31/12/12

Χρόνια Πολλά με Κάλαντα από τους Φούρνους Ικαρίας, που διεκδικούν οι Τουρκοβάρβαροι!!!

Νέλσον Μαντέλα:Ευχαριστώ όποιον Θεό υπάρχει για την ελεύθερη ψυχή μου

Ανίκητος (Invictus)
Μέσα στη νύχτα που με σκεπάζει,
μαύρη σαν πίσσα όπως είναι,
ευχαριστώ όποιον Θεό υπάρχει
για την ελεύθερη ψυχή μου.
Υπό το βάρος των περιστάσεων
ποτέ δε λύγισα, ούτε ούρλιαξα δυνατά.
Όταν το βάρος της τύχης έπεσε πάνω μου,
το κεφάλι μου μάτωσε, αλλά δεν έσκυψε.
Πέρα απ' αυτόν τον τόπο της οργής και των δακρύων
βρίσκεται ο τρόμος της σκιάς,
Κι όμως, παρά τις απειλές όλων των χρόνων
θα με βρει, μα θα με βρει χωρίς να φοβάμαι.
Σημασία δεν έχει πόσο στενή είναι μια πύλη,
πόσο γεμάτη με τιμωρίες η περγαμηνή,
εγώ διαφεντεύω τη μοίρα μου:
αφέντης της ψυχής μου είμαι εγώ.

Γουίλιαμ Ε. Χένλεϊ, The in hospital series, 1870

Η νέα στάση του Ομπάμα για τον κόσμο Η λογική πίσω από την ανάπτυξη δυνάμεων των ΗΠΑ στο εξωτερικό

Michèle Flournoy και Janine DavidsonΟι δύσκολες οικονομικές συνθήκες συχνά αντιμετωπίζονται στις Ηνωμένες Πολιτείες με εκκλήσεις για μια πιο ήπια εξωτερική πολιτική. Όμως, παρά την παγκόσμια οικονομική ύφεση, στον σύγχρονο αλληλεξαρτώμενο κόσμο, οι περικοπές στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής θα είναι λανθασμένες.

Καλή Χρονιά Ελλάδα Ευτυχισμένο το 2013

Κυπριακό: Τελευταία τοποθέτηση

Σχετική ανάρτηση: Συμπληγάδες διζωνικής παράκρουσης και πολιτικού ανορθολογισμού: Προεδρικές εκλογές στην Κύπρο Κυπριακό: Τελευταία τοποθέτηση

του Παναγιώτη Ήφαιστου*




Από το μήνυμα πιο κάτω είναι ολοφάνερη μια ακόμη πτυχή των αιτίων της τραγωδίας των Ελλήνων. Από την μια πλευρά βρίσκεται ο κατευναστικός όχλος των θιασωτών του παραλογισμού των χαμένων ευκαιριών και από την άλλη πλευρά οι εκατέρωθεν του ιδεολογικού φάσματος δογματισμένοι και φανατισμένοι. Ενδιαμέσως, όπως εδώ, καλόπιστοι φιλοπάτριδες που συνεχίζουν να συνθλίβονται αδιάκοπα από σουρεαλιστικές συζητήσεις για ιστορικά ζητήματα που είναι καιρός να δούμε με ρεαλιστικό μάτι.

ΤΙ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΤΑ ΞΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ

Τα στυγνά γεωπολιτικά παιχνίδια – Η δημιουργία των ΕΟΖ και η επαναχορήγηση Ιθαγένειας σε 50.000 απελαθέντες τουρκόφωνους, για την εξτρεμιστική τους δράση. - Ο χρυσός και οι σπάνιες γαίες
Όλοι πια γνωρίζουμε ότι η κρίση δεν είναι μόνον Ελληνική αλλά παγκόσμια. Μέσα στην οικονομική δίνη που πλήττει τον πλανήτη, η Ελλάδα νοιώθει μεγαλύτερους κραδασμούς γιατί υπήρξε πάντοτε ένας αδύναμος κρίκος. Από απερισκεψία των κυβερνώντων ή εξ αιτίας ενός οργανωμένου σχεδίου δεκαετιών από τους κατά καιρούς «πάτρονες μας»;!

Η Μόσχα εξοπλίζει τον Άσαντ Πονοκέφαλος για τη Δύση τα χημικά όπλα που διαθέτει το καθεστώς


Φωτογραφία
H  ρωσική στρατιωτική παρουσία στη Συρία αποτελεί πρόκληση για την παρέμβαση της οποίας ηγούνται οι Αμερικάνοι. Τα ρωσικά εξοπλιστικά συστήματα αποτελούν ένα από τα πιο εξελιγμένα συστήματα αεράμυνας της Συρίας, κάτι που θα έκανε ακόμα πιο πολύπλοκη μελλοντική παρέμβαση. Υπάρχει νέος εξοπλισμός σε συστήματα εδάφουςαέρος και αναβαθμίσεις παλαιών συστημάτων, που η Μόσχα έχει προμηθεύσει στο καθεστώς Άσαντ της Συρίας, από την αρχή της εξέγερσης πριν 21 μήνες. Το βάθος και η πολυπλοκότητα της συριακής αντιαεροπορικής άμυνας σημαίνει ότι οποιαδήποτε άμεση δυτική εκστρατεία για τη στήριξη της ζώνης απαγόρευσης πτήσεων ή με τη μορφή της αεροπορικής επίθεσης εναντίον της ηγεσίας, θα είναι δαπανηρή, χρονοβόρα και επικίνδυνη. Η δυνατότητα των ρωσικών στρατιωτικών απωλειών σε μια τέτοια εκστρατεία θα μπορούσε να έχει απρόβλεπτες γεωπολιτικές συνέπειες.

Η Ρωσία στέλνει πολεμικά πλοία στο συριακό λιμάνι Ταρτούς


Ένα ρωσικό πολεμικό πλοίο εγκατέλειψε το αγκυροβόλιό του στη Μαύρη Θάλασσα για τη Συρία όπου θα το συναντήσουν άλλα δύο πλοία για το ενδεχόμενο μιας εκκένωσης των Ρώσων από τη χώρα αυτή, μεταδίδουν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων. Το πλοίο Novotcherkassk, μεταφέροντας μία μονάδα πεζικού και στρατιωτικό υλικό, αναμένεται το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου στη ρωσική βάση Ταρτούς, διευκρίνισε μία πηγή του ρωσικού γενικού επιτελείου στρατού.

Ιδιαιτέρα του Παπακωνσταντίνου η σύζυγος του κ. Πάσχου Μανδραβέλη

Όταν ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου πήρε τη θέση του διευθυντή του ΠΑΣΟΚ (2003-2004), αλλά και όταν στη συνέχεια έγινε εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, η σύζυγος του δημοσιογράφου Πάσχου Μανδραβέλη, Σοφία, υπάλληλος του ΙΚΑ Κοζάνης, αποσπάστηκε στο ΠΑΣΟΚ και υπηρέτησε στο γραφείο του Παπακωνσταντίνου ως απολύτου εμπιστοσύνης.

Το παραχαϊδεμένο του κατεστημένου Μπαγίς: Ο διερμηνέας που εξελίχθηκε σε ενοχλητικό και προκλητικό πολιτικό

Ο Πρωθυπουργός μου τρέφει ιδιαίτερα αισθήματα για το πρόσωπό σας, η χώρα μου δεν θα μπορούσε να ξεχάσει ότι κάνατε τον κόπο να έρθετε στις φυλακές της Κωνσταντινούπολης, όταν είχε φυλακιστεί για την απαγγελία ενός ποιήματος, το οποίο μάλιστα ήταν στα σχολικά βιβλία. Εσείς όμως δείξατε έμπρακτα την ειλικρίνεια και την ευαισθησία σας όσον αφορά τα ζητήματα Δημοκρατίας. Δεν μπορούσατε να δεχθείτε ότι ένας εκλεγμένος πολιτικός είχε φυλακιστεί για την απαγγελία ενός ποιήματος. Και το γεγονός ότι οι αρχές εκείνης της περιόδου δεν σας επέτρεψαν να επισκεφθείτε τον φίλο σας εκείνη την ημέρα είναι κάτι που ακόμα το θυμόμαστε στην Τουρκία. (
Ποιος είναι ο Εγκεμέν Μπαγίς, ο οποίος σχεδόν καθημερινά προκαλεί με τις εμπρηστικές δηλώσεις του; Είναι το παραχαϊδεμένο παιδί του τουρκικού κατεστημένου που έχει το ακαταλόγιστο; Ή τελικά είναι ο προπομπός που παρουσιάζει τις πραγματικές θέσεις και προθέσεις της Άγκυρας; Το πολιτικό σύστημα στην Τουρκία ασφαλώς δεν θα ανεχόταν κάποιο να δημιουργεί προβλήματα και να προκαλεί αναταράξεις.

Βουλγαρία: Κατασχέθηκε φορτίο με "επικίνδυνες" πατάτες από την Τουρκία

Φορτίο με μολυσμένες πατάτες, με προέλευση από την Τουρκία, κατασχέθηκε από τις βουλγαρικές τελωνειακές αρχές, ύστερα από ελέγχους που έδειξαν ότι οι πατάτες είναι επικίνδυνες για την ανθρώπινη υγεία.Περίπου 20 τόνοι πατάτας θα φυλαχθούν σε ειδικό αποθηκευτικό χώρο έως ότου εξαχθούν τα αποτελέσματα και από το δεύτερο τεστ.Η Υπηρεσία Ασφάλειας Τροφίμων της Βουλγαρίας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της Σόφιας “Novinite”, διαβεβαιώνει τους Βούλγαρους καταναλωτές ότι οι πατάτες αυτές δεν θα φτάσουν στα ράφια κανενός καταστήματος στη χώρα.

Τουρκία: Την δική της "έκθεση προόδου" για την πορεία των διαπραγματεύσεων με σκοπό την ένταξή της στην ΕΕ έδωσε στην δημοσιότητα η Άγκυρα

Απογοητευμένη από τις εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την διαδικασία ένταξής της στους κόλπους της, η κυβέρνηση της Τουρκίας δημοσίευσε σήμερα την δική της έκθεση προόδου για την ενταξιακή της διαδικασία, εκτιμώντας πως οι θέσεις που διατυπώνει η ΕΕ είναι «μεροληπτικές» και «αβάσιμες».

Η εφεύρεση του αιώνα εγκατέλειψε την Θράκη;

Η συσκευή “Ψυχρής Σύντηξης” για αστείρευτη ενέργεια, έφυγε από την Ξάνθη και πηγαίνει στον Καναδά – Η Εταιρεία “ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ” κουράστηκε να περιμένει συμπαράσταση από το Κράτος – Εκατό (100) εκατομμύρια Ευρώ πρόσφεραν οι Τούρκοι για να μεταφερθεί η έδρα της Εταιρείας στην Τουρκία – Η ΝΑSA ενδιαφέρεται, η Ελλάδα όχι…

Συρία: στρατιωτικοί συνέλαβαν τέσσερις Τούρκους πιλότους στην περιοχή του Χαλεπίου

Ένας Τούρκος πιλότος χαιρετίζει πριν από την απογείωση σε μια αεροπορική βάση στο Ικόνιο, Τουρκία. (Φωτογραφία αρχείου)
Σύροι στρατιωτικοί συνέλαβαν στην επαρχία του Χαλεπίου τέσσερις Τούρκους πιλότους μαχητικών, οι οποίοι εικάζεται ότι επιχειρούσαν να εισέλθουν στο χώρο του στρατιωτικού αεροδρομίου Κόερτς. Όπως μεταδίδουν τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, η φρουρά του αεροδρομίου συνέλαβε τους Τούρκους πιλότους, οι οποίοι βρίσκονταν στην περιοχή του αεροδρομίου μαζί με ένοπλη ομάδα.

Νοθευμένα καύσιμα στον Στρατό

Νοθευμένα καύσιμα εντοπίστηκαν σε πολλές μονάδες του Στρατού, σύμφωνα με νέα στοιχεία που προέκυψαν ύστερα από ελέγχους κλιμακίων του ΣΔΟΕ. Ενδεικτικά, σε 140 δειγματοληψίες που διεξήχθησαν σε δεξαμενές δεκάδων στρατοπέδων, κυρίως της Βορείου Ελλάδος, διαπιστώθηκε ότι σε ποσοστό περί το 20% τα καύσιμα ήταν «μη κανονικά», δηλαδή νοθευμένα, με συγκεντρώσεις θείου πάνω από το επιτρεπόμενο όριο. Νοθευμένα καύσιμα εντοπίστηκαν ακόμα και στον Ναύσταθμο Κρήτης, ενώ για όλες τις περιπτώσεις σχηματίστηκαν ξεχωριστές δικογραφίες που βρίσκονται στα χέρια των αρμοδίων εισαγγελέων.

Η ιστορία παίρνει το μελάνι της…

epaminondas1219hhh
Αληθινή μάλλον θα αποδειχθεί η άποψη που λέει ότι όταν τα προηγούμενα χρόνια μιλούσαμε για το κυπριακό η οικονομία ήταν αυτή που ερχόταν να μας καταπλακώσει ενώ τώρα που μιλάμε για την οικονομία, αυτό που έρχεται καταπάνω μας είναι το κυπριακό. Και όσα (ξανα)μαγειρεύονται για τη λύση του. Την όποια λύση του. 

Έτσι ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Κύπρο, κ. Koening δηλώνει πως «όλοι περιμένουν με ανυπομονησία το διάστημα μετά τις εκλογές. Αναμένουν να ξεκινήσει η διαδικασία των διαπραγματεύσεων εντός της άνοιξης. (…) Οι «κυπριακής ιδιοκτησίας» συνομιλίες που συνεχίζονται εδώ και τέσσερα χρόνια θα διεξαχθούν με περισσότερη επιρροή από τα ΗΕ και τους άλλους διεθνείς παράγοντες» (14.12.2012).

Νέα δεδομένα για τον ΤΑΡ

Ιδιαίτερη σημασία για τη συνολική αλλαγή του επενδυτικού κλίματος προς τη χώρα μας αλλά και στη μείωση του πληθωρισμού θα έχει η υλοποίηση του αγωγού TAP, που θα μεταφέρει φυσικό αέριο στην Ευρώπη από την Κασπία Θάλασσα, όπως σχολιάζουν διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία και στελέχη της αγοράς.Αξιοσημείωτο είναι ότι και τα διεθνή μέσα αναφέρουν ότι η Ελλάδα «εργάζεται σταθερά για την εξασφάλιση σημαντικών επενδύσεων, όπως αυτή του TAP (Trans Adriatic Pipeline)». Σε άρθρο του ο «Guardian» αναφέρει ότι ο αγωγός αναμένεται να δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας, να αποφέρει τη μεγαλύτερη ροή ξένων άμεσων επενδύσεων στη χώρα, να τοποθετήσει την Ελλάδα σε μία σημαντική στρατηγική θέση στην Ευρώπη.

Ο Ελύτης για την Ευρώπη και τον Ελληνισμό μέσα στην ιστορία

Γι αυτό επιμένω πολύ στο θέμα της παιδείας. Χρειαζόμαστε παιδεία σοβαρή, βαθειά, όχι αυτή τη τεχνική που ξιπάζει στις ημέρες μας, γιατί μόνο μ´ αυτή θα μπορέσουμε να διακριθούμε και να πορευτούμε σ ένα καινούργιο δρόμο αλλά και να διατηρήσουμε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της φυσιογνωμίας μας.
Ο Ελύτης είχε γράψει το 1964 στο κείμενο "Γιάννης Τσαρούχης" : "Είναι ο μόνος τρόπος να ξαναγινούμε οι Έλληνες Ευρωπαίοι. Με το να συνεισφέρουμε και όχι να δανειζόμαστε. Με το να επαναφέρουμε την τάξη και όχι να την ανακαλούμε στη μνήμη, πληρώνοντας απλώς ένα φόρο στη νοσταλγία της. Με σεβασμό προς τις κατακτήσεις των άλλων αλλά και με τη συνείδηση του πλούτου, που ένας κρυφός αγωγός αιώνων εκχύνει αδιάκοπα μέσα μας.

Στην Ευρώπη πλέον το «διπλωματικό γήπεδο» του Σκοπιανού

Αθανασόπουλος Άγγελος
Νέος γύρος συνομιλιών με την επίσκεψη Νίμιτς τον Ιανουάριο σε Σκόπια και Ελλάδα
Στην Ευρώπη πλέον το «διπλωματικό γήπεδο» του Σκοπιανού
Με την ατμόσφαιρα στα Σκόπια να είναι εκρηκτική, έπειτα και από τα τελευταία επεισόδια στο Κοινοβούλιο κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2013, ο Μάθιου Νίμιτς επισκέπτεται σε λίγες ημέρες (8 – 11 Ιανουαρίου) την Ελλάδα και την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (πΓΔΜ) για ένα νέο γύρο συνομιλιών. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ειδικός διαμεσολαβητής των Ηνωμένων Εθνών προτίθεται να καταθέσει νέα πρόταση για το ονοματολογικό, με την Αθήνα να εμφανίζεται μάλλον απαισιόδοξη για τις προοπτικές επίλυσης του ζητήματος.

Τούρκος Υπουργός: O Χριστιανισμός δεν αποτελεί πλέον θρησκεία

Προκάλεσε έντονα για μία ακόμη φορά η τουρκική πλευρά, με τον Τούρκο Υπουργό Περιβάλλοντος Erdoğan Bayraktar, να δηλώνει ότι ο Χριστιανισμός δεν αποτελεί θρησκεία, αλλά είναι πλέον μία κουλτούρα.«Οι τρεις μεγαλύτερες χώρες στον κόσμο δεν είναι μουσουλμανικές. Η Κίνα, η Ινδία – μόνο οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν σε ένα Θεό. Η πνευματικότητα και τα θρησκευτικά αισθήματα φθίνουν συνεχώς», είπε ο Τούρκος Υπουργός σε εκδήλωση της κοινότητας των γυναικών του κυβερνόντος κόμματος ΑΚΡ.«Υπάρχουν 2,5 δις Χριστιανοί στον κόσμο. Ο Χριστιανισμός δεν αποτελεί πλέον θρησκεία, αλλά κουλτούρα. Όμως οι θρησκείες δεν είναι έτσι. Μία θρησκεία διδάσκει. Αποτελεί την μορφή της ζωής που δίνει ελευθερία και ευτυχία στον άνθρωπο. Έτσι θέλουν να φτάσουν και το Ισλάμ», ήταν τα λόγια του Bayraktar.
Ομάδα Ειδήσεων e-afipnisi

Τουρκία: Έκθεση προόδου για την πορεία των διαπραγματεύσεων με ΕΕ


Μπερλουσκόνι: «Αν η ΕΚΤ δεν εγγυηθεί το χρέος μας, θα βγούμε από το ευρώ»


«Σε περίπτωση που η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν αποτελέσει πραγματικό εγγυητή του δημοσίου χρέους μας, η Ιταλία θα αναγκαστεί να βγει από το ευρώ», τόνισε σήμερα ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σε συνέντευξή που παραχώρησε στο ιδιωτικό ιταλικό ραδιοφωνικό δίκτυο Radio Capital.
«Με αυτό τον τρόπο, θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε σε υποτίμηση του εθνικού μας νομίσματος αυξάνοντας την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μας. Ελπίζω να μην βρεθούμε αναγκασμένοι να ακολουθήσουμε σε κατάσταση απελπισίας την συγκεκριμένη οδό», πρόσθεσε ο μεγιστάνας του Τύπου και πρώην πρωθυπουργός.

Παιχνίδια με τους αριθμούς ή πόσοι μπαίνουν «παράνομα» στη χώρα;

,,,,αλλά και να δικαιολογήσουν τις ολοένα και σκληρότερες πολιτικές καταστολής της μετανάστευσης από το κέντρο της Αθήνας μέχρι τον Έβρο και το Αιγαίο. Στοχεύουν, με άλλα λόγια, να μας πείσουν ότι απειλούμαστε, και ότι είτε το κράτος είτε οι ακροδεξιοί είναι αυτοί που θα μας προστατέψουν....
Της Όλγας Λαφαζάνη

Με αυξανόμενη ένταση διαδραματίζεται τα τελευταία χρόνια η δημόσια συζήτηση για την θεωρούμενη ως μεγάλη αύξηση του αριθμού των μεταναστών/ριων που επιχειρούν να μπουν στη χώρα χωρίς χαρτιά. Δεν είναι όμως τόσο το ερώτημα καθαυτό που έχει σημασία («πόσοι;»), όσο το πλαίσιο μέσα στο οποίο τίθεται αλλά και οι τρόποι με τους οποίους απαντιέται.

Le Monde: Ποιος ο ρόλος της Gazprom στον τομέα της ενέργειας το 2013

Le Monde: Ποιος ο ρόλος της Gazprom στον τομέα της ενέργειας το 2013
Στη διπλωματία, οι σημαντικότερες πρόοδοι είναι συχνά οι πιο διακριτικές, ενώ οι αποτυχίες γίνονται αισθητές σε όλο τους το μέγεθος. Το 2013, θα υπάρξει μια πολύ σοβαρή διπλωματική εξέλιξη: ο νέος τρόπος με τον οποίο η Ευρωπαϊκή Ένωση θα χειριστεί την Gazprom, τον ρωσικό γίγαντα του φυσικού αερίου. Από τον περασμένο Σεπτέμβριο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πραγματοποιεί μια έρευνα εναντίον του ομίλου για μονοπωλιακή πολιτική και αλλοίωση των τιμών σε πολλές χώρες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης.

Νήσοι Ώλαντ: Ένα μοντέλο για την Βόρειο Ήπειρο

Νήσοι Ώλαντ: Ένα μοντέλο για την Βόρειο Ήπειρο

Γράφει ο Δημήτρης Περδίκης

Στην Φινλανδία ζει μία σουηδική μειονότητα η οποία αποτελεί το 5.5% του συνολικού πληθυσμού της χώρας. Οι Σουηδοί κατοικούν κυρίως στις παράκτιες περιοχές. Στα νησιά Ώλαντ στην θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στην Φινλανδία και την Σουηδία και αποτελούν την συντριπτική πλειοψηφία στην περιοχή αυτή. Παρά το ότι οι Σουηδοί αποτελούν ένα μικρό μόνο ποσοστό του συνολικού πληθυσμού της Φινλανδίας η σουηδική είναι ισότιμη επίσημη με τα φινλανδικά γλώσσα. Στους δήμους όπου κατοικεί σουηδικό στοιχείο σε ποσοστό 6% και άνω, ο δήμος θεωρείται δίγλωσσος και όλα (πινακίδες, έγγραφα κλπ) γράφονται και στις δυο γλώσσες. Στα νησιά Ώλαντ όμως όπου κατοικεί συμπαγής σουηδικός πληθυσμός η επίσημη γλώσσα είναι τα σουηδικά και μόνο.Τα νησιά αυτά λοιπόν που επίσημα είναι ένα τμήμα της φινλανδικής επικράτειας με ευρεία αυτονομία και ουσιαστικά μια ανεξάρτητη χώρα.

Τιμήθηκαν οι νεκροί του Κοντεμένου

Με τη σκέψη στον κατεχόμενο Κοντεμένο το κοινοτικό συμβούλιο σε σεμνή τελετή τίμησε σήμερα τις οικογένειες των παλληκαριών της κοινότητας που αγνοούνται ή έπεσαν μαχόμενα κατά την τουρκική εισβολή.Χαιρετισμό απηύθυνε ο κοινοτάρχης Κοντεμένου Άθως Μιραχής ο οποίος αναφέρθηκε και στον ολυμπιονίκη Παύλο Κοντίδη που τιμήθηκε στο πλαίσιο της εκδήλωσης.
Μήνυμα προς τη νεολαία της κοινότητας έστειλε ο πρόεδρος του σωματείο Κοντεμένου Ανδρέας Σταύρου.Με το πέρας της εκδήλωσης δόθηκαν τιμητικές πλακέτες.
http://nqcontent.ant1.com.cy

Ας έρθει ο χάρος για να δει με τι κορμιά θα μπλέξει Ας έρθει κι ας διαλέξει πριν μπει στην μαύρη γη


Απόψε θα πλαγιάσουμε σε δροσερό χορτάρι θα δώσει και θα πάρει το γλέντι μας παιδιά/
Εμπρός μην χάνουμε καιρό κι ας μπούμε αράδα αράδα Ελλάδα μας Ελλάδα αστέρι τ’ ουρανού Ελλάδα μας, Ελλάδα δεν βγαίνεις απ’ το νου /
Η αγάπη θέλει φίλημα κι ο πόλεμος τραγούδια στην κεφαλή λουλούδια κι φλόγα στην καρδιά /
Εμπρός μην χάνουμε καιρό κι ας μπούμε αράδα αράδα Ελλάδα μας, Ελλάδα αστέρι τ’ ουρανού Ελλάδα μας, Ελλάδα δεν βγαίνεις απ’ το νου /
Ας έρθει ο χάρος για να δει με τι κορμιά θα μπλέξει, Ας έρθει κι ας διαλέξει πριν μπει στην μαύρη γη /
Εμπρός μην χάνουμε καιρό κι ας μπούμε αράδα αράδα Ελλάδα μας Ελλάδα αστέρι τ’ ουρανού Ελλάδα μας, Ελλάδα δεν βγαίνεις απ’ το νου

Επίθεση σε Κοπτική εκκλησία στη Λιβύη

Δύο αιγύπτιοι άνδρες σκοτώθηκαν και δύο τραυματίστηκαν από έκρηξη που σημειώθηκε σε κτίριο που ανήκει σε μια κοπτική εκκλησία στη δυτική Λιβύη, δήλωσε στρατιωτικός εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, επιτιθέμενοι εκτόξευσαν αυτοσχέδια βόμβα σε ένα κτίριο διοίκησης που ανήκει στην αιγυπτιακή Κοπτική Εκκλησία στην Νταφνίγια, κοντά στην πόλη Μισράτα (δυτική Λιβύη), δήλωσε ο Ιμπραχίμ Ρατζάμπ εκ μέρους του στρατιωτικού συμβουλίου της Μισράτα.

Μπορεί να σωθεί η Ελλάδα, όταν στο κρισιμότερο υπουργείο για την οικονομία της πατρίδας μας, τοποθετούνται άτομα όπως το δίδυμο Όλγας-Νίκου;

Αμείλικτα ερωτήματα:
Γιατί τοποθετήθηκαν τα συγκεκριμένα άτομα στο υπουργείο που εποπτεύει το πιο κρίσιμο τομέα της ελληνικής οικονομίας;
Γιατί συνέχισαν να παραμένουν τα άτομα αυτά στις θέσεις τους, παρότι έδειξαν πολύ έγκαιρα δείγματα γραφής και πολιτείας!!!
Γιατί συνεχίζει να παραμένει η υπουργός στη θέση της;
Τι άλλο θα πρέπει να γίνει, για να απομακρυνθεί ένας υπουργός;
Όσο για το μέγεθος του σκανδάλου, διαβάστε το σχετικό άρθρο της Καθημερινής και βγάλτε συμπεράσματα για την κατάντια του ελληνικού κράτους.

Ο Πάσχος Μανδραβέλης δεν βρίσκει λέξη για το σκάνδαλο Παπακωνσταντίνου και γράφει για ..."Στη χειρότερη πόλη της Δύσης"

Tου Πάσχου Mανδραβέλη
Τέσσερα εκατομμύρια Ελληνες, δηλαδή περίπου το 40% του πληθυσμού, ζουν στη χειρότερη πόλη του Δυτικού κόσμου. Σύμφωνα με την ετήσια μελέτη της εταιρείας Mercer (η οποία λαμβάνει υπόψη της 39 δείκτες ποιότητας ζωής, όπως είναι το κυκλοφοριακό, η υγειονομική περίθαλψη, η παιδεία, η εγκληματικότητα, η ψυχαγωγία, τα δίκτυα Μέσων Μαζικής Μεταφοράς κ.λπ.) η Αθήνα κατατάσσεται στην 83η θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Εξακολουθητικά εγκλήματα κατά του δημοσίου συμφέροντος στους χειρισμούς της λίστας Λαγκάρντ

«Είναι περισσότεροι του ενός αυτοί που αποδείχθηκαν ικανοί για όλα», υποστηρίζει η υπεύθυνη για θέματα Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ, Ζωή Κωνσταντοπούλου, σε δήλωσή της για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Τα εθνικά θέματα μπροστά στο 2013


Κωνσταντίνος Χολέβας, Πολιτικός Επιστήμων
Μαζί με τις ευχές μου για καλή  και ευλογημένη χρονιά, θα επιχειρήσω, αγαπητοί αναγνώστες, μία σύντομη αποτίμηση των εθνικών θεμάτων στο μεταίχμιο των δύο χρόνων.
Η πρόβλεψή μου είναι ότι το 2013 σε έξαρση θα βρεθούν τα θέματα της ΑΟΖ και των ελληνοαλβανικών σχέσεων. Η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά είναι διατεθειμένη να ανακηρύξει την ελληνική ΑΟΖ, αλλά η δυσκολία ξεκινά από εκείνο το σημείο. Πρέπει να γίνει οριοθέτηση με την Ιταλία, την Αλβανία, την Κύπρο, την Αίγυπτο, τη Λιβύη και την Τουρκία.

Η δυσοσμία του Δημοσίου

Γεώργιος Ε. Δουδούμης 
Πέρασαν και αυτά τα Χριστούγεννα και αυτό που έμεινε για να πάρουμε μαζί μας στο 2013 είναι η δυσοσμία από τα κάθε είδους σκάνδαλα με τη σφραγίδα του ελληνικού Δημοσίου. Πρώην υπουργός Οικονομικών «είχε χάσει» κατά δήλωσή του το cd με ονόματα φοροφυγάδων, αλλά «έτυχε» από τον επίμαχο ηλεκτρονικό πίνακα να έχουν διαγραφεί ονόματα συγγενών του.

Τυχερά παιχνίδια και διαφθορά

του Δημήτρη Καρατζίδη
Αρκετοί ερευνητές ασχολούνται με το λεγόμενο "φινλανδικό θαύμα", δηλαδή με το πως αυτό το νεαρό και μικρό σε πληθυσμό έθνος-κράτος, το οποίο ανεξαρτητοποιήθηκε μόλις το 1917, κατόρθωσε μέσα σε μικρό σχετικά χρονικό διάστημα να πετύχει μια τόσο θεαματική αύξηση της ευημερίας των πολιτών του. Μερικές από τις παγκόσμιες πρωτιές της Φινλανδίας είναι και οι παρακάτω:

Ποιοι είναι οι ξένοι δάκτυλοι και τα ξένα κέντρα

Του Γιώργου Κράλογλου
Το νέο διεθνές ρεζιλίκι μας με τις «λίστες των εχόντων» δείχνει άλλη μία φορά πως βγάζουμε μόνοι μας τα μάτια μας. Και πόσο δεν μας φταίνε ξένοι δάκτυλοι και κέντρα υπονόμευσης. Το γνωστό παραμύθι του Ανδρέα Παπανδρέου που έφαγαν Έλληνες «ιθαγενείς» και με την βοήθεια των αριστερών το αναμασούν ακόμη. 

Ένας υπουργός, ένα χωριό κι ένα οικόπεδο…


Από τη στιγμή που ξεκίνησε η οικονομική κρίση, οι κάνουλες του Δημοσίου έκλεισαν. Όχι όμως για όλους. Οι ψηφοθηρικές προτεραιότητες των βουλευτών παρέμειναν σε προτεραιότητα, πόσο μάλλον για τα «αφεντικά» ενός από τα τελευταία «χρυσωρυχεία» του δημοσίου: του Πράσινου Ταμείου.

Δικαίωμα Παρέμβασης ή Διεθνές Δίκαιο; Απάντηση στην αντι-αντιπολεμική αριστερά

Jean Bricmont* (μτφ. Κριστιάν)
«Αγαπητοί Αμερικανοί, παρακαλούμε, κάντε πόλεμο, όχι έρωτα!»
Ανίκανη να ανασυσταθεί ιδεολογικά μετά από την εξαφάνιση του μεγάλου αδελφού της Σοβιετικής Ένωσης, η Ευρωπαϊκή Αριστερά έχει πληγεί με τις κοινωνικές μάχες στο εσωτερικό και με τον ανθρωπιστικό παρεμβατισμό στο εξωτερικό. Με πλήρη ασυνέπεια, καλεί υπέρ της προστασίας των λαών μέσω του αμερικανικού ιμπεριαλισμού. Αλλά πώς μπορείς να επιθυμείς να προστατεύσεις οποιονδήποτε όταν εσύ ο ίδιος παραιτήθηκες από την ελευθερία σου;

Επιπλοκές στην υγεία του Ούγκο Τσάβες

Επιπλοκές παρουσιάστηκαν στην υγεία του προέδρου της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες, μετά την πολύπλοκη εγχείρηση για την αντιμετώπιση του καρκίνου στην οποία υποβλήθηκε στις αρχές του Δεκεμβρίου.

Η ενεργειακή επανάσταση στις ΗΠΑ Τι ανέτρεψε τα δεδομένα ΜΕΧΡΙ πρόσφατα, δεδομένης της χαμηλής διαπερατότητας του ταμιευτήρα υδρογο- νανθράκων, η αξιοποίηση του πετρελαίου και φυσικού αερίου σε σχιστολιθικές δο- μές θεωρείτο οικονομικά ασύμφορη. Τι ανέτρεψε όμως τα δεδομένα; Μια σειρά από τεχνολογικά επιτεύγματα, περιβαλλο- ντικοί αλλά και κοινωνικοί παράγοντες συνέκλιναν προς την ανατροπή του ενερ- γειακού σκηνικού. Κυρίαρχο ρόλο διαδρα- μάτισε η υδραυλική ρωγμάτωση (hydraulic fracturing) την οποία τελειοποίησε ο Τζορτζ Μίτσελ τις δεκαετίες 1980 με 2000 στο Τέξας. Με απλά λόγια, η υδραυλική ρωγμάτωση με τη χρήση εκρηκτικών ή/και ενός συμπιεσμένου μίγματος νερού, άμ- μου και χημικών δημιουργεί σχισμές στα σχιστολιθικά πετρώματα ξεκλειδώνοντας θύλακες φυσικού αερίου ή πετρελαίου. Ουσιαστική συνεισφορά είχαν επίσης οι βελτιώσεις στις οριζόντιες γεωτρήσεις (horizontal drilling) που επιτρέπουν την απελευθέρωση παγιδευμένων υδρογοναν- θράκων στα σχιστολιθικά πετρώματα. Η ύπαρξη εκτεταμένων και αναβαθμισμένων σεισμικών μετρήσεων επιτρέπει την καλύ- τερη κατανόηση των γεωλογικών σχηματι- σμών αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες εντοπισμού προσοδοφόρων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων. Ένας άλλος λόγος που συνέτεινε στη διάδοση της υδραυλικής ρωγμάτωσης, είναι η δικαιοδοσία που έχουν οι Αμερικανοί πολίτες πάνω στους φυσικούς πόρους που βρίσκονται στη γη τους. Σε αντίθεση με άλλες χώρες, εξαίρε- ση αποτελεί το γεγονός ότι στις ΗΠΑ, οι ιδιοκτήτες γης διατηρούν το δικαίωμα να εκμεταλλευτούν τον φυσικό πλούτο της γης τους καθώς τους ανήκει. Η τεχνική κα- τάρτιση πολλών ενεργειακών εταιρειών εξερεύνησης και παραγωγής υδρογοναν- θράκων, σε συνάρτηση με συμφέρουσα και άφθονη χρηματοδότηση από τη Wall Street έδωσαν ιδιαίτερη ώθηση στη βιομη- χανία πετρελαίου. Τέλος, η ύπαρξη ενός σχετικά εκτεταμένου δικτύου αγωγών πε- τρελαίου και φυσικού αερίου επιτρέπει τη μεταφορά τους στη χώρα. Ως αποτέλεσμα, πολιτείες όπως η Βόρεια Ντακότα παρά- γουν σήμερα σημαντικές ποσότητες πε- τρελαίου ενισχύοντας την εθνική ασφά- λεια του εφοδιασμού. ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΟ της αλματώδους αύξησης παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου ήταν να μειωθούν δραματικά οι τιμές των καυ- σίμων, ιδιαίτερα του φυσικού αερίου από τα $12,5/ΜΜBtu το 2008 για να κατέλθει στα μόλις $3,5/ΜΜBtu το 2012. Συνάμα, η τιμή του πετρελαίου στις ΗΠΑ, που καθορίζεται από τον δείκτη WTI, μειώθη- κε σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα σε σχέση με την τιμή του αργού πετρελαίου Brent. Όπως ήταν αναμενόμενο, η μείωση της τιμής του φυσικού αερίου συνέβαλε στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της αμερικανικής βιομηχανίας. Επιπλέον, οι επενδύσεις σε βιομη- χανίες πετροχημικών, λιπασμάτων, ακόμα και σε χαλυβουργεία σημείωσαν αύξηση. Πολλές εταιρείες παραγωγής ηλεκτρικής ενέρ- γειας αντικατέστησαν το γαιάνθρακα με το φυσικό αέριο, που αν και πιο φτηνό είναι και επίσης πολύ πιο περιβαλλοντικά καθαρό καύσιμο, με περίπου 45% λιγότερους ρύπους, σε σχέση με το γαι- άνθρακα. Άλλες εταιρείες μετέτρεψαν το στόλο των οχημάτων τους σε οχήματα καύσης συμπιεσμένου φυσικού αερίου. Οικιακοί κατα- ναλωτές αντικατέστησαν τους λέβητες θέρμανσης τους με συστή- ματα καύσης φυσικού αερίου. Για πρώτη φορά τον Απρίλιο 2012 η ηλεκτροπαραγωγή από φυσικό αέριο ισοστάθμισε την παραγωγής ενέργειας από γαιάνθρακα. Αποτέλεσμα οι ατμοσφαιρικοί ρύποι του διοξειδίου του άνθρακα (CO2) των ΗΠΑ να καταγράψουν τα χαμηλότερα τους επίπεδα των τελευταίων 20 ετών. Μόνο την τε- λευταία πενταετία η μείωση στις εκπομπές CO2 ανήλθε στο 14% και αναμένεται να ξεπεράσει τους δεσμευτικούς στόχους της ΕΕ για μείωση 20% του CO2 μέχρι το 2020. Υπολογίζεται ότι ο «ενεργει- ακός πυρετός» (energy rush) μέχρι το 2012 δημιούργησε 1,7 εκα- τομμύρια νέες θέσεις εργασίας. Αν και καθόλου εύκολο για τις υπόλοιπες χώρες (με εξαίρεση ίσως τον Καναδά) να αναπαράξουν την ενεργειακή επανάσταση στις ΗΠΑ, οι επιδράσεις της στο παγκόσμιο ενεργειακό ισοζύγιο άρχισαν ήδη να γίνονται αισθητές. Στη μετά-Φουκουσίμα εποχή όπου η χρήση της πυρηνικής ενέργειας για ηλεκτροπαραγωγή άρ- χισε να τίθεται εκτός λειτουργίας, δεδομένης και της οικονομικής λιτότητας που εφαρμόζεται σε πολλές χώρες, εταιρείες ηλεκτρο- παραγωγής αναζητούν πιο συμφέρουσες εναλλακτικές ενεργειακές λύσεις. Για παράδειγμα, ο γαιάνθρακας που θα χρησιμοποιείτο στις ΗΠΑ για ηλεκτροπαραγωγή άρχισε ήδη να εξάγεται σε ευρωπαϊκές χώρες για τον ίδιο σκοπό. Ως εκ τούτου, η κατανάλωση φυσικού αερίου σε ευρωπαϊκές χώρες δεν αναμένεται να σημειώσει αύξηση το 2012. Πώς συνδέεται με τα αποθέματα φυσικού αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ

ΤΟΥ ΔΡΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΧΑΤΖΗΣΤΑΣΟΥ*
 Εύλογα μπορεί να διερωτηθεί κανείς από τον τίτλο τι είδους ενεργειακή επανάσταση συντελείται στις ΗΠΑ αυτή την περίοδο και ποιος ο συσχετισμός της με τους υδρογονάνθρακες της Ανατολικής Μεσογείου. Ας πάρουμε όμως τα πράγ- ματα από την αρχή. Μια σειρά από τεχνολογικές εξελίξεις, οικονομικές και κοινωνικές συγκυρίες μπορούν να θεωρηθούν υπεύθυνες για τα ενεργειακά τεκταινόμενα στις ΗΠΑ. Η ενεργειακή «αναγέννηση» στις ΗΠΑ αφορά την αλματώδη αύξηση της εγχώριας παραγωγής φυσικού αερίου και πετρελαίου από σχιστολιθικά πετρώματα (shale gas and tight oil). Ως αποτέλεσμα αυτής της ενεργειακής επανάστασης, η παραγωγή αργού πετρελαίου αυξήθηκε κατά 25% την πενταετία 2008-2012.

Το δικαίωμα δημιουργίας ΑΟΖ

Του Μιχάλη Ιγνατίου
Είμαστε φοβερός λαός. Ειδικοί επί των πάντων, σε σημείο που να μπερδεύονται και οι εμπειρογνώμονες, οι οποίοι πέρασαν διά πυρός και σιδήρου για να ομιλούν με ακρίβεια για τα θέματα της αρμοδιότητάς τους. Αίφνης, όλοι έχουν γνώμη για την ΑΟΖ χωρίς να διαβάσουν τα 310 άρθρα της Συνθήκης για το Δίκαιο της Θάλασσας, ενώ οι αυτοπαρουσιαζόμενοι ως ειδήμονες, είδαν μία πόρτα ανοικτή και απλά μπήκαν... μέσα!
..Αλλωστε ο κ. Σαμαράς γνωρίζει ότι ο Τάσσος Παπαδόπουλος ανακήρυξε την κυπριακή ΑΟΖ χωρίς να φοβηθεί την Τουρκία, επειδή πέτυχε και τις ανάλογες συμμαχίες...

30/12/12

ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΕΡΓΟ Ο ΑΞΟΝΑΣ ΜΕΣΤΗΣ – ΣΑΠΩΝ – ΟΡΜΕΝΙΟΥ


Η κατασκευή του νέου οδικού άξονα μήκους 120 χλμ. αποτελεί έργο Στρατηγικής σημασίας – Δυστυχώς δεν βρήκε ανταπόκριση από την  Πολιτεία – Ο Τεχνητός Φράχτης, η οχυρωματική Τάφρος και οι υπόγειες κρύπτες στον Έβρο που δρομολόγησε ο Στρατηγός ε.α.  Φραγκούλης Φράγκος
Ο λεγόμενος «φράκτης του Εβρου» που ολοκληρώθηκε πρόσφατα και η κατασκευή της τεχνητής τάφρου που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη είναι δύο κεφαλαιώδους σημασίας οχυρωματικά έργα που έχουν επικριθεί επανειλημμένα τόσο από κυβερνητικούς παράγοντες όσο και από τα ΜΜΕ της Τουρκίας. 

Η κάνουλα των επενδύσεων

Του Γιάννου Χαραλαμπίδη

  • Το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και ο εταιρικός φόρος - Το γερμανικό στιλέτο, το «κούρεμα», οι εσωτερικές αλλαγές και η φόρμουλα ανάπτυξης
  • ΟΜΟΛΟΓΑ κυπριακών συμφερόντων και η αξιοπιστία της PIMCO και της Κυβέρνησης
Το βασικό οικονομικό πρόβλημα που πρέπει να επιλυθεί επιτυχώς, δεν αφορά μόνο στην κάλυψη του δημοσιονομικού ελλείμματος και στην ορθή εφαρμογή της δημοσιονομικής πειθαρχίας, η οποία, ούτως ή άλλως, θα επιβληθεί από την Τρόικα εφόσον εμείς αποδειχθήκαμε κακοί νοικοκυραίοι.

Νέος τουρκοϊσραηλινός υμέναιος;

Του Σάββα Ιακωβίδη

  • Φαίνεται πως οι σχέσεις των δύο χωρών αναθερμαίνονται - Η συριακή κρίση υποχρέωσε την Άγκυρα να μεταβάλει τακτική έναντι του Ισραήλ - Απέτυχε οριστικά η στοχοθεσία για τουρκικό ηγεμονικό ρόλο στις υποθέσεις της περιοχής
  • ΑΘΗΝΑ και Λευκωσία ας παρακολουθούν στενά πιθανές εξελίξεις, ώστε έγκαιρα και αποφασιστικά να παρέμβουν και να δράσουν ανάλογα, αν χρειαστεί

Οι «κοριοί» στην οικία του Ερντογάν και το δίκτυο Γκιουλέν

Ο Τούρκος πρωθυπουργός έδειξε το «βαθύ κράτος», χωρίς να είναι ο μοναδικός πιθανός δράστης – Αγνωστος και ο χρόνος των υποκλοπώνΟ Τούρκος πρωθυπουργός Ερντογάν αποκάλυψε στις 21 Δεκεμβρίου ότι συσκευές παρακολούθησης εντοπίστηκαν στο γραφείο του σπιτιού του, στην Αγκυρα, χωρίς ωστόσο να αποδώσει στο θέμα ιδιαίτερη σημασία. «Τέτοια πράγματα συμβαίνουν, όσα μέτρα και αν λαμβάνονται για την αποτροπή τους» είπε ο Ερντογάν.Οσο και αν στην Τουρκία συντελείται τα τελευταία χρόνια όργιο παρακολουθήσεων, η υποκλοπή συνομιλιών του Τούρκου πρωθυπουργού δεν μπορεί παρά να γεννάει το εύλογο ερώτημα «ποιος;».

Τι μας νοιάζει ο άστεγος που τουρτουρίζει στο Σύνταγμα;


Χριστούγεννα 2011
Του Νίκου Στέλγια
Τις τελευταίες ημέρες, φίλοι από την Τουρκία και την Μέση Ανατολή, οι οποίοι επισκέπτονται την ελληνική πρωτεύουσα μου απευθύνουν ένα χαρακτηριστικό ερώτημα: «Παρά το οικονομικό αδιέξοδο της Ελλάδας, την μεγάλη οικονομική και κοινωνική πτώση, κατά την διάρκεια των εορτών (Χριστούγεννα – Πρωτοχρονιά), στα καταστήματα, στα καφέ και στα εστιατόρια του κέντρου της Αθήνας παρατηρείται συνωστισμός.Σε αντίθεση με όσα λένε τα μέσα ενημέρωσης και οι επίσημες αρχές, ο κόσμος έχει χυθεί στην κυριολεξία στα καταστήματα. Σε κάποια από αυτά, οι αγοραστές σχηματίζουν ουρές. Ουρές για gadget, για είδη πολυτελείας… Πως εξηγείται αυτό το φαινόμενο;»

Η δημοσκόπηση που αποκαλύπτει… το μέλλον

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
dimoskopisi
Η βιωματική σχέση του ελληνικού dna με την κεφαλαιώδη παράμετρο της ψυχολογίας, είναι περίπου αυταπόδεικτη, διαχρονική και συνεπής ως προς την… παρεμβατικότητά της. Το συναίσθημα μας παρακινεί και μας παροτρύνει, τις περισσότερες φορές σε αντίθεση ή έστω μακρινή απόσταση από την πραγματικότητα.Σε πολιτικό επίπεδο, η παραπάνω παράμετρος έχει επιβεβαιωθεί σε πλείστες περιπτώσεις. Γι’ αυτό και τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Κάπα Research που δημοσιεύει το “Βήμα της Κυριακής”, έχουν τη δική τους, ξεχωριστή χρηστικότητα. Φτάνει να έχει κανείς την όρεξη και το… κουράγιο να τα διαβάσει σωστά.

Δέσμευση Αναστασιάδη για μείωση της στρατιωτικής θητείας

O Yποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, είπε ότι στα πλαίσια της αναδιοργάνωσης και του εκσυγχρονισμού της Εθνικής Φρουράς, θα πραγματοποιηθεί και μείωση της στρατιωτικής θητείας ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες της χώρας.
Μιλώντας σε συγκέντρωση που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Αποστράτων Αξιωματικών Κυπριακού Στρατού είπε ότι θα εφαρμόσει Αμυντική Στρατηγική η οποία θα κινηθεί σε τρεις άξονες.