27/1/13

Κύμα αντιχριστιανικoύ μίσους στο Κόσοβο: νέες βεβηλώσεις με εκρηκτικά

solidarite-kosovo.org (μτφ.Κριστιάν)
Τέλος φόρμας
«Σίγουρα οι πιο οδυνηρές στιγμές από τα αντιχριστιανικά πογκρόμ του 2004».
Με αυτά τα λόγια ο επίσκοπος του Κοσσόβου-Μετόχιας Επίσκοπος Θεοδόσιος, παρουσιάζει τη βαθιά συγκίνηση της σερβικής κοινότητας στην περιοχή, μετά από μια νέα σειρά βεβηλώσεων ορθόδοξων τάφων, ορισμένων με εκρηκτικά.

Κάθε βράδυ εδώ και δύο εβδομάδες, τα χριστιανικά νεκροταφεία του Κοσσόβου-Μετόχιας γίνονται θέατρο άθλιων και ανάξιων επιθέσεων αντανακλώντας την τρέλα των δημιουργών τους και το αντι-χριστιανικό μίσος που έχει ξεσπάσει σε αυτή την επαρχία της Ευρώπης.

Όπως προκύπτει από εκατοντάδες άλλων ερειπωμένων σερβικών νεκροταφείων στο Κοσσυφοπέδιο, αυτός «πόλεμος» κατά των νεκρών άρχισε ήδη εδώ και πολλά χρόνια.

Ενώπιον τέτοιων επαναβαλλομένων πράξεων βαρβαρότητας, στο αίσθημα του πόνου των Σέρβων του Κοσσόβου προστίθεται η οργή για την ατιμωρησία των δραστών.

Πέρα από τις περιστασιακές καταδίκες της διεθνούς κοινότητας και των αρχών του Κοσσόβου, οι υπεύθυνοι αυτών των επιθέσεων πιθανώς να μη ενοχληθούν η ταυτολογηθούν ποτέ, όπως συμβαίνει τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια. Αυτή η εμφανής ατιμωρησία μαζί με τη παντελή έλλειψη αποτρεπτικής πολιτικής υπογράφουν μια έκκληση για υποτροπή.

Στην επίσημη ανακοίνωση της, η Επισκοπή της Ράσκας-Πριζρένης εκφράζει το λυπηρό συναίσθημα της Ορθόδοξης κοινότητας, σημειώνοντας ότι «αυτή η ακραία βάρβαρη πράξη αποδεικνύει δυστυχώς σήμερα ότι δεν υποφέρουν μόνο οι Σέρβοι που παρέμειναν στο Κόσσοβο, αλλά και οι αποθανόντες προγονοί τους που δεν μπορούν να βρίσκουν εδώ την ειρήνη. [...]

Αυτές οι εικόνες αποτελούν μια ζωντανή μαρτυρία για τα μάτια του πολιτισμένου κόσμου ότι το Κοσσόβο-Μετόχια είναι σήμερα το μόνο μέρος της ευρωπαϊκής ηπείρου όπου ακόμα και οι νεκροί δεν μπορούν να αναπαυθούν εν ειρήνη».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.