9/2/13

Φεμινιστική διαμαρτυρία κατά Κωνσταντοπούλου για την υπεράσπιση του βιαστή

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της βουλευτή και τομεάρχη Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε η Φεμινιστική Πρωτοβουλία την Παρασκευή έξω από τον Αρειο Πάγο, όπου συζητείται αίτηση αναιρέσεως στην υπόθεση του «βιαστή με την τυρόπιττα», ο οποίος είναι εδώ και επτά χρόνια εντολέας της κυρίας Ζωής Κωσταντοπούλου.

Φεμινιστική διαμαρτυρία κατά Κωνσταντοπούλου
Η γυναικεία οργάνωση μάλιστα επιτίθεται ευθέως στο ΣΥΡΙΖΑ για την προσπάθειά του να υποβαθμίσει το θέμα:
«Σε απάντηση σχετικού άρθρου των ΝΕΩΝ, ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι η επίθεση στη βουλεύτριά του Ζωή Κωνσταντοπούλου γίνεται λόγω ενασχόλησής της στη Βουλή με τη λίστα Λαγκάρντ.
Επειδή εμείς αγωνιζόμαστε για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών και συνακόλουθα την καταδίκη των βιαστών, ρωτάμε τον ΣΥΡΙΖΑ αν εγκρίνει την ανάμειξη της βουλεύτριάς του στο συγκεκριμένο θέμα, ως συνηγόρου του βιαστή, η οποία μάλιστα προσπαθεί με στρεψοδικία, αρνησιδικία, κωλυσιεργία να μην καταδικαστεί ο βιαστής, ώστε ως αποτέλεσμα να κουραστούν τα θύματα να ταξιδεύουν από τις μακρινές τους χώρες, υφιστάμενες συν τοις άλλοις και προσωπική οικονομική ζημία», αναφέρεται μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση.
Στόχευε τουρίστριες ο δράστης
Ο κατηγορούμενος σύμφωνα με τη δικογραφία βίαζε τουρίστριες αφού προηγούμενως τους έδινε τυρόπιτες στις οποίες είχε βάλει αλκοόλ και υπνωτικό, σε μία υπόθεση που προκάλεσε σοκ στην Ελλάδα το 2005, τραυματίζοντας παράλληλα την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό ως ασφαλούς τουριστικού προορισμού.
Ο δράστης είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση πέντε ετών χωρίς ελαφρυντικά για τον βιασμό μόνο μίας τουρίστριας από την βόρεια Ευρώπη, ενώ το κατηγορητήριο αρχικά τέσσερις περιπτώσεις. Στις άλλες τρεις ωστόσο δεν είχαν κλητευθεί νόμιμα από τις χώρες τους τα θύματα.

Οι επικριτές της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζουν ότι προσπάθησε επανειλημένα να μπλοκάρει και να παρατείνει τη διαδικασία, με τέσσερις αιτήσεις εξαίρεσης τριών δικαστών, ενός ενόρκου και ενός εισαγγελέα, ενώ υποστηρίζει πως υπάρχει μεροληψία εξαιτίας της απόρριψης των ελαφρυντικών του πελάτη της.
Εθνος

2 σχόλια:

  1. Just wait. Soon we will hear how proud SYRIZA and the rapist' s mother are. "It was a rape against the capitalist world..."blablabla

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οποιος έχει δημόσιο λογο και βήμα στην Βουλή, ας προσέχει επιτέλους τι λέει όταν ανοίγει το στόμα του, για να μην κλαίγεται μετά για τις κατακραυγές που εισπράττει.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.