευταία εναπομείναντα κομμάτια του Μείζονος Ελληνισμού, είναι ο νόμος 4093/2012, με τον οποίο κόβεται το βοήθημα-ελεημοσύνη των 300 ευρώ από τους υπέργηρους, μοναδικό δείγμα ελάχιστου ενδιαφέροντος και «στοργής» που έδειξε το ελλαδικό κράτος στους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου, της Κριμαίας, του Καυκάσου και της Ρωσίας.
Δεν χρειάζεται να υπεισέλθουμε και να μιλήσουμε για τα προβλήματα που δημιουργούνται από την εφαρμογή αυτού του νόμου, που μοιάζει σαν συνέχεια της Γενοκτονίας.
Απλά να τονίσουμε την ανάγκη άμεσης τροποποίησής του, για να μην ολοκληρωθεί με αυτήν την απόφαση και μάλιστα από ελληνικά χέρια το έγκλημα που τελέστηκε ΚΑΙ με ευθύνη του ελλαδικού κράτους τον 20ό αιώνα εις βάρος όσων επέζησαν των απανταχού διωγμών, εθνοκαθάρσεων και γενοκτονιών που έγιναν εις βάρος των Ελλήνων.
Ο πρωθυπουργός κ. Σαμαράς πρέπει να επιληφθεί προσωπικά και να σταματήσει αμέσως αυτήν την εθνική ντροπή, αποκαθιστώντας -έστω και εν μέρει- την αδικία και την καταστροφική πολιτική που ακολούθησε το ελλαδικό κράτος απέναντι στον Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου και της πρώην Σ.Ε.
Όχι σήμερα, χθες!!!
δημοκρατία

18 σχόλια:

  1. Dear Sabba,

    Until when will we wait for the politicians to change? Isn't time to challenge them for the "throne"?

    We need to include the diaspora, not only as a voting block, but also as pool of potential ministers.

    In Odyssey, the hero's story goes between the bow and the lyre; the warrior and the poet / statesman. Maybe it is time to adopt the latter.

    Best regards,

    NA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νίκο
    νομίζω ότι ήδη έχουμε αμφισβητήσει την πρωτοκαθεδρία των πολιτικών
    Όμως η καινούργια σελίδα δεν θα ανοίξει εύκολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ρε σαββα αφου δεν εισαι ιστορικος τι τις θες τις ανοητες ιστορικες αναλυσεις σου επιπεδου νηπιαγωγειου????

    ποια εξασφαλιση υπαρχει στη φυση?
    οταν το 1821 εκαναν την επανασταση οι ελληνες ειχαν καμια εξασφαλιση για τιποτα?

    οταν ξεκινησαν τους βαλκανικους πολεμους υπηρξε οτιδηποτε εξασφαλισμενο?

    τι σχεση εχει η εκστρατεια στην ουκρανια με την ετσι και αλλιως εξοντωση των εθνοτητων απο τον σταλιν?

    οι ουκρανοι, τσετσενοι αρμενηδες γεωργιανοι και αλλες εθνοτηες της σοβιετιας καναν καμια εκστρατεια εναντιον της και εξοντωθηκαν???

    τι θες να αποδειξεις οτι δεν εισαι εθνικιστης να μην στην πεσουν οι μπολσεβικοι της σταλινικης νομενκλατουρας του σοβιετικου καθεστωτος, τους οποιους τρεμεις οπως και χιλιαδες αλλοι ΜΗ αριστεροι στην ελλαδα, και εισαι τελειως ανικανος να αντιμετωπισεις και να τους χειριστεις?

    προσπαθεις να παρεις ευσημα υπερδημοκρατικοτητας και υπερπροοδευτικοτητας απο τους υπερπροοδευτικοφρονες της κοκινης πανουκλας?

    δεν καταλαβαινεις οτι γελοιοποιεισαι με την δουλοπρεπη σταση σου εναντι των μπολσεβικιστων????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είχε παραμείνει μια Ιδέα, που πολλές φορές έγινε επικίνδυνο και καταστροφικό εργαλείο-παιχνίδι στα χέρια πολιτικών, και δεν είχε μετατραπεί ποτέ σε ένα Εθνικό Σχέδιο, με κύριο στόχο την προστασία του λεγομένου Μείζονος Ελληνισμού.

    Πόσο σωστά και νηφάλια ακούγονται εν τω μέσω ορυμαγδού μικροπολιτικών παίγνιων και καταιγισμού εκ των έσω πολλών αυτόχρημα προδοτικών ενεργειών όλα όσα γράφετε κ. SKAL!

    Όντως έτσι φαίνεται, εκ των υστέρων, ότι δυστυχώς συνέβη!

    Ο κ. Κώστας Κόλμερ, ανέφερε κάποτε στην εφημερίδα ΤΟ ΠΑΡΟΝ, το καθεστώς Μεταξά, δηλαδή την Δικτατορία του αγγλόφιλου Βασιλέως Γεωργίου Β΄, ως την μοναδική φορά που ίσως η Ελλάδα να είχε μια μάλλον Ελληνικής υφής κυβέρνηση.

    Η ιδέα της Εθνικής πολιτικής γραμμής, δηλαδή κάτι σαν αυτό που υπήρχε στην Φινλανδία το 1944, όταν με τον ίδιο ανώτατο άρχοντα, τον Στρατάρχη Μάνερχαϊμ που είχε συνάψει την συνθήκη με τους Γερμανούς, «άλλαξε» με κοινή συναίνεση όλων των κομμάτων της χώρας, - το Φινλανδικό κομμουνιστικό κόμμα δεν είχε ποτέ τεθεί εκτός νόμου -, η κυβέρνηση συνθηκολόγησε με την Σοβιετική Ρωσία και η πολιτικής της γραμμή και από φιλογερμανική έγινε ουδέτερη.

    Υπεχώρησαν τότε οι Φιλανδοί πληρώνοντας βαρύτατα ανταλλάγματα αλλά εξασφάλισαν την ανεξαρτησία τους.

    Σήμερα, όπως και τότε, μια τέτοια συνεργασία όλων των κομμάτων στην Ελλάδα φαντάζει δυστυχώς αδιανόητη.

    Εάν ο οποιοσδήποτε μελετά Ιστορία δεν έχει δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα την γνώμη του, τότε ποιά ελευθερία σκέψεως και εκφράσεως έχουμε;

    Δηλαδή με συγχωρείτε η Lady Ρεπούση είναι …. ιστορικός;

    Και οι δύο εκστρατείες, τόσο αυτή της Ουκρανίας και Κριμαίας, όσο και η Μικρασιατική είναι σήμερα σαφές ότι δεν ήσαν απότοκοι ωρίμου πολιτικής σκέψεως.

    Με την Μικρασιατική Εκστρατεία έχουν ασχοληθεί πολλοί, όπως ο αείμνηστος πρέσβυς ε.τ. Κωνσταντίνος Σακελλαρόπουλος που συνέγραψε το θεμελιώδες σύγγραμμά του «Η Σκιά της Δύσεως», Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών, το οποίο αφορά όλα τα πολιτικά και ιστορικά γεγονότα των ετών 1915 - 1922 .

    Ο Σακελλαρόπουλος όμως ήταν διπλωμάτης δεν ήταν ιστορικός.

    Και όμως πόσοι σύγχρονοι ιστορικοί έχουν βασισθεί στο βιβλίο αυτό!

    Εάν διαβάσει κανείς αυτήν την εκστρατεία στην Κριμαία και στην Ουκρανία θα φρίξει από την προχειρότητα με την οποία έσπευσε η τότε μικρά Ελλάς να εκστρατεύσει εκεί υπό Γαλλική στρατιωτική διοίκηση για να προστατέψει τα Γαλλικά κυρίως και τα Αγγλικά οικονομικά συμφέροντα, .

    Δηλαδή και ο Βελισάριος και ο ΑΡΜΑΤΙΣΤΗΣ δεν έχουν δικαίωμα να μελετούν την Ιστορία, αλλά αν διαβάσετε στο ιστολόγιό του Βελισάριου http://belisarius21.wordpress.com/, τις αναρτήσεις του για την Μικρασιατική Εκστρατεία θα εκπλαγείτε από την ορθή του κρίση.


    Φιλικά

    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. peter susic
    αν και δεν έχω χρόνο για κλωτσοπατινάδα, θα προσπαθήσω να σου απαντήσω.
    Με τους αναγκαστικούς εκτοπισμούς, που εξοντώθηκαν ΚΑΙ οι Έλληνες, το ρωσικό-σοβιετικό κράτος προσπάθησε να απομακρύνει "επικίνδυνους" πληθυσμούς από τις περιοχές Κριμαία-Νότια Ρωσία-Καύκασος, που, με βάση τη λογική τους, μπορούσαν να προσεταιριστούν οι Γερμανοί ή και οι άλλοι Δυτικοί.
    Εκτοπίστηκαν Τάταροι, Τσετσένοι, Έλληνες και μια τουρκογενής φυλή της Γεωργίας.
    Για την κάθε μια εθνότητα-φυλή, είχαν τους ενδοιασμούς τους.
    Για τους Έλληνες οι ενδοιασμοί σχετίζονταν με τη δυτικόφυλη στάση του ελλαδικού κράτους, με κορυφαία στιγμή της αντιρωσικής στάσης την Εκστρατεία στην Κριμαία.
    ΔΕΝ ΕΚΤΟΠΙΣΤΗΚΑΝ ΑΡΜΕΝΙΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΛΗΘΥΣΜΟΙ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΔΕΝ ΥΠΟΨΙΑΖΟΝΤΑΝ ΓΙΑ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΟΙ ΡΩΣΟΙ. Και όταν λέω προδοσία, μιλώ για τη δική τους άποψη.
    Τώρα, όσον αφορά το άλλο σκέλος, όταν άρχισε η επανάσταη, δεν υπήρχε ελληνικό κράτος, άρα, δεν μπορούσε να υπάρχει στρατηγική προστασίας του ελληνισμού.
    Στους Βαλκανικούς Πολέμους, η Ελλάδα σωστά μπήκε, γιατί ήταν το ισχυρότερο κράτος στην περιοχή και άρα μπορύσε και να νικήσει και να προστατέψει.
    Το πρόβλημα αρχίζει μετά τους βαλκανικούς, όταν το ελλαδικό κράτος έκανε τα λάθη που λέω στο άρθρο μου.
    Επαναλαμβάνω, όταν κράτη όπως η Σοβιετική Ένωση, η Τουρκία, η Αίγυπτος και η Αιθιοπία έκαναν αθλιότητες εναντίον των Ελλήνων, το ελλαδικό κράτος παρέμεινε θεατής στην εθνοκάθαρση και την καταστροφή της των περιουσιών των Ελλήνων.
    Αν η Αθήνα έκανε έστω και ένα διάβημα, η κατάσταση θα ήταν διαφορετική.
    Όμως το ελλαδικό κράτος δεν "έμαθε" να αγαπάει τους Έλληνες, αυτή είναι η αλήθεια.
    Αυτές τις ανοησίες που λες για αριστερούς, μπολσεβίκους, δεξιούς και φόβους κλπ δεν τις λαμβάνω υπ' όψιν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτές τις ανοησίες που λες για αριστερούς, μπολσεβίκους, δεξιούς και φόβους κλπ δεν τις λαμβάνω υπ' όψιν

    και ομως
    αυτη ειναι η ουσια των παντων. ολα ταλλα ειναι ισως αναξια λογου...
    επι του θεματος
    συντομα μαθηματα ιστοριας
    1.ξεχασες τους γερμανους του βολγα και τους μπασκιρους
    2.η μικρασιατικη εκστρατεια ηταν μια πανευκολη υποθεση, απειρως πιο ευκολη απο το θαυμα του 1821, του επους του 40 και των βαλκανικων
    3.η ελλαδα ηταν η μεγαλη δυναμη το 19 και η οσμανλια η κατεστραμενη-τελειωμενη, με ισο αν οχι μεγαλυτερο πληθυσμο απο τους οσμανληδες.
    4.η ελλαδα ειχε εναν πανισχυρο στρατο 350.000 ανδρων, που αν χρειαζοταν μπορουσε να τον διπλασιασει-εμπειροπολεμο νικηφορο με φοβερο ηθικο, την ψυχολογια του νικητη, φοβερη αυτοπεποιθηση και αριστο πολιτικο και στρατιωτικο επιτελειο- βενιζελικο φυσικα...
    5. η οσμανλια ξεκινησε την αντισταση της με 2.000 τσανταρμαδες και αλλους τοσους εφε ζευμπεκλερ...
    6.η αγγλια εδινε στην ελλαδα (βενιζελικη φυσικα) τον ελεγχο ΟΛΟΥ τον χωρο της σημερινης λεγομενης τουρκιας, δηλαδη ο βενιζελος δεν ηθελε μονο το κομματακι της σμυρνης και την α.θρακη αλλα τη γραμμη ριζουντα-αλεξανδρεττα.
    κατα διαβολικη συμπτωση αυτος ο χαρτης κυκλοφορει ευρεως και σημερα στο ιντερνετ με τα ορια της ακρωτηριασμενης τουρκιας, προς οφελος του κουρδισταν φυσικα με καμια συμετοχη της σημερινης αδυναμης αριστεριστικης ελλαδας του λαομισητου σοβιετικου καθεστωτος του 74 εκεινου του απιθανου τυπου του καραμαλεα πως τον λεγαν....

    και για να μην καταχρωμαι αλλο το χωρο σου και χωρις παρεξηγηση παραπεμοω για μελετη στα σαιτ του βλασση ακτζιδη

    http://kars1918.wordpress.com/2011/09/18/asia-minor-22/

    http://kars1918.wordpress.com/2010/03/04/svolopoulos-2/

    http://kars1918.wordpress.com/2010/09/19/hellas-asia-minor/

    δειτε και αυτο του κοντογιωργη

    http://www.youtube.com/watch?v=OfB4_nmDNMo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κατά τον Κ. Σακελλαρόπουλο (Η Σκιά της Δύσεως), επειδή μετά το πέρας του Α΄Π.Π. οι Ιταλοί θέλησαν να επιβάλουν όσα είχαν συμφωνήσει για να εισέλθουν στην Αντάντ των Αγγλογάλλων, - η Ρωσία είχε ήδη βγεί από τον πόλεμο -. Σε δεδομένη στιγμή που οι Ιταλοί, κατά την συνήθη τακτική των, αποχώρησαν απο το Συνέδριο της Ειρήνης προσπαθώντας να εκβιάσουν την παραμονή τους στην Δαλματία, υπό την προεδρία του Γουίλσων κάλεσαν τον Ε. Βενιζέλο για να του αναθέσουν την προστασία των χρισιανικών πληθυσμών της Σμύρνησ και της ενδοχώρας της, υπό τον όρο να επέμβει μα ενα σώμα στρατού στην Κριμαία και την Ουκρανία.

    Ποτέ δεν έδωσαν δικαιώματα στην Ελλάδα, ούτε είχαν σκοπό να αφήσουν την Ελλάδα στην Μ. Ασία.

    Ο Ελληνικός Στρατός ήταν δεμένος με ένα λουρί που το κρατούσε ο Άγγλος Στρατηγός Μιλν.

    Που είδε κανείς την παραχώρηση της Ιωνίας στην Ελλάδα;

    Μας έστειλαν εκεί για να φρενάρουν την Ιταλία, η οποία είχε σκοπό να καταλάβει αυτή την Ιωνία,όπως είχε ήδη αποβιβαστεί στην Μ. Ασία.

    Ο Μεταξάς ήταν από την αρχή κατά της εκστρατείας,θεωρόντας πως ήταν εξ' αρχής αποτυχημένη.

    Δεν θα ήθελα να συνεχίσω με κουραστικές για μένα αναλύσεις, ενώ υπάρχουν στο Διαδίκτυο αυτές του ΑΡΜΑΤΙΣΤΗ και του Βελισάριου.

    Φιλικά

    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ Ευμένη Καρδιάνο
    Οντως είχε γίνει με μεγάλη προχειρότητα η εκστρατεία στην Ουκρανία και τραβάγανε εκεί τον ελληνικό στρατό χωρίς να ξέρει πού και πώς.
    Ενας πρόγονός μου, στρατιωτικός γιατρός, είχε πάει εκεί και μας τα έλεγε.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ Ο PETER SUSIC. ΣΥΜΦΩΝΩ ΣΕ ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥ. ΗΤΑΝ ΑΤΥΧΕΣΤΑΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΑΣ Κ. ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗ. ΚΑΙ ΤΙ ΕΝΟΕΙΤΕ ΕΔΕΣΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΓΛΥΚΟ? ΑΜΦΙΣΒΕΙΤΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΑΓΤΖΙΔΗ ΚΑΙ ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΗ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μάνο
    πού διαφωνείς με το άρθρο;
    Όσο για το γλυκό, εννοώ ότι ο σχολιαστής μου απευθύνει κριτική από άκρα δεξιά και μου δίνει πηγές από αριστερά.
    Λογικό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. (Θέλω να) απορώ σοι παντάπασιν Σάββα κι όχι να καταλήξω τελεσίδικα...
    ΤΙ σχέση έχει το παραπάνω ειλικρινές υπέρ των εθνικών & λαικών συμφερόντων άρθρο σου με την πρακτική ευθυγράμμισή σου με τον Φαήλο του Μελισσανίδου & το Σαμαρά του Λαζαρίδου...
    μα επιτέλους ΤΙ το "εθνικόν" περιέχει πια ένας τέτοιος εσμός μαυραγοριτών και δοσιλόγων ώστε να σε θέλκει τόσο πολύ η παραμυθητική ιδεολογική γραμμή τους...
    επειδή πρακτικά, εδώ και 8 μήνες στοχεύουν στην εξόντωση όχι απλά του εν Πόντω κι εν Αλβανία Ελληνισμού αλλά και του ίδιου του Ελλαδικού Ελληνισμού.
    Σάββα, οι διαχωριστικές γραμμές χαράσσονται πιο βαθειά κάθε μέρα που περνά... άνθρωποι σαν εσένα με αίσθηση της τιμής και του χρέους οφείλουν να έχουν επιλέξει σωστά με ποιους θα συμπαραταχθούν όταν θα υψωθούν τα οδοφράγματα και σε ποια πλευρά της γραμμής του πυρός θα σταθούν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. El Carnicero Rojo
    τα οδοφράγματα είναι στημένα εδώ και καιρό και οι σφαίρες πέφτουν σαν χαλάζι. Ακριβώς πάνω από τα κεφάλια μας.
    Θέλω να διαβάσεις με προσοχή και μέσα από τις γραμμές την οδηγία της Κομισιόν αλλά και να αναλύσεις σε βάθος τις "ανησυχίες" διαφόρων πρεσβειών για ταραχές και πιβολή στρατιωτικής χούντας στην Ελλάδα.
    Δέχομαι ότι έχει στηθεί ένα παιχνίδι, βρίσκοντας κατάλληλο έδαφος ή καλύτερα οργωμένο χωράφι από τις αθλιότητες πολιτικής-επιχειματικής-πνευματικής ελίτ από το 74 κι εντεύθεν, που καταστρέφει την ελληνική κοινωνία.
    Υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες για έξαρση των ταραχών και της βίας.
    Το ερώτημα είναι πώς θα πρέπει να το χειριστεί ο ελληνικός λαός.
    Μήπως ακριβώς αυτό περιμένουν;
    Αν δεν τους συνέφερε κάτι τέτοιο, θα επέβαλαν στην Ελλάδα τέτοια μέτρα;
    Θέλει σκέψη και περίσκεψη το πράγμα El Carnicero Rojo.
    Ο ενθουσιασμός είναι παραγωγικός όταν είναι βουτηγμένος στις εμπειρίες του παρελθόντος και παίρνει κατεύθυνση από καλή ανάλυση.
    Όσο για τον Φαήλο, είναι φίλος και καλό, λαϊκό παιδί.
    Μην ακούς τις κακές φωνές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αγαπητή κυρία Γαληνού,
    Τότε, στο Σύνταγμα μιας από τις Μεραρχίες του Σώματος που θα πήγαινε στην Κριμαία και στην Ουκρανία, υπηρετούσε την στρατιωτική θητεία του ο πατέρας μου.

    Μια μέρα, με εντελώς αξιοκρατικά κριτήρια, επελέγησαν δέκα στρατιώτες του Συντάγματος οι οποίοι θα αποτελούσαν τμήμα της Ελληνικής Στρατιωτικής Αποστολής Κωνσταντινουπόλεως. Μεταξύ αυτών των δέκα, επελέγη και ο αείμνηστος πατέρας μου, λόγω σπουδών και γλωσσομάθειας. Έτσι γλύτωσε την υπερπόντιο εκστρατεία που έγινε υπό τις διαταγές κυρίως ανωτάτων Γάλλων αξιωματικών αλλά σε κατώτερο επίπεδο από τους Έλληνες.

    Κατά την περιγραφή του Στρατηγού Καρακασώνη, η συμπεριφορά και η γενναιότητα των Ελλήνων στρατιωτών υπήρξε καθ' όλα άψογος!

    Όταν έπεστρεψαν οι καταπονημένοι Έλληνες στρατιώτες, το πλοίο που τους μετέφερε πέρασε από την Κωνσταντινούπολη. Ο πατέρας μου ανέβηκε στο πλοίο ως μέλος του τμήματος υποδοχής των παλινοστούντων στρατιωτών και όπως μου διηγήθηκε, ντρεπόταν που έβλεπε τους παλιούς του συναδέλφους, αυτός καθαρός και ξεκούραστος. Εκείνοι οι καυμένοι μές στην ψείρα, βρώμικοι τραυματισμένοι με κουρελιασμένες στολές, καταπονημένοι ....

    Μεταξύ των πολέμησε ως νεαρός Ανθυπολοχαγός και ο οικογενειακός μας φίλος Στρατηγός Γεράσιμος Λάμαρης,ο μετέπειτα ήρωας του Ελ Αλαμέιν και του Ρίμινι!

    Οι χιλιάδες φανατισμένοι Μπολσεβίκοι ήσαν κατά πολύ υπέρτεροι των Ελλήνων, οι δε κλιματολογικές συνθήκες φρικτές, παρά ταύτα ο Ελληνικός Στρατός επέδειξε εξαιρετική καρτερία, γενναιότητα και πειθαρχία.

    Φιλικά

    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κύριε Καλλεντερίδη, σας παρακολουθώ πολλά χρόνια, άλλοτε συμφωνώ και άλλοτε διαφωνώ με τις προσεγγίσεις και τα γραφόμενά σας, σήμερα είναι η πρώτη φορά που αποφασίζω να σας επισημάνω την διαφωνία μου. Μου προξένησε πραγματικά τεράστια εντύπωση η αναφορά σας ότι το ελληνικό κράτος κατά την περίοδο των μεγάλων εθνοκαθάρσεων του 1914-1922, από τους Νεότουρκους, δεν έκανε τίποτα. Είναι δυνατόν να αγνοείτε εσείς την Μικρασιατική Εκστρατεία και τους εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες μας; Να αγνοείτε το τιτάνιο διπλωματικό αγώνα που οδήγησε στην συνθήκη των Σεβρών; Την απελευθέρωση της Β.Ηπείρου;
    Για να τα πάρουμε τα πράγματα με την ιστορική τους σειρά και όχι όπως μας βολεύει, το κίνημα των Νεότουρκων που επικράτησε το 1909, άρχισε από πολύ νωρίς να εφαρμόζει το δόγμα του περί εθνικής ομογενοποίησης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Δεν θα υπεισέρθω σε λεπτομέρειες αλλά τα Αμελέ Ταμπουρού όλοι τα γνωρίζουν, το βιβλίο «Τα ματωμένα χώματα» επίσης, είναι πραγματικά άξιο απορίας πως ένας άνθρωπος σας εσάς τα υποβαθμίζει κατά τέτοιο τρόπο, ώστε οι αναγνώστες και εσείς ο ίδιος να οδηγείσθε σε εντελώς εσφαλμένα συμπεράσματα, όπως αυτό της καταστροφής του ελληνισμού της Μ.Ασίας εξαιτίας της Εκστρατείας. Η Μικρασιατική Εκστρατεία ήταν η μεγαλύτερη και η πλέον οργανωμένη προσπάθεια σωτηρίας των πατρογονικών εστιών του Μικρασιατικού ελληνισμού, τουλάχιστον στην αρχική της φάση, ο καθένας μπορεί να προβάλει όσες ενστάσεις θέλει για τον τρόπο με τον οποίο το επίσημο ελληνικό κράτος διεξήγαγε την Εκστρατεία, αλλά σε καμία περίπτωση δεν δύναται να αμφισβητηθεί η αναγκαιότητά της, τουλάχιστον με λογικά και ιστορικά θεμελιωμένα επιχειρήματα. Εξάλλου ακόμα και οι σφοδρότεροι πολέμιοί της, που ευρίσκονταν στις τάξεις της «Ηνωμένης Αντιπολίτευσης», όταν ανέλαβαν την εξουσία ανέκρουσαν πρίμα και υποστήριξαν με πάθος την συνέχισή της εως την «Κόκκινη Μηλιά». Σε αυτό που θέλω να καταλήξω είναι ότι την μοίρα του Μικρασιατικού Ελληνισμού οι Νεότουρκοι την είχαν ήδη προαποφασίσει, όπως και οι Ναζί την μοίρα των Εβραίων, εάν εσείς πιστεύετε ότι ο εκεί ελληνισμός έπρεπε να αφανισθεί χωρίς να πέσει ούτε μια μπαλωθιά, πραγματικά με θλίβετε και λυπάμαι που τόσα χρόνια σας είχα τόσο ψηλά…
    Όσον αφορά τον Στάλιν και την Ουκρανική Εκστρατεία είναι πραγματικά άδικο να προβάλλεται ως μεμονωμένη ενέργεια, έγινε στο πλαίσιο του ευρύτερου διπλωματικού σχεδιασμού που αφορούσε τους όρους με τους οποίους θα αναλαμβάναμε την προστασία του Μικρασιατικού ελληνισμού, δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι η βοήθεια μας στην Ουκρανική Εκστρατεία βοήθησε αρκετά στον διπλωματικό αγώνα που οδήγησε στην Συνθήκη των Σεβρών. Βέβαια θα μπορούσε να αποφευχθεί αν είχαμε ήδη εξασφαλίσει κάποια πράγματα από νωρίτερα, αλλά η Γερμανόφιλη Βασιλική αυλή, με τις εθνοπροδοτικές ενέργειές της (Παράδοση Δ’ ΣΣ και Αν Μακεδονίας στους Γερμανοβούλγαρους), είχε φροντίσει να χαθεί πολύτιμο έδαφος , το οποίο έπρεπε, δυστυχώς, πάση θυσία να κερδηθεί.
    Υ.Γ. Το ότι τελικά χάσαμε και αποτύχαμε να φέρουμε εις πέρας τον αρχικό και βασικό σκοπό του όλου εγχειρήματος, σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι έπρεπε να κάτσουμε στα αυγά μας και να παρακολουθούμε ως θεατές την γενοκτονία του Μικρασιατικού ελληνισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. G.N.P.
    διάβασα τις ενστάσεις σου.
    Μίλησα για εθνικό σχέδιο και στρατηγική.
    Η Μικρασιατική Εκστρατεία δεν έγινε ούτε στα πλαίσια κάποιου εθνικού σχεδιασμού, ούτε για να απελευθερωθεί ή να προστατευθεί ο εκεί Ελληνισμός.
    Την ίδια περίοδο που μας έστειλαν οι Άγγλοι στη Σμύρνη, έστειλαν τον Μ. Κεμάλ στη Σαμσούντα.
    Ήταν όλα ένα παιχνίδι για να εγκιβωτιωθούν οι Τούρκοι στην Ανατολή και να μείνουν τα πετρέλαια του Κιρκούκ υπό αγγλικό έλεγχο.
    Το έργο ολοκληρώνεται αυτήν την περίοδο.
    Όταν οι Τούρκοι έσφαζαν και βίαζαν, από το 1914 μέχρι το 1919, το ελλαδικό κράτος έβγαλε νόμο με τον οποίο τιμωρούσε με βαρύτατες ποινές εκείνους που θα έκαναν αντίποινα στους μουσουλμάνους που κατοικούσαν στην ελλαδική επικράτεια.
    Δηλαδή, όσο οι Νεότουρκοι έσφαζαν περισσότερους από ένα εκατομμύριο Έλληνες στην Ανατολή, η Ελλάδα όχι μόνο δεν έκανε αντίποινα, αλλά απείλησε οποιονδήποτε Έλληνα θα τολμούσε να κάνει κάτι τέτοι.
    Και δεν λέω ότι θα έπρεπε να κρατήσουμε αμοιβαιότητα στην βαρβαρότητα, θα μπορούσε όμως το κράτος κάτι να κάνει, για ναφοβηθούν οι Νεότουρκοι και να σταματήσουν τις σφαγές.
    Ο Ελληνισμός ήταν απολύτως απροστάτευτος.
    Απροστάτευτος ήταν και ο Ελληνισμός της Κωνστνατινούπολης, της Ίμβρου και της Τενέδου.
    Δεν έκανε κανείς τίποτα να σταμαστήσει η τουρκική βαρβαρότητα.
    Γι' αυτπο σήμερα έχουμε 120 χιλ. μουσουλμάνους στη Θράκη, και μόνο 2.000 Έλληνες στην Πόλη-Ίμβρο-Τένεδο.
    Δεν φταίει κανείς γι' αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. skal είπε...
    ο σχολιαστής μου απευθύνει κριτική από άκρα δεξιά και μου δίνει πηγές από αριστερά.

    και παλι κανεις λαθος.
    η κριτικη μου δεν ειναι απο ακροδεξια ειναι απο το βενιζελικο κεντρο, οπως ειναι και οι πηγες που παραθετω...

    η μικρασιατικη εκστρατεια ηταν η πιο οργανωμενη κινηση που εκανε η ελλαδα να απελευθερωσει τα κομματια της.
    ειναι η συνεχεια του 1821 και των βαλκανικων πολεμων και μια πανευκολη υποθεση οπως τονισα και δεν απαντησες.
    η εκστρατεια στην ουρκρανια φυσικα επρεπε να γινει για διπλωματικους λογους. δινω τις δυναμεις μου εκει για να παρω κατι καπου αλου (σμυρνη ).απορω πως δεν το καταλαβαινεις...

    θα συμφωνησω ως προς το τελευταιο και μετα τις διευκρινησεις που εδωσες,για την μη υπαρξη αντιποινων, και για την μη προστασια των ελληνων και το 55 και της ιμβρου τενεδου της κυπρου της β.ηπειρου, εγω θα προσεθετα και τους ελληνες της σικελιας και κατω ιταλιας, της κορσικης της αλεξανδρειας της συριας της βουλγαριας των σκοπιων της δαλματιας της ρουμανιας και οπου υπαρχει ελληνας του οποιου πειραζουν εστω και μια τριχα. θα ηθελα φυσικα αμεσα αντιποινα στο εκατομυριαπλασιο οπως λεει και ο παπαθεμελης. το θεμα ειναι οτι ειμαστε αδυναμο κρατος μετα το 22 και το αν μπορουσαμε να υποστηριξουμε τους ελληνικους πληθυσμους και σε ποιες περιπτωσεις.
    τεσπα εμεις οι νεωτεροι ελληνες ιστορικοι καλουμαστε να γραψουμε την αληθινη ιστορια της ελλαδας- και του 22 και κυριως του μπολσεβικοπολεμου και της νικης του ελληνικου λαου με επικεφαλης το βενιζελικο κεντρο εναντιον της κοκκινης πανουκλας των εαμοβουλγαρων κατακτητων γενοκτονων του ελληνικου λαου- και οχι οι σοβιετικοι ρεπουσιοι και δραγωνιοι.... by the way καμια απαυτες δεν ειναι ιστορικος ....
    το σοβιετικο μετανεωτερικο μαρξιστοφιλελευθερο διεθνιστικο καθεστως βεβαια εχει τωρα τους ιστορικους του (λιακος κουλουρη) και παραγει και αλλους.
    φυσικα και πρεπει να αποφυγουμε και το αλλο ακρο τους πανιβλακες βασιλοδεξιους τυπου μπαρμπη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Συνιστώ σε όλους όσοι θέλουν να έχουν κάποια άποψη να διαβάσουν, εάν έχουν βέβαια χρόνο, το βιβλίο του αείμνηστου πρέσβεως ε.τ. Κωνσταντίνου Σακελλαρόπουλου "Η ΣΚΙΑ ΤΗς ΔΥΣΕΩΣ", που έχει βραβευθή από την Ακαδημία Αθηνών.

    Πρόκειται για ένα σπάνιο σύγγραμμα που εμπεριέχει όλο το πραγματικό ιστορικό της υπερποντίου εκστρατείας στην Ουκρανία - Κριμαία και της Ελληνικής Απελευθερωτικής επέμβασης στην Ιωνία και Μικρά Ασία.

    Εκεί θα βρούν όλα τα γεγονότα όσα αφορούν την τετραεατία 1925 - 1922!

    Εκτός αυτού, υπάρχει στην Οδό Σόλωνος το κατάστημα της Διεύθυνσης Ιστορίας Στρατού, το οποίο διαθέτει πάμφθηνα τις Εκδόσεις της.

    Ο κ. SKAL έχει δίκιο!


    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.