29/12/12

Πιθανότητα λύσης στη συριακή κρίση «βλέπει» ο Λαβρόφ

Η κατάσταση στη Συρία επιδεινώνεται, αλλά υπάρχει ακόμα πιθανότητα να βρεθεί λύση μέσω διαπραγματεύσεων για την κρίση αυτή που διαρκεί 21 μήνες και έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 44.000 ανθρώπους, δήλωσε ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ μετά τη συνάντησή του στη Μόσχα με τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου Λαχντάρ Μπραχίμι.
«Συμφωνούμε πως πάντα υπάρχουν πιθανότητες να βρεθεί πολιτική λύση», ανέφερε ο ρώσος υπουργός σε κοινή συνέντευξη με τον κ. Μπραχίμι.
Εξέφρασε επίσης την έκπληξή από την απόφαση της συριακής αντιπολίτευσης να αρνηθεί την πρόσκληση για να συμμετάσχει στις σημερινές συνομιλίες και πρόσθεσε ότι η άρνηση του συνασπισμού της συριακής αντιπολίτευσης να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την κυβέρνηση Ασαντ ισοδυναμεί με «αδιέξοδο».
Από την πλευρά του ο κ. Μπραχίμι χαρακτήρισε «κόλαση» την όποια εναλλακτική λύση της διαδικασίας πολιτικής μετάβασης στη Συρία.
«Αν η μοναδική εναλλακτική λύση είναι η κόλαση ή μία διαδικασία πολιτικής μετάβασης, τότε όλοι μας θα πρέπει να εργαζόμαστε ασταμάτητα προς την κατεύθυνση της πολιτικής διαδικασίας», σημείωσε.
Ο κ. Μπραχίμι είχε επισκεφτεί νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα τη Δαμασκό και είχε συνάντηση με τον σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Ασαντ και τους ηγέτες της συριακής αντιπολίτευσης.
Στη Ρωσία, η οποία προωθεί «εντατικές και αποφασιστικές πρωτοβουλίες για να σταματήσει η αιματοχυσία» στη Συρία, μετέβη μέσα στην εβδομάδα και ο σύρος υφυπουργός Εξωτερικών Φαϊσάλ Μοκντάντ. Η Μόσχα κάλεσε επίσης τον πρόεδρο Ασαντ να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να συγκεκριμενοποιήσει τις προθέσεις του για διάλογο με την αντιπολίτευση.\
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.