31/5/12

Τo «Κόμμα της Δραχμής»

του Γιώργου Καραμπελιά
Το «Κόμμα της Δραχμής» στην Ελλάδα συγκροτείται από ένα σύνολο ετερόκλητες και συχνά αντιφατικές μεταξύ τους δυνάμεις. Πολλοί υποθέτουν ή υποπτεύονται πως ενορχηστρώνεται από υπερατλαντικές ή ευρωπαϊκές πρεσβείες, ή και τα δύο μαζί. Έτσι, ήδη από την αρχή της κρίσης, πολλοί ερμήνευσαν τις «ανεξήγητες» από πρώτη άποψη κινήσεις του δολίου βλακός, ως καθοδηγούμενες από τους Αμερικανούς, με στόχο να πλήξουν εκ των ένδον το ευρώ. Στη συνέχεια, άλλοι ερμήνευσαν τις κινήσεις του ΓΑΠ για δημοψήφισμα ως κινήσεις συμφωνημένες με τους Γερμανούς, οι οποίοι, από την αρχή της κρίσης, έχουν βαλθεί να οδηγήσουν την Ελλάδα στην έξοδο από την ευρωζώνη. Το σίγουρο είναι πως είτε από λόγους πρακτορικής δολιότητας, είτε βλακείας, ή και τα δύο μαζί  –όπερ και το πιθανότερο– ο ΓΑΠ δημιούργησε τις συνθήκες για μια μείζονα κρίση της Ελλάδας, του ευρώ και της παραμονής της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ.

Οι αιτίες της Ελληνική Κρίσης

Vassilis Viliardos*
Επειδή είναι αρκετοί αυτοί που αναρωτιούνται σχετικά με το ποιός είναι ο κύριος υπεύθυνος για τη σημερινή κρίση της χώρας μας, ενοχοποιώντας σε μεγάλο βαθμό τη νοοτροπία του λαού μας, θα ήταν ίσως σωστό να διακρίνουμε (τουλάχιστον) δύο χρονικές περιόδους:

François Hollande face à la question kurde

Au cours des deux dernières décennies du 20e siècle, la France a toujours tenu une place importante chez les Kurdes. 
Après le coup d’Etat du 12 septembre 1980, une partie des Kurdes, qui s'est enfuie de son pays, est venue se réfugier en France. 
Le grand artiste kurde Yilmaz Güney fait partie de ces premiers Kurdes qui y ont trouvé refuge. 
Ce grand artiste kurde et le grand chanteur kurde Ahmet Kaya reposent à Paris, au cimetière du Père Lachaise.

Ο Σάιμον Χουγκς εξηγεί γιατί αφίχθηκε από το αεροδρόμιο της Τύμπου

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος των Φιλελευθέρων Δημοκρατών της Βρετανίας Σάιμον Χουγκς, δήλωσε ότι το κόμμα του ενδιαφέρεται για τις σχέσεις με αμφότερες τις κοινότητες της Κύπρου και ότι η βρετανική Κυβέρνηση βρίσκεται σε ίση απόσταση με αυτές.

Ο ΥΠΕΘΑ πρόλαβε σκάνδαλο €3 εκ.

Με άμεση παρέμβαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Φραγκούλη Φράγκου κόπηκε το σκανδαλώδες διαγωνιστικό πρόγραμμα διάθεσης 3 εκατομμυρίων ευρώ για την κατασκευή μιας ιστοσελίδας και εξοπλισμού ξενάγησης στο Πολεμικό Μουσείο.Μάλιστα ο υπουργός ζήτησε να κατέβει το πρόγραμμα άμεσα και από την σελίδα της Διαύγειας, όπου είχε αναρτηθεί.

ΑΙΡΕΤΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΒΡΟ ΚΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΣΟΥΦΛΙ Εθνικοί λόγοι επιτάσσουν την παραμονή του 558 μηχανοκίνητου τάγματος πεζικού στην Κομοτηνή

Όχι στην αποψίλωση του τόπου από στρατιωτικές μονάδες που έχουν παρουσία και ρόλο στην περιοχή με το έμψυχο δυναμικό τους Με σπασμένο ηθικό και οι μάχιμοι που βλέπουν την προοπτική μιας ακόμη μετακίνησης μακριά από τα σπίτια και τις οικογένειές τους, ενώ οι υποχρεώσεις τους τρέχουν Ο αρχηγός ΓΕΣ καλείται να λάβει θέση αφουγκραζόμενος την κοινωνία και τους φορείς της περιοχής. Τί λέει επ΄αυτού και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Φραγκούλης Φράγκος;

Κατά της διοίκησής τους στο εξωτερικό στρέφονται οι αντάρτες στη Συρία

Με τη διοίκησή τους στο εξωτερικό τα έβαλαν σήμερα οι αντάρτες που πολεμούν το καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ Αλ 'Ασαντ. "Κανένας άλλος εκτός από τη διοίκηση του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (ASL) εντός της Συρίας δεν έχει το δικαίωμα να μεταδίδει ανακοινωθέντα, να λαμβάνει αποφάσεις, ή να μιλάει για επιχειρήσεις εξ ονόματος του ASL", δήλωσε ο συνταγματάρχης Κάσεμ Σααντεντίν, εκπρόσωπος της διοίκησης αυτής. Αυτή ήταν η αντίδρασή του σε δηλώσεις του συνταγματάρχη Ρίαντ 'Ασααντ, επικεφαλής της διοίκησης του ASL στην Τουρκία, ο οποίος διέψευσε ότι δόθηκε διορία στο καθεστώς του 'Ασαντ να σταματήσει τις εχθροπραξίες ως αύριο το μεσημέρι (12:00 ώρα Ελλάδος).

Οι Τούρκοι θέλουν να κάνουν εθνική γιορτή την Αλωση της Πόλης

Στις 29 Μαίου, κάθε χρόνο, οι Τούρκοι γιορτάζουν την Αλωση της Κωνσταντινούπολης (1453 μ.χ.) με υπέρλαμπρες εκδηλώσεις (όπως φαίνεται στην αφίσα) και σκέπτονται να την καθιερώσουν ως εθνική εορτή.
Η αποκάλυψη γίνεται από τη γαλλική εφημερίδα Le Monde, σε ανταπόκρισή της από την Κωνσταντινούπολη με τίτλο «Η Αλωση της Κωνσταντινούπολης εθνική γιορτή ;»Η εφημερίδα αναφέρει ότι ο τούρκος πρωθυπουργός Ερντογάν εγκαινίασε προχθές, στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων, την ανακαίνιση του τεμένους Φατίχ που χτίστηκε μετά την πτώση της Πόλης για να υποβαθμιστεί η αξία της Αγια-Σοφιάς.

"Η πόλη κάτω από τα κύματα: Παυλοπέτρι" - B B C υποτιτλισμένο




Η εξόρμηση προς το φυσικό αέριο στη Μεσόγειο (Μέρος 1ο). Η Λεκάνη Λεβαντίνη και του Ισραήλ - μια νέα γεωπολιτική κατάσταση;

γράφει ο F. William Engdahl
Άρχισε η εκμετάλλευση του κοιτάσματος φυσικού αερίου Ταμάρ.
 Θα πρέπει να τροφοδοτήσει το Ισραήλ από το τέλος του 2012.
Η πρόσφατη ανακάλυψη μεγάλων κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο άλλαξε ριζικά τη γεωπολιτική εξίσωση στην περιοχή και πέραν αυτής. Πράγματι, είναι μια ευκαιρία για το Ισραήλ να περάσει από την ενεργειακή εξάρτηση στην ενεργειακή κυριαρχία, ενώ ο Λίβανος διεκδικεί, με την υποστήριξη της Ουάσινγκτον, μέρος αυτού του αερίου που βρίσκεται στα χωρικά ύδατα του. 
Ο William Engdahl εξερευνά τις συνέπειες αυτής της κλείδας εξέλιξης, η οποία είναι ένας από τους κύριους λόγους για την αποσταθεροποίηση της Συρίας από το Κατάρ και τη Δύση.

Ειρήσθω Άκου, λοιπόν, Κύριε Λαέ…

Με τον Λάζαρο Μαύρο

Τ Η Ρ Ο Υ Μ Ε Ν Ω Ν των αναλογιών, παρόμοια εθνική παρακμή είχαμε και το 1897 του «ατυχούς» ελληνο-τουρκικού πολέμου και της ατιμωτικής ήττας. Παρακμή προελθούσα ασφαλώς από τη φατριαστική Ολιγαρχική Κομματική Ηγετοκρατία εκείνης της εποχής, που μ’ επικεφαλής τον Άνακτα, λαφυραγωγούσε και λεηλατούσε το κράτος προς ίδιον, ιδιοτελές, όφελος.
«Κατά το ανθρώπινον τοιούτων και παραπλήσιων έσεσθαι», όπως μ’ ακρίβεια είχε προβλέψει για το διηνεκές, από το Α-22 της Ξυγγραφής του ο Θουκυδίδης. Χρειάστηκε το στρατιωτικό Κίνημα στο Γουδί του 1909, που προσκάλεσε απ’ την Κρήτη τον 45χρ. Ελευθέριο Βενιζέλο κι εξελέγη το 1910 πρωθυπουργός, για να υπάρξει η Ανόρθωσις του έθνους: Με την ήττα του τότε παλαιοκομματισμού. Ανόρθωσις πολιτική, οικονομική, κοινωνική, μορφωτική, στρατιωτική. Με προϊόν, εντός διετίας, τους νικηφόρους βαλκανικούς απελευθερωτικούς πολέμους του 1912-13 που υπερδιπλασίασαν τη μικρή Ελλαδίτσα της Μελούνας…

Το χρονικό της μεγάλης προδοσίας των Κούρδων

του Charles Glass 
Στο πρόσωπο του Μαρκ Σάικς οι Κούρδοι είχαν βρει έναν ευρωπαίο υποστηριχτή που θαύμαζε όχι μόνο το θάρρος τους αλλά και το πνεύμα της ελευθερίας και της ισότητας που τους διήπε.

Συρία: Έκκληση στον Ανάν να αναγνωρίσει την αποτυχία της εκεχειρίας

Ο διοικητής της κυριότερης ένοπλης ομάδων ανταρτών στη Συρία -του Ελεύθερου Συριακού Στρατού- Ριάντ αλ Ασάαντ, κάλεσε σήμερα τον Κόφι Ανάν (στη φωτογραφία) να ανακοινώσει επισήμως ότι το επτά εβδομάδων ειρηνευτικό του σχέδιο απέτυχε.

Ernst & Young: Ισχυρές αντοχές παρουσιάζει η ελληνική ναυτιλία

Ισχυρές αντοχές έχει επιδείξει η ελληνική ναυτιλία τα τελευταία δυο χρόνια, στα οποία τόσο η ελληνική όσο και η διεθνής οικονομία ταλανίζονται από τη χρηματοπιστωτική κρίση.
Ισχυρές αντοχές έχει επιδείξει η ελληνική ναυτιλία τα τελευταία δυο χρόνια, στα οποία τόσο η ελληνική όσο και η διεθνής οικονομία ταλανίζονται από τη χρηματοπιστωτική κρίση, όπως διαπιστώνεται σε έρευνα της Ernst & Young.

"Μέγα το της θαλάσσης κράτος" και επί ΔΝΤ!Έκτο στο κόσμο το ελληνικό ΠΝ,24ο το τουρκικό

 Ακόμη κι εν μέσω οικονομικής κρίσης,ακόμη και με το ΔΝΤ,”μέσα στα πόδια μας”, μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι για πολλά.Ένα απ΄ αυτά είναι το ΠΝ μας.Σύμφωνα με το ΓΕΝ,Στην ιστοσελίδαSTRATEGYPAGE  http://www.strategypage.com/υπάρχει μια database με τα σαράντα (40) ισχυρότερα ναυτικά στον κόσμο στην οποία το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό κατέχει την 6η  θέση.Η κατάταξη έχει γίνει σύμφωνα με την ποιότητα του προσωπικού και του υλικού θεωρώντας σαν βάση αξιολόγησης ότι το Ναυτικό των ΗΠΑ κατέχει την πρώτη θέση.  Στην δεύτερη θέση είναι η Μ. Βρετανία, στην Τρίτη το Ισραήλ, στην τέταρτη ο Καναδάς, στην πέμπτη  η Ιαπωνία και την έκτη ισοβαθμούν η Ελλάδα, η Ολλανδία, η Νορβηγία και η Αυστραλία.  Η Τουρκία βρίσκεται στην 24η θέση.  Σήμερα το Ελληνικό ΠΝ θα κάνει μία ακόμη επίδειξη της ποιότητάς του με τις βολές EXOCET.*Ποιότητα για ένα ναυτικό δεν σημαίνει πόσα πλοία έχει ,αλλά τι μπορεί να κάνει στη θάλασσα.Για όσους λοιπόν "επίδοξους μίζερους ναυάρχους" κρίνουν το πως διαβάζουν οι καλόπιστοι τον πίνακα να τους ενημερώσουμε ότι αυτό είναι που μετράει.Αν ας πούμε για παράδειγμα ένα ΠΝ μπορεί να αντιμετωπίσει απειλές και με ποιο τρόπο.

Σε απομόνωση οδηγείται η οικονομία της Ελλάδας

Μόνο μετρητοίς οι εισαγωγές Σε οικονομική απομόνωση οδηγείται αργά, αλλά σταθερά η Ελλάδα, εξαιτίας του «φόβου της δραχμής». Χθες, ένας από τους μεγαλύτερους οργανισμούς ασφάλισης πιστώσεων, η Euler Hermes, ανακοίνωσε ότι διακόπτει την ασφάλιση των εξαγωγών προς την Ελλάδα, έως ότου ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Είχε προηγηθεί από το περασμένο φθινόπωρο ένας άλλος εκ των τριών μεγάλων του κλάδου, η Coface.

Ημερίδα περί Διζωνικής: Η κατάθεση της Αδούλωτης Κερύνειας από το Γραμματέα του Σωματείου Ιωάννη Σιεκέρσαββα

ΘΕΜΑ: Η ΔΙΖΩΝΙΚΗ ΔΙΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΙ Ο ΜΥΘΟΣ ΠΕΡΙ ΣΩΣΤΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ
Αγαπητοί φίλοι και φίλες,
Το θέμα μας είναι : Η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία και ο μύθος περί σωστού περιεχομένου.

Συμπέρασμα της Ημερίδας που διοργάνωσε η Αδούλωτη Κερύνεια στις 25.4.2012

ΟΥΤΕ ΣΩΣΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ Η ΔΙΖΩΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ,  ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ
Το καταπελτικό συμπέρασμα της Ημερίδας που διοργάνωσε η Αδούλωτη Κερύνεια στις 25.4.2012 με ομιλητές το Γραμματέα του Σωματείου Ιωάννη Σιεκέρσαββα και τον Ελληνοαμερικανό πρύτανη πανεπιστημίου στην Αμερική κ. Βαγγέλη Κουφουδάκη είναι ότι:

Ιστορικές αποφάσεις για την ελληνοτουρκική φιλία

Yπογράφηκε πρωτόκολλο φιλίας από την Ένωση των Δήμων των παραλιακών τουρκικών πόλεων του Αιγαίου και των Δήμων των ελληνικών νησιών του Αιγαίου, αναφέρει είδηση που καταχωρήθηκε στην ιστοσελίδα του πρακτορείου Dogan με τίτλο «Ιστορικές αποφάσεις για την ελληνοτουρκική φιλία».Στο δημοσίευμα τονίζεται ότι ο Έλληνας Νομάρχης της περιοχής Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννης Μαχαιρίδης (φωτογραφία) σε δηλώσεις του είπε «Σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί σημαντικά βήματα για τις θεωρήσεις. Είναι πολύ κοντά οι ημέρες που θα πηγαινοερχόμαστε με ταυτότητα.

Οι τουρκικές ασκήσεις οδηγούν σε defacto διχοτόμηση του Αιγαίου


Μία σημαντική παράμετρος των τουρκικών αεροναυτικών ασκήσεων στο Αιγαίο παρουσιάζεται σε αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας Επενδυτής, σύμφωνα με το οποίο οι δεσμευμένες περιοχές έχουν επιλεγεί με χειρουργική ακρίβεια με στόχο να καλύψουν όλες τις πολιτικές, νομικές, στρατιωτικές και οικονομικές τουρκικές διεκδικήσεις στο Αιγαίο.

Γλυκιές συμμορίες


Μια «Αριστερή» ή μια «Δεξιά» Ελλάδα ίσως να ήταν μια κάποια λύση για το  ανατολιτικοδυτικό υβρίδιο που προέκυψε από την σύγκρουση των συμμοριών μετά το 1821 και ονομάστηκε «Ελληνικό κράτος». Θα έλυνε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο  τον γόρδιο αυτόν δεσμό που δεν ήταν τίποτα άλλο παρά το μέσο για πλιάτσικο «της δικής μας» συμμορίας έναντι «της άλλης». Bρεθήκαμε μέσα σε μία νύχτα στον καπιταλισμό υπερπηδώντας την όποια συγκρότηση εθνικής αστικής τάξης και τον Διαφωτισμό. Δεν μας έγινε ποτέ συνείδηση ότι η μοναδική αντίσταση στο πλιάτσικο της οικονομίας μέσω της επιβολής της εκάστοτε ισχυρής συμμορίας πάνω στην αδύναμη είναι μόνον οι θεσμοί, οι νόμοι και οι κανόνες. Γι’ αυτό και όποτε κάποιος κυβερνήτης προσπάθησε, μιμούμενος τους Ευρωπαίους, να τoυς εγκαθιδρύσει φροντίσαμε γρήγορα να τον εξολοθρεύσουμε.

Εὐχῶν χρεία: ". . .ἀνθρώπους καί κτήνη σώσοις Κύριε..."


τοῦ Νέστορος Νικηφορίδη
Ἡ πατρίδα μας δέν διέρχεται ἁπλῶς μία σοβαρή κρίση. Διαλύεται. Κινδυνεύει ἡ ὑπόστασή της. Γιά πνευματικούς,  πολιτικούς, πολιτισμικούς- νομικούς καί οἰκονομικούς λόγους. Καί ὄχι μόνο ἀπό  πνευματικούς, πολιτικούς, πολιτισμικούς- νομικούς καί οἰκονομικούς ἐχθρούς μας.
Δέν διέρχεται ὅμως μόνο ἡ πατρίδα μας κρίση.  Ὅλος ὁ κόσμος βρίσκεται σέ κατάσταση συγχύσεως καί ἀλληλο-ὑπονομεύσεως.  Ἕνα εἰκονικό φάντασμα τυραννίας (μετά ἤ ἄνευ ἐπαναστάσεως) ἀπειλεῖ πραγματικῶς  τήν ὅποια, ἀληθινή καί εἰκονική, πραγματικότητά μας.
Στήν πραγματικότητα, ἁπλῶς γιά μία ἀκόμη φορά  ἐπικρατεῖ ὁ νόμος τοῦ ἰσχυροτέρου καί ἐκδηλώνεται μία ἄνομη καί ἀλλοπρόσαλλη  μανία ὑποταγῆς, ἀλλιῶς καταστροφῆς, "τοῦ ἄλλου".

Η έξοδος έχει δύο πόρτες


της Ελίνας Γαληνού                                                        
Μένουμε ή όχι στο ευρώ; Εξαρτάται ή όχι από μας; Ενα ερώτημα που κατέχει την πρώτη θέση αυτές τις ημέρες, για τα ελληνικά και ξένα ΜΜΕ. Ενας προβληματισμός που απασχολεί τον ύπνο και το ξύπνιο πολλών ιθυνόντων στα διεθνή κέντρα οικονομικών αποφάσεων.  Οι επόμενες εκλογές, λέγεται ότι θα κρίνουν την τύχη της καθοριστικά...Αν η απειλή επιβίωσης δεν κρεμόταν σαν δαμόκλειος σπάθη πάνω από τα κεφάλια μας, ίσως και να είχαμε αρχίσει να διασκεδάζουμε μ΄όλα αυτά τα τρομοσενάρια με τα οποία μας βομβαρδίζουν κάθε τόσο. Εδώ και ένα χρόνο, η απειλή εξόδου μας από το ευρώ, κοντεύει να καταντήσει τετριμμένη...Εν ονόματί της όμως, έχουμε πληρώσει ήδη πολλές λυπητερές και απίστευτες ανθρωποθυσίες. Μήπως τελικά οι απειλούντες έχουν βρεί το αδύνατο σημείο μας και πορεύονται βάσει αυτού;

New York Times: «Να μην γίνει η Συρία ένα νέο Ιράκ»


Το χάος και οι αλληλοσκοτωμοί στοιχειώνουν τη Δύση γράφει ειδικός αναλυτής
http://www.tovima.gr/
New York Times: «Να μην γίνει η Συρία ένα νέο Ιράκ»
Αστυνομικός περιπολεί δίπλα σε πλακάτ που έστησαν σύροι διαδηλωτές στο Λονδίνο. Επτά δυτικές κυβερνήσεις, μεταξύ των οποίων η βρετανική, απέλασαν τους σύρους διπλωμάτες την Τρίτη σε μια συντονισμένη ενέργεια κατά του προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ (REUTERS/Luke MacGregor)

Εξηγήσεις θα δώσουν Γιλμάζ, Τσιλέρ Σε κατάθεση για τα πραξικοπήματα καλεί η τουρκική Βουλή τον Ντεμιρέλ

Ο πρώην πρόεδρος Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ
Ο πρώην πρόεδρος Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ ) 
Άγκυρα, Τουρκία
Έξι μάρτυρες, μεταξύ τους και τρεις πρώην πρωθυπουργούς, πρόκειται να καλέσει επιτροπή της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης στο πλαίσιο έρευνας για τα πραξικοπήματα από το 1960 ως το 1997.
Στην επιτροπή θα καταθέσουν ο πρώην πρόεδρος και πρωθυπουργός Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ, η Τανσού Τσιλέρ και ο Μεσούτ Γιλμάζ, αμφότεροι πρώην πρωθυπουργοί και υπουργοί. Ακόμη θα καταθέσει ο πρώην πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης Χουσαμετίν Τσιντορούκ και η Ραχσάν Ετζεβίτ, η χήρα του Μπουλέντ Ετζεβίτ.

Σενάρια πολέμου για την Συρία Η Τουρκία και η Δύση τινάζουν στον αέρα όλους τις οδούς επικοινωνίας με την Δαμασκό.


Η Τουρκία αποσαφηνίζει στην Δαμασκό ότι τάσσεται υπέρ της διακοπής όλων των επίσημων επαφών μαζί της.
Του Νίκου Στέλγια
Άκρως σημαντικές εξελίξεις για το πολιτικό μέλλον και την ακεραιότητα των εδαφών της Συρίας λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες ώρες. Η Τουρκία ακολουθεί το παράδειγμα διάφορων δυτικών χωρών και κλείνει όλες τις διπλωματικές αντιπροσωπείες της στην Συρία. Παράλληλα, αποσαφηνίζει στην Δαμασκό ότι τάσσεται υπέρ της διακοπής όλων των επίσημων επαφών μαζί της.

Τα σουνιτικά καθεστώτα βοηθούν τους αντικαθεστωτικούς της Συρίας Οπλα και χρήματα από Σαουδική Αραβία, Κατάρ, Αδελφούς Μουσουλμάνους

Τα σουνιτικά καθεστώτα βοηθούν τους αντικαθεστωτικούς της Συρίας
Μέλη του Ελεύθερου Συριακού Στρατού περιπολούν με βαρύ - πιθανότατα εισαγόμενο - οπλισμό έξω απο την πόλη Ιντλίμπ, στη συριακή μεθόριο με την Τουρκία. REUTERS/Stringer

«ΓΡΑΜΜΑΤΑ» ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΛΑΚΗΟι Στρατηγοί ζητούν εκδίκηση

Λιάνα Μυστακίδου
Στην ιστοσελίδα dailymotion.com μεταδόθηκε μια μαγνητοφωνημένη ομιλία που προκάλεσε τρόμο στην Τουρκία.  Η φωνή που λέγεται ότι ανήκει στον κρατούμενο στις Φυλακές για την υπόθεση Βαριοπούλας αντιναύαρχο Τζεμ  Αζίζ Τσακμάκ ακούγεται να μιλά για εκδίκηση:«Έχουμε πληροφορίες ότι σε ένα χρόνο θα αποφυλακιστούμε. Τότε οι περισσότεροι θα το σκάσουν από τη χώρα. Θα καεί η ψυχή πολλών. Θα πονέσουν πολλοί από τη ρεβάνς. Θα πληρώσουν ακόμα και οι οικογένειες και τα παιδιά. Η πρώτη μας δουλειά ξέρετε είναι να τους αφήσουμε νηστικούς. Φυσικά έτσι θα αρχίσουμε. Δεν είμαστε και τόσο άπραγοι. Πιστεύω απόλυτα ότι η πιο αδύναμη περίοδος ενός ανθρώπου είναι εκείνη που νιώθει μεγάλη αυτοπεποίθηση. Και εμείς ήμασταν αδύναμοι , γιατί είχαμε έπαρση. Τώρα, κάνουν και   αυτοί το ίδιο σφάλμα».

ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΔΥΟ ΚΟΣΜΩΝ Ο Κεμαλισμός στο απόσπασμα

Λιάνα Μυστακίδου
Ο παλαίμαχος δημοσιογράφος  Μεχμέτ Σεβκέτ Εϊγκί στην τακτική του στήλη στην εφημερίδα Μιλλί Γκαζέτε αναρωτιέται «αν ένας Κεμαλιστής μπορεί να γίνει  δικαστής ή εισαγγελέας», θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να καταδείξει τις πτυχές του φανατισμού, ανεξάρτητα από τις διαφορές κοσμικών και μουσουλμάνων.Ειδικότερα, μεταξύ άλλων, γράφει: «Μπορούν οι Κεμαλιστές να ασκήσουν καθήκοντα δημοσίων λειτουργών; Μπορεί να γίνουν δικαστές, εισαγγελείς, δάσκαλοι, νομάρχες, έπαρχοι; Κατά την άποψη μου δεν μπορούν και θα σας εξηγήσω το λόγο.

30/5/12

FOR IMMEDIATE RELEASE: GREEN PARTY CANDIDATE DIAFERIA DEMANDS THAT BILDERBERG CONFERENCE BE MADE PUBLIC:

BILDERBERG CONFERENCE 2012
Chantilly, Virginia, May 31, to June 3rd
On the eve of the annual meeting of the notorious Bilderberg Conference, Green Party Congressional Candidate Joseph Diaferia (NY-16) has issued a statement demanding that the 58 year old conference’s meetings, deliberations, and decisions be made public. The Conference, founded in the Netherlands in 1954, is a yearly assemblage of political and business leaders from North America and Western Europe that meets clandestinely. Politicians and heads of state are also frequently in attendance.

Στο ρόλο του Μπρέζνιεφ


Κάποιοι έχουν την εντύπωση ότι οι προειδοποιήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση και όλους τους διεθνείς παράγοντες αφορούν την πιθανότητα εκλογικής νίκης του Σύριζα. Την εντύπωση ενισχύει και ο ίδιος ο Σύριζα με τη λογική, αν όλος ο κόσμος με φοβάται, τότε είμαι φοβερός και τρομερός. Άλλωστε σύμφωνα με την τελευταία αριστερής έμπνευσης πραγματικότητα, ζούμε ξανά τον ψυχρό πόλεμο όπου οι δύο μεγάλοι αντίπαλοι έχουν τα πυρηνικά, αλλά δεν πατάνε το κουμπί. Αν στην εικονική πραγματικότητα αυτής της εβδομάδας υπάρχουν άνθρωποι που θεωρούν την Ελλάδα υπερδύναμη και φαντασιώνονται τον εαυτό τους στο ρόλο του Μπρέζνιεφ, πάμε όλο και χειρότερα.
Δυστυχώς τα πράγματα είναι χειρότερα απ’ αυτό. Η Ευρωπαϊκή  Ένωση δεν απευθύνεται στον Σύριζα, ούτε μιλάει μόνο για τις εκλογές. Απευθύνεται στην ελληνική κοινωνία που 2 χρόνια τώρα αρνείται συνολικά την πραγματικότητα, αγανακτισμένη με όλα εκτός από τον εαυτό της. Και μιλάει κυρίως για το πολιτικό σύστημα συνολικά, το οποίο με ανικανότητα και ιδιοτέλεια έχει οδηγήσει την κατάσταση σε αδιέξοδο.

Συρία: τι είπε το Συμβούλιο Ασφαλείας;

Thierry Meyssan
Κλασικό τέχνασμα προπαγάνδας αποτελεί να παρουσιάσεις μια συγκεκριμένη άποψη ως μια συναινετική αλήθεια, έτσι ώστε εκείνοι οι οποίοι την αμφισβητούν έχουν την εντύπωση να περιθωριοποιηθούν. Εφαρμόζοντας αυτόν τον μηχανισμό για την Συρία, ο δυτικός και κολπικός τύπος αποδίδουν ψευδώς στον Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών μια σειρά θέσεων που δεν είναι δικές του. Σε απάντηση στα e-mail αναγνωστών, ο Thierry Meyssan υπογραμμίζει ορισμένες χειραγωγήσεις του λεξιλογίου.

Ο ξαφνικός έρωτας του Erdogan για τους στρατηγούς

Το δίκτυο του Gulen (που μεταξύ άλλων λειτουργεί τουλάχιστον 1.000 σχολεία σε 140 χώρες) έχει με επιτυχία διεισδύσει στις κρατικές υπηρεσίες, ιδίως την αστυνομία, προωθώντας μια γραμμή «εκκαθάρισης» του βαθέος κράτος, αλλά και οδηγώντας στη φυλακή όσους, όπως π.χ. ο δημοσιογράφος και συγγραφέας του βιβλίου «Ο Στρατός του Ιμάμη» Ahmet Sik, υπήρξαν αρκούντως «αδιάκριτοι» σχετικά με το ίδιο το κίνημα.


Του Κώστα Ράπτη
«Ο πρόεδρος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης είναι ο Recep Tayyip Erdogan». Η εν λόγω κοινοτοπία αποκτά ξεχωριστό ενδιαφέρον όταν αυτός που την αρθρώνει είναι ο ίδιος ο Recep Tayyip Erdogan, όπως ακριβώς έπραξε ο Τούρκος πρωθυπουργός επιστρέφοντας την περασμένη εβδομάδα από το πενθήμερο ταξίδι του στο Πακιστάν και στο Καζαχστάν.

Άνοιγμα Τσίπρα σε Ρωσία

Άνοιγμα Τσίπρα σε Ρωσία
Η ανάπτυξη των σχέσεων με τη Ρωσία συνιστά προτεραιότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ και μια κυβέρνηση της Αριστεράς τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Vesti. «Πιστεύουμε ότι η διακοπή στις σχέσεις μας, η οποία σημειώθηκε επί των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου, πρέπει να ξεπεραστεί» τόνισε, κάνοντας λόγο για συνεργασία που θα ωφελήσει και τις δύο χώρες. Παράλληλα, υπερασπίστηκε τα γεωπολιτικά ανοίγματα Καραμανλή, ενώ εξέθεσε τον Παπανδρέου και τον Παπαδήμο για την διακοπή της συνεργασίας τους.
«Η αλλαγή της κατεύθυνσης της εξωτερικής μας πολιτικής αποτελεί προτεραιότητα για μας», προσέθεσε.

Η Τουρκία διεκδικεί κυκλαδικό ειδώλιο 5.000 ετών

Η Τουρκία διεκδικεί κυκλαδικό ειδώλιο από αμερικανικό μουσείο
Ετοιμάζεται να ζητήσει την επιστροφή και άλλων αρχαιοτήτων
Η Τουρκία διεκδικεί κυκλαδικό ειδώλιο από αμερικανικό μουσείο
Κυκλαδικό ειδώλιο τύπου "Κίλια" ή "ο ατενίζων τ' άστρα". Μουσείο Τέχνης του Κλήβελαντ.
Ενα κυκλαδικό ειδώλιο ηλικίας 5.000 ετών, που φέρεται ότι ανήκε στο Νέλσον Ροκφέλερ, ένα ακέφαλο χάλκινο άγαλμα που πιστεύεται ότι απεικονίζει τον αυτοκράτορα - φιλόσοφο Μάρκο Αυρήλιο, καθώς και το μεγαλύτερο μέρος της ενότητας «Μάρμαρα του Ιωνά», που είναι παλαιοχριστιανικά γλυπτά του 3ου αιώνα, βρίσκονται μεταξύ των 22 αρχαίων έργων που η Τουρκία θεωρεί ότι εκτίθενται παράνομα στο αμερικανικό Μουσείο του Κλίβελαντ.

Διορία 72 ωρών έδωσε η Αγκυρα στους σύρους διπλωμάτες για να εγκαταλείψουν τη χώρα. Ο συριακός Τύπος καταδικάζει τις απελάσεις

Η Τουρκία κάλεσε τους σύρους διπλωμάτες να εγκαταλείψουν τη χώρα μέσα σε 72 ώρες, ανακοινώθηκε σήμερα από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών. "Γνωστοποιήθηκε στον επιτετραμμένο και τους σύρους διπλωμάτες να εγκαταλείψουν την Τουρκία μέσα σε 72 ώρες από την 30η Μαΐου", επισημαίνει στην ανακοίνωση του υπουργείου. Η απόφαση αυτή έρχεται μετά τις ανάλογες οδηγίες που έδωσαν σε σύρους διπλωματικούς εκπροσώπους σε πολλές δυτικές χώρες ως αντίποινα για την σφαγή περισσότερων από 100 αμάχων στην πόλη Χούλα.

H «ΤΔΒΚ» παίζει μπάλα

Η τουρκοκυπριακή πλευρά συμμετέχει για πρώτη φορά σε ποδοσφαρική διοργάνωση στο Β. Ιράκ.  
Του Νίκου Στέλγια
Την στιγμή που η προσοχή των ποδοσφαιρόφιλων όλης της υφηλίου είναι στραμμένη στην οργάνωση – εορτή, η οποία αρχίζει σε λίγες ημέρες, η τουρκοκυπριακή ηγεσία επικεντρώνεται σε μια ποδοσφαιρική οργάνωση που θα λάβει χώρα στο Βόρειο Ιράκ και αναμένει «πολιτικά οφέλη» σε ότι αφορά την διεθνή αναβάθμιση της «ΤΔΒΚ». Σε λίγες ημέρες, στο Βόρειο Ιράκ θα πραγματοποιηθεί η ποδοσφαιρική οργάνωση «5th VIVA WORLD CUP». Στην συγκεκριμένη διοργάνωση θα λάβουν χώρα οκτώ κοινότητες, οι οποίες διεκδικούν ίση εκπροσώπηση στην FIFA και αντιμετωπίζουν σοβαρά πολιτικά προβλήματα με τις κεντρικές κυβερνήσεις των χωρών τους.

Πέρασαν από το ψευδοκράτος συλληφθέντες στρατιωτικοί στην Τουρκία

Καταλήγοντας, η εφημερίδα διερωτάται κατά πόσον οι προαναφερόμενοι θα κατηγορηθούν και για τις πράξεις τους ενόσω υπηρετούσαν στο ψευδοκράτος.  
Η τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Αφρίκα» γράφει την Τετάρτη ότι ανάμεσα στους συλληφθέντες που θεωρούνται ως ύποπτοι για το πραξικόπημα που ανέτρεψε την κυβέρνηση συνασπισμού των Ερμπακάν-Τσιλέρ το 1997 στην Τουρκία είναι και ο απόστρατος στρατηγός Χικμέτ Κιοκσάλ, ο οποίος υπηρέτησε στο ψευδοκράτος τη δεκαετία του 1980.

Η Τουρκία θα διεκδικήσει εκ νέου θέση στο Σ.Α.

Γκιουλ: Η Άγκυρα επιθυμεί να δράσει ως «ενάρετη δύναμη»
Φωτογραφία
Ο ΤΟΥΡΚΟΣΠρόεδρος, Αμπντουλάχ Γκιουλ σε άρθρο του στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro μιλά για τις προτεραιότητες της Τουρκίας στην εξωτερική της πολιτική. Η τουρκική οικονομία σημειώνει τη μεγαλύτερη ανάπτυξη παγκοσμίως μετά την Κίνα, ξεκινά στο άρθρο του ο Γκιουλ, σημειώνοντας πως οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις που εφάρμοσαν διαδοχικές κυβερνήσεις επέτρεψαν στη χώρα να ανθήσει οικονομικά, καθιστώντας την δέκατη έκτη οικονομική δύναμη στον κόσμο και συμβάλλοντας στην αποφυγή της οικονομικής κρίσης του 2008.

Στα κατεχόμενα μέσω Τύμπου Βρετανός αξιωματούχος

Επαφές στο ψευδοκράτος του αντιπροέδρου του κόμματος των Φιλελευθέρων Δημοκρατών
ΜΕΣΩτου παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου πήγε στα κατεχόμενα για επαφές ο αντιπρόεδρος του κόμματος των Φιλελεύθερων Δημοκρατών στη Βρετανία Σάιμον Χιουζ. Αυτό τουλάχιστον μεταδίδεται από τα κατεχόμενα με βάση και δημοσιεύματα στον τουρκοκυπριακό Τύπο, ο οποίος σημειώνει ότι η επίσκεψη του Βρετανού πολιτικού στα κατεχόμενα έχει ιδιαίτερη σημασία καθότι για πρώτη φορά Βρετανός πολιτικός θα φιλοξενηθεί στα κατεχόμενα έχοντας αφιχθεί στο αεροδρόμιο Τύμπου. Σε δηλώσεις του ο Χιουζ εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τη μη επίλυση του Κυπριακού. Είπε πως το κόμμα του συμμετέχει στη βρετανική Κυβέρνηση, προσθέτοντας πως επιθυμεί όπως η βρετανική Κυβέρνηση δρα πιο προληπτικά και είναι πιο χρήσιμη ως εγγυήτρια χώρα ώστε να υπάρξει λύση και δικαιοσύνη για όλο το λαό στο νησί.

ΣΔΟΕ: Μπήκε στα υποθηκοφυλακεία και… "τρελάθηκε"

Το... υποθηκοφυλακείο του επόμενου αιώνα θα έπρεπε να είχαν κατασκευάσει οι τρεις επικεφαλής τους, αν πράγματι είχαν προχωρήσει σε δαπάνες εκσυγχρονισμού ύψους 4,183 εκατομμυρίων ευρώ.
Το πρόβλημα και τα μπερδέματα με το ΣΔΟΕ ξεκινούν μετά τη διαπίστωση των ελεγκτών του Σώματος ότι οι υποθηκοφύλακες σε Νίκαια, Κορωπί και Σπάτα παρακράτησαν την τελευταία δεκαετία περισσότερα από 1 εκατομμύριο ευρώ ο καθένας για δαπάνες εκσυγχρονισμού των άμισθων υποθηκοφυλακείων τους, οι οποίες δεν φαίνονται με παραστατικά ούτε καν στα χαρτιά. 

ΒΛΕΠΟΥΝ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ

ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ με πολεμικές ενέργειες από πλευράς Ελλάδας βλέπουν οι Τούρκοι. Κι όλα αυτά με αφορμή ασκήσεις των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων. Με τίτλο «Η Ελλάδα ετοιμάζεται για άσκηση πυραύλων στην Κρήτη» η τουρκική εφημερίδα Ζαμάν γράφει ότι οι αεροπορικές και ναυτικές δυνάμεις της Ελλάδας θα πραγματοποιήσουν άσκηση στα ανοικτά της Κρήτης. Στο πλαίσιο της άσκησης, αναφέρεται, τα ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη και πλοία με σκοπό να εξουδετερώσουν τον «εχθρό» που επιτίθεται διά θαλάσσης θα εκτοξεύσουν πυραύλους Εxoset, Ρenguin και Sea Sparrow. Ο ελληνικός Τύπος ανέφερε ότι οι εκτοξεύσεις Εxosetθα παρακολουθηθούν και από στρατιωτικούς αρμοδίους από το Πεντάγωνο. Στην είδηση τονίστηκε ότι οι πύραυλοι Εxosetδεν υπάρχουν στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις. 
http://www.philenews.com/digital/ 

Στέλιος Ράμφος - 21/05/2012

DER STANDART (Αυστρία): Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα κλείσει τα σύνορα της Ελλάδας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Griechenland: EU macht im Ernstfall Grenze dicht

Στον Έβρο, από όπου εισέρχονται οι περισσότεροι μετανάστες 
μέσω της Τουρκίας, τα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης
 μοιάζουν με ένα φρούριο. Σύντομα οι Έλληνες θα μπορέσουν
 οι ίδιοι  να ελέγξουν τα σύνορα τους πάλι
Σύμφωνα με ανταπόκριση - ρεπορτάζ από τις Βρυξέλλες ( Τρίτη 29/5) που δημοσιεύεται στην αυριανή/σημερινή (30/5 ) έκδοση της “DIE PRESSE” ( Αυστρία ) υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι των Βρυξελλών δήλωσαν στον ανταποκριτή Thomas Mayer πως μελετούν σοβαρά την ¨συνοριακή καραντίνα¨ της Ελλάδας με πάγωμα της Συνθήκης του Σένκεν και την εισαγωγή αυστηρών συνοριακών ελέγχων στην διακίνηση ανθρώπων και εμπορευμάτων.

Η περίπτωση κήρυξης της χώρας σε ¨Έκτακτη Ανάγκη¨ θα μπορούσε να επέλθει, εάν στη χώρα ξεσπάσουν λόγω οικονομικής κατάρρευσης ¨αναταραχές¨ με παράλληλη αύξηση της εγκληματικότητας, είτε λόγω μαζικής προσέλευση στις τράπεζες και προσπαθειών μαζικής εξαγωγής κεφαλαίων εκτός Ελλάδας, είτε λόγω αδυναμίας ελέγχου-προστασίας των χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων της, τα οποία αποτελούν και ¨πύλη εισόδου προς την Ε.Ε., για πρόσφυγες από χώρες του τρίτου κόσμου ή από ¨τρίτες χώρες¨ γενικά.

Rigor Mortis

του Ν. Δήμου
Κανένα επάγγελμα δεν άνοιξε, καμία απελευθέρωση δεν έγινε, κανένας από τους άχρηστους και ζημιογόνους δημόσιους οργανισμούς δεν έκλεισε
  • Η χώρα είναι κλινικά νεκρή. Όχι, δεν φταίει η Κρίση, ούτε το Μνημόνιο. Η χώρα μας είχε πάψει να παράγει, να δημιουργεί, να χτίζει, εδώ και χρόνια. Η βιομηχανία διαλύθηκε. Οι αγρότες ζούσαν με επιδοτήσεις. Τα ΑΕΙ φύλαγαν το άσυλο. Οι συνδικαλιστές φύλαγαν Θερμοπύλες, οι δημόσιοι υπάλληλοι τις σφραγίδες τους, τα λαμόγια τις κομπίνες τους - και όλοι ζούσαμε με δανεικά.
  • Αυτά έφεραν την Κρίση και το Μνημόνιο.
  • Μιλάμε για ανάπτυξη. Πώς θα έρθει η ανάπτυξη; Με τη γραφειοκρατία, τους διεφθαρμένους υπαλλήλους, τους συνδικαλιστές που δεν επιτρέπουν αλλαγή, τα κόμματα που αντιτίθενται σε κάθε επένδυση; Σωστά έγραφε προ ημερών ο Πάσχος Μανδραβέλης στην «Καθημερινή»: Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει ευρωομόλογο για επενδύσεις. Κι όταν το πάρει τι θα το κάνει; Έχει πολεμήσει κάθε επιχειρηματική προσπάθεια που έγινε στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. 

ΥΨΙΣΤΟΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ: ΝΕΟΤΑΞΙΚΗ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ-ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ

το "Νίκωνος Μετανοετε"
γαπητέ Σάββα, τό στοιχεο το παραλόγου συνήθως ξοβελίζεται πό τίς λογικές καί ντικειμενικές πολιτικές ναλύσεις, τό πολύ-πολύ άναφέρεται στίς προσωπικές μπάθειες καί ντιπαραθέσεις κάποιων πρωταγωνιστν στήν γενική νοοτροπία κάποιου λαο.  λλά τόν ναζισμό κάποιων Γερμανν, ποια ντικειμενική νάλυση, πό τήν φύση της, τόν ποβαθμίζει.

Η Ελλάδα δεν θα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση ούτε θα βγει από το ευρώ.


Φαίδωνας Φαίδωνος
Μέλος Πολιτικού Γραφείου ΔΗ.ΣΥ
Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές 
Τα Ευρωπαϊκά κράτη και οι λαοί της Ευρώπης απέδειξαν ότι μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο πορεύονται  διευρύνοντας  το οικοδόμημα της συνεννόησης και  της συνεργασίας . Για 60 χρόνια κτίζεται και συνεχώς μετεξελίσσεται το οικοδόμημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και είμαι βέβαιος ότι αυτό θα συμβεί και τώρα. Δεν μπορεί το συλλογικό καλό να το υπερνικήσουν αδυναμίες, χρηματοοικονομικά   συμφέροντα και αστοχίες αμαρτωλών κυβερνήσεων, το όραμα για την Ενωμένη Ευρώπη είναι ισχυρότερο και ιστορικά έχει  το ηθικό πλεονέκτημα για να νικήσει και θα νικήσει !!!!
Ζούμε στην εποχή που ο πλουραλισμός στα ΜΜΕ αλλά και η εύκολη και γρήγορη διάχυση των απόψεων και θέσεων είναι μια δεδομένη κατάκτηση της σύγχρονης παγκόσμιας τάξης πραγμάτων.

Το "πράσινο" στρατόπεδο στο Δελίκηπο Μοναδικό στην Ευρώπη Οικολογικό στρατόπεδο επισκέφθηκαν οι Ηλιάδης και Αλετράρη


Το "πράσινο" στρατόπεδο στο Δελίκηπο

Οικολογικό στρατόπεδο, μοναδικό στην Ευρώπη, πρότυπο στο είδος του, επισκέφθηκε σήμερα ο Υπουργός Αμυνας Δημήτρης Ηλιάδης συνοδευόμενος από τον Υπουργό Γεωργίας Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Σοφοκλή Αλετράρη με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Έχει και η αποστασία την ιστορία της

Του Ντίνου Αυγουστή* 
«Ετούτη την ώρα που οι ευθύνες είναι τεράστιες, όχι μόνο απέναντι στο παρελθόν αλλά και στο μέλλον….. η διατήρηση του πλεονεκτήματος των 50 εδρών επιβάλλει την αναστολή λειτουργίας του κόμματός μου….». Έτσι δικαιολόγησε η κυρία Μπακογιάννη την επιστροφή της στη Ν.Δ. Απαντώντας στην έντονη κριτική που δέχεται για παλαιότερες αιχμηρές δηλώσεις της για τη Ν.Δ. αλλά και την δεδηλωμένη πρόθεσή της να αποσυρθεί από την πολιτική αν δεν έμπαινε στην Βουλή η Δημοκρατική Συμμαχία, επισήμανε: «Είχα πει ότι θα πάω στο σπίτι μου. Το σκέφτηκα πάρα πολύ. Αποφάσισα ότι πρέπει να δοθεί αυτή η μάχη και ότι θα ένιωθα ρίψασπις». Γελούν και οι πέτρες κυρία Μπακογιάννη με αυτά που λέτε!!! Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς!!!

Σημαντική εξέλιξη στα σύνορα Ελλάδας - Τουρκίας Συμφωνία συνεργασίας Τουρκίας – Frontex

Του Νίκου Στέλγια
 Χθες έλαβε χώρα μια πολύ σημαντική εξέλιξη η οποία αφορά το μέλλον των ελληνοτουρκικών σχέσεων και των σχέσεων της Άγκυρας με τις Βρυξέλλες. Το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε την υπογραφή συμφωνία ανάμεσα στην Τουρκία και στην Frontex με απώτερο στόχο την παρεμπόδιση της άτακτης μετανάστευσης.

Ομπάμα:Τεχνολογία για να εξοπλιστούν τα ιταλικά UAV

Η κυβέρνηση Ομπάμα φέρεται ότι είναι «έτοιμη» να πουλήσει την τεχνολογία Newsroom Κ/ ΑΜΠΕ


Η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα φέρεται ότι είναι έτοιμη να ειδοποιήσει το Κογκρέσο για τα σχέδιά της να μετατρέψει το στόλο των μη επανδρωμένων τηλεκατευθυνόμενων αεροσκαφών MQ-9 Reaper που διαθέτει η Ιταλία σε οπλισμένα, κάνοντας ένα βήμα που ενδέχεται να οδηγήσει στην περαιτέρω εξάπλωση των οπλικών συστημάτων του είδους αυτού.