21/2/13

Κλίμα τρομοκρατίας καταγγέλλουν οι κάτοικοι Ιερισσού μετά τις Σκουριές

Μιλούν για καθημερινές παράνομες προσαγωγές και «εξαφανίσεις»
Στιγμιότυπο από παλαιότερες κινητοποιήσεις οργανώσεων κατοίκων στην Ιερισσό για τα μεταλλεία χρυσού.
Κλίμα τρομοκρατίας καταγγέλλουν οι κάτοικοι της Ιερισσού, μετά την επίθεση που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο εργοτάξιο της Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές Χαλκιδικής. 
Σύμφωνα με τις καταγγελίες, η αστυνομία προσάγει δεκάδες κατοίκους καθημερινά και υπό την απειλή ότι θα κατηγορηθούν για απείθεια τους εξαναγκάζει να δώσουν δείγμα γενετικού υλικού. 
Σε μια περίπτωση, δε, σύμφωνα με τις καταγγελίες, δύο οικογενειάρχες «εξαφανίστηκαν» για πέντε ώρες από τα σπίτια τους, καθώς η αστυνομία δεν επιβεβαίωνε ότι είχαν προσαχθεί.
Τα δύο άτομα προσήχθησαν στις 17:00 το απόγευμα και οι οικογένειές τους δεν γνώριζαν για την τύχη τους για περισσότερες από πέντε ώρες. Τόσο οι στενοί συγγενείς τους, όσο και οι δικηγόροι τους καλούσαν στο αστυνομικό τμήμα Πολυγύρου και στην αστυνομική διεύθυνση Χαλκιδικής, ωστόσο αξιωματικοί δήλωναν πληρη άγνοια για τις προσαγωγές, γεγονός που κορύφωσε την αγωνία των οικογενειών.
Τελικά, λύση στο «μυστήριο» έδωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέζη, που ζήτησε να συναντηθεί με τον αστυνομικό διευθυντή.
Όπως σημειώνει η Εφημερίδα των Συντακτών, η κ. Ιγγλέζη δήλωσε: «Εδώ εξαφανίζονται άνθρωποι. Έπρεπε να έρθω εδώ από 70 χλμ μακριά για να μάθουμε που βρίσκονται δύο οικογενειάρχες με παιδιά. Ο αστυνομικός διευθυντής μου δήλωσε αναρμόδιος, αφού επί ώρες δεν σήκωνε τα τηλέφωνα. Τους αντιμετώπισαν σαν κοινούς εγκληματίες. Τους εξανάγκασαν να δώσουν γενετικό υλικό, τους πήραν αποτυπώματα και τους φωτογράφισαν. Είναι απίστευτα αυτά που ζούμε τις τελευταίες μέρες στον τόπο μας».
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, περισσότερες από 50 είναι οι προσαγωγές κατοίκων της περιοχής από την Κυριακή. Πολλοί προσαχθέντες αναφέρουν ότι η αστυνομία τους παίρνει γενετικό υλικό με απειλές. Όπως καταγγέλλουν: «Σε κρατούν 7 - 8 ώρες στο αστυνομικό τμήμα και ζητούν να δώσεις σάλιο για ταυτοποίηση DNA. Αν αρνηθείς, σου λένε ότι θα κατηγορηθείς για απείθεια κι ότι θα σε κρατήσουν όλη τη νύχτα ώς την άλλη μέρα το πρωί. Αρκετοί έχουν υποκύψει στον εκβιασμό και τις απειλές. Πρόκειται για τρομοκρατία ενός ολόκληρου τόπου».
ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.