12/12/12

Η Ιστορία της Πολεμικής Αεροπορίας


5 σχόλια:

  1. Τόσο μικρόψυχοι είμαστε λοιπόν; Διαγράφουμε τεσσάρων ετών (1945-1949) δράση της Πολεμικής μας Αεροπορίας, για να μη στενοχωρήσουμε αυτούς που αιματοκύλησαν τη χώρα, επιδιώκοντας να εγκαθιδρύσουν στην πατρίδα μας την κομμουνιστική δικτατορία;
    Τη διαγράφουμε, την αποσιωπούμε και δεν ντρεπόμαστε. Και ευτό το λέμε ιστορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρήστο Η Ιστορία αναφέρει Ελληνικό (Εσωτερικό) Εμφύλιο Πόλεμο.

    Μια αναδρομή στο έργο του Θουκυδίδη θα αρκούσε - αλλά επειδή είναι δύσκολο- θα σου παραθέτω την φράση απο το στόμα του Θανάση Βέγγου απο την ταινία Ψυχή Βαθιά του Παντελή Βούλγαρη "
    "Δεν είναι πόλεμος ετούτο που μας βρήκε κ. Ταξίαρχε... Ντροπή είναι! Έλληνες να τουφεκάνε Έλληνες;"

    Αξίζουν οι Νεκροί μας-και απο τις δύο πλευρές- ένστολοι και άμαχοι μεγαλύτερο σεβασμό απο κηρύγματα μίσους ένθεν και εκείθεν

    Πρέπει να σκύψουμε με ευλάβεια απέναντι στην Ιστορία μας και να είμαστε τίμιοι και ειλικρινείς απέναντι της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ακρίτα, το σχόλιό μου δεν αφορά εσένα, αλλά τους δημιουργούς του ΒΙΝΤΕΟ, που διέγραψαν από την ιστορία της Πολεμικής μας Αεροπορίας τέσσερα ολόκληρα χρόνια.
    Όσο για το αν τότε είχαμε ή όχι εμφύλιο, αυτό είναι άλλη ιστορία.
    Θα γνωρίζεις ασφαλώς,ότι και ο Κύριος Σαρτζετάκης ο οποίος, σαν πρόεδρος της Δημοκρατίας, υπέγραψε τον Νόμο που αντικατέστησε τον όρο "Συμμοριτοπόλεμος" με τον όρο "Εμφύλιος", σήμερα στα γραπτά του, δεν κάνει λόγο για εμφύλιο, αλλά εξακολουθεί να χρησιμοποιεί τον όρο συμμοριτοπόλεμος.
    Αξίζουν ζεβασμό οι νεκροί του εμφυλίου (συγγνώμη Κύριε Σαρτζετάκη) και από τις δύο πλευρές. Βεβαίως και συμφωνώ,αλλά στην προκειμένη περίπτωση έχουμε ολοφάνερη ασέβεια απέναντι στους αεροπόρους μας, που "ΤΟΙΣ ΚΕΙΝΩΝ ΡΗΜΑΣΙ ΠΕΙΘΟΜΕΝΟΙ", εκείνη την εποχή,ήρωες του 2ου ΠΠ οι περισσότεροι, έπραξαν το προς την πατρίδα καθήκον τους, μη προδίδοντας τον όρκο τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Σαρτζετάκης Χρήστο έχει για πολλά να απολογηθεί στον Ελληνικό Λαό ως εκ τούτου τα οποία γλωσσικά ιδιώματα χρησιμοποιεί ή υπέγραψε μου είναι αδιάφορα μπροστά στο ήθος και το ύφος εξουσίας του.

    Μιλώ σαν Ελληνας και σαν Ελληνας η παιδεία, οι αρχές, οι αξίες, τα ιδανικά που παρέδωσε η Φυλή μου μαζί με την γνώση που απέκτησα στο διάβα του χρόνου δεν μου επιτρέπουν παρά να μιλώ μόνο για Ελληνες όπου κιαν ανήκαν

    Μην ξεχνάς ότι Ηρωες του Ελληνο-Ιταλικού ππολέμου και Ηρωες της Εθνικής Αντίστασης βρέθηκαν αντίπαλοι.

    Επίσης κάτι ακόμα σημαντικό, δεν ήταν καθαρά ιδεολογικός πόλεμος
    είχε παρα πολλα΄στοιχεία την δυναμική των οποίων δεν μπορεί κανείς να την παραγνωρίσει γιατί αυτό παράγει πλάνη


    ..Οι Πέρσες σατράπες έγιναν με αυτό τον τρόπο διαιτητές του εμφύλιου σπαραγμού των Ελλήνων και οι Σπαρτιάτες όργανα του Πέρση βασιλιά, συνάπτοντας μαζί του συμφωνίες ατιμωτικές για Σπαρτιάτες και Έλληνες...
    Διαχρονικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ακρίτα μου, ο καθένας έχει την άποψή του ανάλογα με ό,τι ο ίδιος βίωσε και διάβασε, αλλά ας μη ξεχνάμε ότι πάντα υπάρχει και η άλλη πλευρά του λόφου.
    Όσο για τον Κύριο Σαρτζετάκη, διαφωνώ εντελώς με την άποψή σου. Και μόνο το γεγονός ότι σε μιά κρίσιμη περίοδο, δεν δίστασε να συγκρουστεί με ένα επικίνδυνο παρακράτος, στέλνοντας στη δικαιοσύνη τους δολοφόνους του Λαμπράκη, μου είναι αρκετό για να τρέφω πάντα προς το πρόσωπό του άπειρο σεβασμό και εκτίμηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.