3/2/13

Ο ηθικός αυτουργός της δολοφονίας του Χραντ Ντινκ, υπουργός εσωτερικών της Τουρκίας. Να το έχουμε υπ' όψιν...

Ο δολοφόνος του Χραντ Ντινκ, τη στιγμή της σύλληψής του, με την τουρκική σημαία, μπροστά από ρήση του Μουσταφά Κεμάλ, που λέει ότι "Τα τουρκικά εδάφη είναι ιερά και δεν διαμελίζονται". Οι δυο άλλοι είναι αξιωματικοί των τουρκικών αρχών ασφαλείας. Η φωτογραφία αυτή τραβήχτηκε για να καθαγιαστεί ο δολοφόνος στη συνείδηση του τουρκικού έθνους! Η υπυοργοποίηση του ηθικού αυτουργού της δολοφονίας έγινε για τον ίδιο λόγο. Για να δοθεί το μήνυμα ότι το κράτος στηρίζει τους δολοφόνους που σκοτώνουν για την ...τουρκική πατρίδα. Δεν έχει αλλάξει τίποτα στην Τουρκία τελικά!

του Σάββα Καλεντερίδη
Ο Χραντ Ντινκ δολοφονήθηκε από το τουρκικό κράτος στις 19 Ιανουαρίου 2007 στην Κωνσταντινούπολη.
Ο Αρμένιος δημοσιογράφος ήταν ο εκδότης της εβδομαδιαίας εφημερίδας AGOS  που εκδίδεται στην Κωνσταντινούπολη.
Ο Χραντ Ντινκ είχε αποκαλύψει στην εφημερίδα του ότι η Σαμπιχά Γκιοκτσέν, θετή κόρη του Μουσταφά Κεμάλ, ήταν ορφανή Αρμένια, που είχε χάσει τους γονείς της στα γεγονότα της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τους Τούρκους, το 1915-1923.
Για όσους δεν γνωρίζουν, η Σαμπιχά Γκιοκτσέν ήταν η πρώτη γυναίκα πιλότος στην Τουρκία και οι μηχανισμοί του τουρκικού κράτους της είχαν αποδώσει ικανότητες υπερανθρώπου, που οφείλονταν στην τουρκική της καταγωγή, καθότι, σύμφωνα με τη θεωρία του Κεμάλ, οι Τούρκοι είναι ένα ανώτερο έθνος!
Οπότε, η αποκάλυψη της αλήθειας για την καταγωγή της, απεκάλυπτε ένα τεράστιο ψέμα του ίδιου του Μουσταφά Κεμάλ προς τον τουρκικό λαό και αποκαθήλωνε τη θεωρία περί ανωτερότητας του τουρκικού έθνους!
Ο Χραντ Ντινκ έκανε έγκλημα αθοσιώσεως, γι' αυτό έπρεπε να τιμωρηθεί.
Πρώτα τον κάλεσαν στο γραφείο του Αντινομάρχη Κωνσταντινούπολης, όπου παρουσία του κ. Αντινομάρχου, δυο στελέχη της ΜΙΤ τον προειδοποίησαν ότι τέτοια δημοσιεύματα μπορεί να οπλίσουν το χέρι κάποιου ακραίου!
Και ώ του θαύματος, ο ακραίος βρέθηκε μετά από λίγο καιρό και μάλιστα με όπλο στο χέρι, που πυροβόλησε τον Χραντ Ντινκ και τον ξάπλωσε νεκρό στο οδόστρωμα, στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης.
Ο ακραίος ήταν ένας ανήλικος από τα περίχωρα της Τραπεζούντας, που στρατολογήθηκε από πράκτορα των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών.
Μην κουράζεστε, εκτός από τον ανήλικο, που αναμένεται να βγει από τη φυλακή ακριβώς γιατί ήταν ανήλικος, κανείς άλλος δεν τιμωρήθηκε, ούτε τα στελέχη της ΜΙΤ, ούτε ο Αντινομάρχης Κωνσταντινούπολης.
Όσο για τον Νομάρχη, τον κύριο Muammer Güler, αυτόν τον προήγαγε ο κ. Ερντογάν σε Υπουργό Εσωτερικών.
Αυτά για να ξέρουμε τι μας γίνεται και τι μας περιμένει κύριοι της κυβέρνησης και του ελληνικού κράτους!



3 σχόλια:



  1. Σάββα:

    1)H υπόθεση Ντινκ (πάνε 6 χρόνια τώρα)αποτελεί τμήμα της ευρύτερης υπόθεσης/δράσης της Εργκενεκόν. Αυτό αποδείχτηκε από την ακροαματική διαδικασία της Εργκενεκόν. Το ΑΚΡ δεν εχει ανάμειξη...

    2)Η ΜΙΤ είχε ενημερώσει προσωπικά τον Ερντογάν για την ύπαρξη της Εργκενεκόν (από το 2003!) αλλά ο Ταγίπ ήταν στην αρχή της θητείας του και αδύναμος πολιτικά λόγω του γεγονότος ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν Κεμαλικός (Σεζερ).

    3) Η δολοφονία Ντιν έγινε 6 μήνες πριν τις βουλευτικές εκλογές (Ιούλιος 2007)
    και κάποιους μήνες πριν τις Προεδρικές. Στόχος ήταν να παρουσιαστεί το ΑΚΡ ως φανατικό κα μισαλλόδοξο έναντι αλλόθρησκων και να μειωθεί η υποστήριξη του από τη Δύση και τη ΕΕ. Το ίδιο στόχευε και η δολοφονία στο ΣτΕ...

    4)Η επιλογή Guler ενός έμπιστου του Ερντογάν είναι αντίβαρο στο έλεγχο της αστυνομίας από τους Νurcu και τη Κοινότητα Γκιουλέν. Με άλλα λόγια μετά το Φιντάν ο Ερντογάν θέλει να επανακτήσει τον έλεγχο στην Αστυνομία ενόψει Προεδρικών εκλογών του 2014 και να καλύψει τα νότα του με αφορμή και την υπόθεση με τους κοριούς στο γραφείο του



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιὰ τὸ τὶ εἶναι οἱ τοῦρκοι ρωτήστε ὅσους πρόσφυγες ζοῦν ἀκόμη.
    Ἢ ἂς μᾶς ποῦν μαρτυρίες τὰ παιδιά τους καὶ τὰ ἐγγόνια τους.
    Ἢ τέλος διαβάστε σὲ βιβλία μαρτρίες τῶν προσφύγων γιὰ τὸ τὶ ἔπαθαν οἱ δικοί τους ποὺ ἔμειναν ἐκεῖ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευτυχως που υπαρχουν ακομα και ξενοι που δεν ξεχνουν και ανεχονται την βαρβαροτητα του γενοκτονου Τουρκοφασιστα - σε αντιθεση με τους Προοδευτικους μας Νεογενιτσαρους.

    - Ianus, Turkish victimization comedy revisited
    Reader comment on item: Turkey, Closest to Leading the Middle East
    http://www.danielpipes.org/comments/202991

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.