29/1/13

Συνάντηση Ερντογάν-Σαμαρά στο Κατάρ

Η φωτογραφία από προηγούμενη συνάντηση των δυο ανδρών
Πραγματοποιήθηκε στη Ντόχα του Κατάρ ολιγόλεπτη συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, παρουσία και του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου.
Οι δύο πρωθυπουργοί συμφώνησαν, στις 5 Μαρτίου να γίνει ευρεία διακυβερνητική διάσκεψη στην Άγκυρα, όπου μαζί με τον κ. Σαμαρά θα μεταβούν για να συμμετάσχουν και αρκετοί Έλληνες υπουργοί. Ο κ. Εντοργάν έθεσε στον Έλληνα ομόλογό του το θέμα της πρόσφατης ρύθμισης για τους ιμάμηδες της Θράκης, ζητώντας του να ακυρωθεί και ο πρωθυπουργός διατύπωσε για άλλη μια φορά την ελληνική θέση. Όπως έγινε γνωστό, στο πλαίσιο αυτών, ο κ. Σαμαράς έθεσε και το «θέμα των ελληνικών δικαιωμάτων στη θάλασσα». Στη συνάντηση των δύο συζητήθηκαν ακόμη θέματα κοινού ενδιαφέροντος, καθώς και οι οικονομικές εξελίξεις στην Ευρώπη και την περιοχή. Στη συνάντηση, εκτός από τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, ήταν παρών και ο διευθυντής του διπλωτικού γραφείου του Έλληνα πρωθυπουργού, Σταύρος Βασιλόπουλος.
Όπως έγινε γνωστό, μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν, ήταν και οι αποκρατικοποιήσεις. Ο κ. Ερντογάν μάλιστα, δήλωσε στον Έλληνα πρωθυπουργό: «Εγώ, με τις αποκρατικοποιήσεις ξεπέρασα την κρίση». Το πρακτορείο «Αναντολού» μεταδίδει την πληροφορία ότι κατά τη συνάντηση ο Ερντογάν «έδωσε συμβουλές στον κ. Σαμαρά σχετικά με την ελευθερία λατρείας και τα ευαγή ιδρύματα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης, καθώς και για τα μέτρα που περιορίζουν την απόκτηση ακινήτων και το νόμο σχετικά με το διορισμό 240 δασκάλων για το μάθημα των θρησκευτικών στη μειονότητα».
Η εφημερίδα «Χουριέτ» στην ιστοσελίδα της αναφέρει ότι σε δηλώσεις του ο ίδιος ο Ερντογάν είπε πως η συνεδρίαση του Ελληνοτουρκικού Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας «θα πραγματοποιηθεί στις 5 Μαρτίου στην Άγκυρα» και σημείωσε: «Κατά τη συνάντηση μου είπε πως πέρασε από τη Βουλή ο νόμος για την κατασκευή του τεμένους κι εγώ του είπα πως δεν είναι ανάγκη να το κατασκευάσετε εσείς, μπορούμε να το κάνουμε κι εμείς. Αρκεί οι μουσουλμάνοι που θα πηγαίνουν στην Αθήνα να έχουν χώρο λατρείας. Ο κ. Σαμαράς επέδειξε θετική στάση».
Ο κ. Σαμαράς, αναμένεται στις 19:00 να συναντήθει με τον πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών του Κατάρ, Σεΐχη Χαμάντ μπιν Γιασίμ μπιν Τζαμπρ αλ Θάνι (Hamad bin Jassim bin Jabr Al Thani) και θα ακολουθήσει υπογραφή διακρατικής πολιτιστικής συμφωνίας.
Την Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου, ο έλληνας πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Διάδοχο του Θρόνου του Κατάρ Σεΐχη Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι, ενώ αμέσως μετά, θα έχει συνάντηση με τον Εμίρη του Κατάρ, Σεΐχη Χαμάντ μπιν Καλίντα Αλ Θάνι. Θα ακολουθήσει υπογραφή συμφωνίας σύστασης επιχειρηματικού συμβουλίου Ελλάδας - Κατάρ.
Τον Πρωθυπουργό συνοδεύουν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Κωστής Χατζηδάκης, η υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Νότης Μηταράκης, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Ασημάκης Παπαγεωργίου, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών κ. Παναγιώτης Μίχαλος, ο βουλευτής Επικρατείας κ. Χρύσανθος Λαζαρίδης και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Γιάννης Εμίρης.
Kαθημερινή

3 σχόλια:

  1. Συναντήθηκε ο Σουλτάνος με τον Βεζύρη και του είπε να ακυρώσει τους νομους του ελληνικού κράτους, έτσι μετά την απόλυση αξιωματικών, θα επιβάλλει και την κατάργηση νομων, ενώ προσφέρεται να φτιάξει και τζαμι στην Αθηνα, ώστε να προωθήσει και την εικόνα του ως προστάτη του Islam.

    Από ο,τι φαίνεται μερικοί είναι ευχαριστημένοι ως βεζύρηδες και με σκυμμένο κεφάλι.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια ζωη τζαμπατζηδες - και ραγιαδες, οσο δεν βαζουμε το Ισλαμοφασισταριο στην θεση του - η/και δεν εχουμε τα κοτσια να το κανουμε.

    Ακομα γελανε με την νοοτροπια του Νεοελληνα Ζητιανου.

    - Ianus, The more Turkey changes the more it remains the same thing
    Reader comment on item: Turkey, Closest to Leading the Middle East
    http://www.danielpipes.org/comments/202800

    - Τουρκικός επεκτατισμός: Από την Αλεξανδρέττα στην Κερύνεια και μετά στη Θράκη;
    http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2013/01/blog-post_3105.html

    - Θάνος Τζήμερος, Υφυπουργός έκλεβε σε super market!
    http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2013/01/super-market.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μωρέ μπας και ήτανε στημένη η συνάντηση και δήθεν πήγε στο Κατάρ για δουλειές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.