11/2/13

Κύπρος: Οι Ισραηλινοί απέκτησαν το 30% δικαιωμάτων εκμετάλλευσης από την Noble

Μια νέα εποχή στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ της Κύπρου και του Ισραήλ σφραγίστηκε με την υπογραφή, τη Δευτέρα, της μεταβίβασης 30% των δικαιωμάτων εκμετάλλευσης στο «οικόπεδο 12» της κυπριακής ΑΟΖ που έχει η Noble Energy στις εταιρείες Delek και Αvner, σύμφωνα με τον υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νεοκλή Συλικιώτη.

Όπως μεταδίδει ο Φιλελεύθερος, ο κ. Συλικιώτης μιλώντας μετά από την υπογραφή της συμφωνίας, ο υπουργός αναφέρθηκε σε «στρατηγική συνεργασία που περιλαμβάνει οικονομικές και πολιτικές πτυχές».

Αναφέρθηκε σε οικονομίες κλίμακας μεταξύ των δύο χωρών τόσο για τη εμπορική εκμετάλλευση του φυσικού αερίου στο «τεμάχιο 12» όσο και σε αυτό του «Λεβιάθαν» που βρίσκεται εντός της ισραηλινής ΑΟΖ, το πλειοψηφικό πακέτων των μετοχών του οποίου κατέχουν οι τρεις εταιρείες.

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι η αναφορά του «για συνέργιες και οικονομίες κλίμακας παραπέμπουν στη μεταξύ μας συνεργασία για την υγροποίηση του φυσικού αερίου και μεταφορά του στις ευρωπαϊκές και διεθνείς αγορές».


Capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.