28/2/13

Η Ρωσία έβαλε στο μάτι τη... Μεσόγειο και κατεβάζει το Στόλο της

Αναβιώνει ο στόλος που διέθετε για την περιοχή η Σοβιετική Ενωση
Για την υπεράσπιση των ρωσικών συμφερόντων στη ζώνη της Μεσογείου και τη διασφάλιση της μόνιμης παρουσίας σε αυτήν δυνάμεων του ρωσικού στόλου είναι απαραίτητη η δημιουργία ειδικής αρμόδιας διεύθυνσης του εν λόγω επιχειρησιακού σχηματισμού, δήλωσε κατά το διευρυμένο Συμβούλιο στελεχών των ενόπλων δυνάμεων ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σαϊγκού.
Σύμφωνα με αξιωματούχους του ρωσικού υπουργείου πρόκειται ουσιαστικά για την αναβίωση του στολίσκου και της σχετικής διεύθυνσης την οποία διέθετε μονίμως η ΕΣΣΔ στη Μεσόγειο στο παρελθόν.
Πηγές του υπουργείου δήλωσαν στη Φωνή της Ρωσίας ότι ο στολίσκος αυτός θα φθάνει έως και τα 10 πλοία και σκάφη και θα υπάγεται στον διοικητή του στόλου της Μαύρης Θάλασσας.
Νωρίτερα, εκπρόσωπος του ρωσικού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας είχε διευκρινίσει ότι τα ρωσικά πλοία θα εκτελούν αποστολή μόνιμης επιφυλακής στα ανοιχτά της Συρίας, όπου διαδοχικά περιπολούν ρωσικές ναυτικές μονάδες διαφορετικών στόλων της χώρας. 
Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία διαθέτει τεχνική βάση υποστήριξης στην Ταρτούς της Συρίας και ότι εν μέσω της εμφύλιας κρίσης ρωσικά βαριά οπλισμένα πλοία είχαν φτάσει στη βάση, στο πλαίσιο ασκήσεων που είχαν συμφωνηθεί να γίνουν πριν ακόμη κλιμακωθεί ο εμφύλιος.
ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.