29/1/13

Μαϊμού έστειλε στο διάστημα το Ιράν

Μαϊμού έστειλε στο διάστημα το Ιράν  Μια μαϊμού έστειλε το Ιράν στο διάστημα, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο IRNA, το οποίο σημειώνει ότι πραγματοποιήθηκε έτσι, ένα βήμα προόδου στα πλαίσια του διαστημικού προγράμματος της χώρας.
Συνήθως το Ιράν απασχολεί τη Δύση με το πυρηνικό του πρόγραμμα, αλλά αυτή τη φορά η είδηση από την Τεχεράνη είναι πολύ διαφορετική, καθώς περιγράφει την...επιτυχημένη αποστολή μιας ζωντανής μαϊμούς στο διάστημα και την ασφαλή επιστροφή της.
Σύμφωνα με το πρακτορείο η μαϊμού στάλθηκε στο διάστημα με πύραυλο Kavoshgar, ο οποίος έφθασε σε ύψος πάνω από 120 χιλιόμετρα και σύμφωνα με το Press TV η μαϊμού επέστρεψε σώα και αβλαβής.
Το Ιράν είχε ανακοινώσει από το 2011 τα σχέδια περί αποστολής μαϊμούς στο διάστημα, αλλά η πρώτη απόπειρα φέρεται να ήταν αποτυχημένη. Η επιτυχία της δεύτερης απόπειρας δεν ήταν δυνατόν να επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή.
Η Δύση έχει εκφράσει ανησυχίες ότι η τεχνολογία που χρησιμοποιείται για να τεθούν σε τροχιά οι δορυφόροι του Ιράν θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για πυρηνικές κεφαλές. Η Τεχεράνη αρνείται τις κατηγορίες και λέει ότι η πυρηνική της δραστηριότητα είναι μόνο για ειρηνικούς σκοπούς.
Σήμερα, η ομάδα των έξι (ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Γαλλία, Βρετανία, Γερμανία) ζήτησε από το Ιράν νέο γύρο συνομιλιών για το πυρηνικό του πρόγραμμα, εντός του Φεβρουαρίου, αφού είχε απορριφθεί προηγούμενη πρόταση για συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη στις 28 και 29/1, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της υπεύθυνης για την εξωτερική πολιτική της ΕΕ, Κάθριν Άστον. 

Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.