9/6/15

Ο τουρκικός παραλογισμός για την "Ανατομία του Πολέμου στο Κουρδιστάν" επεκτείνεται στη Σουηδία!

Σχετικό άρθρο: Casus Belli για ένα βιβλίο ή αλλιώς Φιν-Ελλαδοποίηση*
Άρθρο-απάντηση στις αθλιότητες της Άγκυρας, που μετά τη Θράκη, ασκεί κρατική τρομοκρατία και στην ...Πλατεία Συντάγματος
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Πρακτορείου Ειδήσεων Firat, μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε από την έκδοση και παρουσίαση του βιβλίου του Πρόεδρου της Ένωσης Κουρδικών Κοινοτήτων, Μουράτ Καραγιλάν, "Η Ανατομία του Πολέμου στο Κουρδιστάν", στην Αθήνα, το τουρκικό κράτος πανικοβλήθηκε μήπως το βιβλίο εκδοθεί και σε άλλες γλώσσες και αναδειχθούν οι πραγματικές πτυχές του Κουρδικού, εξέλιξη που θα συνιστούσε πολιτική ήττα της Τουρκίας.
Το γεγονός που θα αναφέρουμε παρακάτω δείχνει ότι το πρόβλημα της Τουρκίας δεν ήταν η παρουσίαση του βιβλίου στο Πολεμικό Μουσείο, αλλά η συμμετοχή στην παρουσίαση πολιτικών, ακαδημαϊκών και άλλων παραγόντων και η δια της συμμετοχής των ανάδειξη του βιβλίου και αυτών που περιέχονται σ' αυτό.
Απόδειξη του πανικού που κατέλαβε το τουρκικό κράτος είναι το γεγονός ότι τον περασμένο μήνα (Δεκέμβριο), η τουρκική πρεσβεία στη Στοκχόλμη, έστειλε ηλεκτρονικό μήνυμα στους δημοσιογράφους που εκπροσωπούν τα πρακτορεία ειδήσεων Anadolu Ajansı, Cihan Haber Ajansı, İhlas Haber Ajansı, Doğan Haber Ajansı, τις εφημερίδες Hürriyet, Cumhuriyet, Sabah, Zaman, Αydınlık και τους τηλεοπτικούς σταθμούς NTV, Ulusal Kanal, στη Σουηδία, με το οποίο ζητούσε από τους δημοσιογράφους αυτούς να ερευνήσουν και να ενημερώσουν την πρεσβεία αν γίνεται διανομή του βιβλίου του Μουράτ Καραγιλάν, "Η Ανατομία του Πολέμου στο Κουρδιστάν", τη Σουηδία, ή αν προετοιμάζεται η έκδοσή του στη σουηδική γλώσσα!!!
Το ηλεκτρονικό μήνυμα, που έχει απόλυτη ομοιότητα με Αιτήσεις Αναζήτσης Πληροφοριών που στέλνουν οι απανταχού κρατικές υπηρεσίες πληροφοριών σε όργανα και πράκτορές τους, γεγονός που δείχνει περίτρανα τη σχέση που έχουν όλοι οι Τούρκοι δημοσιογράφοι με το τουρκικό κράτος και τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, υπογράφει ο Σύμβουλος Τύπου της τουρκικής πρεσβείας, Αρίφ Γκουλέν (Arif Gülen), και έχει ως εξής:
"Αξιότιμε Δημοσιογράφε
Όπως γνωρίζετε, εκδόθηκε και κυκλοφορεί στη Γερμανία το βιβλίο του εκ των ηγετικών στελεχών του ΡΚΚ, Μουράτ Καραγιλάν "Η Ανατομία Ενός Πολέμου - Η Πτυχή του Πολέμου στο Κουρδιστάν".  Λάβαμε την πληροφορία ότι γίνονται προετοιμασίες το βιβλίο αυτό να μεταφραστεί σε διάφορες γλώσσες και να κυκλοφορηθεί σε διάφορες χώρες. Εμείς παρακολουθούμε αν το εν λόγω βιβλίο διακινείται στη Σουηδία ή αν γίνεται προετοιμασία μετάφρασης και έκδοσής του στα σουηδικά. Σε περίπτωση που σας περιέλθει κάποια πληροφορία για το θέμα και την κοινοποιήσετε σε μας, θα σας είμαστε ευγνώμονες".
Τελικά, ένα είναι σίγουρο, ότι ο τουρκικός παραλογισμός επεκτείνεται στην Ευρώπη, με τελευταίο ορατό σταθμό, μετά την Αθήνα, τη Στοκχόλμη.







1 σχόλιο:

  1. Ἡ Τουρκία δὲν ἔχει ἀμερικανοσπουδασμένους ἡγέτες ἢ ἂν ἔχη κάποιοι ἄλλοι τοὺς ἔχουν ἐξηγήσει ποιὸ εἶναι τὸ συμφέρον τὴς Τουρκίας.
    Ἐδῶ οἱ ἀμερικανοσπουδασμένοι μας ἡγέτες ἀντιλαμβάνονται τὴν ἑλληνοτουρκικὴ φιλία μὲ ὅρους κατευνασμοῦ, δηλαδὴ ὑποτελείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.