30/1/13

Ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός στρέφεται κατά της Γαλλίας

Τιερί Μεϊσάν (μτφ. Κριστιάν)
H Γαλλία οργάνωσε τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (SLA), ακόμη και του έδωσε τη σημαία του, αυτή της γαλλικής Εντολής της Συρίας (1920-1946).

Του προμήθευσε επίσημα όπλα και κεφάλαια, κατά παράβαση των Διεθνών Συνθηκών. Και τον πλαισίωσε ανεπίσημα με αξιωματικούς και εκπαιδευτές για την ανατροπή της νόμιμης και νομιμοποιημένης κυβέρνησης της Συρίας. 
Ο ASL κατέστρεψε τις κύριες υποδομές της χώρας και έδωσε μάχες που στοίχισαν τη ζωή σε περίπου 60.000 Σύρους, αλλά απέτυχε να καταλάβει την εξουσία.

Σημειώνοντας την αποτυχία του μυστικού της πολέμου και την αμέριστη υποστήριξη της πλειοψηφίας του συριακού πληθυσμού στο κράτος του, η Γαλλία έχει απεμπλακεί από τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό τη στιγμή που έμπαινε σε μια νέα αποικιακή περιπέτεια στο Μάλι.

Εξοργισμένοι από αυτή την εγκατάλειψη, οι μισθοφόροι του Ελεύθερου Συριακού Στρατού έχουν στραφεί εναντίον του χτεσινού συμμάχου τους.

Το βίντεο που ακολουθεί τραβήχτηκε στην «απελευθερωμένη ζώνη του Bansh», κοντά στα Τουρκικά σύνορα την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013.

Μετά από δύο χρόνια μυστικού πόλεμου στη Συρία, η Γαλλία έχει αποκοπεί από τη Συρία και αποδοκιμάζεται από τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.