5/2/13

Φιντέλ Κάστρο: «Βελτιώνεται αισθητά η υγεία του Τσάβες»


Για «αισθητή βελτίωση» της κατάστασης της υγείας του Ούγκο Τσάβες έκανε λόγο ο πρώην ηγέτης της Κούβας Φιντέλ Κάστρο, σύμφωνα με την επίσημη εφημερίδα του ΚΚ Κούβας, Γκράνμα. Ο 86χρονος Κάστρο έκανε τις σχετικές δηλώσεις την Κυριακή, όταν και προσήλθε για να ψηφίσει στις εκλογές για την κουβανική Εθνοσυνέλευση, σε μία από τις ελάχιστες πλέον δημόσιες εμφανίσεις του. 
Ο γηραιός κουβανός ηγέτης τόνισε ότι λαμβάνει καθημερινά αναφορές για την κατάσταση της υγείας του προέδρου της Βενεζουέλας, ο οποίος θεωρείται και ο πλέον πιστός σύμμαχος της Αβάνας στην ηπειρωτική Λατινική Αμερική.
«Είναι πολύ καλύτερα, αναρρώνει. Ήταν μία δύσκολη μάχη, αλλά τώρα η κατάστασή του βελτιώνεται», σημείωσε ο Φιντέλ Κάστρο.
Ο επί δεκαετίες επικεφαλής του κουβανικού κράτους σημείωσε ότι ο Τσάβες πρέπει να ανανήψει, καθώς «είναι ιδιαίτερα σημαντικός όχι μόνο για τη χώρα του, αλλά και για ολόκληρη τη Λατινική Αμερική».
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, ο οποίος διανύει το 58ο έτος της ηλικίας του, δίνει μάχη με τον καρκίνο στη λεκανική χώρα, τον οποίο ανακάλυψε τον Ιούνιο του 2011.
Μέχρι στιγμής, ο Τσάβες έχει υποβληθεί σε τέσσερις επεμβάσεις στην Αβάνα, με τελευταία εκείνη της 11ης Δεκεμβρίου.
NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.