31/12/12

ΤΙ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΤΑ ΞΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ

Τα στυγνά γεωπολιτικά παιχνίδια – Η δημιουργία των ΕΟΖ και η επαναχορήγηση Ιθαγένειας σε 50.000 απελαθέντες τουρκόφωνους, για την εξτρεμιστική τους δράση. - Ο χρυσός και οι σπάνιες γαίες
Όλοι πια γνωρίζουμε ότι η κρίση δεν είναι μόνον Ελληνική αλλά παγκόσμια. Μέσα στην οικονομική δίνη που πλήττει τον πλανήτη, η Ελλάδα νοιώθει μεγαλύτερους κραδασμούς γιατί υπήρξε πάντοτε ένας αδύναμος κρίκος. Από απερισκεψία των κυβερνώντων ή εξ αιτίας ενός οργανωμένου σχεδίου δεκαετιών από τους κατά καιρούς «πάτρονες μας»;!

Με την παραδοχή ότι τίποτε σ’ αυτή την ζωή δεν εκδηλώνεται τυχαία, πολλές εξηγήσεις μας δίνουν συμπεριφορές αδίστακτων αποικιοκρατιών (βλ ΗΠΑ- Γερμανία) που χρησιμοποιούν μέσα με ύπουλο τρόπο για να υποδουλώσουν τις οικονομίες στοχοποιημένων κρατών. Και δεν είναι άλλα από τις οικονομικές εκθέσεις με πλασματικά στοιχεία, νοθευμένες εκλογές, εξαγορές συνειδήσεων, εκβιασμοί, σεξ, δολοφονίες (βλ γι’ αυτό Τζον Πέρκινς, εξομολόγηση ενός οικονομικού δολοφόνου, Μάιος 2007, εκδόσεις Αιώρα).


Απτά δείγματα της εγκληματικής και σκοτεινής αυτής πολιτικής οι χώρες του Εκουαδόρ και Παναμά, οι πρόεδροι των οποίων Χοίμε Ρολύτος και Ομάρ Τορίχος, σκοτώθηκαν (τυχαία;) σε αεροπορικά «δυστυχήματα» Γιατί; Είχαν αντιταχθεί στην αδελφότητα των κυβερνητικών και τραπεζικών εταίρων, που στόχος τους είναι η παγκόσμια αυτοκρατορία.
 

Ο φυσικός πλούτος των πιο πάνω κρατών και όχι μόνο, καταληστεύθηκε. Οι λαοί των εξαθλιώθηκαν μόνον και μόνον γιατί είχαν την ατυχία να έχουν πλούσιο υπέδαφος σε ορυκτά και υδρογονάνθρακες.
Δεν μπορεί λοιπόν να διαλαθεί της προσοχής μας ότι η αποδόμηση της Ελληνικής οικονομίας δεν έγινε από την μια στιγμή στην άλλη, αλλά ήταν αποτέλεσμα μεθοδευμένων μακροχρόνιων ενεργειών των πολιτικών μας , οι οποίοι γνώριζαν για τον φυσικό πλούτο της χώρας μας από την δεκαετία του 60, ίσως και μετά το τέλος του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου και των χωρισμό της υδρογείου σε ζώνες επιρροής (βλ συμφωνία της Γιάλτας).
 

Φαίνεται όμως πως τα ξένα συμφέροντα των παγκόσμιων τοκογλύφων γνώριζαν για τον φυσικό μας πλούτο εδώ και δεκαετίες και γι’ αυτό σχεδιάζουν να τον βάλουν στο χέρι την κατάλληλη στιγμή, δυστυχώς με την σύμπραξη του εγχώριου πολιτικού προσωπικού, το οποίο όπως προκύπτει ήταν (και είναι;) δεσμευμένο από συμφωνίες που είχαν υπογραφεί και από εντολές των εκ των άνωθεν πατρόνων του (πρβλ Χρήστο Χαλάζια, Από το 1965 γνώριζαν για τον ορυκτό μας πλούτο- σε περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ 29/11, 5/12-2012 σελ 14 επ)
 

Αποτέλεσμα της ψεύτικης ευδαιμονίας του σύγχρονου νέου ελληνικού κράτους, του υπέρμετρου δανεισμού του, των πελατειακών σχέσεων πολιτικάντηδων- καλοβολεμένων πολιτών, της καταστροφής πλουτοπαραγωγικών πόρων γεωργίας- κτηνοτροφίας, υφαντουργίας με πραγματική ερήμωση της Ελληνικής ενδοχώρας, της ψευδαίσθησης για εύκολο και άκοπο πλουτισμό (βλ χρηματιστήριο υπέρογκου δανεισμού των νοικοκυριών) ήταν η τεχνητή και σκόπιμη υποδούλωση της χώρας μας στα μνημόνια και στην είσοδο της στο Διεθνές Νομισματικό ταμείο με την εξαγγελία γι’ αυτό από το ακριτικό Καστελόριζο, του μικρού στο μυαλό και μεγάλου σε εξαρτήσεις Τζέφρεϋ Παπανδρέου.
 

Όμως μνημόνια δεν είναι μόνο τα τωρινά αλλά και αυτά που υπογράφηκαν με την συμφωνία της 2ας Ιουλίου 1948 μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδος. Ο Νόμος 78 του 1948 ¨περί βοήθειας προς την Ελλάδα και την Τουρκία» και της νέας βοήθειας της οικονομικής συνεργασίας , προβλέπει στα άρθρα V,VII πως η Ελλάδα δεσμεύει τον υπόγειο πλούτο της υπέρ των ΗΠΑ και ειδικότερα η Ελληνική κυβέρνηση θα διευκολύνει την μεταφορά εις Ηνωμένας Πολιτείας της Αμερικής δια την δημιουργία αποθεμάτων ή δι’ άλλους σκοπούς πρώτων υλών προερχομένων εξ Ελλάδος, των οποίων έχουν ανάγκη οι ΗΠΑ συνεπεία ελλειμμάτων…. (βλ Χρήστο Χαλάζια, το μνημόνιο του ’48 οι συμφωνίες με τις ΗΠΑ σε περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ οπ σελ 22 επ)
 

Τα παραπάνω δείχνουν ξεκάθαρα τις μεθοδευμένες και δόλιες ενέργειες των παγκόσμιων τραπεζιτών τοκογλύφων αλλά και αποικιοκρατών να παρουσιάζουν την Ελληνική οικονομία σε διαρκή κρίση κατάρρευση και χρεοκοπία για να μπορούν να αλώσουν τα πάντα σ’ αυτή την τόσο κατά γενική ομολογία πλούσια χώρα και τόσο φτωχή σε προγραμματισμό- σθένος, αγάπη για την πατρίδα και ήθος των «πολιτικάντηδων» αλλά και μεγάλης μερίδας πολιτών!
 

Έτσι εξηγείται γιατί η Γερμανία θέτει όρους για την δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών (ΕΟΖ) σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος και ειδικότερα στην Θράκη σε αντίθεση με την ατολμία και τυχαία (;) αδράνεια των Ελληνικών κυβερνήσεων για άμεση δημιουργία ΑΟΖ, για την εκμετάλλευση του εθνικού μας πλούτου (βλ άρθρο μου Αντί για τις «ΑΟΖ» δημιουργούν….»ΕΟΖ» σε Ελεύθερη Θράκη 9-11-2012 σελ 7)
 

Έτσι ακόμη μπορεί να δοθεί εξήγηση γιατί η Ελληνική Κυβέρνηση δημιουργεί κέντρα φιλοξενίας λαθρομεταναστών στην Θράκη με το πρόσχημα μελλοντικών απελάσεων τους από την χώρα (βλ επέκταση συνοριοφυλακής Φυλακίου με 60 νέους οικίσκους για λαθρομετανάστες , ρεπορτάζ δημοσιογράφου Γιάννη Τομαδάκη από 18-12-2012 στο MAXIMUM FM) Όμως το εθνοκτόνο άρθρο 37 παρ 5 του Ν3907/26-1-2011 σε υλοποίηση της οδηγίας 2008/115/ΕΚ δημιουργεί τις προϋποθέσεις για χορήγηση ειδικής άδειας εργασίας σε λαθρομετανάστες που θα αποτελέσουν φτηνά εργατικά χέρια στις υπό δημιουργία ΕΟΖ, έστω και αν η κυβέρνηση καθησυχάζει προσωρινά περί του αντιθέτου (βλ άρθρο μου οι πυριτιδαποθήκες των λαθρομεταναστών στην πόρτα μας Ελεύθερη Θράκη 28-11-2012 σελ 1η και 6η).
 

Στην ίδια γραμμή πρέπει να ερμηνευθεί η πίεση που φαίνεται να ασκεί η Γερμανία στην Ελλάδα για την επαναχορήγηση ιθαγένειας σε 50.000 τουρκόφωνους που απελάθηκαν από την Θράκη στις δεκαετίες 60,70 και 80 για την εξτρεμιστική δράση τους (βλ περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ 22/11-28/11/2012) Θα μπορούσε να σκεφθεί κανείς πως η Γερμανία θα ήθελε να εξασφαλίσει επίσης φτηνά εργατικά χέρια με την επιστροφή τόσων χιλιάδων τουρκόφωνων μουσουλμάνων.
 

Η εξήγηση όμως θα πρέπει να αναζητηθεί αλλού. Σε μια Ελλάδα των μνημονίων όπου φαίνεται να έχει απωλεσθεί εδώ και καιρό η εθνική κυριαρχία, έτσι ώστε η χώρα να εξαρτάται οικονομικά- πολιτικά και κοινωνικά από τους δανειστές, η Γερμανία έχει κάθε λόγο να εκβιάζει για την επιστροφή 50.000 τουρκόφωνων στην Θράκη με επαναχορήγηση της Ελληνικής Ιθαγένειας προκειμένου να μπορέσει έτσι να εκμεταλλευθεί τον φυσικό πλούτο της περιοχής της Θράκης.
 

Η περιοχή της Θράκης αποκτά τα τελευταία χρόνια ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού στην άμμο της θαλάσσιας περιοχής της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, υπάρχουν πλούσια κοιτάσματα σπάνιων γαιών.
 

Οι σπάνιες γαίες αποκτούν όλο και μεγαλύτερη ζήτηση από τότε που η Κίνα , ο μεγαλύτερος παγκόσμιος παραγωγός σπάνιων γαιών, έχει σταματήσει τις εξαγωγές σε Αμερική και Γερμανία, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να καταρρεύσουν οι οικονομίες των κρατών αυτών που στηρίζουν την εξελιγμένη βιομηχανική τους παραγωγή στις σπάνιες γαίες. Οθόνες υγρών κρυστάλλων- κινητά τηλέφωνα- εξελιγμένα οπλικά συστήματα, φωτοβολταϊκά, μπαταρίες υβριδικών αυτοκινήτων, οπτικές ίνες, είναι μόνον μερικά από τα υψηλής τεχνολογίας προϊόντα που παράγονται από σπάνιες γαίες.
Η παγκόσμια ζήτηση σπάνιων γαιών αυξάνεται κάθε χρόνο με ρυθμούς πάνω από 10%. Έτσι η Αμερικανική, Ιαπωνική και Ευρωπαϊκή βιομηχανία, δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς αυτές.
 

Οι σπάνιες γαίες εξορύσσονται κυρίως στην Κίνα με πολύ μεγάλες όμως περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Ειδικότερα ο διαχωρισμός των σπάνιων γαιών προϋποθέτει την χρήση χημικών ουσιών που ρυπαίνουν σε εξαιρετικά μεγάλο βαθμό το περιβάλλον και δημιουργεί ραδιενεργά απόβλητα. Τα κοιτάσματα σπάνιων γαιών περιέχουν σημαντικές συγκεντρώσεις θορίου και άλλων ραδιενεργών στοιχείων, των οποίων η διαχείριση έχει ειδικές απαιτήσεις και είναι ιδιαίτερα δαπανηρή.
 

Σταματώντας η Κίνα τις εξαγωγές της σε χώρες όπως η Γερμανία, οι τελευταίες έχουν κάθε λόγο να στρέφουν το ενδιαφέρον τους στο πλούσιο σε κοιτάσματα υπέδαφος της Θράκης για εξαγωγή σπανίων γαιών. Το κόστος όμως θα είναι βαρύ, αφού ολόκληρες εκτάσεις θα ερημώσουν, ενώ τα ποσοστά του καρκίνου θα εκτιναχθούν.
 

Την Μέρκελ όμως και την παρέα της δεν ενδιαφέρει αν μολυνθεί ο υδροφόρος ορίζοντας της Θράκης, αν ερημώσουν ολόκληρες περιοχές από την εξαγωγή σπάνιων γαιών. Την ενδιαφέρει πολύ περισσότερο να αποφύγει την κατάρρευση της πλήρως εξαρτημένης οικονομίας της από σπάνιες γαίες.
 

Έτσι έχει κάθε λόγο να πιέζει και να εκβιάζει για την δημιουργία ΕΟΖ σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος και ειδικότερα στην Θράκη, προκειμένου να εξαχθούν επ’ ωφελεία της οι σε αφθονία ευρισκόμενες εδώ σπάνιες γαίες.
 

Η απειλή επαναχορήγησης της αφαιρεθείσας Ελληνικής Ιθαγένειας σε 50.000 τουρκόφωνους, είναι το αντίβαρο προκειμένου οι Ελληνικές Κυβερνήσεις να ενδώσουν και να αρχίσει το μεγάλο φαγοπότι του ορυκτού μας πλούτου.
 

Κομβικό σημείο για τις πιέσεις επιστροφής των 50.000 τουρκόφωνων στην Θράκη αποτελεί η συμβουλευτική γνωμάτευση που ζητήθηκε από τον ΟΗΕ σχετικά με το κατά πόσο η ανακηρυγμένη ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου είναι σύννομη με το Διεθνές Δίκαιο.
 

Η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης (Δ.Δ.Χ) ότι η μονομερής κήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου το 2008 δεν συνιστά παραβίαση της Διεθνούς Νομοθεσίας, εξεδόθη μετά από προσφυγή της Σερβίας στο Διεθνές Δικαστήριο.
 

Η απόφαση του Δ.Δ.Χ. για την μονομερή ανεξαρτησία έχει λάβει πρωτότυπο χαρακτήρα γιατί ουδέποτε άλλοτε στην ιστορία του το Δ.Δ.Χ δεν εξέταζε θέμα εδάφους το οποίο να έχει κηρύξει ανεξαρτησία από την επικράτεια κράτους- μέλους του ΟΗΕ, χωρίς την συγκατάθεση του τελευταίου.
 

Ως εκ τούτου η απόφαση αυτή έχει δημιουργήσει μια μορφή δεδικασμένου που θα μπορούσε να ενισχύσει ανάλογα αιτήματα και σε άλλες περιοχές του πλανήτη αλλά και εντός της ΕΕ.
Αυτά έχει στο μυαλό του το επιτελείο της Μέρκελ όταν πιέζει για επιστροφή των 50.000 απελαθέντων τουρκόφωνων στην Δυτική Θράκη.
 

Με δεδομένο ότι η τελευταία απογραφή στους τρεις νομούς κατάδειξε σύνολο πληθυσμού 369.430 εκ των οποίων ο πληθυσμός των μουσουλμάνων- τουρκόφωνων όπως τους αποκαλούν τα φερέφωνα της Άγκυρας, είναι 145.000 αν προστεθούν και οι 50.000 που θέλουν να επιστρέψουν, τότε το ποσοστό πληθυσμού θα είναι περίπου 50% για τους τουρκόφωνους, οι οποίοι με βάση την απόφαση του Δ.Δ.Χ. για το Κόσσοβο θα μπορούσαν με τους επικίνδυνους εθνικά επικεφαλής των, να ζητήσουν την αυτονόμηση τους.
 

Μια από τις προϋποθέσεις για την απόσχιση της μειονότητας είναι αν η μειονότητα είναι συγκεκριμένη και ζει ιστορικά σε μια περιοχή που σε αριθμούς συναγωνίζεται ή υπερτερεί της πλειοψηφίας.
 

Η Γερμανία βγάζει μπροστά τον άσσο στο μανίκι της που είναι η ανακίνηση του θέματος των 50.000 απελαθέντων τουρκόφωνων, εκτός και αν η Ελλάδα δεχθεί την εκμετάλλευση των σπάνιων γαιών στην Θράκη από γερμανικές επιχειρήσεις!
 

Η ενδοτικότητα της Ελληνικής κυβέρνησης σ’ αυτή την περίπτωση θα είναι όλεθρος για την περιοχή μας και ειδικότερα στο περιβάλλον το οποίο θα μολυνθεί στην κυριολεξία.
Θα αντισταθεί λοιπόν η Ελληνική Πολιτεία στην δημιουργία ΕΟΖ, ειδικά στην Θράκη, με φτηνά εργατικά χέρια λαθρομεταναστών, που είναι επιδίωξη των βιομηχανικά ανεπτυγμένων κρατών ιδιαίτερα της βόρειας Ευρώπης αλλά και των ΗΠΑ;!
 

Τα σημάδια όμως μέχρι τώρα άλλα δείχνουν και γι’ αυτό πρέπει η πολιτεία με όλους τους φορείς της αλλά και η κοινωνία να είναι πολύ προσεκτική και σε επαγρύπνηση!
Αντί για σπάνιες γαίες και χρυσό που θα μεταλλάξουν την γόνιμη θρακική γη σε σεληνιακό τοπίο, η ευλογημένη αυτή γη αξιοποιούμενη κατάλληλα θα μπορούσε να παράγει εξαιρετικής σπουδαιότητας προϊόν, οικολογικά φιλικό με το περιβάλλον!
 

Δεν είναι άλλο από αυτό του ιστορικού τουρισμού. Και παλαιότερα είχαμε θέσει τον προβληματισμό γύρω από την ανάδειξη των αρχαιοτήτων στην Θράκη (βλ Η. Ηλιακόπουλος Αξιοποιείστε τα αρχαία στον χώρο της Θράκης Πανθρακικό βήμα 21-4-1997, στο βιβλίο Προσεγγίσεις στα κοινωνικά προβλήματα του τόπου μας, Αλεξ/πολη 2000)
 

Θα απέδιδε πολύ περισσότερο ένας οργανωμένος ιστορικός τουρισμός, για παράδειγμα στα Άβδηρα της Θράκης, γενέτειρα του φιλόσοφου- πατέρα της ατομικής θεωρίας Δημόκριτου, ή στην περιθρύλητη σπηλιά του Κύκλωπα στην Μάκρη Έβρου ή την Μαρώνεια, ή την ανάδειξη πληθώρας προϊστορικών και ιστορικών οικισμών, αρχαίων θεάτρων σε Μεσημβρία- Σαμοθράκη, με την κατάλληλη υποδομή σε οργανωμένες ξενοδοχειακές μονάδες κατά μήκος των θρακικών παραλιών- Αλεξ/πολη- Μεσημβρία- Μαρώνεια- Άβδηρα κλπ
 

Μα την αλήθεια μια τέτοιου είδους συστηματική οργάνωση είναι βέβαιο ότι θα έφερνε τουρίστες και με επίπεδο αλλά και με χρήματα! Ποιος θα μιλούσε τότε για κρίση; Κανείς!
 

Τώρα όμως ο ιστορικός τουρισμός έχει αφεθεί στην μοίρα του. Οι Διεθνείς τοκογλύφοι έχουν βάλει στο μάτι τις θρακικές σπάνιες γαίες και τον ορυκτό της πλούτο. Όμως η εξόρυξη τους έχει κόστος πρώτιστα περιβαλλοντολογικό, ενώ είναι βέβαιο ότι η οικονομική κρίση δεν θα απομακρυνθεί αφού τις εξαγόμενες πρώτες ύλες θα τις εκμεταλλευθούν δυστυχώς άλλοι πάτρονες εκτός από την Ελλάδα!
 

Ποιος μπορεί να αμφισβητήσει ότι τα ξένα συμφέροντα παίζουν και ασχημονούν σε βάρος της Ελλάδος αλλά και της Θράκης ειδικότερα;;! Δυστυχώς αλλά υπάρχει το γόνιμο έδαφος για να καρποφορήσουν τα σχέδια της άνευ ορίων βιομηχανοποιημένης Γερμανίας σε μια Ελλάδα των Μνημονίων η οποία έχει απωλέσει εδώ και καιρό την Εθνική της Κυριαρχία, εξαρτάται δυστυχώς οικονομικά, πολιτικά και κοινωνικά από τους Δανειστές που κατά διαβολικό τρόπο είναι κυρίως οι χώρες της Βόρειας Ευρώπης, που έχουν άμεση ανάγκη προμήθειας σπάνιων γαιών!
 

Δυστυχώς το γόνιμο έδαφος υπάρχει, να δημιουργηθούν ΕΟΖ, με ειδικό φορολογικό και Νομικό καθεστώς , φτηνά εργατικά χέρια λαθρομεταναστών που τεχνηέντως συσσωρεύονται στην περιοχή. Και τέλος η αιωρούμενη απειλή για αυτονόμηση – ανεξαρτητοποίηση της Θράκης με στήριξη της Γερμανίας(;!) σε συνδυασμό με την αρωγή του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης.
Εφιαλτικά σενάρια που γίνονται ακόμη πιο αποτρόπαια αν αναλογισθεί κανείς τις ανεξέλεγκτες συνθήκες που επικρατούν στη Κίνα για την εξόρυξη σπάνιων γαιών. Αν συνέβαινε στη Θράκη μας οι περιβαλλοντολογικές καταστροφικές επιπτώσεις από το ραδιενεργό θόριο (παραπροϊόν) θα την καθιστούσαν ακατοίκητη ενώ η περιοχή θα καθάριζε από μόλυνση μετά από 14 Δισεκατομμύρια χρόνια. (χρόνος ημιζωής του Θορίου)
 

Εμείς όμως τι κάνουμε; Πως κατοχυρώνουμε τον πλούτο μας, πως αναπτύσσουμε πραγματικά την περιοχή; Αν δεν θέλουμε να μας ξεπεράσουν οι περιστάσεις, πρέπει όλοι οι τοπικοί φορείς να αφυπνισθούν και να θέσουν την κεντρική εξουσία προ των ευθυνών της!
 

Δεν υπάρχει δυστυχώς οικονομική κρίση τόσο μεγάλη, όσο κρίση αξιών και ήθους!
 

Η κρίση σε ηθικές αξίες είναι αυτή που γεννά και την οικονομική. Θέλει διαρκή εγρήγορση από όλους εμάς που πρέπει να αξιώσουμε ένα δυνατό Ελληνικό κράτος με επιστροφή στις ρίζες του!
 

Γιατί μόνον ένα εθνικό κράτος απαλλαγμένο από επίορκους εφιάλτες, με ευέλικτη ολιγομελή κυβέρνηση αποτελούμενη από αρίστους, δίχως περιστροφές και κυβιστήσεις αλλά αποφασισμένη να φέρει σε πέρας την εθνική της αποστολή, μπορεί να προκαλέσει το ποθητό αποτέλεσμα σ’ αυτή την χώρα και προπάντων εμφυσώντας την ελλείπουσα πειθαρχία στους καλοβολεμένους Νεοέλληνες.
http://www.elthraki.gr/details.php?id=5749 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.