20/12/12

Ανοικτή πρόσκληση στους φίλους του ιστολογίου για μια ειλικρινή συζήτηση στην Αίθουσα "Θάλεια 3" του Χίλτον

Λίγους μήνες πριν κλείσουμε πέντε χρόνια δραστηριότητας στον τομέα της ενημέρωσης μέσω του διαδικτύου, με το ιστολόγιο "Ινφογνώμων Πολιτικά" (άρχισε να λειτουργεί στις 21 Μαΐου 2008), αποφασίσαμε να κάνουμε ένα βήμα μπροστά, μετασχηματίζοντας το ιστολόγιο σε ιστοσελίδα, μέσω της οποίας φιλοδοξούμε να συμβάλουμε ακόμα περισσότερο στην έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των Ελλήνων πολιτών πάνω σε ζητήματα που αφορούν κυρίως την εξωτερική πολιτική, τις διεθνείς σχέσεις και την εθνική άμυνας της πατρίδας μας, καθώς και ζητήματα που αφορούν διεθνοπολιτικές και γεωπολιτικές εξελίξεις της ευρύτερης περιοχής και όχι μόνο.
Επίσης, μια από τις φιλοδοξίες μας είναι η ιστοσελίδα να γίνει ένα ανοικτό βήμα για καθηγητές και υπηρέτες της πολιτικής επιστήμης, διπλωμάτες, στρατιωτικούς, αναλυτές, αρθρογράφους, δημοσιογράφους αλλά και απλούς πολίτες που ασχολούνται με την πολιτική ανάλυση σε όλα τα επίπεδα, για να συμβάλλει αφ' ενός μεν στην ανάδειξη της πολιτικής σκέψης των Ελλήνων διανοουμένων και αφ' ετέρου στην ενημέρωση και τον πολιτικό αλλά και γεωπολιτικό προβληματισμό των Ελλήνων πολιτών.
Η παρακαταθήκη και το απόθεμα εγκυρότητας και αξιοπιστίας που έχουμε από αυτά τα πέντε χρόνια αδιάκοπης προσπάθειας, είναι ένα ισχυρό και πολύτιμο εχέγγυο για να συνεχίσουμε τις προσπάθειες μέσα από αυτό το νέο βήμα.
Όμως, εξ ίσου πολύτιμη αλλά και απαραίτητη είναι και η άποψη, η κριτική και οι προτάσεις των χιλιάδων φίλων του ιστολογίου, που μας πίστεψαν και μας έδωσαν δύναμη όλα αυτά τα χρόνια, για την αποτίμηση των μέχρι τώρα προσπαθειών μας και για τη χάραξη της στρατηγικής της νέας ιστοσελίδας μας. 
Μετά από την ευγενική χορηγία του αξιότιμου κ. Ηλία Φαραγγιτάκη, μέσα στα πλαίσια του  Money Show που θα γίνει στις 21-22 Δεκεμβρίου 2012 στο ξενοδοχείο Χίλτον Αθηνών, παραχωρήθηκε στις Εκδόσεις Ινφογνώμων η Αίθουσα "Θάλεια 3", όπου την Παρασκευή, από τις 17:00 μέχρι τις 19:00, θα γίνει συζήτηση μεταξύ των συντελεστών και των φίλων του ιστολογίου για τα μέχρι τούδε πεπραγμένα, καθώς και για τη στρατηγική που ακολουθηθεί κατά τη νέα μας προσπάθεια, μέσω της ιστοσελίδας. (Ας σημειωθεί ότι οι φίλοι του ιστολογίου πολλές φορές ζήτησαν να γίνει μια εκδήλωση αλληλογνωριμίας
Παρεμπιπτόντως, να ενημερώσουμε τους φίλους μας ότι την επόμενη μέρα, Σάββατο 22 Δεκεμβρίου, θα γίνει αντίστοιχη εκδήλωση για την εφημερίδα ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΓΝΩΜΗ, η οποία προετοιμάζεται να αλλάξει κι αυτή με τη σειρά της. Και όταν λέμε να αλλάξει, εννοούμε ότι θα γίνει πιο φιλική στον αναγνώστη, θα αποκτήσει άλλες διαστάσεις και θα έχει πλέον 32 φύλλα. Φυσικά, μαζί με όλες αυτές τις αλλαγές, έχουμε ως στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας της εφημερίδας, που θα αποκτήσει περισσότερη, πλουσιότερη και ελπίζουμε πιο απολαυστική ύλη.
Γι' αυτό, καλούμε τους συνδρομητές και τους φίλους της ΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΓΝΩΜΗΣ να παραστούν στην εκδήλωση γνωριμίας, παρατηρήσεων και προτάσεων, το Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου, από τις 17:00   μέχρι της 19:00, ενώ το δίωρο 19:00-21:00 οι συντελεστές της εφημερίδας θα "βάλουν κάτω" τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις των φίλων και συνδρομητών και θα χαράξουν τη νέα στρατηγικής της εφημερίδας.
Σας περιμένουμε όλους, γιατί είναι απαραίτητη η παρουσία και η άποψή σας για τα επόμενα βήματα της ιστοσελίδας και της εφημερίδας μας.
Όσοι δεν μπορούν να είναι παρόντες λόγω αποστάσεως, μπορούν να στείλουν την κριτική, τα σχόλια, τις προτάσεις ή και τους χαιρετισμούς τους και στις δυο εκδηλώσεις.
Αναμένομεν.

Σημείωση: Παράλληλα με τις ως άνω εκδηλώσεις, θα λάβουν χώρα και εκδηλώσεις του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Νοτίου Ελλάδος και Νήσων της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, σε συνεργασία με την Ένωσης Ποντιακής Νεολαίας Αττικής (ΕΠΟΝΑ) και το Σύλλογο Ποντίων Ασπροπύργου "Οι Ακρίτες του Πόντου", καθώς και του Ιδρύματος Ιστορικών Μελετών (ΙΔΙΣΜΕ). Λεπτομέρειες για τις εκδηλώσεις αυτές θα ανακοινωθούν με νέα ανάρτηση.

19 σχόλια:

  1. Mεγάλη Τρίτη 14 Απρίλη του 2009 , φεύγω αναλαμβάνεις πέφτει βαριά ευθύνη στις πλάτες σου.Ετσι με βγήκα στο προσκήνιο. Δειλά τα πρώτα βήματα, φοβισμένα, με λάθη και παραλείψεις και με την υπομονή του Σάββα απέραντη και παράλληλα να μετασχηματίζεται -και με την δική σας κριτική και με τις παραινέσεις του- η σκέψη μου

    Θα τα ακούσετε τώρα και εσείς όπως τα άκουγα και εγώ χρόνια τώρα ήταν μια ακόμη χαρακτηριστική φράση και επαληθεύτηκε..Υπήρξα θύμα πολλών διαδικτυακών επιθέσεων ,πτυχές της προσωπικής μου ζωής εγιναν βορά σε πεινασμένα αγρίμια ,συνεχείς ενοχλήσεις, συνεχεις απειλές , ύβρεις , σαρκασμοί ειρωνείες , πόλεμος νύρων και λάσπης βασιζόμενος ότι θα σπάσω, θα λυγίσω. Ο πάτος του πηγαδιού που ήμουν ριγμένος γέμιζε με κάθε λογής σκουπίδια και μαζί του ανέβαινα και εγώ. Σίγουρα έχω ευθύνη , ο χαρακτήρας μου δεν βοήθησε, απλός , χωριατόπαιδο, χωρίς ίχνος έπαρσης, μοναχικός, αριστερός και ανένταχτος.

    Πολλοί μπορούν να βάλουν όσα αλλα επίθετα θέλουν αναφαίρετο και δημοκρατικό τους δικαίωμα.Κούρασα και αυτό φαίνεται σε όλα τα επίπεδα, δεν κούρασα σαν σκέψη, αλλά σαν παρουσία, θεωρήθηκε αλαζονεία και εγωισμός το αυτονόητο, να μην διαλαλείς την προσωπική σου παρουσία, αλλά να παίρνεις από το αποτέλεσμα μιας συλλογικής δράσης το μερτικό που σου αναλογεί . Κούρασα γιατί ματαίως αναζητήθηκε να βρεθεί σκοπιμότητα πίσω από την παρουσία μου και δεν βρέθηκε. Κούρασα γιατί η αλήθεια που εβγαζα δεν δόλευε.Κούρασα γιατί τόλμησα το αδιανόητο να υπητεί η σκέψη μου το Κοινό Καλό και όχι να υπηρετώ εγώ αυτήν.Κούρασα γιατί δεν υπηρέτησα καμια μωροφιλοδοξία , γιατί προσπάθησα να κάνω αυτό που με δίδαξαν να δίνω ότι καλύτερο μπορώ στην Φυλή μου στο Λαό μου. Κούρασα γιατί θέλησα να σταθώ ίσια και να κοιτάξω στον Σάββα στα μάτια ανταποδίδοντας την τιμή που έκανε, στηρίζοντας τον και υποστηρίζοντας το έργο του άδολα, τίμια με συνέχεια και συνέπεια.Ελαβα για όλα αυτή την προσπάθεια την αγάπη του, την έγνοια του, την αδερφοσύνη του , την φροντίδα του , κάτι που αρμόζει στον χαρακτήρα του, την αξία του, τις ιδέες του , τα ιδανικά του και την Ιστορία του .

    Σήμερα το ιστολόγιο βρίσκεται μπροστά σε μια μεγάλη καμπή .Χρειάζεται νέο φρέκο αέρα, και προπαντός όχι βαρίδια. Βαρίδι του παρελθόντος θα αποτελέσω αν συνεχίσω να εχω πρωταγωνιστικό ρόλο και δή φανερό , έγραψα και πιο πάνω Κούρασα.

    Αν Κουράστηκα;Όχι δεν Κουράστηκα , Το Ελεύθερο μυαλό η Ελεύθερη ψυχή στον Ελλαδικό χώρο τρέφεται από το αλάτι της Γής από τον Ηλιο από το Νερό της Ζωής. Και από αυτό η Ελληνική Γή έχει περίσσευμα.Φεύγω όπως ήρθα, μόνος, με καθαρή ματιά χωρίς το βλέμμα να έχει λυγίσει, με το κεφάλι στο ξάγναντο και όχι στο τράστο

    Από σήμερα και για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί θα συνεχίσω με την ίδια θέρμη,μέχρι να κάνει τα πρώτα βήματα του ο νέος χώρος, μέχρι να εδραιωθεί.Μετά επιτρέψτε του να αποσυρθώ ή να έχω μια παρουσία πιο διακριτική.Να το αγκαλιάσετε το εγχείρημα αυτό με όλη την δύναμη της ψυχής σας.Μπορεί να μας έχει τσακίσει η οικονομική κρίση όμως δεν νοείται Ελληνας να παραδώσει την Ψυχή του και Το Πνεύμα του.Αντίσταση σε κάθε τι που περιορίζει την Ζωή αυτό μου παρέδωσαν αυτό κουβαλώ αυτο σας καταθέτω
    Καλή επιτυχία στην Προσπάθεια αυτή , την αξίζετε όλοι σας την Αξίζεις Σάββα την κέρδισες με το αίμα της Ψυχής σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακρίτα
    τους μόνους που κούρασες, είναι εκείνους που περίμεναν να κουραστείς εσύ, να σταματήσεις το ακούραστο έργο σου.
    Εγώ ξέρω πόσο μεγάλο κόπο καταβάλεις και το τίμημα που πληρώνεις, πέραν του πολέμου, σε προσωπικό και οικογενειακό επίπεδο.
    Δεν νοείται επόμενο βήμα χωρίς την παρουσία σου.
    Όμως θα πρέπει να ενσωματώσουμε την εμπειρία μας σε κάτι νέο.
    Χρειάζεται ψύχραιμη ματιά και στρατηγική σκέψη.
    θα αποδειχτεί αν την έχουμε.
    Αντπικ, Κριστιάν, Ακρίτας και Σκαλ είναι η μαγιά και από κει και πέρα βλέπουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μακάρι να συνεχίσετε με το ίδιο πάθος και αμεροληψία τον αγώνα σας για την αφύπνιση αυτής της κοιμώμενης κοινωνίας. Σας θαυμάζω για το κουράγιο και την αγωνιστικότητά σας συνεχίζοντας ακούραστα το έργο σας παρά τις όποιες αντιξοότητες. Αυτά δεν τα λέω κολακευτικά ούτε για να χαϊδέψω αυτιά. Τα λέω γνωρίζοντας τις λύπες και την κούραση αυτού του αγώνα που εμένα προσωπικά με οδήγησε στην αποχή και αγανάκτηση. Keep walking…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αξιοθαυμαστη η πορεία σας μέσα στόν χρόνο χωρίς διακοπή ....έδωσε άλλη διάσταση στήν ενημέρωση καί τήν ανάλυση.
    Ευχομαι δύναμη καί καλή συνέχεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλή επιτυχία στην νέα σας προσπάθεια! Χρειαζόμαστε τις γνώσεις και την ξεκάθαρη ματιά σας για όσα συμβαίνουν γύρω μας. Ο τόπος μας κι ο Ελληνισμός βρίσκονται σε οριακό σημείο και δυστυχώς δεν έχουμε συνειδητοποιήσει το ιστορικό βάρος που πρέπει να σηκώσουμε...Για να στηριχτούμε πρέπει να αντλήσουμε δύναμη από το παρελθόν και τις ρίζες μας, γι' αυτό θα πρότεινα στο σχεδιασμό σας να συμπεριλάβετε αρκετά αφιερώματα Ιστορικής Μνήμης. Καλή Δύναμη και καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συγχαρητήρια σε όλους τους διαχειριστές του ιστολογίου "Ινφογνώμων Πολιτικά" και σας ευχαριστώ για τη συνεχή ενημέρωση. Εύχομαι καλή επιτυχία στην ιστοσελίδα σας.
    Αγαπητέ Σάββα, παρακαλώ να μεταβιβάσεις στους παρευρισκόμενους και στις δυο εκδηλώσεις, τους χαιρετισμούς μου από τη παγωμένη Φινλανδία.

    Δημήτριος Καρατζίδης
    Ταξχος ε.α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ακριτα . Φιλε μου και μαζι διαφωνησαμε απειρες φορες και συμφωνησαμε αλλες τοσες . Ελπιζω να βρεις την εσωτερικη ισοροπια και να συνεχισεις μαζι με τον κυριο Καλεντεριδη , γιατι για εμενα ο Ινφογνωμον ειναι 50.5% Ακριτας . Δυστυχως καταλαβαινω οτι λογω χαρακτηρα , επηρεαζεσαι πολυ , ειδικα απο τα αρνητικα σχολια (εγω αντιθετα διασκεδαζω) αλλα απο την αλλη μερια.......... Καθεις εφ ω εταχθη . Αυτο που ξεκινησες , να το τελειωσεις .
    Με σεβασμο σε ολους τους συντελεστες και κυριως στον φιλο μου τον Ακριτα......
    Καλη συνεχεια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σάββα, δεδομένης της φιλοκυβερνητικής (κι ως εκ τούτου φιλομνημονιακής αρθρογραφίας σου) σε υστερικά αντιαριστερή γαλάζια εφημερίδα, τί θα μπορούσε κάποιος να υποθέσει για το κάλεσμά σου; ότι απευθύνεται στους δυσαρεστημένους λόγω σαμαρικής μνημονιακής κωλοτούμπας πατριώτες της ΝΔ που "κινδυνεύουν" να πλανηθούν από άλλες κομματικές σειρήνες ή απλά να απενεργοποιηθούν πικραμένοι; Επειδή είναι προφανές πλέον μετά της τοποθέτησής σου στο κυβερνητικό στρατόπεδο ότι ΔΕΝ απευθύνεσαι ούτε κατά διάνοια σε οποιαδήποτε μερίδα του κόσμου της Αριστεράς... Και ποία η αληθινή στόχευση της εκδήλωσης; η συσπείρωση δυσαρεστημένων από τη δοσιλογική τρικομματική μνημονιοχούντα αστοπατριωτών; κι ως τί; ως εφεδρικός στρατός ψηφοφόρων ή/και ως "πατριωτική πολιτοφυλακή" αντιαριστερών ακτιβιστών ή/και προπαγανδιστών των νέων φορέων που "ψήνονται" στη Δεξιά; Και τέλος, άραγε ποιοι επώνυμοι θα παρευρεθούν με αυτά τα δεδομένα; νεοφιλελεύθεροι πατριδοκάπηλοι τηλεπλασιέ ή/και ορμώμενοι εκ κολλεγίων κορπορατιστές, πρώην κορυνηφόροι της Ν.ΕΠΕΝ; ή μήπως ΚΑΙ αρριβίστες-γυρολόγοι της πολιτικής, θεσμικοί & εξωθεσμικοί πρωθυπουργικοί σύμβουλοι, κουρδοπατέρες & εξωνημένοι Β' Πανελλαδικάριοι με ειδικότητα στη γκαιμπελική φιλοκυβερνητική προπαγάνδα και τον αγοραίο εμφυλιοπολεμικό λόγο; Απορίες εκφράζω...
    Επειδή, σε κάθε περίπτωση, για κάποιον άνθρωπο με τη δική σου γνώση, δεξιότητες & εμπειρίες, το κάλεσμα παραείναι "θολό" (ιδεολογικά), ασαφές (ως προς το target group του) κι έωλο (ως προς τις πραγματικές επιδιώξεις του).
    Δεν εύχομαι καλή επιτυχία για την εκδήλωση, επειδή είμαι βέβαιος ότι την έχεις εξασφαλίσει ήδη απ'όταν τη σχεδίασες Σάββα..

    ΥΓ. Ελπίζω μόνο να μην διατίθεται στο φουαγιέ του Χίλτον ως ιδεολογικό αξεσουάρ της εκδήλωσης η ταινία "Γράμμος-Βίτσι" ή η "απαγορευμένη" (sic) [προφανώς από τους ορμώμενους εξ Αλβανίας σλαυοκίνητους κομμουνιστοσυμμορίτας] "Παύλος Μελάς", καθώς αμφότερες έχουν διανεμηθεί ήδη από τη γαλάζια διαπλεκόμενη εφημερίδα στην οποία αρθρογραφείς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σας παρακολουθούμε καθημερινά, και θα σας παρακολουθούμε, σε οποια βαση κι αν εκπεμπετε. Και συγκεντρώσεις γνωριμίας και έκφρασης των ειλικρινών μας σκέψεων και συναισθημάτων είναι καλό να γίνονται, όχι μια, αλλά πολλές.Για να νιώθουμε κι εμείς ότι επικοινωνούμε με ανθρώπους που ξέρουμε χρόνια τώρα από την πορεία και τις πράξεις τους τόσο στο διαδίκτυο, όσο και στην ζωή, και τους εμπιστευόμαστε, για να μπορούμε να τους κοιτάμε από κοντά και να τους σφίγγουμε το χέρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μια εξήγηση προς τους φίλους του ιστολογίου
    Η μετατροπή του ιστολογίου σε ιστοσελίδα γίνεται και για λόγους λειτουργικότητας.
    Υπάρχουν πολλά παράπονα ότι η σελίδα είναι εκνευριστικά αργή, κάτι που δεν μπορεί να ξεπεραστεί αλλιώς, παρά μόνο με ιστοσελίδα.
    Η διαδικασία ξεκίνησε εδώ και μερικούς μήνες και η εκδήλωση απλά συνέπεσε με την δωρεάν παραχώρηση της αίθουσας από τον κ. Φαραγκιτάκη.
    Η εκδήλωση γίνεται μόνο για το ιστολόγιο και δεν έχει κανέναν άλλο σκοπό.
    Αν είχα σκοπό να ασχοληθώ με την πολιτική, θα το έκανα θαρραλέα και ξεκάθαρα.

    El Carnicero Rojo
    αν και δεν έπρεπε να το πω, θα έπρεπε να έχεις καταλάβει ότι δεν υπάρχει άνθρωπος, κόμμα και κράτος στον κόσμο που θα μπορούσε να μου υποβάλλει πράξεις και ενέργειες για οποιοδήποτε σκοπό.
    Δεν λειτουργεί έτσι η "μηχανή" που λέγεται Σάββας.
    Όσο για την εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, είναι ένα έντιμο εκδοτικό εγχείρημα, που έγινε την πιο κρίσιμη φάση για την πατρίδα αλλά και τον εκδοτικό χώρο.
    Γνωρίζω τους εκδότες και σε διαβεβαιώ ότι δεν έχουν καμία σχέση με τον εκδοτικό χώρο, τουλάχιστον όπως τον γνωρίζουμε σε γενικές γραμμές.
    Τώρα, όσον αφορά τα περί μνημονίων, το ιστολόγιο ακολουθεί ανοιχτή πολιτική, φιλοξενεί όλες τις απόψεις και νομίζω ότι κάθε άλλο παρά αποκλεισμούς κάνει.
    Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να έλθεις στην εκδήλωση.
    Δια της συμμετοχής η αλλαγή, το είπαμε αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αχ..μακάρι να ήμουν κοντά Σάββα να ερχόμουν.
    Γιατί να μην κάνετε όμως μια παρόμοια εκδήλωση στην Θεσσαλονίκη ή στις Σέρρες (τόπος καταγωγής σου :)..) και αν μπορέσουμε και εμείς να βοηθήσουμε τα δέοντα για αίθουσα και ότι λειτουργικό χρειαστεί
    το e-mail μου στη διάθεσή σας
    siakkas.tasos@gmail.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Υγεία να έχουμε και πίστη στον εαυτό μας, για να συνεχίσουμε.
    Ες Παρασκευοσάββατο τα σπουδαία λοιπόν!!
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εύγε και πάλι εύγε,πολύ καλή κίνηση.

    Ακρίτα,δεν το κόβω να παίρνεις απολυόχαρτο σύντομα ρε φίλε.Εγώ τουλάχιστον,ως ένας ευεργετημένος του έργου σου και των υπόλοιπων διαχειριστών,θα σου πρότεινα να το αναβάλεις για όταν τελειώσει η οικονομική κρίση...

    Θα ήθελα απευθυνόμενος στους υπόλοιπους αναγνώστες-σχολιαστές του ιστολογίου,να προτείνω,να κάνουμε όλοι μια προσπάθεια να βελτιώσουμε κάπως το επίπεδο των σχολίων μας.Κυρίως αναφέρομαι στους ''σκυλοκαυγάδες'' που ξεσπούν κατά καιρούς,οι οποίοι ευτυχώς βαίνουν διαρκώς μειούμενοι σε αυτό το ιστολόγιο.

    Σάββα,ξεκίνησες κάτι όμορφο,χρήσιμο και προπαντός αναγκαίο,και σου αξίζουν συγχαρητήρια για αυτό.Σε αδικεί το γεγονός ότι οι περισσότεροι που σε γνωρίζουν στέκονται κυρίως στην ιδιότητα του μυστικού πράκτορα που είχες και την υπόθεση Οτσαλάν. Έχεις καταφέρει και άλλα,εξίσου σημαντικά πράγματα,και ένα απο αυτά είναι ο Ινφογνώμων Πολιτικά.

    Μακάρι να μπορούσα να έρθω στη συνάντηση-συζήτηση,την οποία πολλές φορές ζήτησα και εγώ να γίνει,αλλά δυστυχώς,δεν θα μπορέσω να είμαι εκεί.

    Καλή επιτυχία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. skal, να σού ευχηθώ κι εγώ καλή επιτυχία. Δεν θα μπορέσω να είμαι εκεί ρε φίλε γιατί έχω άλλη υποχρέωση που δεν σηκώνει αναβολή. Όπως και νά 'χει όμως, εύχομαι κάθε επιτυχία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Θα ήθελα πολύ να έρθω κύριε Καλεντερίδη αλλα υπηρετώ στην θεσσαλονικη. Είχα έρθει στην παρουσίαση του βιβλίου του κυρίου Ηλιαδη στην Καλαμάτα . Ελπίζω να κάνουμε μια συνάντηση και στην θεσσαλονικη, η οποία πλήττεται αυτή την στιγμή απο μια αλλα προπαγάνδα με μικρότερο φυσικά ρυθμό,αλλα οι προοπτικές της ειναι μεγάλες. Οχι άμεσες. Αλλα το 80 δεν ήταν άμεσες και για την Θράκη μας και να το σημερινό αποτέλεσμα μας. Το στεναχωρο της όλης υπόθεσης ειναι το οτι κάποιοι συμπολίτες εκμεταλλεύονται την νεανική άγνοια και δίψα για διαφορετικότητα καθώς επίσης και για κουλτούρα, με αποτέλεσμα να βρίσκουν μεγάλο έδαφος λόγω του νεανικού πληθυσμού που ζει και σπουδάζει στην πόλη. Την όλη ιδεολογία την στηρίζουν στο κέρδος το οποίο θα καρπωθουμε απο την προσέλευση Τούρκων στην Ιστορική μας πόλη, στην μικρή Ισταμπουλ όπως μου την χαρακτηρίζουν, καθώς επίσης και στην αλλοίωση της ιστορικής μνήμης με ψευδη σε συνεργασία με ανώτερους φορείς της Τ.Α. Ετσι βρέθηκα στο μάτι του κυκλώνα και συνειδητοποίησα σε μικρό διάστημα μετά την μετάθεση μου δην δυναμική αυτής της κίνησης πολιτών όταν εξεφρασα την άποψη μου για τα Σεπτεμβριανα, Μικρασιατική εκστρατεία, ποντιακή γενοκτονια. Η κυρια επίθεση που έλαβα με απειλή καθώς επίσης και με απόπειρα χειροδικιας ήταν απο έλληνα κωνσταντινοπολιτη όταν υπερασπίστηκα τα δίκαια του κουρδικου έθνους.( σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί κανόνα για τους "ρωμιούς" της πόλης οι οποίοι κρατούν όρθια την σημαία του Ελληνισμού με τόσες δυσκολίες) φυσικά και ο ενλογω επιχειρηματίας αποκάλυψε άθελα του την επιχειρηματική του δραστηριότητα με τον Τ.Σ στον τομέα της τροφοδοσίας. Για τους παραπάνω λόγους θα θέλαμε να υπάρχει σιγά σιγά η παρουσία μας και εδώ, βόρεια. Και λέω μας γιατι έτσι αισθάνομαι το ιστολόγιο αυτο. Κύριε Ακριτα είσαστε ειλικρινής και πολύ αξιόλογος αναλυτής και δεν πρέπει να σας επιρρεαζουν τέτοιου είδους θέματα. Κύριε Καλεντερίδη ελπίζω να τα πούμε απο κοντά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πολλές εγκάρδιες ευχές για την απόλυτη επιτυχία του άλματος που επιχειρείτε Κύριε Καλεντερίδη.
    Όσο για τον φίλτατο Ακρίτα, συμφωνώ με τον Κύριο Χατζησαββίδη.
    Η μάχη τώρα αρχίζει.
    Γερά την ασπίδα και το δόρυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. "..αλλά (θα έλεγα) και (πρωτίστως στους) απλούς πολίτες που ασχολούνται με την πολιτική ανάλυση σε όλα τα επίπεδα, για να συμβάλλ(ουν) αφ' ενός μεν στην ανάδειξη της πολιτικής σκέψης των Ελλήνων (παρα-)διανοουμένων και αφ' ετέρου στην ενημέρωση και τον πολιτικό αλλά και γεωπολιτικό προβληματισμό των Ελλήνων πολιτών.

    Γιατί τελικά "Πέρα από το χρώμα που διαλέγει κανείς και δίνει νόημα στη πίκρα της ψήφου του", οι ιδιώτες τραπεζίτες, με τα πολιτικά υποχείρια που ελέγχουν, μας βράζουν όλους ΜΑΖΙ στο ίδιο καζάνι της ΑΟΖ της Μεσογείου!

    Και δεν είναι τυχαίο αφού παίζουν το ρόλο του διακινητή και κράχτη των νταβατζήδων, εφόσων ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΥΠΟΣΤΑΣΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ.

    Ας μου εξηγήσει ένας πολιτικός ηγέτης ή εις της πολιτικής οικονομίας, πως είναι δυνατόν να εκθέτει κρατική τράπεζα τους πολίτες της στις ορέξεις των ενστίκτων ιδιωτών τραπεζιτών διακινητών μεσαζόντων των χρημάτων που εκδίδει μια κρατική τράπεζα.

    Κι είναι εδώ η ουσία του προβλήματος, όπου ακόμα και οι σπουδαγμένοι ειδήμονες διαχειριστές υπάλληλοι της κερδοφορίας του αεριτζίδικου χρήματος στα λογιστικά γραφεία των ιδιωτών τραπεζιτών, δεν έχουν να προτείνουν εναλλακτική διέξοδο, απεναντίας, σε μερικές περιπτώσεις ενώ ο κόσμος καίγεται, δυστυχώς τινές εξ αυτών, πνίγονται τοῖς κείνων ῥήμασι πειθόμενοι.

    Αλλά ακόμα κι αυτό να το παραβλέψει κανείς, η ουσιώδης μικρότητα της ματαιοδοξίας των διανοούμενων δεν τους επιτρέπει να αποποιηθούν το μεγαλείο του ειδήμονα, ώστε να στραφούν προς μια αναγέννηση της παιδείας και προς μια προτροπή προστασίας του ΔΙΚΑΙΟΥ από τη Δικαιοσύνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αδέρφια
    Ο Ελληνικός λαός έχει πλούσια ιστορική παράδοση και μέσα σε αυτή δοκιμάστηκε η πολεμική του ικανότητα

    Οι Κούρδοι λέν δεν έχουμε φίλους έχουμε τα βουνά, Εμείς έχουμε τις Πεζούλες μας, αυτά τα Γονικά μας και στο διάβα του χρόνου τα υπερασπίστηκε η Φυλή μας με το Αίμα της Ψυχής της

    Η Θεωρία του πολέμου , αναπροσαρμόζεται με βάση τα νέα δεδομένα.Ως απλός πολεμιστής του Εθνους μου ως απλό παιδί του Λαού μου, αφήνω στους Νέους την θέση μου σε τούτο το ύψωμα και την Σημαία που μου παραδόθηκε

    Το τι θα πράξω το είπα καθαρά
    Το ποιές είναι οι προτάσεις μου για το Νέο Σχήμα , οι ιδέες μου θα το έχετε πολύ σύντομα

    Πλέρια ευγνωμοσύνη για την κάθε στιγμή που μοιραστήκαμε, μεγάλος πλούτος για μένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Χρηστος Αλεξανδρινος

    Αγαπητε Σαββα , εχουμε συναντηθει σε καναδυο συγκεντρωσεις στην Θεσσαλονικη στου "Τζαννη" στην Καλαμαρια , αλλα δεν γνωριστηκαμε .
    Αφορμη για το κειμενο μου αυτο αποτελει η παρουσια σου στην σημερινη εκπομπη του Γ.Τραγκα και τα οσες αληθειες ειπες εκει ..
    Ναι , χρειαζεται μια ΝΕΑ κινηση , στον χωρο της ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ δεξιας , ο οποιος βρισκεται διασπασμενος σε "παρεες" και "καπετανατα" ... καιρος να σταματησει αυτο .
    Χρειαζομαστε , μια ΝΕΑ κινηση , μια κινηση που θα συμπεριλαβει ΟΛΟΥΣ και η οποια θα δωσει ΟΡΑΜΑ για μια ΝΕΑ διαφορετικη Ελλαδα .. Τα ειπες , μεσες ακρες , στον Τραγκα , αλλα οχι καθαρα .
    Ενα πραγμα εχει σημασια , αγαπητε Σαββα ... Να βρεθει ενας ΗΓΕΤΗΣ , ο οποιος θα εμπνευσει εμπιστοσυνη ... Χρειαζεται μια "μηχανη" κε Καλεντεριδη ... μια μηχανη "τουρμπο" ..Βρειτε εναν ΝΕΟ , εναν επιστημονα , εναν που να εχει το δικο του οραμα για την Ελλαδα , καποιον που θα μπορει να μιλησει με επιχειρηματα και να ΠΕΙΣΕΙ .
    Η στιγμη , το ταϊμινγκ ειναι η καταλληλοτερη . Στον Ελληνικο λαο υπαρχει απαισιοδοξια και κατηφεια .. ΔΕΝ βλεπει ουτε ελπιδα , ουτε οραμα , ουτε λυσεις ... Εκεινο που βλεπει ειναι μια κυβερνηση παραδομενη στα ξενα και εντοπια συμφεροντα , που αδυνατει να αρθρωσει τον παραμικρο λογο ανιστασης , αντιδρασης και αντ' αυτου αγεται και φερεται σε βαθμο που να μας ΑΠΑΙΤΟΥΝ ακομα και το να αυξησουμε το ηλεκτρικο ρευμα , για να μας εγκρινουν καποια "δοση" ...
    Φτανει πια .
    Ευχομαι απο τις συγκεντρωσεις αυτες να βγει κατι καλο ...κατι ελπιδοφορο ..
    Μακαρι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.