24/3/13

Το «ΟΧΙ» του 2013


Τελικά η απόφαση της κυπριακής Βουλής την περασμένη Τρίτη ήταν το νέο μεγάλο «ΟΧΙ» ή το διαβατήριο για ένα επώδυνο «ΝΑΙ»;
Μετά τα όσα έχει περάσει ο ελληνικός λαός στα τρία χρόνια του Μνημονίου μπορεί να δικαιολογηθεί η ικανοποίηση από το «περίτρανο» «ΟΧΙ» της κυπριακής Βουλής την περασμένη Τρίτη.
Ηταν και το δικό μας «άι σιχτίρ» που βγήκε με την ψήφο των Κύπριων βουλευτών. Αλλά σε τι είπαν «ΟΧΙ« οι Κύπριοι;
Είπαν «ΟΧΙ» στο μοντέλο το οποίο εδώ και καιρό είναι σαφές ότι οδεύει στο τέλος του; Στο μοντέλο που ο κάθε Ρώσος ολιγάρχης (και όχι μόνο) εμφανίζεται με μια βαλίτσα λεφτά και γίνεται επενδυτής σε χώρα του σίγουρου ευρώ;
Είπαν «ΟΧΙ» στη σπάταλη που υπήρξε τα τελευταία χρόνια, από μια κυβέρνηση του ΑΚΕΛ που θεωρούσε ευαγγέλιο την ΑΤΑ και τους διορισμούς; Ή μήπως είπαν «ΟΧΙ» στο Μνημόνιο;
Λάθος.
Το «ΟΧΙ» το είπαν σε μια τραγική και καταστροφική πρόταση του Eurogroup, που έγινε ακόμη χειρότερη από τον ίδιο τον πρόεδρο της χώρας, καθώς σε αυτόν αποδίδεται η ιδέα του κουρέματος και των καταθέσεων κάτω των 100 χιλ. ευρώ για να ελαφρυνθούν οι μεγαλοκαταθέτες.
Είπαν «ΟΧΙ» σε έναν νόμο που και μόνο η δημοσιοποίησή του πέτυχε τον στόχο των εμπνευστών του με το πριόνισμα του χρηματοπιστωτικού τομέα. Οι βουλευτές θα είχαν πράξει τα άριστα υπερασπιζόμενοι τον βασικό πυλώνα της κυπριακής οικονομίας, εφόσον όμως είχαν έτοιμο το Σχέδιο Β.
Σίγουρα πάντως δεν ήταν ψήφος για την προστασία των μικροκαταθετών και των απλών πολιτών. Αλλιώς δεν μπορεί να εξηγηθεί γιατί, προκειμένου να μειωθεί το κούρεμα των μεγάλων καταθετών, επιστρατεύονται και θυσιάζονται αυτή τη στιγμή τα αποθεματικά όλων των Ταμείων και τα μελλοντικά έσοδα από το φυσικό αέριο.
Και πάντως ας μην επιχειρείται η σύγκριση με το «ΟΧΙ» του Τάσσου Παπαδόπουλου, που γίνεται από ανιστόρητους και αμετροεπείς. Το 2004 ο Τ. Παπαδόπουλος είπε «ΟΧΙ» για να συνεχίσει να υπάρχει ως οντότητα η Κύπρος.
Το «ΟΧΙ» της Τρίτης ειπώθηκε για να σωθεί το χρηματοπιστωτικό μοντέλο του νησιού. (Κι ας μετρήσουμε σήμερα ποιοι ήταν τότε με το «ΝΑΙ» και τώρα με το «ΟΧΙ»...).
Αλλά δυστυχώς στην Ελλάδα του 2013, αρκετοί είναι εκείνοι που θέλουν να νιώσουν ήρωες με τα «ΟΧΙ» των άλλων.
Οποια κι αν είναι αυτά. Εξάλλου οι καταθέσεις τους είναι σε ελληνικές τράπεζες, που είναι ανοικτές...
Εθνος

4 σχόλια:

  1. όσο και να προσπαθήσουν κάποιοι να βυσσοδομήσουν πάνω στο ΟΧΙ της κυπριακής βουλής θα πλανηθούν πλάνην οικτράν. Το ΟΧΙ θα καταγραφεί , όπως και τα ΝΑΙ , από οπου ακούστηκαν.
    Είμαι σίγουρος πως οι Κύπριοι θα ξαναδικαιωθούν με το ΟΧΙ τους , όπως δικαιώθηκαν και με το ΟΧΙ στο σχέδιο Ανάν , γιατί σ΄αυτή την αναξιοπρεπή και καταρρέουσα Ευρώπη ένας μόνο λαός στάθηκε στο ύψος του και είπε ΟΧΙ , την ίδια ώρα που οι τρανοί και οι μεγάλοι έσκυβαν στους κλεφτο-τραπεζίτες , τα λαμόγια των εταιριών αξιολόγησης και τους τοκογλύφους .
    Οι τοκογλύφοι και οι κερδοσκόποι ξέρουν τα πάντα και οι λαοί είναι στα σκοτάδια , αυτοί έχουν όλα τα στοιχεία της οικονομίας μας και εμείς ότι ξέρουμε , το ξέρουμε από τα ελεγχόμενα από αυτούς κανάλια .
    Το σκοτάδι τους τελειώνει και έρχεται μαζί με την Ανάσταση του Κυρίου μας και η Ανάσταση των λαών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γράφει ότι "...καθώς σε αυτόν αποδίδεται η ιδέα του κουρέματος και των καταθέσεων κάτω των 100 χιλ." που το ξέρεις ρε τεράστιε ? επειδή το είπε ο Υπ. Οικονομίας της Γερμανίας ?

    αυτό είναι άρθρο που αοριστολογεί για εσωτερική ελλαδική κατανάλωση.

    ΕΙΠΑΜΕ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΝΑΙ !

    -------------------------

    Καθώς περιμένω την απόφαση του eurogroup, νιώθω σαν τους ελευθέρους πολιορκημένους και τα τα παιδιά στα τείχη της Πόλης τα χαράματα της 29 του Μάη και με πληγώνουν όσοι με λόγια τους προσπαθούν να κρύψουν την ελλαδική προδοσία πίσω από κατηγορίες ενάντια στην Κύπρο.
    Ακόμα περισσότερο από την αρθρογραφία με έχει ενοχλήσει ο χαιρέκακος και χωρίς καμία ευαισθησία σχολιασμών των ελλαδιτων στο ιντερνετ, στο youtube, στο protothema και αλλού.

    Εγώ ακόμα νιώθω Έλληνας, τους περισσότερους από εσάς όμως δεν σας θεωρώ ανθρώπους από το ίδιο έθνος.

    Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται, ζυγόν δουλείας, ας έχωσι• θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία.

    Ζητώ η Ελληνική Επανάσταση !

    Ο αγώνας συνεχίζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μεγάλη ντροπή,όντως,το να βλέπει κανείς ορισμένους έλληνες να βλέπουν χαιρέκακα την καταστροφή της Κύπρου.

    Δυστυχώς,φαίνεται πως είναι αρκετοί εκείνοι οι οποίοι νοιώθουν πρώτα ευρωπαίοι(τρομάρα τους) και μετά Έλληνες.

    Φοβισμένα ανθρωπάκια,πειθήνια όργανα διεθνών τραπεζιτών,παριστάνουν ότι παράγουν πολιτική.

    Κρίμα στους συμπολίτες μου που τους στηρίζουν ακόμη,παριστάνοντας ότι δεν βλέπουν το κακό που προκαλούν,και την Προδοσία που συμπράττουν.

    Η σύνταξη,ο μισθός και το κόμμα,Umber Alles!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όπως και αν είναι τα μέτρα που αποφασίστηκαν στις Βρυξέλλες, από τους απογόνους του Αδόλφου, όπως και αν τα ερμηνεύσει κανείς, ένα είναι βέβαιο, η Κύπρος υπερασπίστηκε την αξιοπρέπεια κάτι που εδώ στην Ελλάδα είναι άγνωστο πλέον στους πολιτικούς και μεγάλη μερίδα πολιτών.
    Σε κάθε περίπτωση πάντως είμαι πολύ υπερήφανος για την Κύπρο κάτι που δεν μπορώ να πω για τη χώρα μου, όπως κατάντησε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.