27/2/13

Παρέμβαση Λιλλήκα για το Φυσικό Αέριο και το νέο υπουργικό

Η κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη να αξιοποιήσει την πρόταση Γιώργου Λιλλήκα.  
Τα σημερινά δημοσιεύματα του «Φιλελεύθερου» και του «Πολίτη» για προπώληση μέρους του Φυσικού Αερίου από το ισραηλινό οικόπεδο Ταμάρ στην εταιρεία Gazprom, επιβεβαιώνει για ακόμα μια φορά την ορθότητα της πρότασης του κ. Γιώργου Λιλλήκα για άμεση αξιοποίηση μέρους του Φυσικού μας Αερίου από το Οικόπεδο 12 και γρήγορη απεμπλοκή του κυπριακού λαού από το Μνημόνιο και την Τρόικα. 
Τόσο η εκδήλωση ενδιαφέροντος της Royal Bank of Investement για το Οικόπεδο 12 που αποκαλύφθηκε προ ημερών από το Sigma, όσο και η συμφωνία της Gazprom για το Ταμάρ που ανακοινώθηκε χθες, αποδεικνύουν περίτρανα ότι υπάρχει ισχυρό ενδιαφέρον για προαγορά Φυσικού Αερίου από την περιοχή μας και πως η πρόταση του Γιώργου Λιλλήκα είναι υλοποιήσιμη.

Καλούμε τη νέα κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη, τώρα που τέλειωσαν οι εκλογές, να εξετάσει και να αξιοποιήσει όλα τα ενδεχόμενα για να ξεφύγουμε από τα μνημόνια ύφεσης και να διατηρήσουμε την εθνική μας ανεξαρτησία.


Ο κ. Αναστασιάδης επέλεξε την ανακύκλωση προσώπων
Χωρίς να θέλουμε να κρίνουμε ή να επικρίνουμε τον όποιο Υπουργό ή το όποιο πρόσωπο του έχει ανατεθεί πολιτικό αξίωμα στην κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη, σημειώνουμε ότι αναμέναμε από το νέο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας να αξιοποιήσει σε μεγαλύτερο βαθμό νέους ανθρώπους και από τα δύο φύλα, οι οποίοι έχουν τις γνώσεις και τις ικανότητες να βοηθήσουν να αντιμετωπιστούν με αποτελεσματικότητα τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος μας. Ταυτόχρονα, αναμέναμε από τον κ. Αναστασιάδη να διαψεύσει τους φόβους και τις ανησυχίες των πολιτών για συναλλαγές μεταξύ των κομμάτων.

Δυστυχώς, ο κ. Αναστασιάδης στην πρώτη του επίσημη πολιτική πράξη ως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, επέλεξε την παραδοσιακή σχολή της ανακύκλωσης πολιτικών προσώπων.
Τους νέους Υπουργούς και τους Επιτρόπους, θα τους κρίνουμε ασφαλώς από το έργο που θα επιτελέσουν. 

κουκουβάγια

1 σχόλιο:

  1. Ενδεχόμενη πώληση μέρους του φυσικού αερίου από το οικόπεδο 12, θα ήταν λάθος κίνηση από την Κυπριακή Δημοκρατία, δήλωσε στο SigmaLive, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εταιρειών Φυσικού Αερίου και Πετρελαίου, Uri Aldubi.
    sigmalive

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.